Beauty

How to | Bye bye, wallen!

21 januari 2015

how-to-wallen-wegwerken-1
Wallen en donkere kringen kan je helaas niet voorkomen, zeker niet met een kleine meid in huis die in een ‘sprongetje’ zit waardoor er regelmatige gebroken nachten zijn en er overdag geen tijd is om bij te slapen wegens de zorg voor de kleine, werk en deadlines die gehaald moeten worden. Over het algemeen doe ik niks extra tegen de wallen naast mijn normale make-uproutine, maar als ik die dag wat afspraken buiten de deur of een feestje heb zijn er enkele tips waarmee je je wallen in no time wegwerkt. Bye bye, wallen en donkere kringen!

how-to-wallen-wegwerken-7
Wallen en donkere kringen kunnen deels erfelijk bepaald zijn, komen door slaapgebrek en vermoeidheid of door stress. Er zijn verschillende basistips om de kringen en wallen weg te toveren, maar in de ochtend heb ik in ieder geval geen tijd voor zakjes thee, koude lepels, komkommerplakjes etc. Ik wil dan gewoon snel een mooi en fris resultaat.

Zoals je ziet heb ik wat gelige verkleuring rondom mijn ogen, kleine pigmentvlekjes en helaas een blauwige gloed van wallen. Mehhh! De bovenste foto is een voorfoto en die eronder de nafoto. Zoals je ziet lijkt het net alsof ik geen make-up op heb, maar is het resultaat toch zeker een heel stuk frisser en helderder. Zeker met de rest van de make-up is het resultaat opvallend fris te noemen. Ik heb dit in 2 minuutjes tijd voor elkaar gekregen met de volgende stappen..

how-to-wallen-wegwerken-2
how-to-wallen-wegwerken-3
Benefit Puff Off! is een oogcontourgel met gladstrijkende werking die de wallen verzacht. Zoals altijd bij dit merk is de verpakking erg leuk om te zien en op de detailfoto zie je dat de applicator eruit ziet als een klein strijkijzer. Je brengt een stipje gel onder elk oog aan en werkt het zachtjes uit met de applicator tot het product is opgenomen. De applicator voelt lekker fris aan op de huid, de peptiden laten een puffy huid verdwijnen en lichtreflecterende deeltjes zorgen voor een frissere blik. Je ziet direct dat de boel gladder oogt, fijne lijntjes en rimpeltjes minder opvallen en je hebt zo een goede basis voor de vervolgstappen.

how-to-wallen-wegwerken-4
how-to-wallen-wegwerken-5
Het welbekende duo van Bobbi Brown is onmisbaar als je heavy wallen en donkere kringen wil verbergen. Je brengt dit aan in twee stappen: een corrector met een rozige of oranje ondertoon om grauwe en/of blauwige verkleuring te neutraliseren en een creamy concealer met een gelige ondertoon om de huid wat op te frissen en de kleur mooi te kunnen blenden zodat het bij de rest van je gezicht past. De dekking is echt heel erg goed, ze zijn beide enorm zuinig in gebruik en er zijn voedende en hydraterende ingrediënten aan toegevoegd. Het wordt in beautyland niet voor niks ’the secret of the universe’ genoemd..

Je klopt met je ringvinger lichtjes de producten in zodat ze door de warmte van je vinger en de ooghuid mooi versmelten en je het meest natuurlijke resultaat krijgt. Ondanks de crèmesubstantie en de goede dekking kruipen ze zo niet in eventuele lijntjes of rimpels.

bobbi-brown-face-touch-up-palette
Tip: mocht je bovenstaande producten eens willen gaan proberen, dan is dit nieuwe Face Touch-Up Palette misschien een idee? Er zit een corrector, creamy concealer, skin foundation stick en sheer finish pressed powder in, is verkrijgbaar in 15 kleurencombinaties en kost €43,50. Een goede deal aangezien de losse corrector en concealer €28,50 per stuk kosten.

how-to-wallen-wegwerken-6
Als laatste poeder je het geheel af met een fijngemalen poeder in dezelfde kleur als je huid of net één tintje lichter voor een iets frisser geheel. Ik vind zelf de Yves Rocher zéro défaut flawless skin powder heel fijn, waarvan zelfs de vorm van het bijgeleverde kwastje perfect werkt voor onder de ogen omdat deze plat is. Je duwt de poeder meer op de huid onder de ogen dan te vegen zodat je niet je ingewerkte producten uitveegt/vervaagt maar juist set zodat het beter blijft zitten.

Nog enkele handige tips:
– zorg dat je voldoende water/thee drinkt voor een goede vochthuishouding waardoor een puffy ooghuid kan worden voorkomen
– neem met bovenstaande stappen ook je binnenste ooghoeken en je oogleden mee, dit geeft een frisser geheel en een mooie basis voor verdere make-up
– breng enkel mascara aan op de bovenste wimpers zodat er geen donkere schaduw van de onderste wimpers je eventuele kringen/wallen juist accentueert
– krijg je je wallen en kringen ècht niet weggewerkt, leg dan de aandacht op je lippen door hier een felle/opvallende lipstick te gebruiken
– krul je wimpers voor het aanbrengen van mascara met een wimperkruller voor een meer open blik.

Binnenkort zal ik een how to online plaatsen vol met slimme trucjes om er in enkele minuutjes gelijk een stuk frisser uit te kunnen zien, een mooie aanvulling op dit artikel :)

Wat is jouw ultieme tip tegen wallen en donkere kringen? Welk product is hierin voor jou onmisbaar?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Rory Blokzijl
  Reply Rory Blokzijl 29 januari 2015 at 10:25

  Ik gebruikte altijd de Touche Éclat van Yves Saint Laurent hiervoor (ik gebruik verder geen foundation of poeder). Totdat de verkoopster bij een parfumerie mij vertelde dat de kleur die ik gebruikte (de standaard meest verkochte kleur, nummer twee) perfect werkte als highlighter, maar voor het doel waarvoor ik het gebruikte niet zo geschikt was. Op foto’s zouden de plekken onder mijn ogen juist heel grauw uitkomen. Wist ik niet! Gelukkig geven ze altijd goede suggesties èn samples mee. Nu ben ik erg gelukkig met een speciale concealer van Clinique voor onder mijn ogen (All About Eyes). Heel handig met korting en nog wat bonnen die ik had gekocht voor 7,20 (!) in plaats van voor de reguliere 24 euro (geloof ik). Ik ben er ontzettend blij mee. Oja, ik had nog een sample van La Prairie die ook geweldig scheen te zijn. Kwam er in plaats van een druppeltje bijna de hele inhoud van het mini-tubetje mee. Toen heb ik er maar mijn complete gezicht mee ingesmeerd…#fail

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 januari 2015 at 09:55

   Ohnooo, wat zonde van de La Prairie sample :( De Touche Éclat heb ik zelf ook een tijd gebruikt maar deed helaas niet veel voor me..

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 27 januari 2015 at 12:01

  Wallen zijn het enige waar ik van baal. Van die donkere kringen die me er altijd moe uit laten zien. Nu heb ik de BB corrector gekocht en heb een concealer van Maybelline. Super combo. Ik kan niet meer zonder.

 • Avatar van Mamablogger Linda
  Reply Mamablogger Linda 26 januari 2015 at 19:36

  DEZE BLOG HAD IK NODIG. THANKS!!!!!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 januari 2015 at 09:17

   Haha, you’re welcome! ;)

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 24 januari 2015 at 21:22

  Zeker! Ik ben ook erg bleek, dus heb ook de concealer in porcelain. Daarnaast een corrector in extra Light bisque, divisie net wat rozer dan porcelain. Was een goede gok!

 • Avatar van marieke
  Reply marieke 22 januari 2015 at 10:22

  Ik heb nauwelijks wallen, maar wel paarse kringen. Mijn pfeiffer heeft er helaas aan bijgedragen dat ze nu echt dieppaars zijn. En dat met een zeer bleke huid. Mijn foundation kan het echt niet bedekken. Heb de stoute schoenen aangetrokken en de bobbi brown corrector en concealer besteld. Ik ben erg benieuwd! Mag ik vragen welke kleuren jij gebruikt van deze producten? Als het mij lukt om mijn kringen half zo goed weg te werken als jij, ben ik een gelukkig mens :) je ziet er prachtig uit!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 januari 2015 at 10:36

   Wat vervelend dat je er zo’n last van hebt! Ik heb zelf de kleuren porcelain bisque (corrector) en porcelain (creamy concealer). Ik hoop dat dit duo bij jou ook wonderen verricht :) En heel erg bedankt voor je lieve compliment.

   • Avatar van marieke
    Reply marieke 23 januari 2015 at 11:47

    Ik ben overtuigd hoor! Dank voor dit artikel, anders was ik niet bij de bobbi brown producten uitgekomen

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 23 januari 2015 at 14:42

     Wat enorm leuk om te horen dat het je zo bevalt! De goede kleurtjes gegokt dus? :)

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 21 januari 2015 at 18:35

  ik wacht de how to geduldig af :D

 • Avatar van Stella
  Reply Stella 21 januari 2015 at 17:16

  Wat een fijn artikel zeg, het duo is bij mij ook onmisbaar en gebruik ik vaak ook voor andere oneffenheden! Ben heel benieuwd naar je how-to :)

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 21 januari 2015 at 14:24

  Ik vind jouw wallen echt zó enorm meevallen! Ik ben gewoon jaloers. Het resultaat erna is natuurlijk nóg mooier, maar je gebruikt dan ook wel zeer mooie producten. Vooral die van Benefit, aah ik wil hem nu! ♥__♥

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 januari 2015 at 14:25

   Heel erg lief gezegd! Laten we het op positieve belichting houden, want in het echt vallen ze echt meer op helaas. Ah well, trekt wel weer weg als ik wat meer rust kan pakken :)

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 21 januari 2015 at 12:49

  Dat paletje van Bobbi Brown ziet er interessant uit! Dat zou echt iets voor mij zijn!

  Handige tips en leuke producten die je voorbij laat komen.

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 21 januari 2015 at 12:09

  heb ook last van donkere kringen en krijg deze moeilijk weg. Ga ook eens voor die Bobbi Brown producten kijken

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 21 januari 2015 at 11:03

  Wat lijkt me dat strijkboutje een fijn product. Bedankt voor alle tips die je geeft, bij jou vallen je wallen en alles echt erg mee, maar je weet het ook wel erg goed weg te werken. Ik ga je tips uit proberen.

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 21 januari 2015 at 10:19

  Thanks voor je fijne tips!

 • Avatar van Amelie
  Reply Amelie 21 januari 2015 at 10:11

  Goede tips!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 21 januari 2015 at 09:32

  Wauw wat een verschil tussen de voor en na. Dat strijkboutje ziet er superleuk uit

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 21 januari 2015 at 09:16

  Helaas heb ik ook nogal snel donkere wallen en trek ik wit weg bij slaapgebrek.. dit is een hele welkome tip! :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 januari 2015 at 09:21

   Oh, dat wit wegtrekken is dan zo herkenbaar! En dan vallen de wallen juist nog meer op ook :(

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 21 januari 2015 at 09:04

  Dat strijkboutje is zo ontzettend slim en cute bedacht! Mijn ultieme tip die ik zelf gebruik is op het moment gewoon niet naar buiten gaan hihi Het vocht onder mijn ogen (vooral in de ochtend) op het moment zorgt voor wallen waar mening temijer jaloers op zou zijn ^^ Gedurende de dag trekt het gelukkig wel weer bij rondom mijn ogen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 januari 2015 at 09:10

   Haha, wat een heerlijke comment! (En wat een prachtige shoot op je site ♥)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 21 januari 2015 at 08:51

  Zo mij god dat is wel duur zeg, alleen het ziet er wel heel erg mooi uit. Ik vind het eerste product er super fijn uitzien!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 januari 2015 at 09:11

   Je kan dezelfde tips en tricks natuurlijk gemakkelijk toepassen met producten van andere merken, het is een leidraad natuurlijk :)

   • Avatar van Manon
    Reply Manon 21 januari 2015 at 09:14

    Ja daar heb je idd gelijk in!

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 21 januari 2015 at 08:10

  Ik schrok van de prijs! Dat ik me omgedraaid heb. Want ik wil 100% zekerheid bij het ‘strijkboutje’.
  En durfde het niet aan. Ik gebruik nu een olie. Omdat mijn huid dus te droog is. Helaas is het erfelijk.
  Ik vroeg recent nog bij een huidinstituut naar de ultieme oplossing, helaas is die er niet zonder operatie zij de dame tegen mij.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 januari 2015 at 09:12

   Het strijkboutje is ook zo leuk bedacht! Ik ben wel heel benieuwd naar welke olie je gebruikt rondom je ogen? Heb zelf ook een droge huid, helemaal rond deze tijd van het jaar..

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 21 januari 2015 at 07:54

  Ik heb ook zoveel last van wallen onder mijn ogen en dan zou het eerstgenoemde product fijn zijn om het minder zichtbaar te maken!
  Vooral op een geteinte huid is het dan zo donker en flink te zien.
  Dat wil ik graag voorkomen.

  Xoxo

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 21 januari 2015 at 07:12

  Er is dus toch nog hoop voor mijn wallen :) Al zoek ik liever naar iets meer budget producten daar voor x

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 januari 2015 at 09:13

   Natuurlijk is er hoop! En je kan de tips en tricks natuurlijk ook toepassen met andere soortgelijke producten :)

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 21 januari 2015 at 06:48

  Momenteel gebruik ik de anti erase paste van benefit voor mijn wallen als ik snel moet ’s morgens zoals nu ;)
  Fijne dag X

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 januari 2015 at 09:14

   Oh, ja dat is ook al zo’n goed product! Maar helaas was de lichtste kleur daarvan voor mij nog iets te donker :(

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.