Reizen & vrije tijd

Travel report | Tirol dag 1: Winkelen & Wellness

9 december 2014

tirol-oostenrijk-reisverslag-travel-9
Zonder na te denken zei ik ‘ja’ toen Desirée mij vroeg om voor haar met Just Away op persreis te gaan naar Tirol. Maar was dat nu eigenlijk wel zo’n goed idee? Ik was namelijk nog nooit op wintersportreis geweest en ik kan niet eens skiën of snowboarden. Toch was ik heel benieuwd naar dat beroemde wintersportgebied waar iedereen zo enthousiast over is. Is Tirol meer dan alleen schnitzel en après ski? En kan ik mij daar als niet-skiër ook goed vermaken?

Natuur net buiten Kitzbuhel (3)
tirol-oostenrijk-reisverslag-travel-10
tirol-oostenrijk-reisverslag-travel-2
Samen met vier andere journalisten en met een paar snowboots en een skibroek in mijn koffer, ben ik op het vliegtuig gestapt. Na anderhalf uur vliegen maak ik voor de eerste keer kennis met Tirol. Vanuit de lucht kijk ik neer op een adembenemend landschap. Ik zie prachtige bergen. De toppen, bedekt met sneeuw, steken boven de wolken uit. Ik heb er al zoveel over gehoord, maar het is veel indrukwekkender nu ik het met eigen ogen zie. Dit is dus Tirol: de derde grootste provincie van Oostenrijk.  Het ligt in het oosten van het land en beslaat zo’n 12.500 kilometer. Je vindt hier zo’n honderd sneeuwzekere gebieden en 3000 kilometer piste. Maar ook voor jong en oud en ook voor mensen die niet wintersporten, zoals ik, is hier genoeg te doen, zo is me beloofd.

tirol-oostenrijk-reisverslag-travel-7
tirol-oostenrijk-reisverslag-travel-8
tirol-oostenrijk-reisverslag-travel-3

Nadat we de koffers hebben opgehaald rijden we naar Kitzbühel, een van de meest exclusieve  wintersportoorden van Tirol. De bekendste en beste skiërs komen hier ieder jaar bij elkaar voor de levensgevaarlijke afdaling van de Hahnenkamm, een piste die je vanuit het dorpje in de bergen ziet liggen. De ‘rich and famous’ weten Kitzbühel dus goed te vinden. In het dorpje zelf kun je super leuk winkelen en de Oostenrijkse wintersportsfeer proeven. Kitzbühel heeft kleine, schattige boetiekjes en bakkerijtjes, maar ook veel dure winkels zoals Louis Vuitton en Swarovski.

tirol-oostenrijk-reisverslag-travel-1
tirol-oostenrijk-reisverslag-travel-6
tirol-oostenrijk-reisverslag-travel-4

Na lekker rondgekeken en gewinkeld te hebben in Kitzbühel is het tijd om het hotel op te zoeken. We verblijven in Hotel Alpendomizil Neuhaus in Mayrhofen. In dit warme en romantische hotel slaap ik de komende drie nachten. Ik voel me heel verwend, want dit hotel is een perfecte plek om te relaxen en helemaal tot rust te komen. Het was een lange dag. Ik ben de hele dag onderweg geweest en ben vanmorgen om 4 uur opgestaan, om mijn vlucht te halen. Ik heb het dus wel verdiend om even niets te doen. Dat kan gelukkig in het heerlijke wellness-centrum onderin het hotel. Ik geniet van de heerlijke sauna’s, het Turks bad en de jacuzzi.  Herboren verschijnt de hele groep die avond aan het diner. We hebben zelfs nog energie om tot diep in de nacht te borrelen in een Mayrhofen’s café.

Groetjes,
Noortje

—–

Helaas kan ik niet altijd alle persreizen aannemen om zelf mee te gaan, maar gelukkig wilde en mocht Noortje deze keer in mijn plaats gaan. Ik leerde Noortje kennen op de mediareis naar Noorwegen afgelopen september. Noortje Deutekom (26) is freelance journalist, reisfanaat en dol op wereldnieuws.

Noortje vertrok samen met Tommie, Annemerel, Bonnie en Mike voor 4 dagen naar Tirol via Just Away. Just Away is een online reis-platform met inspirerende reisaanbiedingen en een unieke service. Ze bieden ‘travel by inspiration’ zonder lastige en ellenlange zoekopdrachten, maar snelle en passende aanbiedingen in categorieën of op enkele zoektermen waarbij je door de unieke storytelling direct zin krijgt om je koffers te pakken.

Enjoy your day!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 11 december 2014 at 21:36

  Veel plezier in Tirol! Ik ging als niet-skiër naar Maurach (am Aachensee) in Tirol, ook een prachtig dorpje van waaruit je naar allemaal andere leuke dorpen kan

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 10 december 2014 at 06:51

  Dat is leuk!
  Wat mooi ;-)
  Zo lief van je dat je een ander had laten gaan om de reis te maken.

  Xoxo

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 9 december 2014 at 20:27

  Wat een heerlijke foto’s, lijkt me een hele leuke plek om eens heen te gaan!

 • Avatar van beau
  Reply beau 9 december 2014 at 17:34

  Wat leuk, ik ben deze zomer ook in Mayrhofen geweest, ik zat samen met man en kids in een wellness hotel in Gerlos, een plaatsje op ongeveer 20 km van Mayrhofen en dat was ook super! Tirol is heel gastvrij :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 december 2014 at 10:14

   Bedankt voor het delen van je ervaring. Ben er nu zelf ook heel benieuwd naar geworden hoor, laatste keer Tirol was in mijn vroege jeugd dus kan er niet al teveel meer van herinneren..

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 9 december 2014 at 15:01

  Tirol zou niet als eerste eerlijk gezegd in me opkomen om te bezoeken. Maar het klinkt eigenlijk wel heel erg leuk allemaal. De straatjes zien er allemaal heel gezellig uit.

 • Avatar van Denise
  Reply Denise 9 december 2014 at 14:31

  Onwijs lief dat je Noortje naar Tirol hebt laten gaan, volgens mij was het een onvergetelijke ervaring!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.