Eten & drinken

Recept | Biefstuk-tomatensalsa-tortilla’s

4 december 2014

croma-biefstuk-1
Vandaag deel ik een heerlijk recept voor twee personen ter inspiratie voor de warme avondmaaltijd en het laat je zien dat je biefstuk ook eens anders kan eten dan met het standaard peper/room/champignonsausje, aardappeltjes of frietjes en sla. De perfecte biefstuk bakken is trouwens helemaal niet zo moeilijk, ook hiervoor deel ik in dit artikel enkele tips. Kijk je mee?

Ingrediënten voor twee personen
– 2 (kogel)biefstukjes
– zout en cayennepeper naar smaak
– 100g gepelde tomatenblokjes
– de helft van drie kleuren paprika’s in reepjes
– een halve groene fijngehakte chilipeper
– 1 kleine gesnipperde rode ui
– limoensap naar smaak
– verse koriander
– (ijsberg)sla in reepjes
bak en braad boter
– 2 kleine rode uien in ringen gesneden
– 4 tortilla’s.

Bereidingswijze
1. Meng de tomatenblokjes, de chilipeper, blokjes rode ui, het limoensap, koriander en zout.
2. Roerbak de uienringen, paprika, zout en cayennepeper en doe dit in een schaal.
3. Verwarm de tortilla’s onder de grill.
4. Strooi zout en cayennepeper naar smaak op de biefstukjes (beide kanten) en bak ze zoals je ze het liefst eet (wij zijn fan van medium gaar).
5. Beleg de tortilla met sla, het warme paprikamengsel, het koude tomatenmengsel, zure room naar smaak en als laatste de helft van één biefstukje in reepjes.

Zo kan je per persoon gemakkelijk twee goedgevulde tortilla’s maken. Eet smakelijk!

croma-biefstuk-3
Hoe bak je de perfecte biefstuk?
Zorg dat de biefstuk op kamertemperatuur is, doe de boter in de pan totdat deze bruin kleurt, bak de biefstuk aan beide kanten in twee minuutjes bruin (gebruik een tang voor het omdraaien, prikken met een vork zorgt ervoor dat de sappen uit je biefstuk lopen), haal de biefstukjes uit de pan en dek ze af met aluminiumfolie voor 5 minuutjes. Klaar!

Leuk feitje: Onlangs werd er in een uitzending van de Keuringsdienst van Waarde als test biefstuk gebakken om verschillende bak en braad boters te testen. Natuurlijk werd er ook een biefstukje gebakken door een sterrenchef. Uitslag: de biefstuk van de twee-sterrenchef kreeg een 8, de biefstuk gebakken in Croma een 7,9. Natuurlijk was ik hierdoor extra nieuwsgierig, maar het beviel me helemaal prima en de biefstukjes werden heerlijk. Het viel mij op dat het biefstukje echt in no-time perfect gebakken was, dat deze boter niet spettert en het vlees – en de jus ervan- er een heerlijke smaak van kreeg.

Hoe eet jij het liefste jouw biefstukje? En wat eet je er het liefst bij?

Enjoy your day!

Dit is een gesponsord artikel.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 9 december 2014 at 15:13

  Echt … Na mijn zwangerschap ga ik naar de eerste de beste Gauchos om biefstukken te eten <3 Dit lijkt me een heerlijk gerecht. Nooit bedacht om de biefstuk eens op deze manier te eten. Lijkt me heerlijk. 'Normaal' eten wij biefstuk op vers wit brood met gebakken uien en champignons in knoflook en peterselie. Wat jus erover en zout en peper en yum! Ontzettend vet, maar zó lekker! We eten het nu trouwens nog steeds wel eens, maar dan moet haal ik ivm de zwangerschap een stukje ossehaas die ik helemaal gaar moet bakken. Maar met ossehaas is het gelukkig daarna nog enigszins te eten ^^.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 december 2014 at 10:15

   Ah, ik vind doorbakken rundvlees zo zonde haha. Heb het tijdens mijn zwangerschap dan ook wel gemist, maar erna even ingehaald ;) Nog even en dan kan jij ook weer! X

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 4 december 2014 at 20:10

  Ziet er heel erg lekker uit!

 • Avatar van Rory
  Reply Rory 4 december 2014 at 15:12

  Dat ziet er zeker heel erg lekker uit! Biefstuk zelf bakken heb ik inmiddels opgegeven. Ook al gebruik ik dan ossenhaas-biefstuk en zelfs met het recept van Loetje wat ooit in de AH stond. Kortom, eens in de zoveel maanden – als we weer een ‘datenight’ hebben, wat eerlijk gezegd niet zo vaak voorkomt – gaan we naar Loetje in Amsterdam. Daar eten we een heerlijk biefstukje in een bak met jus (mjam). Erbij wit brood (om te dopen), aardappelsalade en soms nog een groene salade (met saus van spekjes). Daarna moet ik het ook maanden niet eten overigens (want zout! als je zelf zoutloos kookt). Maar o, wat is het heerlijk!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 december 2014 at 15:20

   Bedankt voor de Loetje tip, je omschrijft het zo lekker haha! *noteert voor volgende keer Amsterdam*

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 4 december 2014 at 14:57

  Het gerecht ziet er heerlijk uit ;-)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 4 december 2014 at 14:27

  YUMMY

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 4 december 2014 at 14:25

  Dat ziet er heel lekker uit

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.