Lifestyle Media

De 9 beste fotografietips voor je smartphone

28 december 2014

lg g3 smartphone fotografie tips 21 - De 9 beste fotografietips voor je smartphone
Er was een tijd dat je nog helemaal geen foto’s met je smartphone kon maken, maar tegenwoordig worden de telefoons met steeds betere camera’s uitgerust. Er zijn verschillende tips om hier het beste uit te halen waardoor je nooit meer hoeft te balen dat je je camera niet bij de hand hebt, omdat je ook met je mobiele telefoon prachtige foto’s kan maken. Voor mij bijvoorbeeld handig om even een snel nieuwtje met een goede foto te kunnen delen op social media, of bijvoorbeeld op een perspresentatie foto’s te kunnen maken zonder mijn ‘grote’ camera mee te hoeven slepen. Ik deel de 9 beste fotografietips voor je smartphone!

1. Om te beginnen zorg je er natuurlijk voor dat je de resolutie van de foto’s op de hoogste stand hebt ingesteld en dat je de lens van je camera even goed schoon hebt geveegd. Het klinkt nogal logisch, maar dit wordt vaak vergeten waardoor de foto’s er minder scherp en soms zelfs wat wazig uit komen te zien.

2. Zorg dat je een vaste hand hebt en gebruik anders een statief voor je telefoon. Gelukkig zit er vaak een autofocus stand tussen de instellingen die je aan kan zetten, maar een statief helpt pas echt als je scherpe foto’s wil maken of laat je handen/ellebogen ergens op rusten voor ondersteuning. De beste tip hierin is dat je je telefoon met twee handen vasthoudt tijdens het fotograferen. Houdt de positie na het nemen van je foto nog even vast, omdat sommige telefoons op dit moment nog aan het voltooien zijn en je scherpe foto anders toch niet zo scherp opgeslagen wordt.

3. Bij veel camera’s kan je nog extra handmatig scherpstellen door in het beeld te tappen op welk punt je de foto het scherpst wil hebben. Een voordeel hiervan is ook dat op dit moment bij veel telefoons de belichting iets wordt aangepast aan de situatie.

4. Zet de witbalans van je camera niet op automatisch, maar pas deze aan aan het moment waarop je gaat fotograferen. Zo kan je vaak kiezen voor daglicht, bewolkt, kunstlicht en TL-verlichting en het zal zo je fotokwaliteit verbeteren.

5. Veel camera’s hebben een grid-functie. Zet deze aan om een raster te krijgen tijdens het fotograferen waardoor je een object mooi op 1/3e van links of rechts en boven of onder (ook wel de gulden snede of regel van derden genoemd) kan zetten of de horizon recht kan aanhouden. Natuurlijk zie je dit grid niet meer op de uiteindelijke foto.

6. Maak het liefst gebruik van natuurlijk licht om je foto’s te maken en probeer de flits zo min mogelijk te gebruiken. Foto’s met veel buitenlicht zijn mooi helder en foto’s die binnen gemaakt zijn krijgen zo een bepaalde sfeer mee door het kunstlicht wat er is. Is het te donker dan is de camera van je telefoon vaak minder geschikt omdat de flits veel objecten overbelicht. Bij sommige smartphones kan je de ISO verhogen of de HDR modus inschakelen voor een beter resultaat, maar je zou anders bijvoorbeeld een wit zakdoekje voor de flitser kunnen houden om zo toch het beste uit deze situatie te halen.

7. Hoe minder je hoeft in te zoomen, hoe mooier en scherper de foto’s. Probeer dus dichtbij het te fotograferen object te komen. De meeste smartphones hebben namelijk enkel een digitale zoom waardoor het beeld vergroot wordt in plaats van dichterbij gehaald wordt. Moet je toch regelmatig inzoomen dan is een opzetlens met optische zoom eenvoudig via bijvoorbeeld Ebay aan te schaffen.

8. Door de compacte sensor is het vaak erg gemakkelijk om dichtbij een object te komen voor een foto en zo leuk te kunnen spelen met macrofotografie waardoor de voorgrond mooi scherp wordt en de achtergrond wat wazig. Experimenteer dus zeker eens hiermee!

9. En.. mocht je een foto hebben gemaakt en daar nèt niet tevreden over zijn, dan zijn er gelukkig nog gratis bewerkingsprogramma’s voor de PC zoals PhotoScape of verschillende apps voor de telefoon, waardoor je met een klein beetje bewerking meer uit je gemaakte foto kan halen.

Ik hoop dat je lekker aan de slag kan met bovenstaande tips en tricks, het belangrijkste: oefenen en plezier erbij hebben! Mocht je zelf nog een aanvullende tip hebben, laat deze dan zeker achter in de reacties onder dit artikel :)

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Jolijn Doelman
  Reply Jolijn Doelman 20 december 2015 at 12:35

  Mijn ultieme fotografietip isssss… de app VSCO ! Je kunt je foto’s echt fantastisch bewerken tot een prachtplaatje met die app. Alvast hele fijne dagen! XXX

 • Avatar van Maria Scheffer
  Reply Maria Scheffer 3 januari 2015 at 23:48

  * Een hele leuke app is de Color Splash FX: (Je foto wordt zwart-wit waarna je kleur accenten kunt toepassen op onderdelen van je foto.)

  *Een tip voor leuke foto`s zijn de foto`s waar zonnestralen op te zien zijn. Je moet wel opletten op de invalshoek van de zonnestralen. Of foto`s gemaakt TEGEN DE ZON in zodat je kunt spelen met de schilhouten. ( ja ik weet het de meeste mensen zeggen dat je foto`s moet maken met de zon in je rug maar tegen de zon in kan zorgen voor hele leuke effecten)

  *En de belangrijkste tip vind ik : Maak liever TEVEEL dan te WEINIG foto`s. Er zal dan altijd wel een leuke er tussen zitten.

 • Avatar van Judith
  Reply Judith 3 januari 2015 at 23:03

  Bij veel zon zonnebril voor de lens, super mooi effect en geen weerspiegeling van de zee bijvoorbeeld!

 • Avatar van Alinda Bikker-Kooyman
  Reply Alinda Bikker-Kooyman 3 januari 2015 at 19:59

  Mijn tip is: fotografeer dichtbij en zorg voor een mooie uitsnede. Als je een object in zijn geheel fotografeert is het vaak wat saai en standaard. Maar als je een close-up maakt, bijvoorbeeld een mooie bloem in plaats van de hele plant, zorgt het voor een interessant beeld. Ik sta er vaak versteld van dat je met een smartphone zulke mooie foto’s kan maken! Vandaar ook de 4700 foto’s op mijn iPhone….

  Liefs, Alinda

 • Avatar van Ruth
  Reply Ruth 3 januari 2015 at 15:14

  Superhandig artikel!! Vaak sta je ver weg en wil je toch van dichtbij een foto maken, als je dan een camera op je smartphone hebt die goed kan inzoomen is dat toch wel fijn :)
  Helaas heeft mijn huidige telefoon niet zo’n goede camera maar vind ik fotograferen wel erg leuk! deze telefoon is echt supertof en heeft een goede camera dus duimen maar!!!!!!!

  Groetjes Ruth

 • Avatar van maartje
  Reply maartje 3 januari 2015 at 12:27

  wat een super prijs, ik maak wel eens foto’s als ik laag bij de grond zit of als voorwerpen of personen half verstopt zitten achter bomen of grote planten

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 3 januari 2015 at 10:09

  Wat een super handig artikel en een gafe winactie! Daar doe ik graag aan mee!
  Wat ik nog als tip heb is dat je gewoon 20 keer dezelfde foto kan maken en daar de beste uit zoeken. Ook probeer ik vaak voor een lichte of in ieder geval effen achtergrond te gaan. Mocht je toch de flits nodig hebben van je toestel? Zet gewoon de zaklamp van je mobiel aan. Dan zie je precies wat het licht met je foto doet!

 • Avatar van Jolie
  Reply Jolie 3 januari 2015 at 09:54

  leuk artikel! Ik moet zeggen dat ik met mijn HTC one betere foto’s maak dan met mn fotocamera. De belangrijkste tip is toch wel om niet (teveel) in te zoomen. Dat lijkt leuk, maar daar krijg je achteraf gegarandeerd spijt van omdat de beeldkwaliteit er van achteruit gaat. Voor leuke fotocollages gebruik ik de Pic Collage app en niog gratis ook.

 • Avatar van silja
  Reply silja 3 januari 2015 at 01:27

  Wat een ontzettend leuke winactie! Helaas heb ik sinds november een nieuwe telefoon, maar eigenlijk een kat in de zak gekocht. Want hij heeft nu al mankementen!

  Mijn ultieme fototip is: Leg elk moment die je lief en dierbaar is vast! Ook al voelt het ongemakkelijk om op dat moment een foto te maken! 1,5 jaar ging ik door een moeilijke periode en die mooi , lieve , dierbare momenten deden mij echt veel! Voelde ik me niet helemaal lekker, dan pakte ik mijn telefoon er bij en bladerde ik door de foto’s met een glimlach! Het vrolijkt je direct op! Een foto hoeft van mij helemaal niet altijd scherp en duidelijk te zijn! Als jij de foto maar belangrijk vind en er emotie en gevoel in zit!

  Daarnaast , ik gebruik Moldiv heel veel en Kawaii Photo is ook erg leuk. Kun je van die Japanse achtige cartoons toevoegen e.d.

  Iedereen succes met de winactie en Laat voor iedereen 2015 knallend beginnen!

 • Avatar van Nabi
  Reply Nabi 3 januari 2015 at 01:06

  Tegenwoordig heeft de smartphone véél betere kwaliteit dan een compact camera’tje die je niet altijd bij hebt en meer plaats inneemt in je handtas dan nodig.

  In mijn fotografie focus ik mij steeds op de details. It’s all in the details… En dat bereik je vaak door zo dicht mogelijk (maar toch nog scherp genoeg) foto’s van het object te nemen.
  En een foto in zijn puurste vorm krijg je ook door de zwart/wit techniek. Geeft steeds een emotie weer!

  Een plus van een smartphone is de panorama functie, die heb je niet bij spiegelreflexcamera’s. Handig om de prachtige landschappen op vakantie weer te geven. Verder is het ook belangrijk om mooi het midden te zoeken(symmetrie!) en een rechte horizon. Met de grid functie is dit gemakkelijker.

  Als app raad ik VSCOCam aan. Zó veel filters, die net dat tikkeltje meer gaven aan je foto: andere kleurtjes, een mooie fade, korrelaspect en nog veel meer filters.

  Ik volg je via Twitter, Instagram, Facebook én Bloglovin

 • Avatar van Kaylee
  Reply Kaylee 3 januari 2015 at 00:37

  Hi,
  Wow mooie tips !
  Ik hou van foto’s maken helaas is mijn mobiel kapot gegaan na twee jaar waardoor ik nu geen foto’s echt meer kan maken. Ik zit nu ook opgescheept met een oudere mobiel die niet zo een mooie camera heeft. Ik moet nog wachten op een nieuwe mobiel, maar deze ziet er erg mooi uit qua camera ! Omdat ik erg van fotografie houd gebruik ik goede apps ! Mijn favoriet is VSCO CAM hiermee kan je heel veel foto ’s bewerken met mooie filters je kan ze gratis krijgen maar sommige kosten geld. Je hebt ook blendpic dat twee foto’s met elkaar mengt voor een mooi effect . Mijn tip is ook maak veel foto’s achter elkaar en zo kan je de mooiste , beste uitkiezen maar wel focussen en probeer de foto te maken uit een andere hoek . Maak overal foto’s van voor mooie herinneringen !
  Groetjes,

 • Avatar van Milou
  Reply Milou 3 januari 2015 at 00:03

  Nooit geweten dat deze telefoon zulke goede foto’s maakt. Mijn vriend heeft ‘m namelijk ook. Haha! Fijne tips (ook in de comments van andere lezeressen)! Ik doe mee. Mijn favoriete app is Snapseed, daar maak ik mijn foto’s altijd wat lichter mee (vooral interieur foto’s voor IG of zo) want met dit donkere weer zien ze er zo sober uit! Ook steek ik m’n hoofd een beetje naar voren bij het maken van een selfie, anders heb ik een beetje een onderkin. :’) Hahahaha.

 • Avatar van Jessica
  Reply Jessica 2 januari 2015 at 23:53

  Wat een goede tips! Binnenkort wil ik ook een blog beginnen, dus deze tips houd ik zeker in gedachten! Ik vind de gratis app van Aviary heel prettig, hiermee kan je de foto heel goed mee bewerken. Verder heb je denk ik alles al belicht :)

 • Avatar van Agneta
  Reply Agneta 2 januari 2015 at 23:30

  Wat een super gave actie! Mijn tip is soms juist niet aan al die dingen te proberen te voldoen en gewoon zonder echt te kijken eens wat te fotograferen. Dit doe ik met de camera ook vaak, gewoon uit losse pols en soms komen juist daar de mooiste foto;s spontaan tevoorschijn.
  Wel toevallig dat ik vandaag net reviews had gelezen over deze telefoon.. Was erg nieuwsgierig naar zijn camerafuncties.

  Succes met kiezen van winnaar.

  Liefs Agneta

 • Avatar van Iris
  Reply Iris 2 januari 2015 at 23:04

  Wauw, toffe tips! :D
  Ik doe graag mee met je actie! Mijn tip is om voor een rustige ondergrond/achtergrond te zorgen die de aandacht niet afleidt van het object. En mijn favoriete app: VSCO cam; voor net dat beetje extra “touch” aan je foto.

 • Avatar van Judith Harkink
  Reply Judith Harkink 2 januari 2015 at 23:00

  Heyy wat een leuk artikel! Ik zou graag de mooie telefoon winnen!
  Mijn tip is eigenlijk een tip voor als je een foto wilt delen op social media. Het is namelijk wel zo leuk dat je meteen via facebook of instagram fotos kunt maken, maar hier is de kwaliteit vaak veel slechter dan als je de officiële camera-app op je telefoon gebruikt. Mijn tip is dus dat je beter die officiële app kunt gebruiken

 • Avatar van Marcel
  Reply Marcel 2 januari 2015 at 22:34

  Mijn tip:
  Zorg dat het onderwerp links of rechts van het midden staat of gebruik indien aanwezig de rasterfunctie van je camera.
  Je foto’s zullen een stuk professioneler ogen.

 • Avatar van Jessica
  Reply Jessica 2 januari 2015 at 20:38

  Wat een super leuke winactie! Die telefoon zou zeer welkom zijn.
  Mijn tip? Als je klikt even je adem inhouden, dan beweeg je niet en wordt je foto scherper.

 • Avatar van Marina
  Reply Marina 2 januari 2015 at 10:20

  Oh ik heb heel veel fotografie apps op mijn telefoon. Ik vind Photogrid erg leuk en handig om een compilatie van meerdere foto’s te maken. Ook color splash vind ik erg mooi, waarbij je een foto zwart wit maakt met 1 kleuraccent.

 • Avatar van Christina
  Reply Christina 1 januari 2015 at 02:19

  Als eerst gelukkig nieuwjaar..
  Mijn foto tip: vergeet niet om foto’s te maken samen met je kinderen
  Want je weet nooit wat er gebeurt.. Mijn dochtertje is vorig jaar geopereerd
  Aan een goed aardige hersen tumor.. Gelukkig gaat het goed met haar,maar dit heeft mij wel
  Aan het denken gezet.. Elke ouder maak aub ook foto’s samen met je kinderen.. Altijd een fijne herinnering voor je zelf en de kinderen.

 • Avatar van Anouk Onstenk
  Reply Anouk Onstenk 1 januari 2015 at 01:47

  Mijn ultieme fotografie tip is om altijd een camera (meestal een smartphone)
  bij de hand te hebben zo kun je op ieder gewenst moment een (onverwachtse) foto maken.
  Xx

 • Avatar van Helen
  Reply Helen 31 december 2014 at 20:22

  Hi Desirée,

  Wat een gave winactie, ik waag heel graag een kansje want deze telefoon voldoet écht precies aan mijn wensen!
  Zelf heb ik al bijna 2,5 jaar hetzelfde toestel en hoewel ik er dol op ben reageert het scherm niet meer goed en werkt de microfoon soms helemaal niet.. niet zo handig kan ik je vertellen.. een gsm waar je niet altijd mee kunt bellen.. ;)
  Als ik weer altijd zou kunnen bellen en ook nog van 8 naar 13 megapixel zou gaan is dat natuurlijk de kers op de taart. Zeker voor mij als blogger met een liefde voor fotografie.

  Mijn ultieme tip is eigenlijk heel simpel, wanneer ik een foto upload op Instagram dan klik ik altijd standaard op de sleutel rechts om zo alle instelling aan te passen. Vooral de helderheid, contrast, warmte, accenten en schaduwen pas ik hierin aan. En ook niet te vergeten: hier kun je je foto ook scherper maken.
  Waarschijnlijk is dit niet echt nodig bij de LG G3 dus dan zou ik vooral mijn geliefde foto app gebruiken namelijk No Crop om een leuke fashionable witte kader te maken of wanneer je je foto per se niet wil uitknippen tot een Instagram vierkant.
  En als we dan nóg een stapje verder gaan dan gebruik ik graag de optie HDR op mijn telefoon, dit is bij de camera zelf en dus geen app. Deze zorgt ervoor dat je bij een felle lichtbron geen zwarte vakken krijgt maar ook nog allerlei details ziet van hetgeen dat je daadwerkelijk vast wil leggen. Perfecte tool voor de lente- en zomermaanden!

  Tot zover mijn ultieme tips voor nu!
  Uiteraard volg ik je al een hele poos overal met veel plezier.

  Verder wens ik je een heel fijn uiteinde vanavond en een mooi, liefdevol en gezond 2015 waarin al je dromen mogen uitkomen voor jou en je gezinnetje.

  Liefs Helen

 • Avatar van Willeke de Heus
  Reply Willeke de Heus 31 december 2014 at 16:22

  Echt een top actie. Mijn telefoon maak nog niet van die mooie beelden zoals ik wil als ik weer mijn nagels gedaan heb met nailart. Of ik maak gedeelde foto’s Hoe je de nailart gemaakt heb en dan zie je dat je verkeerde en anders van kleur is en dat is erg jammer.
  Daarom doe ik heel graag mee om met foto’s te maken en op instagram te zetten wat ik doe.
  Ik volg je al overal van Blog tot instagram

  Groetjes Willeke

 • Avatar van Arienne
  Reply Arienne 31 december 2014 at 16:07

  maak juist eens een foto tegen de zon in voor een apart effect of installeer een van de vele fotobewerkprogramma’s en probeer van alles uit, een foto door jezelf gemaakt is nooit een slechte foto :-)

 • Avatar van Debbie
  Reply Debbie 31 december 2014 at 15:19

  Mijn tip, installeer dropbox op je telefoon en alle foto´s worden automatisch opgeslagen. Dan heb je altijd een backup mocht je je telefoon kwijt zijn of crashen. En je kunt regelmatig deleten, zodat je weer nieuwe foto´s/video´s kunt maken.

 • Avatar van Laura Donraadt
  Reply Laura Donraadt 31 december 2014 at 15:12

  Mijn favo app is Photo Studio !
  Mijn tip is voor als je makkelijker foto’s wilt maken met je telefoon , de instelling van je camera aanzetten op je geluids knopje. Zo kun je via de zijkant met 1 klik een foto maken zonder steeds op je beeld te drukken !

  Bedankt voor deze mega vette kans !
  Ik volg je al overal.
  Een fijne jaarwisseling !

 • Avatar van Corine
  Reply Corine 31 december 2014 at 14:50

  Leuke tips! Mijn tip is: houd het spontaan als je kinderen op de foto wilt zetten. Niets erger dan van de staatsieportretten.

 • Avatar van Liz Riepen
  Reply Liz Riepen 31 december 2014 at 14:44

  Een onmisbare app mijns inziens is Be Funky!

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 31 december 2014 at 14:09

  Wat een goede tips geef je! En die LG klinkt echt supergoed, ik doe dan ook graag mee met de winactie, aangezien mijn Samsung helaas steeds vaker vastloopt bij het foto’s maken. Niet echt handig, met een klein babymeisje dat binnen nu en 3 weken geboren zal worden én die ik natuurlijk volop wil fotograferen de hele dag door ;-)

  Mijn fotografie tip is dan ook voor het fotograferen van je kindje: ga op zijn/haar ooghoogte of speelhoogte zitten. Desnoods liggend op de grond, om vanuit zijn/haar eigen oogpunt een foto te maken. Zo heb ik zelf al veel mooie foto’s van mijn zoontje kunnen maken de afgelopen jaren.

  Probeer ook eens foto’s van delen van je kindje te maken. Alleen die schattige blote voetjes bijvoorbeeld, of een en-profil close-up van die mooie lange wimpers.

  Qua fotografie apps gebruik ik eigenlijk alleen Instagram en heel soms Studio. Maar meestal stuur ik mijn foto’s door naar de pc om ze te bewerken met Photoshop. Dat geeft toch het mooiste effect.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 31 december 2014 at 11:59

  Zorg voor wat speelsheid in foto’s, dus zet niet altijd iedereen precies in het midden, maar ook eens aan de zijkant bijvoorbeeld.

 • Avatar van Joke
  Reply Joke 31 december 2014 at 07:43

  Ditis echt een leuke app voor ouderwetse foto’s veel filters en effecten
  Pixlr-o-matic
  gratis voor de eenvoudige uitgave

 • Avatar van Mar
  Reply Mar 31 december 2014 at 05:12

  Lastig ik ben vooral van niet geposeerde foto’s maar toch haarscherp en niet een echte actie foto. Ik verstop me niet in de bossen als ik een dergelijke foto maak, maar ik loop wel even vooruit of laat me terug vallen om weg te vallen en zelf goede locatie aan te nemen waar ik ze ongezien in gesprek op de gevoelige plaat vast leg (of geheugenkaart natuurlijk).

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 31 december 2014 at 00:53

  Mijn ultieme tip is om je heen te kijken, dan zie je ineens zoveel moois. Dat klinkt fluffy en wazig, maar het is echt zo. Zelfs, een stoeptegel in mooi zwart wit, scherp in beeld met een paar regendruppels kan dan ineens prachtig zijn.

 • Avatar van Nathalie
  Reply Nathalie 30 december 2014 at 23:40

  Oeh handig, die ga ik zeker proberen toepassen want ik ben niet zo goed in fotograferen met mijn telefoon al steek ik de schuld natuurlijk altijd op de kwaliteit van de camera die in mijn telefoon zit :p
  Voor een telefoonupgrade doe ik graag mee.
  Mijn tip: Speel met perspectieven! Ga eens op een stoel staan om iets van bovenaf te fotograferen in vogelperspectief, of ga net op de grond liggen voor een die-hard kikkerperspectief: Je model gaat instant long leggs hebben en je hier eeuwig voor liefhebben ;)
  Voor kleine kindjes ga je ook best even door je hurken en ga zo maar door.
  Mijn vriend heeft zo de gewoonte om zijn telefoon altijd op dezelfde manier vast te houden voor foto’s wat dus resulteerd in 101 dezelfde saaie standaardfoto’s. Doe eens lekker gek dus!
  Ik volg je overal behalve op Twitter want die heb ik niet.

 • Avatar van Els P
  Reply Els P 30 december 2014 at 20:37

  Mijn fotografietip is misschien een beetje vreemd maar levert echt heel leuke plaatjes op!
  Neem een groot glas (zonder opdruk) of een kleine vaas, waar je smartphone netjes in past.
  Plaats je telefoon wel zo dat de lens onderin zit.
  Op deze manier kun je leuke (halve) onderwater foto’s maken.
  Het is niet meteen het ideale seizoen, maar het levert erg grappige zomerfoto’s op aan het strand, bij een meertje en andere natte locaties.
  Als je een beetje oefent kun je zo ook foto’s maken die half onder water, half boven water genomen zijn!

  Ik zou het wel niet uitvoeren bij een hevige storm. Een beetje rustig water is wel nodig :D

  Groetjes en een fijne jaarwisseling!
  Els

 • Avatar van kim
  Reply kim 30 december 2014 at 15:59

  Deze telefoon heeft een vriendin van mij ook. In het begin moest ik erg wennen aan het uiterlijk, want het is niet echt standaard haha, maar ik vind het wel een leuke telefoon. Mijn moeder zou ik hier echt blij mee kunnen maken, want die heeft haar langzame telefoon al regelmatig vervloekt. Na een vervelende periode voor mijn moeder zou dit echt een leuke verassing zijn!

  Mijn favoriete fotobewerking app is Picsart. Er zijn zoveel mogelijkheden en het is ook vrij gemakkelijk aan te passen allemaal. Ook fijn is dat er geen reclame tekstje op de foto komt te staan wat bij sommige apps wel zo is! Mooie effecten, teksten, plaatjes het is allemaal mogelijk en GRATIS! Oja, ik volg je op veel social media :)

  Fijne jaarwisseling gewenst!

 • Avatar van Mrs. June
  Reply Mrs. June 30 december 2014 at 12:48

  Zo dichtbij mogelijk fotograferen voor de beste resolutie en een grid zijn erg handige tips! Mijn ultieme tip: als je flitst, kijk dan eerst hoe ver je flitslicht komt en ga binnen dat bereik staan.

  Een erg handige foto app vind ik Tadaa, hier kun je de helderheid en het contrast snel mee aanpassen, kleuren intenser maken en stukjes wazig maken. Heel gebruiksvriendelijk ook.
  Alvast een hele fijne jaarwisseling toegewenst!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 30 december 2014 at 12:00

  Wat een geweldige actie, bedankt voor de handige tips over het maken van foto’s, daar kan ik wel wat mee, ook al heb ik niet de meest gewelidge camera op mijn mobiel. Een tip die ik van een fotograag kreeg was, zorg dat het geen chaos waar je de foto wilt nemen, dat leid af van wat je op de foto wilt zetten en vaak krijg je net niet dat scherp wat je scherp wilt hebben en wat jij ook al schreef, gebruik twee handen, dat scheelt zoveel.

 • Avatar van Kimm
  Reply Kimm 29 december 2014 at 22:39

  Jeej…wat een mooie prijs zeg!!!
  Mijn beste tips voor mooie foto’s:

  – Maak foto’s altijd (!!!) met de zon in je rug (zo voorkom je overbelichting)
  – Maak eens foto’s op onverwachte momenten en plaatsen (bijvoorbeeld in een portiek tussen de trappen omhoog of omlaag een foto nemen) Of zoom eens in bij een fietsenstalling op alle fietsen. Je zult verbaasd zijn over jezelf én je foto’s!
  – Probeer bij landschappen je camera (of telefoon) neer te zetten en zelfontspanner te gebruiken. Geen bewogen foto’s of vage lijnen meer!

 • Avatar van Tessa
  Reply Tessa 29 december 2014 at 20:20

  Maak niet alleen foto’s van alledag maar kijk ook eens naar de prachtige natuur. Bijvoorbeeld een stuk water die rimpelloos is en de weerspiegeling van de bomen in het water. Dat levert echt prachtige plaatjes op.

 • Avatar van Deno
  Reply Deno 29 december 2014 at 18:40

  mijn tip voor de smartphone fotografie is gebruik eens alle optie die je telefoon biedt om foto’s te maken! vaak wordt dat vergeten terwijl er toch veel mooie opties mogelijk gemaakt worden door de meeste telefoons!

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 29 december 2014 at 15:30

  Een van de beste apps die je kunt vinden om jezelf ‘een beetje op te knappen’ is toch wel facetune. :) Deze is gratis te downloaden. Daarnaast ben ik sinds kort ook helemaal verslaafd aan een nieuwere app, namelijk “lensical” . Hierbij kun je snel veel filters en speelse effects toevoegen aan je fotos (denk aan: verouderen van je gezicht, of het toevoegen van een snor!). Deze app is gratis. :)

 • Avatar van Angeline
  Reply Angeline 29 december 2014 at 15:14

  Ik ben helaas niet in het bezit van een smartphone.Heb nu nog een Samsung SGH-X 520(uit het jaar stillekes) en daar begint de accu aardig van te haperen.Ik denk niet dat hij veel van 2015 mee zal krijgen en ben me dan toch na 6jr trouwe dienst aan het oriëenteren
  op een andere telefoon.Jammer genoeg kan ik ook geen tip toevoegen omdat ik nog nooit met een telefoon een foto gemaakt heb.(stom hè ?)
  Hoop dat er snel verandering in komt en dan zal ik vast en zeker bovenstaande tips ter harte nemen.
  Ik wens jou en je leuke gezinnetje een super gelukkig en gezond 2015 en veel inspiratie voor komende blogs.

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 29 december 2014 at 13:14

  Ik ga wel een gokje wagen, omdat ik mijn iPhone 5s net heb weggedaan en anders terug ga naar mij Samsung Galaxy S3. Doe er al jaren mee, maar verbetering is altijd goed :)

  Mijn fotografie tip qua mobiele telefonie heb ik niet echt. Ik gebruik namelijk zo goed als altijd op Instagram en het filter Amaro. Vind die de mooiste lichtinval hebben ook qua filter.
  Qua bloggen wil ik aangeven dat je met de 50mm lens de mooiste foto’s maakt en dat deze lens voor zo’n €100,00 al van jou is. Dat is dus eigenlijk niet zo duur als je kijkt naar de rest in de fotografiewereld.

  Photoshop kun je gebruiken voor het bewerken, maar op PicMonkey (internet) kun je praktisch net zoveel doen. Tenminste, wat ik ermee doe wel. Je kunt heel makkelijk het licht aanpassen en als hij dan wat lichter is, pas dan het contrast wat aan. Reken maar dat jouw foto op jouw blog van het beeldscherm afknalt! Heel mooi is dat :) Eigenlijk hoef je dus niet super veel te bewerken!

 • Avatar van Ina
  Reply Ina 29 december 2014 at 13:07

  Fijne tips! Ik heb zelf al een goede telefoon met een fijne camera die ook 13MP heeft dus ik ga deze winactie overslaan.

 • Avatar van Jessica
  Reply Jessica 29 december 2014 at 12:56

  Wat een super tips en wat een super actie! Ik doe graag mee! Zelf let ik vooral op het licht als ik een foto ga maken. Licht is (vind ik) het belangrijkste onderdeel van een foto. Zonder goed/passend licht is het moeilijk om een mooie foto te maken. Daglicht vind ik vaak het mooiste. Mijn favoriete foto-app is instagram. Je kunt de foto’s daarmee natuurlijk bewerken, maar ik vind het ook leuk om foto’s van andere mensen te zien. Het zou erg tof zijn om dit te winnen omdat foto’s maken op mijn huidige mobiel wel wat lastig is. De voorbeeldfoto’s in je artikel zien er mooi uit! (niet te zien dat ze op een telefoon gemaakt zijn)

 • Avatar van Ilse prins
  Reply Ilse prins 29 december 2014 at 12:15

  Een heel leuk artikel, met een geweldige prijs! Wow! ;-) Ik doe zeker graag mee, aangezien mijn mobiel wel aan vervanging toe is… Hij doet het opzich nog prima hoor, maar heeft zeker wat mankementen, behoorlijk irritant soms. Mijn fototip??? Maak er gewoon een stuk of 10 achter elkaar van hetzelfde, vooral als je van mensen foto’s maakt… Je kunt het zo weer verwijderen als ze niet mooi zijn, verder gebruik ik geen appjes. Enne, er zit altijd zo’n handig hengsel aan de camera, gebruik deze ook. Voordat je hem op de grond laat kletteren ;-)
  Fijne jaarwisseling!
  Groetjes ilsiee

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 29 december 2014 at 12:06

  Nu ga ik toch een keertje meedoen met een winactie. Ik heb namelijk mijn 3 maanden oude G2, die erg goed bevalt, laten vallen met barsten in het scherm tot gevolg. Mijn fotografie tip is vooral gebruik te maken van daglicht en vervolgens te spelen met verzadiging en belichting met het standaard bewerkingsprogramma dat al op de telefoon zit. Verder gebruik ik de App Pic Stitch om collages te maken en ben ik fan van de filters van Instagram. Ik maak veel foto’s en filmpjes van ons zoontje met mijn telefoon, maar die barsten zijn toch wel erg storend dus ik duim hard!

 • Avatar van Grete Karina
  Reply Grete Karina 29 december 2014 at 12:01

  Natuurlijk is de kwaliteit van de foto’s heel belangrijk en kun je een boel doen met filters, effecten e.d….. Maar ik krijg vaak complimenten over mijn foto’s omdat ik probeer “out of the box” te denken en fotograferen. Zo fotografeer ik soms expres scheef of met een malle achtergrond. Of zet ik juist iets in beeld op de voorgrond wat intrigeert, zoals een stuk van de taart. Mooie kiekjes zijn er zat, originele foto’s een stuk minder.

  Ik volg op Bloglovin en twitter. En ik like op FB.

  groeten en fijne jaarwisseling,
  Grete Karina

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 29 december 2014 at 11:07

  Wat een fijn artikel, ik ga je tips zeker even uitproberen! Toffe winactie ook. Ik doe graag mee. Mijn onmisbare foto bewerkings-apps zijn Picfx, vanwege de talloze mooie filters en effecten, en A Beautiful Mess, omdat je daar leuke teksten en doodles in je foto’s kunt plaatsen!

 • Avatar van claudia
  Reply claudia 29 december 2014 at 08:27

  Wow wat een geweldige prijs,

  Mijn tip, zorg voor een goede lichte achtergrond en neem eens een andere positie in, op de grond, ergens bovenop gaan staan, krijg je hele mooie en verassende plaatjes van ;)

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 29 december 2014 at 00:39

  Nou ik moet je het antwoord schuldig blijven..helaas..en dat komt omdat ik nog geen mobiel bezit…ja helaas ..het is waar ik loop een beetje achter gezien de mobiele telefoons maar wil zeker een mobiel winnen zodat ik mee kan gaan met de tijd! En dan eindelijk..eindelijk kunnen mijn kinderen mij overal bereiken en kan ik ook foto’s nemen en ik zo dan zo trots zijn! En de andere dingen die leren mijn kids me wel. daar ben ik niet bang voor. En…ik kan dan eindelijk mijn eerste selfie maken ..haha

 • Avatar van Tamara
  Reply Tamara 28 december 2014 at 23:04

  Bedankt voor de goede tips! Zelf heb ik nogal een hekel aan selfies, dus mijn tip, vráág gewoon iemand een foto van je te maken. Kom je ook nog eens uit je smartphone-wereldje én wie weet krijg je van die persoon nog handige poseer-tips ook :)

 • Avatar van alice
  Reply alice 28 december 2014 at 22:05

  Leuke tips! Mijn tip is natuurlijke licht te gebruiken!!
  Xo
  Alice
  Alice.furlan87@gmail.com

 • Avatar van Beautyding
  Reply Beautyding 28 december 2014 at 21:44

  Mijn beste tip is om zo veel mogelijk foto’s te maken! Dan wordt je snel beter en leg je ook veel herinneringen vast! En om je foto’s op te leuken kun je picmonkey gebruiken, een makkelijk en gratis programma om je foto’s mee te bewerken.

 • Avatar van Eva Philips
  Reply Eva Philips 28 december 2014 at 21:25

  De uitvinding van de eeuw, op fotografisch gebied vind ik die anti trilhand functie. Ik heb geen vaste hand, maar deze functie maakt het echt een stuk beter. En daarnaast vind ik de app “foto’s van Google onwijs leuk en gemakkelijk. Je selecteert wat foto’s , doet er een muziekje bij en je kan bijvoorbeeld voor zwart-wit kiezen en je hebt een onwijs leuk filmpje.

 • Avatar van Dhini
  Reply Dhini 28 december 2014 at 20:41

  Wooow…geweldig winactie! Mijn smartphone samsung galaxy fame is al bijna twee jaar en het begint al te vervelend. Elke keer mijn fav. app Instagram, vscocam stopt grrrrrrrrr hij wordt traag ook nog. Ik ben gek op foto`s maken en deze lijkt mij geweldig zijn als ik geluksvogel heb om deze smartphone te winnen.

  fotografie-app : VSCOCAM, Picsplay, Picsart, Snapseed, Photofy als de quota wilt toevoegen, Double photo, Flipaagram en maakt meer foto`s achter elkaar maken dan doe ik altijd ;)

  Ik volg je al lang en overal op sociaal media

 • Avatar van Cobi
  Reply Cobi 28 december 2014 at 19:41

  Wat een leuke actie ik doe hier erg graag aan mee ;-)

  Mijn tip maak gebruik van de burtsfunctie je maakt dan ongeveer 10 foto;s snel achter elkaar. Dan is er altijd wel eentje leuk
  Enne meer dan 1 foto maken is sowieso een goed tip. Dat wat je niet gebruikt wis je gewoon

 • Avatar van Bar
  Reply Bar 28 december 2014 at 19:06

  Ik ben zo slecht in het nemen van fotos, met dit toestel gaat het hopelijk vanzelf beter :-)

 • Avatar van Alexandra
  Reply Alexandra 28 december 2014 at 18:37

  wat een leuke actie!!!
  Ik zou’m graag willen winnen, omdat de camera mij super lijkt. Ik heb net een tweede kat in huis, een kitten. Ik blijf continu foto’s maken, en dan moet d’r camera wel snel reageren.
  De app die ik gebruik en die mij erg goed bevalt is Photo Artist. Deze is (geloof ik) niet gratis, maar heeft fantastische functies waardoor ik’t geld daar wel voor over heb!!!
  Superleuk om al jullie tips te lezen!!!

 • Avatar van nel
  Reply nel 28 december 2014 at 18:33

  Hele mooie actie.
  Ik maak nog niet zo veel mooie foto’s. Ik probeer wel altijd een goede compositie te maken. Ik hou ook altijd rekening met bijvoorbeeld, dat mensen niet net een lepel naar hun mond brengen, er half op staan, ze niet leuk kijken of te gemaakt op de foto staan.

  De “echte” foto zit in mijn hoofd en de gemaakte foto is alleen ter herinnering.

 • Avatar van Anne
  Reply Anne 28 december 2014 at 18:17

  Gave actie, ik doe graag mee! Ik ben zelf geen kei in fotografen, maar mijn tip is dat je objecten heel makkelijk origineel en creatief kan fotograferen door net wat langer over de opstelling/ondergrond/bijattributen na te denken. Maar het ook niet te druk te maken.

 • Avatar van Nancy
  Reply Nancy 28 december 2014 at 17:43

  Wauw…. Met mijn voornemen om in 2015 te gaan bloggen, zou deze geweldige mobiel, meer dan welkom zijn.
  Aan de tips, heb ik echt heel veel. Die ga ik dus echt bewaren. Ik denk dat een programma app voor het maken van collages ook heel erg leuk is om te gebruiken voor Blogs. Bv de gratis App Instacollage, die je ook zonder dat je Instagram hebt, kan gebruiken.
  Ik volg via Facebook, bloglovin, en heb me aangemeld voor de nieuwsbrief, zodat ik niets hoef te missen.
  En nu heel heel hard duimen voor de beste blog-mobile ever

 • Avatar van Caroline Samsen
  Reply Caroline Samsen 28 december 2014 at 16:45

  Tips voor leuke fotocollage is Photogrid en voor diverse selfies Retrica. Deza apps kun je gratis downloaden. Echt super leuk! :-)

 • Avatar van Annette - Ann Ages Gracefully
  Reply Annette - Ann Ages Gracefully 28 december 2014 at 16:42

  Wat een fijne tips geef je. Ik heb zelf nog een Iphone 4 , oeps, hahaha en daar kun je niet de beste foto’s mee maken helaas. Mijn tip voor het maken van foto’s voor mijn blog is toch vooral neem er de tijd voor en maak foto’s op verschillende plekjes zodat je later kunt kiezen welke het mooist uitkomen in je artikel. Ik probeer zelf wel altijd de achtergrond zo neutraal mogelijk te houden zodat niets afleid van het product dat ik wil fotograferen. Ik volg via BL, FB en Instagram

 • Avatar van Regina
  Reply Regina 28 december 2014 at 16:41

  Whouw wat gaaf dat je deze LG G3 mag weggeven.
  Wat zou ik er blij mee zijn want ik heb een Samsung S2 en die maakt echt zulke slechte foto’s. Als ik er 100 maak zijn er zeker 90 onscherp. Al van alles geprobeerd maar het lukt niet om dit te veranderen.
  Met de kerstdagen is ook mijn camera ermee opgehouden dus foto’s maken gaat ‘m niet meer worden voor mij.
  Wat ik heel jammer vind want ik ben juist dol op foto’s maken.
  Bij elk feestje, verjaardag, feestdagen was het dan ook…..ohh daar heb je Regina weer met d’r foto’s maken hihihi
  Dat is dus de afgelopen kerstdagen niet gebeurd en daar baal ik zoooooo van.
  Mijn tip is; vaak is het met een smartphone moeilijk om een selfie of foto te maken omdat de knop op je scherm zit, of je kan er niet goed bij, of je hebt je vinger voor de lens.
  In je instellingen kan je je geluidsknop veranderen in de knop waarop je klikt om een foto te maken. Sinds dat ik dat had omgezet ging foto’s maken met mijn smartphone een stuk makkelijker.
  En een andere tip is….. de app Pixir gebruik ik om een collage te maken van mijn foto’s. Echt een top app.
  Ik ga héééél hard duimen.
  Ik wens jou en iedereen een gelukkig en gezond 2015 toe :)

  • Avatar van Regina
   Reply Regina 28 december 2014 at 16:44

   Oh en ik volg je op FB, Twitter, Instagram en op Bloglovin :)

 • Avatar van carola donkelaar
  Reply carola donkelaar 28 december 2014 at 16:30

  mijn tip is zorgen voor een frisse kleur wand in je huis daar word je sowieso vrolijk van en dan kun je pracht plaatsjes maken.. heb zelf mint groen en in mn slaapkamer licht oud roze.. fantastisch naast de mooie witte achtergrond

  liefs croltje

 • Avatar van Angelique D
  Reply Angelique D 28 december 2014 at 16:05

  Wauw, wat een tips allemaal! Ik ben zelf zo’n irritant persoon die overal en altijd foto’s maakt ;-) En guess what? In the end is iedereen er toch blij mee. Ben geen professional, maar heb toch als amateurtje wat dingen geleerd.
  Een aantal dingen die ik leuk vind om te doen in fotograferen:
  – maak foto’s die spontaan zijn, dus niet het netjes poseren, maar maak eens een onverwachte foto van iemand of iets.
  – Actiefoto’s zijn ook erg leuk om te maken, daarbij is het niet erg dat je foto wat wazig wordt, zo ziet het er dynamisch uit.
  – Macrofotografie is ook erg leuk om eens uit te proberen…maak bijvoorbeeld een close up van een detail wat in eerste instantie niet zo heel spectaculair lijkt. Wedden dat die close up wel spectaculair is?
  – En het is al vaker genoemd: verander je perspectief. Ook nu is het leuk om foto’s bijvoorbeeld schuin te maken ipv recht of diepte te creëren door vlak langs een object een foto te maken.
  – Schaf een onderwatercamera aan! Erg leuk om snorkeltochten vast te leggen, maar ook om foto’s in het zwembad of in de sneeuw te maken. Ook de vijver of het aquarium is geschikt :-)

  Helaas is de camera van mijn smartphone niet meer zo goed om goede foto’s te maken. Ik probeer daarom mijn foto’s altijd een beetje op te vijzelen met programma photodirector. Op de smartphone heb ik de app Photogrid staan, erg leuk om snel collages te maken, achtergrondjes toe te voegen, filters over je foto’s heen te gooien, noem maar op!

  Graag doe ik mee aan je winactie. Ik volg je op alle kanalen.

 • Avatar van Lotje
  Reply Lotje 28 december 2014 at 15:48

  Wat een fijne tips! Ik sla ze even op! Ik doe graag mee met de winactie. Ik vind het zelf altijd heel mooi als je een witte achtergrond gebruikt. Zelf heb ik nu een tijdje een softbox en daardoor worden mijn fotos veel mooier! Ik volg je ook op Social media kanalen Xxx

 • Avatar van Saskia
  Reply Saskia 28 december 2014 at 15:04

  Weet niet of de tip al genoemd is, maar verwijder het lenskapje :D:D

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 28 december 2014 at 14:39

  Wauw graag. Mijn tips. Maak een aantal foto’s achter elkaar.
  Tip 2 knip foto’s als men niet poseert, dan krijg je leuke spontane foto’s.
  3. Film een stukje en haal daar je foto’s uit

 • Avatar van babbie de bruin
  Reply babbie de bruin 28 december 2014 at 14:31

  top tips!!!

  en een mooie actie zou erg HAPPY ermee zijn

  Mijn tip…. Houd je camera stil !!!!

 • Avatar van Linda Achterb erg
  Reply Linda Achterb erg 28 december 2014 at 14:04

  Mijn ultieme fotografie tip is: Bij Art-Supplies winkels kun je voor ene paar euro! prachtig papier kopen, waarmee je een mooie ondergrond/achtergrond en sfeer creëert in de foto!!!! Ik loot héél graag mee voor deze prachtige LG g3!!! met handige functies. Ik ben ong. maand geleden over draad mijn mobiel (afgedankte Nokia van mijn zoon) tijdens opladen gestruikeld, glas helemaal kaduuk!!!! Duimen en duimen!!!

 • Avatar van Mandy Goede
  Reply Mandy Goede 28 december 2014 at 13:58

  Een tip om mooie foto’s te maken: gebruik zo min mogelijk de flitser,
  maar maak gebruik van externe lichtbronnen…

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 28 december 2014 at 13:56

  Wat een leuke actie! Bedankt voor de goede tips. Ik heb niet echt tips, ik vind vooral het licht, daglicht dan het belangrijkste. En wees origineel, niet altijd standaard foto’s nemen.

 • Avatar van Evelien DV
  Reply Evelien DV 28 december 2014 at 13:34

  1tip die ik iedereen kan aanraden: maak meteen een reeks foto’s als je weet dat er een iemand meer dan gemiddeld knippert. Zo heb je meer kans d dat er toch 1 foto in waarop iedereen open ogen heeft.

 • Avatar van Donja
  Reply Donja 28 december 2014 at 13:28

  Ik maak de mooiste foto’s door vanaf de grond/laag te fotograferen, zo pak je meer licht en geeft het een waanzinnig effect; try try try! ☺️

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 28 december 2014 at 13:14

  Wat een gave actie! Mijn ultieme tip is vooral ook heel simpel: GENIET van alles om je heen. Ik merk weleens aan mijn partner dat ze zó opgaat in het fotograferen, dat ze compleet de schoonheid van haar omgeving vergeet! ;-)

 • Avatar van Lieneke
  Reply Lieneke 28 december 2014 at 12:50

  wat een leuke give away!
  Mijn tip: laat jefoto’sautomatisch opslaan in de cloud via bijvoorbeeld dropbox. Nooit meer foto’s kwijt bij een ongelukje met je telefoon.

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 28 december 2014 at 12:26

  Hoi hoi,
  wat leuk dat je weer een winactie organiseert. Mijn beste tip is toch wel dat je moet maken dat je licht goed zit. Gebruik desnoods een extra lichtbron. Die fout maak ik soms ook nog wel…

 • Avatar van Tamara
  Reply Tamara 28 december 2014 at 12:12

  Mijn ultieme fotografie tip waardoor een foto van mezelf of anderen nooit kan mislukken is: lach!!!
  Er gaat niets boven een mooie lach!

 • Avatar van Cathy Schinkel
  Reply Cathy Schinkel 28 december 2014 at 12:05

  Een absolute aanrader voor fotografie-apps is “VSCO Cam”. Dit is ook een app waarin je filters over je foto’s kan plaatsen, maar dan beter. Dit zijn echt de mooiste filters die je kunt vinden, naar mijn mening.
  Ook kun je, naast de fantastische filters, handmatig wijzigingen aanbrengen in de foto’s. Ook dit geeft een super mooi resultaat, elke keer weer.
  Het is gewoon een hele fijne app om mee te experimenteren, en als je het fotobewerken al wat meer gewend bent is het een goeie om op terug te kunnen vallen. De app wordt ook gebruikt door talloze professionals, die er ook allemaal laaiend enthousiast over zijn.
  Verder zit er ook nog een “community” achter, genaamd “GRID”. Hier zie de mooiste (bewerkte) foto’s die gebruikers van de app gedeeld hebben. Echt, je kijkt je ogen uit… :)

 • Avatar van Joke
  Reply Joke 28 december 2014 at 11:59

  Leuke tips! Ik was vroeger bezig met fotografie toen ik nog mijn opleiding sociaal werk deed. Daar kreeg ik een aantal uren per week fotografie. Zo leerde ik snel de wereld op een andere manier kennen en werd gebeten door ‘de fotobug’ (zo heet ik de fotografische rage onder jongeren). Daarna kocht ik enkele goedkope boekjes met cd’s aan, om me nog wat extra te verdiepen. Als kers op de taart kreeg ik een duur compact fototoestel waarmee ik dacht de wereld aan te kunnen.
  Echter na een lange, vermoeiende dag foto’s nemen in de sneeuw (vond het prachtig om van één sneeuwvlok een zoom te maken waardoor de kristallen zichtbaar zijn), keerde ik moe maar voldaan huiswaarts. Bij het thuiskomen liep ik snel naar mijn pc, maar toen kwam de ontgoocheling… Mijn fototoestel bleek weg!! Heb dan nog een aantal uren gezocht op de terugweg, maar heb nooit meer mijn camera teruggevonden. Tot op de dag van vandaag heb ik geen fototoestel meer in mijn handen gehad (denk uit angst om deze opnieuw te verliezen)…
  Toch voel ik het opnieuw kriebelen bij het lezen van deze tips! Als ik een tip zou mogen toevoegen: neem heel wat verschillende foto’s van eenzelfde object. Zo is er achteraf een keuze tussen een aantal beeldopnames en is het kwestie van de leukste en beste eruit te kiezen!

  Ik doe bij deze ook met plezier mee aan deze winactie om de LG G3 te winnen! Wat een sterke beeldkwaliteit en altijd handig die camera met beeldstabilisatie (zou een grote hulp zijn bij tip 2). Volgens mij de ultieme starter om prachtige foto’s te nemen! (de foto op de gsm is adorable!!)
  Ik volg je trouwens al lange tijd via bloglovin’ en heb ondertussen ook de facebookpagina geliked!

  Geniet nog van de feestdagen!
  Groetjes Joke

 • Avatar van Ansuya Lalay
  Reply Ansuya Lalay 28 december 2014 at 11:56

  hahaha ik doe mee :)
  ik sleep altijd mijn grote camera overal naar toe. is niet handig
  Maar mijn tip: Als je een foto maakt van een object is te zorgen dat er zo min mogelijk ruis op de achtergrond is.
  Niet teveel accessoires rond je te fotograferen object plaats. Of dit nou gewoon een item is of gewoon een persoon. Zorg ervoor dat de Item t belangrijkste is op je foto. Ruis leid af, zo zonde van de foto.
  Voor de rest heb ik geen tips. Ik ben nog steeds aan t oefenen en het is leuk om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is.
  groetjes en een super oud en nieuw <3
  Ansuya

 • Avatar van letty
  Reply letty 28 december 2014 at 11:48

  Hoi, wat een leuke actie zeg !
  Mijn tip voor de wat vollere dames die toch leuk op een foto willen staan : ga een beetje schuin staan, dat scheelt visueel gezien.

 • Avatar van Monique
  Reply Monique 28 december 2014 at 11:37

  Mijn tip voor het fotograferen van kinderen: kom op gelijke hoogte en afdrukken maar! Liefst zoveel mogelijk achter elkaar, want kinderen doen niet aan poseren, dus de grootste kans om dé foto te maken is bij elk tafereel gewoon vaak te fotograferen, dan kun je daarna de mooiste uitkiezen! En volhouden, want opeens doen ze weer iets wat je gewoon móet vastleggen!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 28 december 2014 at 11:27

  Je geeft echt goeie tips! Ik vind ’t moeilijk om er nog wat aan toe te voegen… Misschien heb ik nog wel een tip voor head shots: ontdek je beste kant. Iedereen heeft een kant die er net iets beter uitziet en net wat beter fotografeert.

  Ik doe graag mee aan de winactie. Dankjewel voor zo’n prachtige kans! Ik volgde je al via alle kanalen.

 • Avatar van Flora
  Reply Flora 28 december 2014 at 11:27

  Handige tips! In het begin had ik iets van, dat worden natuurlijk die overbodige dingen die iedereen al weet, maar toen kwamen d’r ineens (voor mij) echt handige tips waar ik veel aan zal hebben. Dus hierbij, dankje wel haha ^.^ ik pas vaak altijd nog het licht aan of maak het helder/donkerder, snij het wat bij etc. Deze functies zijn dan al vaak “ingebouwd” naar ik gebruik nog graag de (gratis) app “faded”. Het is niet echt een fotografie-app, meer een… Hoe noem je dat? Het helpt je kwa sfeerbeelden? Maar oke, die gebruik ik dus zo nu en dan :) En ik doe natuurlijk mee aan deze prachtige winactie en wens je nog een mooi 2015 toe!

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 28 december 2014 at 11:27

  Wat een fantastische winactie zeg! Ik hoop dat je nu wel met een blije winnares te maken krijgt! Ik heb een iPhone waar ik tevreden over ben, doe dus niet mee aan je winactie!

 • Avatar van Dees Barents
  Reply Dees Barents 28 december 2014 at 11:17

  Leuke tips…misschien kan ik dat eens toepassen met de selfiestick die ik voor kerst heb gekregen…nu heeft mijn oude toestel (nokia) niet zo’n hoge resolutie en zijn de foto’s nogal korrelig! Dus die LG zou ook niet mis zijn!

 • Avatar van Mariëlle
  Reply Mariëlle 28 december 2014 at 11:10

  Aah lees ik dit nou goed? Ik klikte op het artikel voor fototips met je mobiel, omdat ik daar toch niet zo goed in ben… Toen las ik ‘win een smartphone’ en ik dacht nee joh dat kan toch niet? Ik vind dat je hele goede tips hebt gegeven, hier heb ik zeker wat aan. Maar dan één klein probleempje (of eigenlijk best een groot probleem)… mijn mobiel is maar heel simpel, hij is aan het verslijten en de camera werkt dus ook niet meer zo goed. En ik heb geen ‘selfie camera’ en dat is behoorlijk vervelend als ik mijn look vast wil leggen… Ik wil graag mooie foto’s kunnen maken om ze bijvoorbeeld te kunnen delen op Instagram, maar nu vind ik de foto’s gewoon echt niet mooi. Ik zou dan ook héél graag deze telefoon willen winnen, ik vind LG een heel fijn merk! Ik volg je nu op alle social media. Mijn foto tip is toch wel maak HEEL VEEL foto’s, ik maak altijd super veel foto’s en soms blijft er maar één over, maar dan heb je in ieder geval één mooie foto! Ik ben onwijs benieuwd!!! Liefs Mariëlle (op social media heet ik Gekopmakeup, dan wel Mariëlle Markgraaff en mijn emailadres is, mocht ik winnen, mariellemarkgraaff@gmail.com)

 • Avatar van Lie Van Peteghem
  Reply Lie Van Peteghem 28 december 2014 at 10:31

  Een mooie lijst opmerkingen die ik ook probeer op te volgen met mijn reflex camera maar die is toch wel lomp en niet praktisch om mee te nemen. Nooit geweten dat je met deze smartphone zoveel mogelijkheden hebt! Je test is de ideale aanzet om toch dringend te veranderen van GSM! Superblog!
  Van een trouwe facebookfan!

 • Avatar van Michaela
  Reply Michaela 28 december 2014 at 10:30

  Deze tips zijn super handig! Zelf ben ik absoluut nog geen pro in de perfecte foto’s te nemen, maar ik merk enorm dat natuurlijk licht je foto’s zoveel mooier maken. Het is ook super fijn om te spelen met achtergronden en objecten wanneer je een bepaald product bijvoorbeeld gaat fotograferen. Ik probeer mijn foto’s zo min mogelijk te bewerken, dat vind ik het fijnste. Af en toe pas ik wel eens de belichting aan via een standaard programma dat ik op mijn computer heb staan. Echt apps gebruik ik verder niet. Wat een fijne winactie! Mijn smartphone stamt nog af van de middeleeuwen (historisch totaal verkeerd, maar je begrijpt het idee erachter wel), je weet wel, van die foto’s die onscherp en onduidelijk zijn. En als ik dan deze foto’s zie, wauw, wat een kwaliteit!! :) Ik ben al een tijdje opzoek naar een nieuwe camera, maar volgens mij is dit toestel ook een perfecte vervanging voor een camera. Prachtige foto’s :)

 • Avatar van Mendy
  Reply Mendy 28 december 2014 at 10:19

  Deze telefoon zou ideaal zijn voor min vriend. Hij heeft een website voor personal training en voedings advies voor mannen en vrouwen. Zo kan hij zijn afspraken en website goed in de gaten houden. En tevens foto’s maken voor de website. Hij is nu met een oude telefoon aan het klungelen.

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 28 december 2014 at 10:16

  Maak foto’s van mensen en dieren van wie je houd en je kijkt altijd met een lach terug naar je foto’s……….

 • Avatar van Annemiek van Lanen
  Reply Annemiek van Lanen 28 december 2014 at 10:14

  Wat een gave actie! Ik zou deze telefoon goed kunnen gebruiken! Bij het maken van een mooie foto gaat het allemaal om de lichtinval. Een perfecte lichtsetting zorgt voor prachtige plaatjes.
  Bedankt voor alle tips!

  Groetjes, Annemiek

 • Avatar van Kim ter Stege
  Reply Kim ter Stege 28 december 2014 at 10:13

  Super gaaf cadeau! Ik zou deze graag willen winnen!
  Ik hou van foto’s maken, en zo te zien is deze telefoon daar erg goed in :)

 • Avatar van Nathalie
  Reply Nathalie 28 december 2014 at 10:01

  Handig! ik gebruik vaak Aviary om foto’s te bewerken! Leuke app… Prettige feesten en uiteraard duim ik mee voor mezelf! xxxx

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 28 december 2014 at 09:59

  Ik doe graag mee met deze mooie actie. Geweldig zeg. Wat mag jij toch mooie dingen weggeven. Bedankt voor de tips. Wat velen hierboven zeggen, doe eens wat anders is een hele goede. Ga eens op de grond liggen, op je hurken zitten, maar wat ik in deze tijd van photoshop en digitale camera’s zou adviseren: Neem je tijd. Vul een thermoskan met koffie, doe brood in je rugzak, neem je statief mee, ga de natuur in en wacht op dat ene moment voor die ene foto. Eén foto is het waard om vier uur voor op pad te gaan. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je hoofd.

 • Avatar van Mickey
  Reply Mickey 28 december 2014 at 09:57

  Leuk artikel met goede tips! Daar is weinig meer aan toe te voegen ;-)
  Ook met mijn telefoon fotografeer ik veel, zowel voor digitaal gebruik maar ook om af te drukken.
  De beste app op mijn telefoon is … Dropbox! De foto’s die ik maak worden automatisch gesynchroniseerd naar dropbox. Je kunt zelf de methode van uploaden instellen: via je data-abonnement of via wifi. Erg handig want zo heb je ook direct op je pc beschikking over je foto’s.
  Een andere mogelijkheid is Google foto’s te koppelen. Ook hier heb je verschillende mogelijkheden, zowel in formaat als in methodes van uploaden.

 • Avatar van angelique
  Reply angelique 28 december 2014 at 09:51

  Bedankt voor de tips! I suck in mooie foto’s maken haha. Ik ben daarom echt heel blij met de filters van instagram. Sorry geen tips hier dus maar zou wel graag mee willen doen!

 • Avatar van jagaira
  Reply jagaira 28 december 2014 at 09:43

  Love instragram natuurlijk voor mooie filter. En andere app die ik ook vaak gebruik is PhotoFrame om super leuk collages te maken en PhotoGrit is ook super leuk want dan kan ik er teksten en grappige symbolen bij zetten.
  En thanks voor jou tip. En hoop natuurlijk dat ik in het nieuwe jaar kan fotograferen met de nieuwe LG

 • Avatar van Caroline
  Reply Caroline 28 december 2014 at 09:28

  Wat een handige tips. En wat een mooie telefoon.
  Mijn tip is de app Moldiv. Hiermee kun je leuke collages maken en tekst toevoegen.

 • Avatar van Francesca
  Reply Francesca 28 december 2014 at 09:28

  He, de rest van mijn comment is weggevallen…

  Ik had nog getypt dat een andere tip is te lettten op je beschermhoesje, dat die je fotos niet beinvloed. Ik heb nl een dikke rubbere roze anti-stoot-en-breek-niet-in-1000-stukken-bumper, maar als ik dan toch de flitser moet gebruiken dan krijg ik een retro-roze zweem over mijn fotos. De flits kaatst dan tegen de rubber bumper namelijk.

  En als ik fotos moet redden heb ik tot slot nog mijn goto app: snapseed.

  Fijne dagen!
  Francesca

 • Avatar van Francesca
  Reply Francesca 28 december 2014 at 09:20

  Goeie tips! Vooral het schoonvegen van het lensje is een belangrijke. Zeker als mijn kindjes mijj telefoon te pakken hebben gehad

 • Avatar van Iris
  Reply Iris 28 december 2014 at 09:13

  Spelen met perspectief. Kruip eens op je knieën rond, gebruik glazen bollen (denk aan de Nikon reclame), spiegels werken ook goed. Voor een verrassend, niet voor de hand liggend resultaat.

 • Avatar van Lisette Kleiweg
  Reply Lisette Kleiweg 28 december 2014 at 09:13

  Als je objecten of mensen fotografeert vanaf de grond krijg je een heel onwezenlijk effect zeker met filters, leuk om je album wat spannender te maken……..
  Groetjes, Lisette

 • Avatar van Tineke
  Reply Tineke 28 december 2014 at 09:09

  Hele handige tips, mijn camera van mijn mobiel wordt steeds slechter. Ik kan deze tips dus wel gebruiken en doe dan ook zeker mee met de winactie. Ik volg je al op al je social media kanalen!
  Liefs

 • Avatar van biancie feenstra
  Reply biancie feenstra 28 december 2014 at 09:04

  Wauw wat Gaaf,ik ben een echte moment klikker en overal zie ik wel een Prachtig shot in!
  Met deze 13MP killer loop ik nooit meer de kans op slecht ingezoomde fotos en Altijd mooie Scherpe beelden!
  De Foto Tips zijn echt geweldig,als je het even niet meer weet.
  Mijn Tip is als je Foto te donker toont, om even op het donkere gebied te tikken waar door de Foto meer oplicht.
  Mijn Favoriete Foto app is van PhotoDirector – Photo Editor.
  Mijn Favoriete Plek is Oostvaardersplassen waar genoeg te zien is ,en heerlijk dichtbij.
  Gr Biancie

 • Avatar van Hilde VE
  Reply Hilde VE 28 december 2014 at 09:01

  Hoi, ik heb een fototoestel van de Aldi (Medion) waar ik erg tevreden over ben. Vooral
  foto’s van erg kortbij zijn haarscherp. Een echte tip heb ik niet, je moet er gewoon oog
  voor hebben denk ik. :-)
  Die LG G3 zou wel van pas komen, heb namelijk nog zo een oude blok gsm (geen Instagram dus).
  Of hoe noem je zo een ding? ;-)
  Heel veel liefs en de fijnste wensjes voor het nieuwe jaar!
  Oh ja, ik volg je op Facebook, Bloglovin’ en Twitter.

 • Avatar van Babs
  Reply Babs 28 december 2014 at 08:44

  Tips zijn altijd welkom, bedankt, want ik heb alleen een smartphone om foto’s mee te maken en dat bevalt mij eigenlijk prima. Het enige lastige is dat ik moeilijk scherpe foto’s kan maken van bv. mijn ogen. Ik gebruik vaak als app Fotor. Je kan de foto snel aanpassen, en de mogelijkheid van “scenes”vind ik erg leuk.

 • Avatar van mariette
  Reply mariette 28 december 2014 at 08:42

  Mijn ultieme tip. Probeer eens wat anders. Niet altijd de standaard foto van voren als je bijvoorbeeld een foto van je kindje wil maken. Maak eens een foto en profile. Of juist een foto van achteren als je kindje geconcentreerd aan het spelen is. Hierdoor krijg je eens andere foto’s en word je tijdlijn op instagram niet zo eentonig ☺.

  Gr
  Mariëtte

 • Avatar van Nelleme Wouters
  Reply Nelleme Wouters 28 december 2014 at 08:26

  Mijn tip: Less is more. Zorg voor een opgeruimde omgeving, zoom in en/of verander van standpunt voor een rustige foto. En, hoe verleidelijk het oom is, klik niet in het wilde weg. Beter 1 zorgvuldig gemaakte foto, dan 20 die het net niet zijn.

 • Avatar van cilia
  Reply cilia 28 december 2014 at 08:20

  In deze digitale tijdperk probeer ik er altijd voor te zorgen dat ik genoeg foto’s maak, zo heb je altijd de keuze om de mooiste uit te zoeken. Blijf gewoon nog eventjes doorgaan met foto’s maken, maak er wat extra, al lijken ze op het eerste gezicht hetzelfde, je zult al snel zien dat er eentje bij zit die er écht uitspringt. De rest kun je dan gewoon deleten

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 28 december 2014 at 08:15

  Bedankt voor de handige tips en wat een geweldige smartphone :) Mijn tip is dat ik ervoor zorg dat de hdr stand altijd aanstaat, er worden dan meerdere foto’s gemaakt van hetzelfde onderwerp en zo heb je altijd een foto met de juiste belichting.

 • Avatar van Maaike
  Reply Maaike 28 december 2014 at 08:10

  Ik ben niet zo’n geweldige fotograaf, maar een tip die in mij opkomt waardoor ik soms erg leuke foto’s heb gemaakt is verander je perspectief. Ga op de grond liggen als je je kruipende baby wil fotograferen of ga juist op een stoel staan voor een overzichtsfoto.

  Oh en wat een geweldige prijs!

 • Avatar van liset
  Reply liset 28 december 2014 at 08:09

  Leuk die tips! Daar heb je wat aan! Ik ben gek op fotograferen en doe dat dan ook regelmatig. Iets wat ik heel leuk vind is gebruik maken van schaduw en spiegelbeeld. Ik vind het bijvoorbeeld heel gaaf om een foto van iemand te maken die bij een raam zit, waarop je de persoon zelf ziet, maar ook het spiegelbeeld in het raam. Wat ook heel mooi is, is iemand bij een plas water te laten staan en dan een foto te maken waarop je aan de bovenkant de persoon zelf ziet en aan de onderkant het spiegelbeeld van die persoon in de plas. Zo krojd je echt de meest gave plaatjes! Als laatste voorbeeld: ik heb tijdens onze vakantie een foto gemaakt van mijn vriend p het strand. Hij stond op het zand in de zon en naast ham zag je een pefecte schaduw. Ik heb een foto gemaakt waarbij mijn vriend links staat en je rechts hem precies in schaduw ziet. Geeft een super effect! Mijn tip dus: maak gebruik van schaduw en spiegelbeeld!geeft hele mooie plaatjes en leuke effecten!

 • Avatar van Mike Aerts
  Reply Mike Aerts 28 december 2014 at 08:08

  Ik ben zo tevreden sinds ik mijn Sony A65 heb.
  wou eentje hebben met snelle reactietijd voor vooral bewegende beelden.
  kleine kinderen zitten nooit stil en momenteel is de oudste begonnen met voetbal en kan ik leuke actiefoto’s maken :-)
  echt genieten

  alvast bedankt voor deze tips!
  komen altijd van pas

 • Avatar van elisabeth
  Reply elisabeth 28 december 2014 at 07:47

  wat een geweldig cadeau aan het eind van het jaar
  hiermee kan ik mooie plaatjes van de kleinkinderen maken
  maar dan moet ik wel eerst vertrouwd raken
  maar de ins en outs van foto’s maken
  en daarmee ben ik voorlopig nog lang niet klaar!

 • Avatar van Hennie v.d. Plas
  Reply Hennie v.d. Plas 28 december 2014 at 07:42

  Wat een super mooi gebaar, stiekem zou ik er dolgraag eén willen hebben. En wat een handige tips hier kan ik wel mee uit de voeten om dan hele mooie foto’s te maken.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 28 december 2014 at 07:15

  Leuk artikel met handige tips.
  De tijd en de techniek gaat zo snel dat bijna iedereen een smarthphone heeft. Want zonder is het maar saai en kan je niets vastleggen. Wat het leuk artikel!
  Voor de mooiste foto’s te kunnen maken heb je dan ook een zeer goed toestel nodig.
  Mijn vriend heeft een zeer oude mobiele telefoon.
  1 van de eerste was dat.
  Hij kan er geen foto’s mee maken, me niet appen, heeft geen apps en kan alleen maar bellen en sms-en.
  Dus loopt hij achter en dat is niet fijn.
  Omdat hij me een prachtig kerstkado had gegeven en hij altijd aan anderen denkt en hijzelf op de laatste plaats komt gun ik hem deze prachtige te winnen smarthphone. Zodat hij me kan whatsappen en de mooiste foto’s kan maken van zijn dochter etc……
  Een onmisbare foto app is Photo Frame Free. Waarmee men heel makkelijk collages mee kan maken.
  Het aanbod van apps om fotocollages te maken is enorm uitgebreid. Zoek je een app waarmee je snel mooie eenvoudige collages kunt maken,
  Je kiest eerst welke layout je wilt gebruiken en voegt vervolgens de foto’s toe. Tenslotte kun je nog de kleur, breedte van de kaders en de verhouding aanpassen. Geen onnodige extra’s, maar gewoon mooie collages in een handomdraai.
  Op al je soc.med.k. volg ik je al geruime tijd.

  Twitter: @chucky1012

  Instagram: chucky1012

  Fb: Ilovefashionandmakingpictures Ilfamp

  Bl: chucky1012

  Mijn email is vermeld in de speciale hiervoor bestemde balk.

  Ik wens je een fijne dag en hartelijk dank voor de mooie en fijne winactie’s Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Lifestyle, Media
plog december 2014 2 - Plog december 2014 | Een normale (werk)dag ♥
Plog december 2014 | Een normale (werk)dag ♥

Regelmatig zit ik persoonlijke diary’s en plogs van anderen te bekijken en ik krijg best vaak de vraag of ik...

Close