Eten & drinken Mama & Kind Media

Kookboek recept | Bananenbrood (ook geschikt voor kids)

28 januari 2015

recept-bananenbrood-2
Nu Shae steeds meer met de pot mee kan eten vind ik het leuk om vaker zelf gerechten, drankjes en snacks te maken omdat ik dan in ieder geval precies weet wat ze binnen krijgt. Begrijp me niet verkeerd: ik ben erg gemakkelijk ingesteld als het gaat om eten voor Shae en pak gerust potjes uit de winkel mee, maar ik let hierbij dan wel op de varianten met zo min mogelijk of liever geen gekke en onnodige toevoegingen. Sinds kort begin ik weer echt het plezier voor koken en bakken terug te krijgen en zo ging ik aan de slag met een recept voor bananenbrood.

recept-bananenbrood-1
Ingrediënten
– 3-4 rijpe bananen
– 120g boter
– 150g bruine basterdsuiker
– 200g bloem
– kaneel naar smaak
– snufje zout
– 3 eieren

Ik heb zelf 120g ongezouten roomboter gebruikt, 3 bananen en de helft aan suiker en hij is zo zeker zoet genoeg geworden.

recept-bananenbrood-3

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175C. Prak de bananen fijn met een vork. Smelt de boter en voeg de suiker toe. Laat iets afkoelen en meng met de bloem, het kaneel en wat zout. Klop de eieren erdoor. Vet een bakblik in (of vouw er bakpapier in), schep het beslag erin en zet voor 45 minuten in de oven.

Het recept maakt voldoende voor een normaal formaat cake en is lekker als tussendoortje en voor bij de koffie of thee maar doet het bij je kind(eren) ook vast erg goed als vervanger van een boterham bij de lunch. Zo hebben ze gelijk wat fruit binnen ;) Tip: klop het beslag met een garde even lekker luchtig, zo wordt de cake nog wat lekkerder van textuur.


recept-bananenbrood-4
recept-bananenbrood-5
Dat zal lekker smaken, eet maar op!

Het recept voor dit bananenbrood komt uit een leuk receptenboek wat voor €14,99 verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels en bijvoorbeeld bol.com (ISBN 9789045204895, 272 pagina’s). Het is een basisboek van de eerste hapjes van je baby tot aan de gezinsmaaltijd met handige lijstjes en informatie voor de verschillende leeftijden en eet/drinkbehoeftes van een kind. Het boek legt de nadruk op een gezonde voeding en er staan recepten in van ontbijt, lunch, soepjes en hoofdgerechten tot nagerechten, bijgerechten, toetjes en uitdeelideetjes. Het kookboek is uitgegeven door Karakter Uitgevers en is wat mij betreft zeker een aanrader te noemen.

Bak jij wel eens wat voor je kleintje? Ik ben benieuwd naar meer lekkere recepten, als je er eentje wil delen dan zie ik hem graag tegemoet in de reacties onder dit artikel. Ik denk dat meer mama’s dat leuk vinden om te lezen ter inspiratie :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Myrthe
  Reply Myrthe 7 april 2015 at 12:29

  Toen ik in Australie was aten heel veel mensen dat daar! Misschien ook maar eens maken :)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 29 januari 2015 at 18:38

  Wat lijkt me dat lekker. Dit ga ik zeker proberen, al ga ik de suiker wel vervangen door er wat dadels in te doen. Leuk dat Shae er zo van geniet :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 januari 2015 at 09:53

   Ik ga daar ook eens meer mee experimenteren, dadels schijnen een goede zoetmaker te zijn in recepten en zijn nog lekker ook. Bedankt voor de tip!

 • Avatar van Milou
  Reply Milou 29 januari 2015 at 07:14

  Ziet er lekker uit zeg! Zo schattig die foto, Shae zit lekker te smullen! Ik doe altijd wat stukjes pure chocolade door m’n bananenbrood, ook heel erg lekker!

 • Avatar van Maike
  Reply Maike 28 januari 2015 at 21:09

  Leuke tip dat boek! Ik las ergens dat je bananenproducent ook goed zonder suiker kan maken. Dat wil ik proberen! Bedankt voor het recept :).

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 28 januari 2015 at 20:51

  Ziet er lekker uit. Ik heb weinig receptjes voor je, mijn kleuter heeft de ‘ik vreet niets behalve brood en koek fase’ :(

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 28 januari 2015 at 20:16

  Lekker! Ik maak altijd bananenbrood zonder suiker omdat ik dat niet eet :)

 • Avatar van marieke
  Reply marieke 28 januari 2015 at 20:09

  Ik maak altijd de nog iets gezondere variant hiervan, als 10-uurtje op mn werk erg lekker. Zit geen suiker in, maar banaan, amandelmeel, ei, dadels en kaneel. Ook erg aan te raden!

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 28 januari 2015 at 16:08

  Ziet er zo lekker uit. Ga dit een keertje uitproberen.

 • Avatar van Channah
  Reply Channah 28 januari 2015 at 15:51

  Ik wou net zeggen, ik zou het zelf ook opeten hoor, ziet er heerlijk uit! En wat een mooie scherpe foto’s.

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 28 januari 2015 at 15:27

  Ziet er heel goed uit, jammie!!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 28 januari 2015 at 11:44

  Dat ziet er heel leukker uit!

 • Avatar van Frederique
  Reply Frederique 28 januari 2015 at 09:48

  Ziet er lekker uit en makkelijk dus da’s wel leuk om eens samen met mijn kleine man te maken!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 januari 2015 at 14:34

   Samen bakken met je kleintje lijkt me zo leuk! Shae is er nog te klein voor, maar dit recept is erg simpel en dus zeker leuk om mee te starten :) Veel bak&smulplezier!

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 28 januari 2015 at 09:38

  Ik heb ook eens bananenbrood gebakken, weet niet meer precies hoe of wat. Wel dat er pindakaas in zat. Mijn dochtertje heeft toen ook een stukje gekregen, lekker dat ze het vond!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 januari 2015 at 14:34

   De combinatie van banaan en pindakaas is inderdaad erg lekker, eens mee gaan experimenteren met dit recept als basis.. Yum!

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 28 januari 2015 at 07:31

  Wat een handig boek en het ziet er ook nog eens lekker eruit :) x

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 28 januari 2015 at 07:13

  Dat ziet er zo lekker uit!
  Zeer gezond en handig voor diegene die geen fruit eten.

  Xoxo

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 28 januari 2015 at 06:51

  Ik denk dat mijn pubers dit ook wel lekker zullen vinden, krijgen ze idd ook fruit binnen :) de raw brownies waren ook een succes dus ik ga dit recept ook zeker proberen. Shae lust er wel pap van zo te zien ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 januari 2015 at 09:35

   Haha, ja ze vindt het erg lekker! Leuk om een stukje als tussendoortje te geven en haar dan zo te zien genieten :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.