Beauty

Mijn top 5 | Winterse nagellakjes

3 december 2014

favoriete-winter-nagellak-2014-1
Tijdens de #powerofchange challenge waar ik de hele maand november heb meegedaan, had ik mijzelf uitgedaagd tot onder andere het flink opruimen van het huis en daarbij moesten ook de beautykasten eraan geloven. Tijd om alles eens even flink uit te zoeken! Zo verkleinde in een uurtje mijn nagellakcollectie tot ongeveer een kwart van wat het was, maar de lakken die mochten blijven zijn in ieder geval allemaal echt kleuren die ik graag draag èn van goede kwaliteit. In de winter draag ik vaak diepere, donkere en klassiekere kleuren en deze winterse nagellakjes maken mijn top huidige top 5.

favoriete-winter-nagellak-2014-2
Het is voor mij opvallend dat deze MAC nail lacquer in Military tussen de top 5 zit, want zoals jullie weten ben ik absoluut geen fan van glitternagellak. Toch vind ik de diepe antracietgrijze kleur vol met minuscule glittertjes echt heel erg mooi en staat hij bij veel outfits en gelegenheden. Hij dekt bijna perfect in één laagje, maar twee laagjes geven hem net wat meer diepte. De lak droogt vlot op en krijgt een semimatte finish. Eén nadeel: het kwastje had wel iets breder gemogen, dat vind ik prettiger lakken dan een smal kwastje.

favoriete-winter-nagellak-2014-3
Ook deze nagellak van essie in de kleur the perfect cover up is bijna een one coater te noemen, maar ook hier maakt een tweede laagje de kleur net wat intenser. De kleur is best donker en maakt een soort vergrijsd donkerblauw. Absoluut een koele kleur die minder mooi staat bij warme huidtypes. Ik ben een groot fan van de nagellak van essie; de kwaliteit is top, lakt prettig en droogt vlot. Deze kleur komt uit de herfstcollectie van dit jaar.

favoriete-winter-nagellak-2014-4
Een klassieke rode kleur mag het hele jaar door niet ontbreken en by far de mooiste rode kleur die ik heb is Valentine Red van Bobbi Brown. Het is een frisrode kleur die heel vampy oogt, lekker snel droogt, in twee laagjes dekt en lang blijft zitten. Maar, ook deze nagellak had wel een breder kwastje mogen hebben wat het prettiger lakken maakt..

favoriete-winter-nagellak-2014-5
Qua finish vind ik de creamy nagelakken altijd het mooiste, maar soms komt er een collectie nagellakken voorbij die je direct aanspreekt door de kleuren en omdat ze iets bijzonders hebben. Zo vind ik deze Rimmel velvet matte nagellak in de kleur Midnight Kiss echt prachtig. Dekt in 2 laagjes, droogt enorm snel en droogt matte op. Ook de andere kleuren uit deze collectie zijn erg mooi.

favoriete-winter-nagellak-2014-6
En als laatste kan ik deze prachtige klassieke nagellak van Chanel in de kleur 563 Vertigo natuurlijk niet overslaan. Hij komt zo op de foto minder mooi over dan in het echt.. De kleur is bruin en taupe en grijs en paarsig in één en er zit een paarsige minuscule glitter in die de kleur net wat extra’s geeft. Hij lakt prettig (ook al had deze wederom een breder kwastje mogen hebben), dekt in 2 laagjes en blijft lang zitten. Ook vind ik de hoogglans finish erg mooi ♥

Welke nagellak uit jouw collectie is jouw favoriet voor de winter?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 14 december 2014 at 11:51

  Prachtige kleuren

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 7 december 2014 at 11:38

  Haa, zo’n opruimwoede kan soms wonder doen ;-). Mooie kleurtjes!

 • Avatar van Willeke de Heus
  Reply Willeke de Heus 7 december 2014 at 11:07

  Erg mooie kleuren. Heb zelf ook van Rimmel velvet de blauwe en de grijze. De andere 2 waren uitverkocht toen ik ze bestelde.
  Heb zelf geen echte favoriet ook al vind ik catrice en de stand nagellak erg makkelijk te lakken en mooi en van China glaze. Maar heb ook veel die onder de UV lamp moeten als je zeker weet dat je voorlopig niet hoef te doen.
  Ik wissel heel graag en probeer vaak met nailart te werken. Zelden alleen met 1 kleur …

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 december 2014 at 10:27

   Ik ben altijd jaloers op anderen met mooie creaties op hun nagels, maar heb daar zelf helemaal geen geduld voor haha.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 3 december 2014 at 19:03

  Wat een super mooie kleuren!

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 3 december 2014 at 16:22

  de glittertlak van Mac vind ik erg mooi, ook vind ik de matte blauwe lak van Rimmel spreekt mij heel erg aan…

 • Avatar van Lisanne
  Reply Lisanne 3 december 2014 at 14:12

  Super mooi! Ik vind vooral de MAC nagellak erg mooi!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 3 december 2014 at 13:51

  Mooie selectie, het zijn inderdaad allemaal hele mooie winterkleuren. The Perfect Cover Up vind ik zelf de mooiste hier.

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 3 december 2014 at 13:09

  Ik vind die eerste wel echt heel erg mooi!

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 3 december 2014 at 12:26

  De eerste 2 lakjes vind ik de mooiste.

  Momenteel zijn Jiggle hi, jiggle low en Jump in my jumpsuit van Essie mijn favorieten.

 • Avatar van FabulousHeidi
  Reply FabulousHeidi 3 december 2014 at 10:09

  Leuke top 5 (die je hebt overgehouden ;-))!! Ik vind die van Chanel en MAC echt geweldig! Altijd als ik ga uitzoeken gaat de helft welke ik denk weg te doen uiteindelijk weer terug de kast in haha!

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 3 december 2014 at 09:41

  Leuke variatie wat betreft de kleuren. Ik vind de tint van Essie prachtig!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 3 december 2014 at 08:55

  Mooie lakjes heb je uitgekozen!

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 3 december 2014 at 08:27

  Als nagellak addict hou ik toch wel van de Maybelline Color Show lakken, daar zitten toffe kleurtjes bij, maar ook de Essence zijn altijd goed. De mooiste lak kocht ik recent.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 december 2014 at 09:42

   Het is bijna een cliffhanger ;) Ik ben nu wel benieuwd naar die mooiste lak die je recent kocht?

   • Avatar van Sonja
    Reply Sonja 3 december 2014 at 09:46

    Hihihi,… ik wilde hier geen sluikreclame plaatsen! Maar het heet Under Your Spell!

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 3 december 2014 at 10:20

     Ik heb even op je blog gezocht: wat een feestelijke lak (en wat heb je mooie lange nagels!).

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 3 december 2014 at 08:06

  Prachtige kleuren!
  De rode is echt een kerst kleurtje ;-)

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 3 december 2014 at 08:04

  Ik vind dat eerste lakje erg mooi! Perfect voor de feestdagen!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.