Beauty

Douglas Naturals producten met arganolie

29 december 2014

douglas-naturals-argan-1
Als je mij al een tijdje volgt dan weet je dat ik een voorliefde heb voor schonere en natuurlijkere producten, dus toen het perspakket binnenkwam met een deel van de nieuwe Douglas Naturals productlijn met organic argan olie werd ik dan ook direct heel enthousiast. Een uitgebreide èn betaalbare productlijn met arganolie uit een UNESCO Biosphere Reserve wat voor inkomen zorgt voor verschillende Berberse gezinnen.

douglas-naturals-argan-5
Ik heb al eens eerder een uitgebreid informatief artikel over arganolie geschreven, het wordt ook wel het Marokkaanse goud genoemd en je kan het op verschillende manieren gebruiken. Het werkt als een intensief antioxidant, beschermt tegen vrije radicalen en schadelijke invloeden van buitenaf, bevat een hoog gehalte aan vitamine E en onverzadigde vetzuren, vertraagt het verouderingsproces in de huid, helpt het vochtgehalte te balanceren, herstelt, heelt en vertraagt de huidveroudering. Je kan het op je huid gebruiken als een lichaamsolie of gezichtsolie, maar ook als haarolie of tegen droge nagelriemen en gebarsten lippen.

Naast arganolie zitten er in deze Douglas Naturals lijn nog meer actieve ingrediënten; gemberextract, groene thee extract, zoethoutwortel, sojaolie, olijfolie, kokosolie, shea butter, cacaoboter, magnoliabastextract, hyaluronzuur en karanja olie. Een stimulerende, kalmerende, beschermende, voedende, ontstekingsremmende en hydraterende combinatie.

De complete lijn bestaat uit 12 producten die in prijs variëren tussen de €9,99 en 29,99. Ik ontving onderstaande producten:

douglas-naturals-argan-2
Body Oil 100ml, €24,99
Deze lichaamsolie bevat 20% arganolie en verder zit er onder andere sojaolie, olijfolie, zoete amandelolie, jojoba olie, zonnebloemolie en vitamine E in. Een mooie en redelijk korte lijst met ingrediënten zonder parabenen, synthetische geur- en kleursfoffen en siliconen. De olie laat zich prettig verdelen, smeert fijn uit en heeft een subtiele en zachte geur. Op mijn droge huid trekt hij alsnog best snel in, vooral na het douchen, maar op minder droge delen blijft een klein beetje een voedend laagje achter.

douglas-naturals-argan-4
Face Serum 30ml, €29,99
Dit serum bevat onder andere gemberwater, groene thee water, glycerine, arganolie, shea boter, aloë vera, zonnebloemolie, hyaluronzuur en vitamine E. Ook hiervan ziet de ingrediëntenlijst er goed uit zonder parabenen, synthetische kleur- en geurstoffen en siliconen. Yay! Het serum voelt heel jelly aan, smeert hierdoor erg goed uit en is dus lekker zuinig in gebruik. Ondanks alle voedende ingrediënten trekt hij wel vlot in en hij zorgt direct voor een heerlijk zacht huidgevoel. Ik vind deze vooral prettig om in de avond te gebruiken.

douglas-naturals-argan-3
Hand Cream 75ml, €9,99
Deze handcrème bevat onder andere sojaolie, arganolie, shea boter, glycerine, gemberwater, jojoba olie, olijfolie, zonnebloemolie en vitamine E. De ingrediëntenlijst hiervan is wat langer en er zit wat alcohol in, maar wederom geen siliconen, parabenen en synthetische geur- en kleurstoffen. Het is een goed voedende handcrème die niet al te snel opdroogt, dus iets minder geschikt om gedurende de dag te smeren vanwege het vettige/plakkende-handjes-gevoel, maar wel heel fijn voor het slapen gaan of om even je nagelriemen tussendoor in te smeren. Ook hiervan is de geur weer heerlijk, lekker subtiel en zacht.

Fijn om te weten: de producten hebben het NaTrue zegel, wat natuurlijke en biologische ingrediënten, een vriendelijk productieproces en milieuvriendelijke methodes garandeert. De producten bevatten geen synthetische geur- en kleursoffen, paraffine, PEG, oxide, propyleen, alkylen, siliconenoliën en derivaten èn de producten zijn niet getest op dieren. Ook zijn de producten compleet Vegan, wat betekent dat er geen dierlijke ingrediënten of bijproducten in zitten.

Ik ben zeker onder de indruk van deze lijn en zie mijzelf hier nog wel meer producten van uitproberen of leuke cadeaupakketjes mee samenstellen om er anderen kennis mee te laten maken.

Spreekt deze nieuwe verzorgingslijn jou aan? Vind jij het belangrijk dat producten natuurlijker en schoner zijn qua ingrediënten?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 30 december 2014 at 11:52

  Wat klinkt dit goed allemaal, de bodyolie lijkt me echt heerlijk, de handcreme lijkt me echt super, die wil ik zeker een keer gaan proberen. Fijn dat ze deze producten verkopen.

 • Avatar van Sara
  Reply Sara 29 december 2014 at 23:16

  Dat zijn zeker producten die me aanspreken. De prijs is mij iets aan de hoge kant, maar verder ziet het er heerlijk uit.

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 29 december 2014 at 17:56

  Dat ziet er heel goed uit!!!

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 29 december 2014 at 15:23

  Ik wist helemaal niet dat Douglas een eigen natural lijn had! Deze producten klinken heel erg goed. Ik gebruik sinds kort zoveel mogelijk natuurlijke en dierproefvrije producten. Ik vind het wel belangrijk ja.

 • Avatar van Zoë
  Reply Zoë 29 december 2014 at 14:40

  Niet slecht! En fijne prijsjes :) Het serum spreekt me wel aan!

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 29 december 2014 at 13:22

  Serum en handcreme lijken me heerlijk!

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 29 december 2014 at 11:50

  Mooi artikel om te lezen, ik gebruik eigenlijk tot nu toe alleen argan oil in mijn haarverzorgingsprodukten. Vooral de body oil en het face serum spreken mij heel erg aan, ik ben al een tijdje op zoek naar huidproducten zonder parabenen denk dat ik eerst het face serum ga proberen :) Vind het fijn dat mijn produkt natuurlijk en schoon is qua produkt maar ook qua ingrediënten.

 • Avatar van Debbie
  Reply Debbie 29 december 2014 at 11:15

  Ik zoek een nieuwe dagcreme, maar ik zie bij de naturals geen spf vermeld staan.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 29 december 2014 at 11:14

  Dat klinkt goed!

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 29 december 2014 at 11:10

  Ondanks het feit dat ik geen fan ben van body oil, lijkt deze me erg fijn! Helaas zit er geen Douglas bij mij in de buurt.

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 29 december 2014 at 10:54

  Dat lijkt mij ook een fijne verzorgingslijn! Ik ben vooral benieuwd naar het serum!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 29 december 2014 at 10:38

  Dat klinkt goed!
  Ben zo benieuwd naar de huidverzorgingsolie…..
  Fijn artikel en ook heel duidelijk geschreven.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 december 2014 at 11:05

   Bedankt voor je compliment! :)

 • Avatar van Dhini
  Reply Dhini 29 december 2014 at 10:33

  Lijkt mij fijne producten. Leuk dat Douglas nu eigen beautylijn hebt

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.