Lifestyle

5 tips om je daily life gezonder te maken

5 januari 2015

gezonder tips
Afvallen. Het is misschien wel het meest voorkomende beste voornemen rondom de jaarwisseling. Eigenlijk is afvallen als goed voornemen zelfs een cliché geworden. Maar het zwoegen komt veel mensen al snel de keel uit en het goede voornemen verhuist dan vrolijk weer een jaartje verder. Hetzelfde riedeltje speelt zich dan opnieuw af… Vandaag deel ik enkele tips met je waarmee je je daily life zonder al teveel moeite gezonder kan maken. Een perfecte manier om het nieuwe jaar mee te beginnen dacht ik zo :)

 

Afvallen zit ‘m niet uitsluitend in hard sporten en flink zweten, je kunt namelijk erg eenvoudig aan je gezondheid werken door verschillende kleine aanpassingen te doen aan je dagelijkse leven. Dagelijks 30 tot 60 minuten bewegen (lees: niet stilzitten) is al voldoende om aardig gezond door het leven te gaan. En voldoende water drinken is ook heel belangrijk. Dat moet iedereen toch lukken? Hieronder enkele tips om aan je dagelijkse beweging te komen, zonder hiervoor veel tijd en geld kwijt te zijn.

Traplopen
Traplopen is zo’n voorbeeld van eenvoudig bewegen. Ga thuis eens wat vaker de trap op en neer. Waarbij je normaal denkt; ‘nee dat breng ik straks wel naar boven’, doe het nu gewoon meteen! Neem ook op je werk, in het winkelcentrum of je appartementencomplex vaker de trap in plaats van de lift of roltrap. Maak er een gewoonte van. Bashen die lift!

Fietsen
Ook fietsen is zo’n activiteit die je eenvoudig in je dagelijks programma kunt inplannen. Laat de auto staan en pak vaker de fiets! Ga bijvoorbeeld met de fiets boodschappen doen of haal de kinderen op de fiets van school. Wil je het nog sportiever aanpakken? Ga dan met de fiets naar het werk. Te ver? Slecht excuus! Een elektrische fiets biedt altijd nog een uitkomst! Te duur? Vanaf 700 euro heb je ze tegenwoordig al, wat te vergelijken is met een aantal tanks benzine..

Wandelen
Wandelen is net als fietsen. Je kunt het eenvoudig doen tijdens je dagelijkse activiteiten. Ga bijvoorbeeld in je lunchpauze een blokje om met collega’s, voordat je het weet heb je er een half uur opzitten en ondertussen geniet je van de buitenlucht. Ook is wandelen een sociale activiteit. Als je eens bij wil babbelen met een vriendin, ga dan niet samen aan de wijn zitten in een café, maar maak een flinke wandeling. Tijdens een goed gesprek ben je in no time een uur verder.

Speel met de kinderen
Kinderen kunnen veel energie van je vragen. Zeker na het eten, wanneer ze nieuwe energie hebben en jij juist even wilt rusten. Maar ga er eens lekker in mee: door te spelen met je kinderen krijg je meer beweging dan door de gemiddelde sport. Heb je zelf geen kinderen? Bied dan eens aan om op je neefje of nichtje, of op de buurtkinderen te passen. Zo’n middag of avond ravotten is een heuse work-out!

Dansen
Op stap gaan is leuk, lekker een avondje dansen in een kroeg of discotheek, maar dat het ook gezond kan zijn denkt niet iedereen over na. Dansen is een goede manier om veel te bewegen. Je moet er daarnaast natuurlijk niet te veel alcohol bij nuttigen en zorg er ook voor dat je op tijd in bed ligt. Maar een paar uur dansen kan jou helpen net die paar kilootjes te verliezen en een strakker lijf te krijgen. Om jezelf extra te motiveren kun je je aanmelden bij een dansclub of zumba-lessen nemen, of zet thuis de muziek aan en grijp je partner bij de arm voor een avond zwieren met de heupen.

Zoals je leest hoeft wat extra beweging helemaal niet zo moeilijk te zijn en kan het ook nog eens erg leuk zijn. Het is in ieder geval een goed voornemen van mij om wat meer en regelmatiger te gaan bewegen.

Heb jij goede voornemens voor dit nieuwe jaar? Welke tip heb jij om gemakkelijk aan extra beweging te komen?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Artikel in samenwerking met Matrabike.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 25 januari 2015 at 17:51

  Poetsen kan je ook helpen met afvallen (trap op trap af met die emmer!) en je gebruikt er bepaalde spieren bij. Misschien val je er niet veel mee af, maar alle kleine beetjes helpen. En je spieren zijn weer wat meer getraind

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 januari 2015 at 09:24

   Jep, het huishouden doen kost meer kcal dan veel mensen denken. Zeker als je er echt lekker actief mee aan de slag gaat (muziekje op en tussendoor lekker meezingen en dansen!).

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 6 januari 2015 at 20:59

  Ja, afvallen staat ook op mijn lijstje. Maar ik vind het zo verleidelijk om snel te hervallen. Ik heb een doel voor ogen voor heel 2015. Ik hoop dat ik het haal, maar ik heb mij voorgenomen dat het moet gaan om een gezondere levensstijl die ik ook nadien kan volhouden.. Dus ik probeer een klik te maken in mijn hoofd. En ik denk dat het daarna wel allemaal zal volgen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 januari 2015 at 10:28

   Heel veel succes ermee in ieder geval, je kan het! :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 6 januari 2015 at 07:30

  Wat een leuke tips ;-)

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 5 januari 2015 at 22:55

  Goede tips. Ik probeer meer in beweging te komen door mijzelf tijd te geven. Alles moet tegenwoordig snel. Even dit en even dat . . . Als ik mijzelf meer tijd geef, geef ik mijzelf dus meera tijd om in beweging te komen. En dan ga ik een keer wandelend boodschappen doen ipv met de auto. En soms loop ik naar mijn werk. Dat is eerder opstaan, maar een work out tegelijkertijd. XO Imke

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 januari 2015 at 09:47

   Wat goed dat je zulke acties onderneemt om aan meer beweging te komen, dat motiveert mij zeker. Dankjewel!

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 5 januari 2015 at 16:42

  Bij mij staat afvallen ook bovenaan mijn goede voornemens. Heb vorig jaar bijna het hele jaar gesukkeld waardoor ik niet veel heb kunnen sporten. Hopelijk dit jaar beter.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 januari 2015 at 09:49

   Ik wens je er in ieder geval heel veel succes mee, you can do it!

 • Avatar van Stella
  Reply Stella 5 januari 2015 at 14:58

  Zo lang als ik mij kan herinneren wil ik afvallen, nadat het een paar keer was gelukt kwam ik ook steeds weer aan en dit jaar wil ik dit idee (obsessie) loslaten. De cijfers op de weegschaal maken mij niet gelukkig en de ontkenning ervan ook niet dus een gezondere leefstijl is wat ik nu probeer na te streven. Ik vind jouw tips erg fijn en heb het artikel even opgeslagen :) Verder gebruik ik het Jawbone Up polsbandje om meer inzicht te krijgen in mijn beweeg- en slaappatroon. Dat werkt zeer motiverend!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 januari 2015 at 15:06

   Dat is ook precies zoals ik het dit jaar wil aanpakken. Niet zozeer het afvallen is belangrijk, maar wel het fitter en gezonder worden. Stap voor stap in een gezonde relatie met eten en bewegen :)

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 5 januari 2015 at 14:43

  Afvallen domineert ook mijn goede-voornemens-lijstje dit jaar. Meer beweging en (nog) meer gezonde voeding moeten me daar bij helpen. Ik zou echt meer moeten gaan wandelen, das misschien een goed idee om in de zomer wat vaker te doen met mijn zoon in plaats van voor de tv te gaan zitten.

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 5 januari 2015 at 14:08

  Mijn goede voornemen voor dit jaar is mezelf vaker inzetten voor anderen. Bijvoorbeeld eens wat vaker vrijwilligerswerk gaan doen of dat soort dingen. En tja na de bevalling wil ik weer flink bewegen en mijn loopactiviteiten weer oppakken. Ik vond het heerlijk om iedere dag teen behoorlijk stuk te wandelen en dan ook minimaal twee keer per week 10km te doen.

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 5 januari 2015 at 12:17

  Nu mijn knie eindelijk beter is – op hout kloppen – kan ik eindelijk weer meer bewegen en oh dat voelt goed! Ik wandel in plaats van de bus te nemen, ik neem altijd de trap in plaats van de lift en probeer gewoon lekker actief te leven.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 januari 2015 at 14:05

   Oh wat fijn dat je knie weer in orde is, ik duim mee dat het zo blijft! :)

 • Avatar van Mirjam
  Reply Mirjam 5 januari 2015 at 11:29

  Ik ben in een jaar tijd door omstandigheden 10kg aangekomen en mijn conditie is 0.0 . D.m.v. Gezond eten en bewegen wil ik er in ieder geval 7 kilo af. Op mijn werk wandel ik veel, maar pak ik wel vaak de lift. Voortaan dus de trap! Ook ga ik meer de fiets pakken. Eerst klein beginnen en rustig opbouwen. Als ik nu flink ga sporten, hou ik het niet vol.

  Thanks voor dit fijne en handige artikel :)

 • Avatar van Mirjam
  Reply Mirjam 5 januari 2015 at 10:31

  Goed idee, dagelijks op je beweging letten scheelt ook een hoop :)! Ik ben gaan hardlopen en vind het inmiddels heel fijn, ik voel me er echt beter door dus wil dat ook gaan doorzetten in het nieuwe jaar.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 5 januari 2015 at 10:03

  Ik wil misschien op zumba gaan ofzo :) lijkt me erg leuk.

  • Avatar van Mirjam
   Reply Mirjam 5 januari 2015 at 11:30

   Aquazumba is ook erg leuk!

 • Avatar van angelique
  Reply angelique 5 januari 2015 at 10:01

  Ik doe niet echt aan goede voornemens maar ik wil wel wat strakker in mn vel zitten. Ik doe inderdaad veel lopend (heb ook geen rijbewijs of fiets dus ik moet wel haha) maar ik doe zelf elke dag een training van blogilates wat je gewoon thuis kunt doen en hoog uit 20 minuten duurt

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 5 januari 2015 at 09:30

  Ik doe nooit aan goede voornemens maar ik sport een keer of twee per week bij de sportschool ;) en door iedere dag zelf mijn hondje uit te laten wandel ik ook iedere dag, wandelen is echt heerlijk :)

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 5 januari 2015 at 09:27

  Leuke tips hoor

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.