Beauty

Estée Lauder | Pure Color Envy palette – Envious Orchid

6 januari 2015

estee-lauder-pure-color-envy-sculpting-eyeshadow-palette-envious-orchid-2
Estée Lauder
is een prachtig en klassiek luxe make-upmerk waar ik steeds meer interesse voor begin te krijgen, iets wat aangewakkerd werd doordat ik bij dit merk mijn holy grail foundation vond (Double Wear stay-in-place makeup). Onlangs mocht ik het prachtige Pure Color Envy sculpting eyeshadow 5-color palette in de kleur Envious Orchid ontvangen, een palette met 5 kleuren oogschaduw. Ik kon niet wachten om ermee aan de slag te gaan! Kijk mee voor meer informatie, foto’s, review, swatches en natuurlijk een full face make-uplook.

estee-lauder-pure-color-envy-sculpting-eyeshadow-palette-envious-orchid-1
estee-lauder-pure-color-envy-sculpting-eyeshadow-palette-envious-orchid-3
estee-lauder-pure-color-envy-sculpting-eyeshadow-palette-envious-orchid-4
Het palette komt in een prachtige verpakking, waarbij het mij opviel dat deze een vernieuwd uiterlijk heeft gekregen in vergelijking met eerdere palettes. Het ziet er prachtig uit zo met de donkerblauwe kleur gecombineerd met goud en ook de vakverdeling erin is wat praktischer en prettiger om mee te werken. Er worden twee dubbelzijdige applicators bijgeleverd met aan één zijde ook een klein kwastje. Je kan er mee uit de voeten als het moet, maar persoonlijk ben ik toch meer een voorstander van mijn eigen kwasten. Mocht je nu niet direct weten hoe je met de kleurtjes aan de slag kan, dan zit er ook nog een kaartje bij waarop drie verschillende looks staan uitgelegd.

De vijf kleuren in dit palette zijn redelijk koel te noemen en passen erg goed bij mijn huidtype. Het palette bevat oogschaduws in verschillende finishes (pearl, reflect en matte) en zoals je ziet kan je er van een lichte en frisse dagmake-up tot een donkere smokey eye mee creëren.

De kleuren heb ik hierboven geswatched op een droge hand zonder oogschaduwbasis eronder en zijn dan al goed gepigmenteerd. Zeker met een oogschaduwbasis en verwerkt in een ooglook komen de kleuren nog meer tot hun recht. Ze werken totaal niet poederig, dus weinig last van fall out, en ze laten zich gemakkelijk blenden. Wat een heerlijke textuur, zelfs de matte kleur!

estee-lauder-pure-color-envy-sculpting-eyeshadow-palette-envious-orchid-6 estee-lauder-pure-color-envy-sculpting-eyeshadow-palette-envious-orchid-5
De lichte, koele en witte highlighter (pearl finish)is perfect voor in de binnenste ooghoekjes en subtiel onder de wenkbrauw, de zachtroze kleur (pearl finish) is erg mooi voor op het bewegend ooglid bij een frisse daglook, de taupe met subtiele shimmers (reflect finish) is mooi om mee te blenden, maar kan je ook all over gebruiken voor een meer neutrale look, de donkerbruine kleur (matte finish) kan je natuurlijk gebruiken als de basis voor een smokey eye maar leent zich ook perfect om een eyeliner mee te zetten en de intense paarse kleur (pearl finish) is mooi om een heftigere look mee te maken of een kleuraccent mee aan te brengen.

Oh, yes. Naast de Double Wear foundation heb ik er weer een product van Estée Lauder bij wat ik vaak zal gaan gebruiken ♥ Ik vind het echt een prachtig palette en ga zeker eens snuffelen naar de andere kleurencombinaties die er zijn, want Currant Desire spreekt me ook heel erg aan en ik ben benieuwd hoe deze in het echt is. Het is helaas wel even dieper in de buidel tasten (of wachten tot een mooie actie bij de parfumerie), want het Pure Color Envy palette van Estée Lauder kost €51,00 (7g).

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 7 januari 2015 at 23:31

  Wat doe je me aan

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 7 januari 2015 at 15:22

  <3 Dit zijn echt zo ontzettend mijn kleuren! Ik heb ze al tig keer in verschillende gradaties in verschillende palettes, maar oeeee like this one! Heel mooi en prachtige look!

 • Avatar van Stella
  Reply Stella 7 januari 2015 at 15:14

  Wauw wat een mooie kleuren, vooral de donkerste kleur vind ik erg gaaf!

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty
bourjois paris tres confidentiel nagellak 1 - Bourjois Paris très Confidentiel | 1 seconde nagellak
Bourjois Paris très Confidentiel | 1 seconde nagellak

Het is langere tijd redelijk stil geweest rondom Bourjois en er leek even weinig nieuws en vernieuwends te komen vanuit het...

Sluiten