Beauty

How to | Bye bye, wallen!

21 januari 2015

how to wallen wegwerken 1 - How to | Bye bye, wallen!
Wallen en donkere kringen kan je helaas niet voorkomen, zeker niet met een kleine meid in huis die in een ‘sprongetje’ zit waardoor er regelmatige gebroken nachten zijn en er overdag geen tijd is om bij te slapen wegens de zorg voor de kleine, werk en deadlines die gehaald moeten worden. Over het algemeen doe ik niks extra tegen de wallen naast mijn normale make-uproutine, maar als ik die dag wat afspraken buiten de deur of een feestje heb zijn er enkele tips waarmee je je wallen in no time wegwerkt. Bye bye, wallen en donkere kringen!

how to wallen wegwerken 7 - How to | Bye bye, wallen!
Wallen en donkere kringen kunnen deels erfelijk bepaald zijn, komen door slaapgebrek en vermoeidheid of door stress. Er zijn verschillende basistips om de kringen en wallen weg te toveren, maar in de ochtend heb ik in ieder geval geen tijd voor zakjes thee, koude lepels, komkommerplakjes etc. Ik wil dan gewoon snel een mooi en fris resultaat.

Zoals je ziet heb ik wat gelige verkleuring rondom mijn ogen, kleine pigmentvlekjes en helaas een blauwige gloed van wallen. Mehhh! De bovenste foto is een voorfoto en die eronder de nafoto. Zoals je ziet lijkt het net alsof ik geen make-up op heb, maar is het resultaat toch zeker een heel stuk frisser en helderder. Zeker met de rest van de make-up is het resultaat opvallend fris te noemen. Ik heb dit in 2 minuutjes tijd voor elkaar gekregen met de volgende stappen..

how to wallen wegwerken 2 - How to | Bye bye, wallen!
how to wallen wegwerken 3 - How to | Bye bye, wallen!
Benefit Puff Off! is een oogcontourgel met gladstrijkende werking die de wallen verzacht. Zoals altijd bij dit merk is de verpakking erg leuk om te zien en op de detailfoto zie je dat de applicator eruit ziet als een klein strijkijzer. Je brengt een stipje gel onder elk oog aan en werkt het zachtjes uit met de applicator tot het product is opgenomen. De applicator voelt lekker fris aan op de huid, de peptiden laten een puffy huid verdwijnen en lichtreflecterende deeltjes zorgen voor een frissere blik. Je ziet direct dat de boel gladder oogt, fijne lijntjes en rimpeltjes minder opvallen en je hebt zo een goede basis voor de vervolgstappen.

how to wallen wegwerken 4 - How to | Bye bye, wallen!
how to wallen wegwerken 5 - How to | Bye bye, wallen!
Het welbekende duo van Bobbi Brown is onmisbaar als je heavy wallen en donkere kringen wil verbergen. Je brengt dit aan in twee stappen: een corrector met een rozige of oranje ondertoon om grauwe en/of blauwige verkleuring te neutraliseren en een creamy concealer met een gelige ondertoon om de huid wat op te frissen en de kleur mooi te kunnen blenden zodat het bij de rest van je gezicht past. De dekking is echt heel erg goed, ze zijn beide enorm zuinig in gebruik en er zijn voedende en hydraterende ingrediënten aan toegevoegd. Het wordt in beautyland niet voor niks ‘the secret of the universe’ genoemd..

Je klopt met je ringvinger lichtjes de producten in zodat ze door de warmte van je vinger en de ooghuid mooi versmelten en je het meest natuurlijke resultaat krijgt. Ondanks de crèmesubstantie en de goede dekking kruipen ze zo niet in eventuele lijntjes of rimpels.

bobbi brown face touch up palette - How to | Bye bye, wallen!
Tip: mocht je bovenstaande producten eens willen gaan proberen, dan is dit nieuwe Face Touch-Up Palette misschien een idee? Er zit een corrector, creamy concealer, skin foundation stick en sheer finish pressed powder in, is verkrijgbaar in 15 kleurencombinaties en kost €43,50. Een goede deal aangezien de losse corrector en concealer €28,50 per stuk kosten.

how to wallen wegwerken 6 - How to | Bye bye, wallen!
Als laatste poeder je het geheel af met een fijngemalen poeder in dezelfde kleur als je huid of net één tintje lichter voor een iets frisser geheel. Ik vind zelf de Yves Rocher zéro défaut flawless skin powder heel fijn, waarvan zelfs de vorm van het bijgeleverde kwastje perfect werkt voor onder de ogen omdat deze plat is. Je duwt de poeder meer op de huid onder de ogen dan te vegen zodat je niet je ingewerkte producten uitveegt/vervaagt maar juist set zodat het beter blijft zitten.

Nog enkele handige tips:
– zorg dat je voldoende water/thee drinkt voor een goede vochthuishouding waardoor een puffy ooghuid kan worden voorkomen
– neem met bovenstaande stappen ook je binnenste ooghoeken en je oogleden mee, dit geeft een frisser geheel en een mooie basis voor verdere make-up
– breng enkel mascara aan op de bovenste wimpers zodat er geen donkere schaduw van de onderste wimpers je eventuele kringen/wallen juist accentueert
– krijg je je wallen en kringen ècht niet weggewerkt, leg dan de aandacht op je lippen door hier een felle/opvallende lipstick te gebruiken
– krul je wimpers voor het aanbrengen van mascara met een wimperkruller voor een meer open blik.

Binnenkort zal ik een how to online plaatsen vol met slimme trucjes om er in enkele minuutjes gelijk een stuk frisser uit te kunnen zien, een mooie aanvulling op dit artikel :)

Wat is jouw ultieme tip tegen wallen en donkere kringen? Welk product is hierin voor jou onmisbaar?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Rory Blokzijl
  Reply Rory Blokzijl 29 januari 2015 at 10:25

  Ik gebruikte altijd de Touche Éclat van Yves Saint Laurent hiervoor (ik gebruik verder geen foundation of poeder). Totdat de verkoopster bij een parfumerie mij vertelde dat de kleur die ik gebruikte (de standaard meest verkochte kleur, nummer twee) perfect werkte als highlighter, maar voor het doel waarvoor ik het gebruikte niet zo geschikt was. Op foto’s zouden de plekken onder mijn ogen juist heel grauw uitkomen. Wist ik niet! Gelukkig geven ze altijd goede suggesties èn samples mee. Nu ben ik erg gelukkig met een speciale concealer van Clinique voor onder mijn ogen (All About Eyes). Heel handig met korting en nog wat bonnen die ik had gekocht voor 7,20 (!) in plaats van voor de reguliere 24 euro (geloof ik). Ik ben er ontzettend blij mee. Oja, ik had nog een sample van La Prairie die ook geweldig scheen te zijn. Kwam er in plaats van een druppeltje bijna de hele inhoud van het mini-tubetje mee. Toen heb ik er maar mijn complete gezicht mee ingesmeerd…#fail

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 januari 2015 at 09:55

   Ohnooo, wat zonde van de La Prairie sample :( De Touche Éclat heb ik zelf ook een tijd gebruikt maar deed helaas niet veel voor me..

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Beauty
nivea nieuwtjes januari 2014 8 - Skincare nieuwtjes van Nivea
Skincare nieuwtjes van Nivea

Er komen regelmatig perspakketten binnen met nieuwe beautyproducten en ik kan niet alles voorbij laten komen op de website. Niet...

Close