Carrière & Geld Media

Boeken over ondernemen en bloggen

19 januari 2015

boeken-over-bloggen-blogboeken
Zoals je wellicht wel weet is Curvacious mijn bedrijf en vind ik het meer dan geweldig dat dit in de afgelopen bijna 5 jaar zo gegroeid is. Het hele ondernemen en zelfstandig willen zijn is mij op het lijf geschreven; vanaf mijn 18e was ik freelancer in de administratieve sector (heel breed, veel verschillende uiteenlopende online opdrachten) en tot enkele jaren geleden runde ik hiernaast een webwinkel in mode-accessoires. Ik kan mijzelf met betrekking tot het ondernemen een autodidact noemen want er is niemand geweest die mij hierin iets heeft geleerd. Ik heb mijn kennis uit eigen ervaring, via internetresearch en daarnaast verslind ik boeken over onder andere social en online media, marketing, PR en bloggen. Tijd om enkele boekentips te delen!


kelly-deriemaeker-blogboek
Blogboek – Kelly Deriemaeker

“Velen voelen zich geroepen om een blog te beginnen, weinigen houden het langer dan enkele maanden vol. Of je nu plannen hebt om jouw droomblog uit de grond te stampen of vindt dat jouw bloggoesting een flinke boost kan gebruiken: het blogboek bundelt alle kennis die longtime blogster Kelly Deriemaeker de afgelopen tien jaar verzamelde, en laat je achter met een hoop inspiratie, tips en tricks van andere succesvolle bloggers, frisse ideeën en vooral veel goesting om zelf aan de slag te gaan. Waarom bloggen mensen? Welke blog wil je maken? Hoe vaak moet je posten? Hoe meet je je succes? Hoe krijg je meer bezoekers? Hoe vind je je focus? Dit boek biedt antwoord op deze en vele andere blogkwesties.”

ISBN 9789460012594, Uitgeverij Vrijdag, 240 pagina’s, €24,95


stephanie-duval-how-blogs-work
How Blogs Work – Stephanie Duval

“Als je dit boek hebt uitgekozen in de winkel of op je e-reader hebt gedownload, wil dat zeggen dat je in elk geval geïntrigeerd bent door blogs. Misschien heb je er zelf al een of krijg je van vrienden vaak te horen dat je er dringend een zou moeten beginnen. Misschien ben je er al mee begonnen en wil je je blog naar een volgend niveau tillen. Of misschien ben je een creatieve ondernemer en wil je ontdekken hoe je zou kunnen samenwerken met bloggers, of hoe een blog jouw bedrijf zou kunnen ondersteunen. Droom je van een eigen blog? Of wil je de stap zetten van hobbyblogger naar professioneel blogger? Dan helpt dit boek je op weg.”

ISBN 9789401420402, Uitgeverij Lannoo, 255 pagina’s, €19,99


annic-van-wonderen-masterclass-ondernemen
Masterclass Ondernemen – Annic van Wonderen

“In dit boek geeft Annic haar kennis, tips, en adviezen door aan haar lezers. Ze vertelt over de start van I Love Fashion News.com en hoe ze deze fashion nieuwssite tot één van de grootste modesites heeft uitgebouwd. Met haar motto’s durven, doen, doorzetten en haar eigenzinnige manier van denken, inspireert zij ondernemers (in spe) aan de slag te gaan en keihard te werken om doelen te bereiken. In dit boek komen veel onderwerpen aan bod die voor alle ondernemers toepasbaar zijn: social media, pr en marketing, valkuilen, netwerken, personeel, financiën en gouden tips & tricks.”

ISBN 9789461561749, Bertram + De Leeuw Uitgevers, 175 pagina’s, €14,95

Must reads
Ik kan lang ingaan op elk boek apart en het lijkt nu net alsof ik me er gemakkelijk vanaf wil maken, maar het feit dat ik deze boeken als tips aan je doorgeef als je geïnteresseerd bent in bloggen/ondernemen en/of je blog/onderneming wil laten groeien zegt eigenlijk al genoeg. Het zijn zeker must reads te noemen binnen deze onderwerpen en je zal na het lezen ervan een heel stuk wijzer zijn qua kennis en vol zitten met inspiratie om meer uit je blog/onderneming te halen. Alle bovengenoemde boeken zijn bij onder andere bol.com verkrijgbaar.

Ik schreef al eerder over vergelijkbare boeken, misschien haal je er nog meer leuke leestips uit?
Miss Marketing
Blog inc.
Social media marketing, PR & internetmarketing
SEO voor dummies
Je website promoten

Het eigen baas zijn bevalt me heel erg goed en sinds Shae er is kan ik me helemaal niks anders bedenken wat ook zo goed combineert met het moederschap. Ok, soms is het best even pittig en is het erg wennen aan een nieuw dagritme van de kleine meid, maar de laatste tijd zit ik in een erg lekkere flow. Love my job!

Mocht je trouwens eens wat meer tips willen hebben van mijn hand over bloggen, of heb je specifieke vragen over bloggen en alles wat hierbij komt kijken dan kan je deze gerust achterlaten in de comments. Leuk om eens een ‘ask me anything blogeditie’ te doen wellicht? Ik zie je vragen graag tegemoet :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Anna
  Reply Anna 23 februari 2015 at 10:48

  Erg interessant om dit te lezen! Ik vind het altijd maar moeilijk om te zoeken naar goede blogboeken, dus dit soort blogposts zijn meer dan welkom om inspiratie op te doen. Vooral de beschrijvingen erbij zijn handig, dan weet je meteen een beetje waar het boek over gaat. Ik ga zeker overwegen om een/meerdere van deze boeken aan te schaffen. Tot nu toe heb ik eigenlijk nog geen blogboek in de kast staan, maar het wordt eens tijd om daar verandering in te brengen!

 • Avatar van Sabine
  Reply Sabine 23 februari 2015 at 09:56

  Super artikel, bedankt voor je linkje!! Ik heb er al een aantal even in mijn wishlist gezet. Liefs

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 februari 2015 at 10:05

   You’re welcome! Hoop dat je er veel bruikbare tips uit kan halen :)

 • Avatar van Mamablogger Linda
  Reply Mamablogger Linda 26 januari 2015 at 19:37

  Leuk, ik heb ze allemaal. Moet ze alleen nog lezen hahahaha.

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 23 januari 2015 at 19:57

  Ik heb de eerste, het Blog Boek. Vind het een enorm leuk, inspirerend boek met veel goede tips. Mijn vraag aan jou: hoe heb je blog onder de aandacht van een groot publiek gebracht. Is dat vanzelf gegaan of heb je gericht actie ondernomen daarop?
  Groetjes Bianca

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 21 januari 2015 at 23:36

  Ik heb wel een vraag; jij bent één van de meest gedisciplineerde mensen die ik ken. Welke tips heb je voor de iets minder gedisciplineerden onder ons?

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 20 januari 2015 at 11:37

  Ik heb de eerste twee gelezen of nee, verslonden. Vooral de eerste van Kelly Deriemaeker vind ik een aanrader voor de beginnende blogger maar ook voor bloggers met jaren ervaring. Zoveel inspirerende tips!

 • Avatar van Yvet
  Reply Yvet 19 januari 2015 at 21:16

  Heel handig om dit te lezen!
  Die gaan op mijn verlanglijstje!

 • Avatar van Milou
  Reply Milou 19 januari 2015 at 20:25

  Bedankt voor dit artikel! Ik vind het zelf ook altijd interessant om blogs te lezen met tips over het bloggen, dus misschien wordt het tijd om eens een boek aan te schaffen. Welke zou je aanraden? Ik ga ze namelijk niet alle drie kopen tegelijk… haha! Misschien ga ik wel voor het eerste boek.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 januari 2015 at 09:33

   Ik zag dat je voor die van Annic bent gegaan, leuk! Wie weet kan je de andere titels eens van iemand anders lenen of bij de Bibliotheek huren?

 • Avatar van angelique
  Reply angelique 19 januari 2015 at 18:48

  Het blogboek vind ik echt super fijn en pak hem er nog regelmatig bij

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 19 januari 2015 at 17:57

  Heb How Blogs Work ook en heb er toch wat informatie uit kunnen halen. Is ook leuk geschreven.

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 19 januari 2015 at 17:43

  Leuke tips.

 • Avatar van de DIY Diva
  Reply de DIY Diva 19 januari 2015 at 14:57

  Het eerste boek heb ik al gereserveerd in de bibliotheek, maar de andere titels lijken mij ook heel interessant… Die volgen dus;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 januari 2015 at 15:10

   Oeh, goede tip om eens naar de Bibliotheek te gaan. Ik vergeet dat vaak, maar zou er eens een abbo op moeten nemen :)

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 19 januari 2015 at 14:37

  Fijn lijstje! Ik heb zelf laatst How Blogs Work gekocht maar nog niet in begonnen (moet eerst nog een ander boek uitlezen van mezelf haha).

 • Avatar van Mariëlle
  Reply Mariëlle 19 januari 2015 at 13:50

  Je noemt eigenlijk precies de boeken waar ik nog benieuwd naar ben!!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 19 januari 2015 at 13:39

  Ik zie mezelf niet echt spontaan naar zo’n boek grijpen, maar moest ’t voor mijn neus liggen dan zou ik er waarschijnlijk wel eens door bladeren en goeie tips vinden.

 • Avatar van Michelle Kaiser
  Reply Michelle Kaiser 19 januari 2015 at 12:08

  Ik vraag mij altijd af hoe je aan inspiratie komt, hoe je dit vast moet houden en of het nu echt zo belangrijk is om elke dag iets online te hebben.
  Mijn motto, voor mijn blog is namelijk: liever een keer een week geen blogpost en dan gelijk een paar waar ik volledig achter sta, verkregen uit grote inspiratie op dat moment dan 10 blogpost waar ik later van denk, had ik dat maar niet gedaan.
  Kwaliteit boven kwantiteit dus.
  Hoe ga jij hiermee om?

 • Avatar van Sanja
  Reply Sanja 19 januari 2015 at 11:51

  Fijne boeken tips!

 • Avatar van Monique
  Reply Monique 19 januari 2015 at 11:24

  Fijne tips! Over het Blogboek heb ik ook al eens geschreven. Ik heb Miss Marketing toevallig zaterdag bij de bibliotheek meegenomen. Het is dat ik moet leren voor een examen, anders was ik er al lang in begonnen!

 • Avatar van lize
  Reply lize 19 januari 2015 at 11:15

  ha! Wat een fijn berichtje. Ga zeker eens kijken naar deze boeken en nu toch echt maar eens serieus beginnen. Ook ik heb een klein meisje thuis en ’s avonds niet meer zoveel energie naast een kantoorbaan, huishiuden en sociaal leven. Maar ik wil heel graag! Alleen vraag ik me soms af wat ik nog te melden heb tussen al het bloggeweld… Dankje voor de tips iig! Liefs, Lize (POURLEPOM, nu nog vooral actief op instagram)

 • Avatar van Danielle
  Reply Danielle 19 januari 2015 at 11:13

  Ik ben nu heel nieuwsgierig. Kende alle titels al wel, maar ben benieuwd hoe ze zullen zijn!

 • Avatar van Britt
  Reply Britt 19 januari 2015 at 10:37

  Boek nummer 2 heeft me helemaal nieuwsgierig gemaakt, bol.com here I come! Bedankt om je tips met ons te delen!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 19 januari 2015 at 10:03

  Dit lijken mij interessante boeken!

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 19 januari 2015 at 09:57

  Ik wil het blokboek nog heel graag lezen!

 • Avatar van alleenpuur.nl
  Reply alleenpuur.nl 19 januari 2015 at 09:40

  Bedankt voor het lijstje! Ik wil al tijden een boek lezen over bloggen. Vooral nu ik net mijn nieuwe blog gelanceerd heb alleen hoor over sommige ook weer negatieve verhalen. Dat er bijvoorbeeld weinig van te leren is.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 januari 2015 at 09:48

   Zeker als beginnende blogger is er veel bruikbare informatie uit te halen, maar ook als ervaren blogger haal je er toch weer net wat inspiratie of tips uit of ga je erdoor even goed brainstormen etc. Vind ik erg fijn!

 • Avatar van Marisca Kenter
  Reply Marisca Kenter 19 januari 2015 at 09:25

  Grappig! Ook ik heb al 4 jaar een webshop in mode accessoires en toen ik begon was er ook niet veel info. Ik heb mijzelf dus ook alles moeten leren net als met het bloggen. Het boek van Annic en het blogboek heb ik ook. Blog inc. kende ik nog niet, dus dank voor de tip!

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 19 januari 2015 at 09:03

  Ik heb als beginnend blogger veel vragen dus een ‘ask me anything blogeditie’ lijkt mij super ;)
  Het tweede boek spreekt mij het meeste aan maar eerlijk gezegd zou ik ze allemaal wel willen lezen ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 januari 2015 at 09:15

   Kom maar door met de vragen, dan neem ik die alvast mee! :)

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 19 januari 2015 at 08:59

  Vooral het eerste boek spreekt mij heel erg aan x

 • Avatar van Natasja
  Reply Natasja 19 januari 2015 at 08:41

  De eerste twee boeken spreken me erg aan, bedankt voor de tips! Ze gaan op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag over 2 maanden :-)

 • Avatar van lonneke
  Reply lonneke 19 januari 2015 at 08:23

  Wat een handige boeken, bedankt voor de tips!
  Liefs Lonneke

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 19 januari 2015 at 08:03

  Ziet er goed uit! Ik wil heel graag het blogboek lezen, binnenkort even bestellen. Prima leesvoer tijdens mijn verplichte vroege verlof.

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 19 januari 2015 at 07:38

  De eerste twee boeken lijken me interessant om te lezen. Ondanks het feit dat mijn blog mijn hobby is en blijft.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 19 januari 2015 at 07:07

  Fijn dat jij hier je ervaringen deelt hoe jij hebt leren bloggen en alles wat erbij komt kijken.
  Heel erg interessant.
  Tot nu toe heb ik zonder boeken gedaan.
  Maar het word hoog tijd dat ik dit wel ga doen.
  Lijkt me leuk om inderdaad eens zo een artikel te plaatsen waar we onze vragen over dit onderwerp kunnen stellen.
  Bloggers kunnen namelijk veel hier over van elkaar leren.

  Ik wens je een goed begin van deze nieuwe week Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 januari 2015 at 09:16

   Mocht je alvast enkele vragen hebben, dan mag je ze alvast achterlaten zodat ik ze mee kan nemen :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.