Beauty

Winter must have | Embryolisse Lait-Crème concentré + gloss

11 december 2014

embryolisse-lait-creme-concentre-gloss-1
In het verleden heb ik al meerdere keren over de Lait-Crème concentré van Embryolisse geschreven, een multifunctioneel product wat ook in de standaarduitrusting van menig visagist zit. Deze crème kan je namelijk gebruiken als moisturizer, masker, om make-up te verwijderen en bijvoorbeeld voor glossy ooglooks zonder het enorm plakkerige nadeel van vaseline. Op dit moment is er een handige 2-in-1 versie van verkrijgbaar, de crème gecombineerd met een gloss!

embryolisse-lait-creme-concentre-gloss-2
Embryolisse Laboratoires ontwikkelde de lait-crème concentré (LCC) in 1950 als crème die in te zetten was bij verschillende huidziektes om deze op een milde manier te voorzien van essentiële voedingsstoffen. Lait-Crème concentré herstelt de natuurlijke lipidelaag van de huid en versnelt de celvernieuwing en er zit onder andere bijenwas, shea boter, aloë vera en sojaproteïnen in. Ondanks de voedende kwaliteit is hij toch erg prettig uit te smeren en hierdoor ook zuinig in gebruik. Zonder te overdrijven hebben we er hier in huis al zo’n 7 tubes van leeggemaakt en een nieuwe tube is alweer onderweg.

Ik gebruik hem als nachtcrème als mijn huid minder droog is, maar ook gerust overdag als het winter is of als mijn huid wat droger aanvoelt. Het laat een prettig laagje achter en is ook goed onder make-up te gebruiken. Op vakantie wil ik hem ook nog wel eens als make-upremover gebruiken, gewoon even inmasseren op de droge huid en afnemen met lauw water en een washandje. Mijn huid reageert er goed op, kalmeert ervan en voelt de hele dag door soepel en gehydrateerd aan als ik deze crème gebruik.

embryolisse-lait-creme-concentre-gloss-3
embryolisse-lait-creme-concentre-gloss-4
De combinatie van de gloss maakt het een perfecte combi voor in de handtas of reiskoffer. Zo kan je de LCC voor je handen gebruiken of andere droge plekjes en de gloss op je lippen en voor je nagelriemen, want ook die kunnen in de wintermaanden wel wat extra’s gebruiken. De gloss bevat onder andere kokosnootolie, macadamia olie, shea boter, carnaubawas en vitamine E. De geur en smaak is erg neutraal, hij laat een mooi glansje met een minuscule glitter achter en laat de lippen lekker soepel en zacht aanvoelen.

Deze Embryolisse lait-crème concentré + gloss is tijdelijk verkrijgbaar via de Embryolisse webwinkel voor €15,00 (20ml crème en 2g gloss).

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 14 december 2014 at 11:50

  Geweldige crème. Ik zou het weer eens moeten kopen

 • Avatar van byChristiana
  Reply byChristiana 11 december 2014 at 21:17

  Ik ben hier enorm benieuwd naar. Lees zo veel goeds over het merk, maar heb het nog niet eerder geprobeerd. Fijn om te lezen dat hij goed voedend is ,maar toch in een tube zit. Vind ik altijd stukken hygiënischer dan in een potje. En wat een leuke verpakking komt er bij:-)

 • Avatar van Andrea
  Reply Andrea 11 december 2014 at 13:38

  dit is wel grappig, ik had dit jaren geleden, van lancome geloof ik, ik weet nog alleen dat het een blauwe verpakking was, was mega handig voor onderweg… ik vraag me af waar ik het heb gelaten :/ en waarom ik het nooit meer in de winkel ben tegengekomen! hm, ik ga deze maar eens checken :D

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 11 december 2014 at 11:09

  Wat handig dat ze nu een combi product gecreëerd hebben.

 • Avatar van Rory Blokzijl
  Reply Rory Blokzijl 11 december 2014 at 10:41

  Interessant! Het gebruik doet mij denken aan die beroemde rescue crème die modellen ook gebruiken. Welk merk is dat ook alweer? Ik heb het ooit gekocht en vervolgens mijn hele gezicht volgesmeerd. En dat was nu net niet de bedoeling, hahahaha. Wat ik mij bij deze crème afvraag. Kan je het ook als oogmake-up remover gebruiken? Dat niet toch? Ik heb een heel gevoelige huid en gebruik bijna alleen maar producten van Clinique. Maar ik sta wel altijd open voor andere opties…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 december 2014 at 10:48

   Bedoel je de Elizabeth Arden 8h cream? Nee, daarbij is het niet de bedoeling het over je hele gezicht aan te brengen haha! En ja, met dit product kan je gerust je oogmake-up verwijderen. Het geeft bij mij in ieder geval geen geïrriteerde ogen. Maar echt een full-on waterproof look kost wat meer moeite, het is dan ook geen echte make-upremover :)

 • Avatar van manon
  Reply manon 11 december 2014 at 09:59

  Ik heb nu ook een droge huid dus dit klinkt wel erg goed!

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 11 december 2014 at 08:17

  Lijkt me fijn! Ik wil graag nog eens de normale variant proberen, nog geen ervaring mee maar die lijkt me ook ideaal voor de wintermaanden!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 december 2014 at 10:09

   Hij is ook echt superfijn, zeker als je een gevoelig huidje hebt :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 11 december 2014 at 06:44

  Dat klinkt heel goed!
  Nu heb ik ook zoveel last van een droge huid en en een goed boost om het wat elastischer te maken en soepel
  met een goede créme voor de huid kom ik de winter wel door.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.