Beauty

L’Occitane Shea cleansing oil & comforting cream light

26 januari 2015

loccitane-shea-cleansing-oil-comforting-cream-light-review-1
Shea butter (karité boter) is voor mij met mijn drogere en gevoeligere huid één van mijn favoriete ingrediënten en het komt dan ook vaak voor in de producten waar ik over schrijf. Shea butter zit vol vitamine A, D, E en F, heeft een hoog lipidegehalte en staat er vooral om bekend ruwe plekjes weer zacht te maken en de huid weer soepel te laten aanvoelen. Toen er een perspakketje binnen kwam met de nieuwe producten binnen de L’Occitane shea lijn was ik dan ook direct erg nieuwsgierig en ben gelijk begonnen ze te testen.

loccitane-shea-cleansing-oil-comforting-cream-light-review-2
loccitane-shea-cleansing-oil-comforting-cream-light-review-3
Shea cleansing oil 200ml, €19,00
Oh yes, eindelijk weer eens een merk wat met een hydrofiele reiniger op de markt komt! Het is een oliereiniger die in water oplosbaar is en waarmee je binnen enkele tellen alle make-up en vuiltjes van je gezicht verwijdert, zonder te hoeven boenen en zelfs waterproof make-up wordt zonder moeite meegenomen. Je masseert het zachtjes met droge handen in op je droge gezicht en ogen – waarbij kleine ronddraaiende bewegingen met je vingertoppen het beste werken – waarna je met je handen je gezicht vochtig maakt met water en de emulsie verandert in een melkachtige substantie. Dit spoel je af of neem je af met een washandje en je gezicht is lekker schoon, zonder trekkerig gevoel of irritatie en is klaar voor je serum en/of crème.

Deze variant van L’Occitane bevat 5% shea boter en er zit verder onder andere zonnebloemolie, baobab olie en vitamine E in. Het product is zo goed als geurloos te noemen (als ik ièts ruik dan lijkt het wat licht notigs te hebben), is zuinig in gebruik en doet zijn werk erg goed. Love it!

loccitane-shea-cleansing-oil-comforting-cream-light-review-4
loccitane-shea-cleansing-oil-comforting-cream-light-review-5
Shea comforting cream light 50ml, €26,00
Dit lichte zusje van de shea ultra rich cream is perfect om ook overdag goed te kunnen gebruiken en kan eigenlijk door elk huidtype wel gebruikt worden. Voor de vettere, gecombineerde en normale huidtypes voor ’s nachts en voor de normale tot (erg) droge huidtypes voor overdag. Naast 5% shea boter zit er onder andere glycerine, zonnebloemolie en vitamine E in.

De crème is licht van substantie, smeert heerlijk uit, is zuinig in gebruik en laat mijn huid direct lekker zacht en soepel aanvoelen. De geur is heel zacht en fris en totaal niet overheersend en ik kan na een paar minuutjes beginnen met mijn make-up dus echt een vettig laagje laat hij niet achter, maar dat kan bij minder droge huidjes misschien wel het geval zijn. Dan zou je deze crème beter ’s avonds kunnen gebruiken.

De L’Occitane shea lijn bestaat verder nog uit de normale face cream, cleansing milk, cleansing water en een lip balm.

Heb jij een bepaald ingrediënt wat je graag in je huidverzorging terug ziet? Of, over welk ingrediënt zou je het leuk vinden meer te weten te komen? Dan kan ik er eens mee aan de slag voor een informatief artikel erover :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Esmee van Kampen
  Reply Esmee van Kampen 4 januari 2016 at 15:25

  Hoi Desiree,
  Dit artikel is al bijna een jaar oud, maar ik vroeg mij af of er inmiddels andere producten/merken jouw voorkeur dragen voor een reinigingsolie?
  Ik ben begonnen met overstappen op ‘gezonde’ producten voor mijn gezicht en haar.
  Zo zoek ik dus nog een zeer milde reinigingslotion aangezien micellair water mij juist extra uitdroogt terwijl ik al een behoorlijk droge huid heb (En trust me, ik heb al vele merken getest)
  Ik geniet altijd van jouw artikelen en vind het heerlijk om alles uit te pluizen.
  Mvg Esmée van Kampen

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 30 januari 2015 at 09:44

  Zou deze cleansing oil vergelijkbaar zijn met de cleansing butter van de Bodyshop? Want op die laatste ben ik dol.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 januari 2015 at 09:50

   Ik heb geen ervaring met het product van TBS, maar wel met bijvoorbeeld de cleansing balm van Clinique en andere oliereinigers vergelijkbaar met deze van L’Occitane. Ik vind deze van L’Occitane wel degelijk één van de fijnste waar ik ervaring mee heb, heavy en waterproof oogmake-up is er zonder te boenen zo mee verwijderd en hij is lekker zacht voor de huid.

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 27 januari 2015 at 22:16

  Wat een heerlijke producten! Ik stem ook voor mini verpakkingen hihi! Over Shea weet ik wel het één en ander, maar misschien zou je iets over glycerine kunnen schrijven? Lijkt mij heel erg informatief!

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 27 januari 2015 at 11:39

  ik ben ook dol op shea en ik heb een normale tot gecombineerde huid. Het is de beste verzorging tijdens de koude wintermaanden. Deze producten zien er heerlijk uit. Er is zoveel moois te koop. Ik stel voor dat alles in mini’s komt, want anders kan ik ze nooit allemaal uit gaan proberen hahaha

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 januari 2015 at 13:48

   Haha, dat vind ik een geniaal idee!

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 26 januari 2015 at 20:53

  De crème lijkt me erg prettig! Dit, vanwege de lichte substantie.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 26 januari 2015 at 20:43

  Het lijken me heerlijke producten. Shea butter heb ik ook graag in mijn producten en ik vind bodyolie’s ook altijd prettig. Echt een ingrediënt kan ik niet zo bedenken, ik moet me daar meer in verdiepen, maar kom er vaak niet toe. Terwijl ik het wel wil weten……ik gun mezelf gewoon te weinig tijd denk ik. Maar ik weet hoe goed je dingen kunt uitleggen, dus ik ben benieuwd wat het zal worden.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 26 januari 2015 at 13:10

  Ik heb echt nog helemaal niks van dit merk geprobeerd! Mij lijkt de cleansing oil helemaal top

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 26 januari 2015 at 12:31

  Ik gebruik zowel de cleanser als de moisturizer en ik vind ’t allebei aanraders.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 januari 2015 at 14:44

   Bedoel je dezelfde producten als in dit artikel of de andere producten uit de lijn? Leuk dat jij het ook fijne producten vindt :)

   • Avatar van Kiss & Make-up
    Reply Kiss & Make-up 26 januari 2015 at 14:45

    Ja, dezelfde :-)

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 26 januari 2015 at 11:43

  Die cleansing oil klinkt wel heel fijn zeg! Ook de cream, vooral omdat hij zo lekker licht aanvoelt en snel intrekt. Dat is precies wat ik nodig heb ’s ochtends! De ingrediëntenlijst ziet er ook goed uit. Ik zou wel meer te weten willen komen over sheaboter in producten!

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 26 januari 2015 at 10:35

  Oh dit klinkt echt heerlijk. Ik hou zelf heel veel van shea butter in producten.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 26 januari 2015 at 10:02

  Wat fijn dat als een blogger zo een pakket ontvangt heel blij is.
  Ik ben dan ook zeer benieuwd naar de light cream.

  Xoxo

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 26 januari 2015 at 09:16

  De cleansing oil spreekt mij het meeste aan, ik heb zitten denken over welke ingrediënten er in mijn beautyproducten zouden moeten zitten en ik moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk vooral let op wat ik er liever niet in heb zoals siliconen, alcohol, parabenen. Als mij nog wel iets te binnen schiet dan laat ik je het nog weten hoor ;)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.