Beauty

Mijn huidige make-up routine (updated)

17 januari 2015

everyday-make-up-routine-updated-januari-2014-1
Het is alweer een tijd geleden dat ik mijn dagelijkse make-up routine liet zien en in die tijd zijn er toch wel wat producten veranderd, waardoor het me leuk leek mijn huidige updated routine met je te delen. Ik laat in dit artikel precies zien welke producten ik waarvoor gebruik en doe dat stap voor stap in een soort ‘how to’ waardoor je ook goed kan zien wat het voor- en naresultaat is van een bepaald product. Kijk mee!

Voorbereiden
Ik kan niet zonder een goede primer als basis voor mijn make-up omdat ik gewoonweg veel verschil merk als ik deze stap oversla. Het is ook nog eens in een paar seconden gebeurd, dus zeker die moeite waard. De primer voor het gezicht geeft een mooie glowy basis waardoor mijn huid zachter voelt, gladder en minder droog oogt, ik minder foundation gebruik omdat het minder ‘opgeslurpt’ lijkt te worden èn ook nog eens beter/langer blijft zitten. De primer voor onder de ogen is niet onmisbaar, maar zorgt wel voor net een wat meer frisse blik en dat foundation en concealer onder de ogen niet in de lijntjes gaat zitten. Bij mij zit het dus standaard in de routine voor de basis.

Smashbox photo finish luminizing oil-free foundation primer
Smashbox photo finish hydrating under eye primer

everyday-make-up-routine-updated-januari-2014-2
De basis
Ik ben een enorme foundationjunkie en heb er al tientallen uitgeprobeerd, maar sinds ik deze foundation in huis heb gebruik ik geen andere meer. Holy grail material zoals je in de link hieronder in mijn uitgebreide review kan lezen. Omdat ik een nieuwe concealer nodig had was er voor mij maar één logische keuze, om de bijbehorende concealer van hetzelfde merk te proberen. Deze doet goed zijn werk, is zuinig in gebruik, dekt erg goed maar als je hem mooi uitwerkt dan ziet het er alsnog niet te geplamuurd uit. Ik breng de foundation met mijn vingers aan, werk de concealer met een kwastje uit en poeder het geheel af.

Estée Lauder double wear foundation (1C1 cool bone)
Estée Lauder double wear concealer (01 light)
GOSH BB powder (02 sand)

everyday-make-up-routine-updated-januari-2014-3
Kleur, vorm en glans
Na deze basisproducten is plaatselijk kleur, vorm en glans aanbrengen een onmisbare stap omdat het geheel er anders veels te dof en ‘plat’ uit ziet. Ik shape mijn gezicht lichtjes bij mijn slapen, onder mijn jukbeenderen en onder mijn kin, breng een frisroze blush aan en een subtiele highlighter op mijn jukbeenderen. Ik doe dit allemaal met een kwast, dit werkt voor poederige producten veruit het beste. Mijn favoriete kwasten zijn trouwens die van Real Techniques.

Smashbox contour palette
Max Factor crème puff blush (05 Lovely Pink)
Bobbi Brown shimmer brick compact (rose)

everyday-make-up-routine-updated-januari-2014-4
Wenkbrauwen, oogmake-up en lippen
Nadat ik een oogschaduwbasis aanbreng en een huidskleurig oogpotlood gebruik op mijn onderste waterlijn teken ik mijn wenkbrauwen bij met een wenkbrauwpotloodje en kwam ik ze door. Ik breng een licht glanzende oogschaduw onder mijn wenkbrauwen en in de binnenste ooghoekjes aan en een middenbruine glanzende kleur op mijn bewegende ooglid en blend dit. Na een subtiele bruine eyeliner en een zwarte mascara is het tijd voor mijn nieuwste lipgloss aanwinst (liefde voor Chanel glossjes ♥).

NYX wonder pencil (wp01 light/clair)
Collistar eye primer long-lasting fixer
Anastasia brow wiz (medium ash)
Smashbox full exposure palette
Clarins 3-dot liner (brown)
Stila mile high lashes mascara (jet black)
Chanel lèvres scintillantes glossimer (172 rose sauvage)

everyday-make-up-routine-updated-januari-2014-6
everyday-make-up-routine-updated-januari-2014-5
Met de klok mee zie je alle stappen: primen, de basis, kleur aanbrengen en de rest van de make-up. Vooral mijn huid egaal maken en mijn wenkbrauwen bijwerken maakt een enorm verschil! Het is jammer dat de zon de hele tijd achter de wolken verscheen en zo net een iets andere warmte aan de foto’s gaf, maar het resultaat is alsnog goed te zien en daar gaat het om natuurlijk :)

Dit is mijn look voor als ik weet dat ik echt even buiten de deur moet zijn, maar voor een normale thuiswerkdag met een blokje om of een paar boodschapjes halen ben ik Toos Make-uploos. Voor zakelijke afspraken of dagjes uit vind ik het trouwens wel leuk om wat meer uit te pakken qua oogmake-up of een opvallendere lipstick of gloss.

Het zijn een flink aantal producten (en ik durf ook echt niet uit te gaan rekenen voor hoeveel euro aan producten ik gebruik voor mijn gezicht *slik*), maar het geheel zit er in hooguit 10 minuutjes op en is echt een rustmomentje voor mijzelf waarna ik me gelijk een stukje vrouwelijker en beter voel. Gek hoe dat werkt eigenlijk! Deze routine zorgt ervoor dat mijn make-up de hele dag mooi blijft zitten en ik hooguit af en toe een glossje bij hoef te werken.

Hoelang doe jij over jouw dagelijkse make-up routine? En welke stap hierin is voor jou echt onmisbaar?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 18 januari 2015 at 20:07

  Ik steek altijd het meeste tijd in mijn ooglook ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 januari 2015 at 09:17

   Dat heb ik ook, zelfs met een simpele ooglook doe ik daar het langst over. Ah well, het is leuk en lekker ontspannend om te doen ^^

 • Avatar van Lenneke
  Reply Lenneke 18 januari 2015 at 17:01

  Wat is die foundation toch geweldig he! Ik heb m ook in de kleur fresco. Heel dekkend en egaliserend, maar tegelijk zie je er niks van dat ik iets op heb. Liefde! Haha! Verder heb ook een primer van smashbox maar dan de light versie en de concealer heb ik ook. Topspul! Als poeder gebruik ik de banana powder van Ben Nye en die bevalt erg goed en is zuinig in gebruik :) Leuk om te lezen wat iemand anders allemaal gebruikt vind ik altijd :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 januari 2015 at 09:17

   Je hebt me erg benieuwd gemaakt naar de banana powder, bedankt voor je tip!

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 18 januari 2015 at 16:57

  Hi, leuk om te lezen wat je dagelijkse routine is. Ik denk dat ik 10-15 min nodig heb om me op te maken. Ligt er een beetje aan wat ik met mijn ogen doe. Ik wil iets op mijn lippen hebben, daar maak ik 5 sec voor vrij ☺️

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 17 januari 2015 at 20:59

  Oh wat een prachtige producten gebruik jij toch! Die Max Factor blush, ik zei het gisteren al, maar wat een beauty. Ik wil hem ook, in Lovely Pink! En inderdaad, het aanbrengen van make-up is echt “mijn” momentje van de dag :-) Dus snap heel goed wat je bedoelt.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 januari 2015 at 22:57

   Oh, heerlijk zulke reacties van mede beautyliefhebbers <3

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 17 januari 2015 at 12:58

  Mooie routine heb je. Je huid ziet er altijd zo mooi fris en egaal uit! En je straalt echt.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 januari 2015 at 22:58

   Ahwww, dankjewel voor je lieve woorden!

 • Avatar van Amelie
  Reply Amelie 17 januari 2015 at 11:20

  Mooie routine, veel mooie producten!!

 • Avatar van Jess
  Reply Jess 17 januari 2015 at 09:54

  Mooi! Ik gebruik niet veel make up maar ben al jaren fan van de all in one face base van TBS. Die gaat er dus standaard op en verder doe ik in ieder geval mascara op en iets op mijn lippen. Afhankelijk van wat ik ga doen, komen daar nog blush en oogpotlood bij.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 januari 2015 at 22:58

   Je maakt me gelijk benieuwd naar die face base, bedankt voor de tip!

 • Avatar van Agneta
  Reply Agneta 17 januari 2015 at 09:53

  Leuk artikel! Ik bedenk me nu net dat ik mijn primer eigenlijk nooit meer gebruik. Denk uit luiheid die weer uit mijn routine geschrapt. Zal het nog eens doen om te kijken of ik inderdaad echt het verschil merk. Ik denk dat ik 15 minuutjes bezig ben met mijn routine. Maar als ik om 6 uur op moet staan voor mijn werk, een dag per week, dan is mascara en eyeliner genoeg voor de hele dag. Die ontbreken dan ook nooit in mijn routine.

  Liefs Agneta

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 17 januari 2015 at 09:46

  Doordeweeks moet ik altijd op tijd de deur uit, omdat ik rond acht uur op mijn werk moet zijn. Dan neem ik ook niet zo uitgebreid de tijd om mezelf op te tutten. In de weekenden neem ik er wel wat meer de tijd voor. Je gebruikt prachtige merken en producten!

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 17 januari 2015 at 09:13

  Mooie look! Heel natuurlijk. Daar hou ik van. Ik heb niet echt een vaste routine behalve dat ik mijn gezicht reinig en vervolgens oogcrème en dagcrème gebruik. Het is in wat voor stemming ik ben of ik wel of geen foundation op doe of bijvoorbeeld een BB cream gebruik. Meestal gebruik ik alleen wat mascara, maar soms ook oogpotlood. Vanochtend heb ik toevallig een keer blush op gedaan omdat ik me zo bleek voelde, maar dat doe ik echt zelden!

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 17 januari 2015 at 09:03

  Oeh mooie producten! Ben nu eigenlijk wel benieuwd naar die foundation, het effect vind ik erg mooi. Mijn dagelijkse make-up kost vaak toch al gauw een half uur, maar dat komt meer doordat ik gewoon geen zin heb om wakker te worden en tussendoor YouTube filmpjes zit te kijken haha.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 januari 2015 at 23:00

   Als je er de tijd voor hebt is dat ook heerlijk wakker worden zo met domweg wat filmpjes wegkijken en tegelijkertijd make-uppen ^^

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 17 januari 2015 at 08:57

  Mijn routine gaat vrij snel, ongeveer 5 minuutjes, ik besteed er minder zorg aan als jou :( Misschien moet ik daar toch eens verandering in aanbrengen :) Ik vind jou make-up er altijd heel mooi en natuurlijk uitzien. Bij mij is primer onder mijn ogen echt onmisbaar, ik heb helaas ook niet meer zo’n mooie zachte huid als jou;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 januari 2015 at 23:00

   Dat valt ook wel mee hoor, make-up en belichting voor de foto’s doet een boel ;)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 17 januari 2015 at 07:23

  Je hebt een zeer mooie en natural make-up look gemaakt!
  Ik wil snel klaar zijn met opmaken en dat is met een paar minuutjes gedaan.

  Fijn weekend Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.