Reizen & vrije tijd

Travel report | Tirol dag 3: De Hintertuxer gletsjer

11 december 2014

tirol-oostenrijk-reisverslag-travel-23
Ik zie de bergen nu al dagen in de verte liggen, maar ik heb nog geen kans gehad om ze van dichtbij te zien. Dat gaat vandaag eindelijk gebeuren. Ik ga de gletsjer van Hintertux op. Omdat het een gletsjer is, ligt hier het hele jaar door sneeuw. Een ding is dus zeker: je kunt er altijd wintersporten. Hintertux is dan ook het enige gebied in Oostenrijk dat het hele jaar geopend is.

Het is de allereerste keer dat ik in een wintersportgebied ben, maar meteen begrijp ik wat mensen zo trekt. Wat een sfeer! De skiërs en snowboarders komen uit alle hoeken en gaten. Ondanks dat het geen vakantieseizoen is, is het dringen bij het ski-verhuurbureau. De rest van de groep huurt ski’s of snowboards, maar ik ga vandaag sneeuwschoenwandelen. Met z’n allen gaan we met de gondels naar de top. Eenmaal op 3250 meter hoogte, genieten we een tijdje van het adembenemende uitzicht.

tirol-oostenrijk-reisverslag-travel-22
tirol-oostenrijk-reisverslag-travel-21
tirol-oostenrijk-reisverslag-travel-24
Hoewel ik nog nooit ben gaan wintersporten knaagt het toch een beetje als ik de rest van de groep de afdaling zie nemen. Maar als ik eenmaal off-piste op mijn sneeuwschoenen door het prachtige witte landschap loop, ben ik dat al snel weer vergeten. Als de zon dan ook nog begint te schijnen is het plaatje compleet. Een strakblauwe hemel, torenhoge bergen, spierwitte sneeuw en een heerlijke temperatuur: het is net een sprookje. De wandeling is een heel leuke manier om toch mee te genieten van de wintersportsfeer. Ik kom op plekken waar de skiërs en snowboarders niet kunnen komen en dat geeft natuurlijk een groot gevoel van vrijheid.

tirol-oostenrijk-reisverslag-travel-20
tirol-oostenrijk-reisverslag-travel-18
tirol-oostenrijk-reisverslag-travel-19

Ik was er al voor gewaarschuwd: de lucht op deze hoogte is erg ijl. Daardoor raak je snel buitenadem. Toch ben ik ver afgedaald, want naar beneden wandelen gaat lekker makkelijk. Bij iedere stap wordt het gebied nog mooier. Maar dan is het tijd om terug te gaan en moet ik naar boven. Wat is dat intensief! Het is waar wat ze zeggen over de ijle lucht: om de 30 meter ben ik buiten adem en moet ik even wachten tot ik verder kan lopen. Het voelt dan ook als een enorme overwinning als ik eindelijk weer terug ben op de top. Een mooie beleving, maar 1 tip: word niet overmoedig, zoals ik.

In het dal komt onze groep weer bij elkaar. Iedereen heeft een fantastische dag gehad. En zo’n dag kun je natuurlijk maar op een manier afsluiten: met een goede Après Ski.

Groetjes,
Noortje

—–

Helaas kan ik niet altijd alle persreizen aannemen om zelf mee te gaan, maar gelukkig wilde en mocht Noortje deze keer in mijn plaats gaan. Ik leerde Noortje kennen op de mediareis naar Noorwegen afgelopen september. Noortje Deutekom (26) is freelance journalist, reisfanaat en dol op wereldnieuws.

Noortje vertrok samen met Tommie, Annemerel, Bonnie en Mike voor 4 dagen naar Tirol via Just Away. Just Away is een online reis-platform met inspirerende reisaanbiedingen en een unieke service. Ze bieden ‘travel by inspiration’ zonder lastige en ellenlange zoekopdrachten, maar snelle en passende aanbiedingen in categorieën of op enkele zoektermen waarbij je door de unieke storytelling direct zin krijgt om je koffers te pakken.

Enjoy your day!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 12 december 2014 at 06:24

  Ik ben nooit op wintersportvakantie geweest maar het ziet er prachtig uit!

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 11 december 2014 at 21:14

  Wij hebben helaas een halve dag gezocht in de zomervakantie naar de hintertuxer gletsjer en niet gevonden:( Nu kan ik toch nog even genieten door deze mooie plaatjes :)

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 11 december 2014 at 14:29

  Wat leuk dat Noortje naar Tirol mag gaan. Het ziet er heel plezant uit!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.