Mama & Kind Persoonlijk

Plog december 2014 | Een normale (werk)dag ♥

23 december 2014

plog-december-2014-1
Regelmatig zit ik persoonlijke diary’s en plogs van anderen te bekijken en ik krijg best vaak de vraag of ik dat misschien ook eens wilde doen om zo wat inzicht in een gemiddelde normale (werk)dag te geven. Zoals jullie weten is Curvacious mijn bedrijf waaraan ik vanuit huis werk waardoor ik in de gelukkige positie verkeer om er ook fulltime voor dochter Shae te kunnen zijn. Lees verder voor de dagindeling van een ondernemende mommy!

Ik kan er maar niet aan wennen dat het nog steeds een flinke tijd donker is nadat ik ben opgestaan. Ik sta meestal rond 6.30 uur op om te douchen en mijzelf klaar te maken voor de dag, Paul een dikke kus te geven voor hij naar werk vertrekt en vervolgens Shae uit bed te halen. Ik kleed haar aan, doe haar haar (wat toch geen zin heeft, want binnen no-time is het weer een warhoofdje), geef haar haar ontbijtje – een papje of een boterham en opvolgmelk – en zet haar op de grond of in de box om te spelen.

Zo kan ik rustig het ontbijtnieuws kijken en mijn ontbijtje klaarmaken en opeten. Ik ontbijt doordeweeks eigenlijk altijd met een kommetje cruesli met magere melk, een schepje kokosvezels en een schepje lijnzaad, een glas roosvicee, calciumtabletjes en een hooggedoseerde multivitamine.

plog-december-2014-2
Ik zoek op de bank via mijn mailbox uit en beantwoord de comments via mijn telefoon, zodat ik toch nog lekker bij Shae in de buurt ben. Zoals je ziet is ze altijd erg nieuwsgierig en zodra ze maar de kans krijgt heeft ze de telefoon al in haar handjes..

Shae gaat nu zo rond 09.00 uur weer naar bedje toe voor een slaapje en dit is het moment dat ik mijn make-up doe. Ik ga meestal voor een neutrale basislook zodat ik hier gemakkelijk mee kan schakelen als ik voor een artikel op de foto moet. De look van deze dag is er eentje met bronzen kleuren op mijn ogen uit het Smashbox full exposure palette voor bij het artikel over de Vaseline queen bee lippenbalsem.

Ik werk mijn mailbox en social media bij en schrijf een artikel. Ik krijg dit net klaar voor Shae zich meld dat ze wakker is. Ze is voor het eerst een beetje ziekjes en slaapt wat onregelmatiger deze dagen, maar gelukkig kan ik mijn tijd flexibel indelen.

plog-december-2014-3
Shae uit bed, een fruithap of fruit-yoghurt-ligahap naar binnen en lekker op ontdekkingstocht door het huis zodat ik kan beginnen aan de productfotografie voor enkele artikelen. Het is nu vaak hele dagen door grauw waardoor ik mijn daglichtlamp erbij pak en met of zonder paraplu neerzet voor het juiste licht. Mijn reflectiescherm frutselde ik in elkaar van een stuk karton met aluminiumfolie. Works like a charm!

Ik zoek ondertussen de pakketjes uit die binnen zijn gekomen, sorteer waar ik mee aan de slag ga of niet, lees persberichten door en begin met foto’s bewerken en alvast wat foto’s in een artikel zetten met de opzet voor een nieuw artikel.

plog-december-2014-4

Tijd voor Shae om een Goede Start boterhammetje te eten met wat margarine en smeerworst – waar ze gek op is – en ze drinkt hierna nog wat opvolgmelk. Ik pak een bakje vanillekwark, kopje koffie en zet mijn guilty pleasure The Bold & The Beautiful op terwijl ik wat mails verwerk via mijn telefoon en Shae lekker aan het spelen is. Zoals je ziet vindt poes Sassy al dat speelgoed ook erg interessant ;)

plog-december-2014-5

Nadat Shae weer een slaapje gedaan heeft waarin ik aan de slag kon voor de site met een artikel schrijven en een telefonische bespreking zijn we samen even op een droog momentje naar de winkel gegaan voor wat boodschapjes. Ik probeer er elke dag even lekker uit te gaan om een frisse neus te halen. Eenmaal thuisgekomen kreeg ze zin in een dansje – so cute! – dronk wat opvolgmelk en at haar ‘chipjes’. Dit zijn gepofte maisdingetjes zonder verdere toevoegingen. Smaakt voor mij nergens naar, maar zij vindt ze heerlijk en daar gaat het om.

Nadat we even samen gespeeld hebben, gaat ze alleen verder en kan ik wat aan het huishouden doen. Wasje aanzetten, ophangen of opvouwen, stoffen, toilet poetsen, stofzuigen enzo. Het moet nu eenmaal gebeuren en is wel zo lekker als het allemaal een beetje bijgehouden wordt.

Als Paul thuiskomt is het altijd even samen knuffelen en gekkigheid (ik smelt elke dag weer, zo lief als ze samen zijn) en geeft hij Shae eten zodat ik aan de slag kan voor ons eigen eten. Dit werd een gekruide rijst met wokgroente en een teriyaki-satehsausje. Yum!

plog-december-2014-6

Na het nieuws en Goede Tijden Slechte Tijden brachten we Shae naar bed. Normaal gesproken ligt ze er eerder in, maar vanwege doorkomende tandjes en een klein beetje verhoging is het ritme een beetje onregelmatig en verschoven dus het werd iets later. Klein flesje opvolgmelk erin, pyjama aan, tandjes poetsen, in bedje leggen en voorlezen. Dit is ons vast ritme in de avond. Even een fijn momentje om de dag af te sluiten voor ons meisje.

We hadden beide een beetje snaaizin, dus Melba toastjes erbij, mayonaise, gerookte zalm en een eitje erover en smullen maar. Melba toastjes staan bij ons standaard in de kast, want ik vind ze ook lekker ‘zo’ zonder iets erop als tussendoortje. Lekker retro maar ze horen gewoon bij zo’n gezellig borrelmomentje. Wist je trouwens dat Nellie Melba echt bestaan heeft?

Tip! Lees gratis het online Melba Magazine voor leuke inspiratie, tips, recepten, interviews, verhalen en (win)acties.

Oh, en natuurlijk kon nog even een serie kijken via het geliefde Netflix niet ontbreken. Na Orange is The New Black en Pretty Little Liars (kan niet wachten tot er nieuwe afleveringen komen!) zijn we nu begonnen aan The Vampire Diaries. Ik zit er nog niet zo in als bij de eerder genoemde series, maar het begin is leuk en we hebben beiden een zwak voor vampierenfilms en –series..

plog-december-2014-7

Zooo, tijd voor de avondroutine om de make-up te verwijderen en mijn gezicht te verzorgen en lekker tegen elkaar aan te kruipen om te gaan slapen. Meestal liggen we er doordeweeks rond 23.00 uur in zodat we nog een redelijk aantal uurtjes slaap mee kunnen pakken voor de volgende dag begint. Gelukkig komt het bijna nooit voor dat Shae zich nog meldt nadat we haar in bed hebben gelegd, dus hebben we lekker de avondjes voor samen.

In grote lijnen ziet elke dag er hier natuurlijk hetzelfde uit, maar de ene keer komt er nog een verjaardag in de avond of met z’n drietjes boodschappen doen bij, wat meer of minder huishouden etc. De doordeweekse dagen zijn dus flink aanpoten qua schema en dagindeling, maar dat we zo de avonden en weekenden voor ons samen hebben is ons heel wat waard.

Ik hoop dat je het leuk vond om zo een kijkje te krijgen in een dagelijks dagje hier in huis :) Natuurlijk ziet een dag met afspraken of een perspresentatie er heel anders uit, misschien ook leuk om eens zo’n dag te ploggen?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Dit artikel bevat product placement van Melba Toast.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Milou
  Reply Milou 3 januari 2015 at 00:12

  Leuk om te zien! Vooral leuk om te zien hoe jij je foto’s altijd maakt, die zijn altijd zo mooi belicht en duidelijk. Hopelijk zijn in de tussentijd de slaapjes van Shae al beter en gaat het goed met de tandjes!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 januari 2015 at 09:36

   Wow, dankjewel voor je compliment! Jouw foto’s vind ik ook altijd zo prachtig <3 En ja, gelukkig gaat het alweer beter met de last van de tandjes, de rust komt weer terug in de routine :)

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 25 december 2014 at 16:57

  Heb je dat stuk karton bekleedt met aluminiumfolie? En gebruik je dat dan als achtergrond?

  Leuk om te zien!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 december 2014 at 20:05

   Het is een stuk karton in een hoek gevouwen zodat het blijft staan, bekleed met aluminiumfolie. Je gebruikt hem aan de andere kant van waar je lichtbron vandaan komt om zo ook licht vanaf de andere kant te creëren en harde schaduwen te verminderen/voorkomen :)

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 25 december 2014 at 13:45

  Yeahh een plog! Ik vind plogs heel erg leuk om te zien en leek dat wij nu een keertje met jou mogen meekijken naar een normale werkdag. Je bent hartstikke productief op een dag en leuk om te zien hoe je je werk met Shae combineert! Echt heel erg mooi dat jullie zo lekker samen zijn én je nog geld kan verdienen tussendoor ook!

 • Avatar van Layla
  Reply Layla 24 december 2014 at 14:58

  altijd leuk om te zien wat bloggers op een dag uitspoken hhaha

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 23 december 2014 at 21:12

  Leuk om even binnen te kijken in jouw ‘keuken’.
  Ideaal om toch bij je kind te kunnen zijn, ik was altijd 32 uur van huis. Ik heb veel gemist.
  Je hebt een mooi gezin.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 december 2014 at 09:24

   Ik werd gisteren emotioneel bij het lezen van je berichtje, dankjewel. Ik weet ook zeker dat niet iedere moeder in dezelfde positie zit en dat ik hier heel gelukkig om moet zijn. Een prachtig gezinnetje is het zeker <3

 • Avatar van angelique
  Reply angelique 23 december 2014 at 12:58

  Leuk! En wat is jullie dochtertje toch een schatje

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 23 december 2014 at 12:43

  Wat leuk om zo’n dagje mee te spieken! Een dag met persevents meekijken lijkt me ook erg leuk inderdaad. Wat heb je een heerlijke dochter!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 23 december 2014 at 12:06

  wat is Shae toch een beauty :)

 • Avatar van Bibian
  Reply Bibian 23 december 2014 at 12:01

  Ahww super leuk om eens een kijkje bij een andere moeder te zien. En dat dansje, zo cute <3

 • Avatar van Dees Barents
  Reply Dees Barents 23 december 2014 at 10:43

  Wat grappig om zo een dagje mee te draaien…respect voor je discipline om de dingen te doen die je moet doen…klinkt misschien raar…maar ik heb ook een tijdje thuis gewerkt en vond het moeilijk, de dingen te doen die ik moest doen hahaha…dus petje af!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 december 2014 at 14:06

   Die discipline is hard nodig, want het is regelmatig een race tegen de klok om alles gedaan te krijgen. Thanks! :)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 23 december 2014 at 10:38

  Leuk om te zien! en wat is Shae toch lief zeg!

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 23 december 2014 at 10:25

  Wat een poppie is Shae toch ook <3 En geniaal dat reflectiescherm!!! Ga ik ook proberen :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 december 2014 at 14:07

   Het is echt zo gemaakt en werkt heel goed, succes met de DIY en het spelen met fotograferen ^^

 • Avatar van Denise
  Reply Denise 23 december 2014 at 10:24

  Super leuk om eens een plog te zien! Wat is Shae toch een prachtig meisje!

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 23 december 2014 at 10:18

  Leuk om een dagje uit je leven te zien als plog.
  Wat is Shae toch een schatje.

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 23 december 2014 at 10:17

  Wat ontzettend leuk dat je dit doet, leuke foto’s ook :)

 • Avatar van Nathalie
  Reply Nathalie 23 december 2014 at 10:13

  Hoi! Wat heerlijk om van je blog je bedrijf te kunnen maken! (ben een beetje jaloers hihi ) Ik zou ook wel fulltime huismoeder willen zijn maar dan gecombineerd met wat hobby’s waarmee ik centjes verdien! Ik ga je alvast volgen want je blog lijkt me wel leuk! Prettige feesten alvast!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 december 2014 at 14:07

   Ik gun het ook iedereen om van z’n hobby z’n bedrijf te kunnen maken. Het is best pittig af en toe, maar vooral ook heel erg leuk! Jij ook fijne feestdagen gewenst :)

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 23 december 2014 at 10:08

  Wat is ze toch een droppie!

 • Avatar van stacey
  Reply stacey 23 december 2014 at 09:52

  leuk om te zien :) wat is shae een schatje

 • Avatar van Dhini
  Reply Dhini 23 december 2014 at 09:48

  Super dat je kunt combineren. soms lukt het niet bij mij. Trouwens lijkt mij handig die lamps box.
  Ik gebruik ook karton met aluminiumfolie (zelfgemakt) Hierover heb ik ooit artikel geschreven. Handig en lekker goedkoop

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 december 2014 at 14:08

   Hier lukt het ook niet elke dag even goed om alles te combineren. Leuk dat jij ook zo’n zelfgemaakt scherm gebruikt!

 • Avatar van Natascha
  Reply Natascha 23 december 2014 at 09:29

  Leuk om een keertje een kijkje te krijgen. En wat geweldig: the bod and the beautiful.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 december 2014 at 14:09

   Haha, ja echt zoiets wat je enkele keren per ongeluk op de achtergrond op hebt laten staan en je ineens gaat volgen *bloos*

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 23 december 2014 at 09:08

  Heel leuk om een dagje mee te kijken!

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 23 december 2014 at 08:55

  Leuk hoor om een kijkje te nemen in je dagelijks leven en wat combineer jij je werk geweldig met je kleine spruit, veel mensen beseffen zich niet dat thuiswerken ook heel hard werken is. Mijn complimenten hoor ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 december 2014 at 14:10

   Ik denk inderdaad dat er niet altijd even veel begrip is voor thuiswerkende moeders, maar leuk dat er toch begrip is vanuit lezers (vooral andere bloggers begrijpen goed dat alleen in bloggen al meer tijd gaat zitten dan veel denken). Fijne dag! :)

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 23 december 2014 at 08:28

  Wat ontzettend leuk om een dagje mee te kijken in jouw leven. Wat een lief en schattig dochtertje heb je. Oh jee, doorkomende tandjes…Nooit leuk voor kids (en ouders ;-)).

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 december 2014 at 14:10

   Haha, nee die tandjes zijn niet leuk voor haar (en ons ;)) maar het hoort erbij en gaat wel weer over :)

 • Avatar van Kelly caresse
  Reply Kelly caresse 23 december 2014 at 08:22

  Wat leuk om een dagje mee te kijken met een mede thuiswerkende mama. Wat fijn dat Shae nog best veel slaapt en zelf kan spelen en je de mogelijkheid geeft wat te doen. Dat vind ik met mijn dochtertje, die iets ouder is, heel lastig. Mmm die melba toastjes zijn lekker!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 december 2014 at 14:11

   De slaapjes van Shae wisselen op dit moment heel erg en soms is het een race tegen de klok als ze eenmaal ligt, vast heel herkenbaar voor je? Maar we redden het wel en het is zo fijn beide te kunnen combineren :)

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 23 december 2014 at 08:16

  Wat shae toch een schatje

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 23 december 2014 at 07:55

  Wat fijn dat we een dagje mee konden kijken wat je zoal doet!
  Jullie meisje groeit goed!
  Ze kan zo goed dansen. Ik hoop dat ze snel beter is.
  Heel handig zo een zelfgemaakte achtergrond met folie om goede foto’s te kunnen maken.
  Mensen vergeten vaak dat een huisvrouw die thuis werkt het ook heel druk heeft omdat de huishoudelijke taken doorgaan.
  Heerlijk om ’s avond samen tv te kijken.

  Ik wens je een fijne dag Xoxo

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 23 december 2014 at 07:38

  Ja, heel leuk om te zien. Ik volg je ook nog niet zo heel lang, dus nu heb ik ook meteen een wat beter beeld van de persoon achter de blog. Heel tof!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 december 2014 at 14:12

   Ah, leuk om te horen! Mocht je nog een leuke tag of iets dergelijks kennen die ik in zou kunnen vullen om nog wat meer over mijzelf te vertellen dan hoor ik het graag :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.