Beauty

Beauty gadget | De jaderoller

18 januari 2015

jaderoller-argandia-arganolie-4
Ik heb je al eerder verteld dat ik gek ben op gadgets, alleen ging het toen om de gadgets op multimediagebied. Ook beautygadgets weten altijd mijn aandacht te trekken en zo heb ik de jaderoller nu al een tijdje in gebruik als extraatje naast mijn dagelijkse huidverzorging. Het is een eeuwenoude tool die de keizerinnen in het oude China al zouden gebruiken. Goede marketingpraat zou je zeggen, maar toch was ik benieuwd.

jaderoller-argandia-arganolie-3
De jaderoller
Deze roller ziet er in ieder geval al erg mooi uit en misstaat zeker niet tussen je andere beautyproducten. Hij is gemaakt van jade, een edelsteen met – als je erin gelooft – bijzondere eigenschappen. Hij zou op de huid een reinigende en beschermende werking hebben en gifstoffen helpen te verwijderen. Volgens de website waarvan ik de roller gekregen heb heeft het gebruik hiervan vele voordelen:

– ontspannend
– verkoelend
– betere doorbloeding
– mooiere teint
– gladdere huid
– minder diepe rimpels
– verbeterde elasticiteit
– minder donkere kringen en wallen.

Je kan hem 1 of 2 keer per dag gebruiken en het wordt aangeraden voor zo’n 5 tot 10 minuten per keer, maar ik merk zelf dat ik na een paar minuutjes wel klaar ben met rollen. Je oefent tijdens het rollen geen druk uit maar laat de jaderoller zijn werk doen en je kan hem droog maar ook in combinatie met een serum of olie gebruiken. Het is handig dat de jaderoller twee kanten heeft waarbij je de grote kant voor je wangen, voorhoofd, hals en decolleté gebruikt en de kleine voor de plekjes rondom je mond, neus en ogen. Let wel op en ga voorzichtig met dit product om want de roller is breekbaar.

jaderoller-argandia-arganolie-1

Mijn ervaring
De jaderoller voelt elke keer weer heerlijk koel aan op de huid en rolt lekker. Het voelt zacht aan op de huid en na een paar minuutjes rollen merk ik dat het in ieder geval heel ontspannend werkt. Het lijkt net op een zachte gezichtsmassage en dat merk je goed. Het geeft niet alleen een echt wellnessgevoel, ook zorgt het ervoor dat je hele gezicht naderhand ontspannen aanvoelt. Ik frons zelf nogal onbedoeld regelmatig waardoor ik de hele dag door een bepaalde lichte druk op mijn gezicht voel, maar na een paar minuutjes rollen is dit helemaal weg.

Mijn huid voelt naderhand zacht, ontspannen en soepel aan en heeft een mooie rozige glow gekregen. Ondanks de lichte druk die ik hanteer merk ik dus zeker dat het wat met mijn huid doet. Een olie of serum wordt beter en duidelijk sneller opgenomen en de doorbloeding is vanwege de rozige glow zeker aangewakkerd. Qua rimpels, minder donkere kringen en wallen en een gladdere huid heb ik geen grote veranderingen gemerkt.

Ik gebruik de dubbelzijdige jaderoller die via deze webwinkel verkrijgbaar is voor €29,95.

jaderoller-argandia-arganolie-2
Jaderoller met arganolie
Ik gebruik de roller zelf graag in combinatie met een gezichtsolie – zoals je weet ben ik daar dol op – en één van mijn favoriete oliën blijft toch zeker arganolie. Ik heb er al eens uitgebreid een artikel over geschreven *klik hier* maar kort samengevat is het een olie vol met essentiële vetzuren, antioxidanten, vitamine E en heeft het natuurlijke desinfecterende eigenschappen. Het is een heerlijk product voor eigenlijk alle huidtypes, maar vooral de drogere huidjes zullen er gek op zijn vanwege de intens voedende, herstellende en beschermende werking.

Op dit moment gebruik ik het Argandia protective argan elixer waarin 98% arganolie en 2% etherische olie van rozenhout en geranium zit wat een verstevigende werking en een heerlijke geur aan het product mee geeft. Deze biologische olie met ECO-cert certificaat en fair trade keurmerk kost €24,50 (30ml) en is verkrijgbaar bij diverse natuurwinkels en via de Argandia webwinkel.

Gebruik jij wel eens een beauty ‘gadget’? Welke is jouw favoriet en spreekt een jaderoller jou aan?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Kaylani
  Reply Kaylani 20 januari 2015 at 14:17

  Wat een mooie tool! Maar denk dat het gebruik me al snel zou vervelen of teveel moeite zou kosten haha. Zonde als deze zou liggen te verstoffen

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 18 januari 2015 at 23:13

  Klinkt als een hele fijne gadget!

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 18 januari 2015 at 20:52

  Klinkt erg goed! Toch zou ik zoiets niet snel aanschaffen, ik ben er te laks voor en geloof ook niet dat ik er heel vele baat bij zal hebben.

 • Avatar van Dhini
  Reply Dhini 18 januari 2015 at 18:48

  wat lijkt heerlijk voor ontspannend!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 18 januari 2015 at 15:00

  Dit klinkt als een super ontspannende handeling ’s avonds voor het slapen

 • Avatar van Lenneke
  Reply Lenneke 18 januari 2015 at 14:08

  Klinkt goed en lijkt me echt super ontspannend! Vind m wel redelijk aan de prijs helaas. Als ie wat goedkoper was zou ik m zeker een kans willen geven want ik heb dat ook dat ik ongemerkt vaak frons. Gebruik je de roller ’s avonds of ’s ochtends? Of allebei, dat kan natuurlijk ook haha

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 januari 2015 at 09:18

   Je kan hem 2 keer per dag gebruiken, maar ik gebruik hem enkel in de avond.

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 18 januari 2015 at 11:01

  Oh, ik ben zo gevoelig voor gadgets als deze! Die moet ik ook! :D

 • Avatar van Milou
  Reply Milou 18 januari 2015 at 10:18

  Ik had hier nog nooit van gehoord, maar het ziet er wel goed uit! Zou het zelf niet gebruiken denk ik want als het om gezichtsreiniging gaat kan ik nogal lui zijn! Haha.

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 18 januari 2015 at 10:03

  Ik had hier nog nooit van gehoord maar hij klinkt wel als een heel fijne beautygadget :D
  Zelf heb ik overigens geen beautygadgets, ben eigenlijk nergens bekend mee haha :P

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 18 januari 2015 at 09:55

  Hier had ik nog niet van gehoord. Misschien wel leuk om eens te proberen.

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 18 januari 2015 at 09:14

  Wat een leuke gadget, nog nooit van gehoord maar ik zou hem wel willen hebben :) ik gebruik zelf geen beauty gadgets maar deze roller staat nu wel op mijn wish list ;)

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 18 januari 2015 at 09:13

  Leuke tool, maar persoonlijk denk ik dat even lekker kloppen met je vingers, zachtjes op je huid slaan (klinkt raar, maar ik doe het) net zo of zelfs effectiever kan zijn. Sinds kort gebruik ik ook een huidolie en ik merk ook verschil.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 januari 2015 at 09:20

   Ik snap helemaal wat je bedoelt met het kneden, kloppen en slaan haha! Een soort van minibindweefselmassage voor thuis en dat is ook heerlijk :)

  • Avatar van Rime
   Reply Rime 8 mei 2015 at 18:45

   Welke huidolie gebruik je? Vr.gr. Rine

   • Avatar van Desirée
    Reply Desirée 11 mei 2015 at 09:50

    Ik gebruik verschillende, maar in dit artikel arganolie via Argandia :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 18 januari 2015 at 06:57

  Ik denk dat dit door het gebruik van de roller goed in de huid zal trekken.
  Jammer dat de roller snel kapot kan gaan.
  Mooie fles arganolie.
  Fijn voor de huid en het kapsel.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.