Beauty

Mijn huidige skincare routine (updated)

4 januari 2015

updated-skincare-routine-1
Zoals jullie weten heb ik een grote interesse in skincare en probeer ik regelmatig wat nieuws uit, maar ik merk toch dat het teveel wisselen in mijn skincare routine niet erg goed werkt voor mijn huid. Na eventjes wat geprobeerd te hebben welke producten het fijnst werken en gecombineerd het beste resultaat geven, ben ik bij deze huidige routine terecht gekomen. Ik laat je vandaag zien welke producten ik in de ochtend en welke producten ik in de avond gebruik. Heb jij een drogere en gevoeligere huid met hier en daar wat droogtelijntjes en beginnende rimpeltjes dan kan je hier wellicht fijne tips uit halen :)

Ochtendroutine
Mijn ochtendroutine bestaat uit de bovenstaande 3 producten:
Garnier micellair reinigingswater voor de gevoelige huid (400ml, €6,99), deze frist mijn gezicht lekker op en verwijdert nog eventuele make-uprestjes maar ook vuiltjes en bezorgt geen trekkerige huid of geïrriteerde ogen
Boots No7 protect & perfect intense advanced serum (30ml, €29,95), hier konden jullie al alles over lezen in de challenge waar Boots mij voor uitdaagde en hij zit nog steeds dagelijks in mijn routine. Dit product heeft echt voor een verandering gezorgd in hoe mijn huid aanvoelt en eruit ziet (gladder, zachter, egaler, minder onzuiverheden)
Olaz total effects 7 dagcrème met SPF15 (50ml, €19,99), een erg fijne dagcrème met een flinke lading niacinamide (een ‘superingrediënt’ voor de huid wat onmisbaar zou moeten zijn in elke crème).

updated-skincare-routine-2
Avondroutine
Mijn avondroutine bestaat uit de volgende vier producten:
philosophy purity made simple 3-in-1 reiniger (90ml, €9,95), deze haalt binnen no-time alle make-up van mijn gezicht. Ik masseer hem met vochtige handen in op mijn gezicht, maak een washandje vochtig en haal alle make-up en vuiltjes zo van mijn gezicht en ogen af zonder dat het mijn huid en ogen droog, trekkerig of geïrriteerd achter laat
Estée Lauder advanced night repair eye serum (15ml, €64,00), een superfijne oogcrème waarbij ik het direct merk als ik hem een tijdje vergeet te gebruiken. Hij is erg zuinig in gebruik en zorgt voor een minder droge huid rondom de ogen, dat droogtelijntjes en beginnende rimpeltjes minder opvallen en dat de huid minder puffy oogt
Paula’s Choice RESIST moisture renewal oil booster (20ml, €35,90), een gezichtsolie die ik gecombineerd met mijn nachtcrème aanbreng. Je gebruikt zo maar een paar druppeltjes per keer, maar het is echt een life-saver voor droge huidjes en zorgt dat droge plekjes en velletjes wegblijven en de huid mooi glowy is (zonder vettig gevoel)
philosophy hope in a jar for dry skin (60ml, €37,95), deze nachtcrème is de vollere variant van de bekende hope in a jar crème en is perfect voor gebruik in de avond. Hij smeert lekker uit, zorgt voor een soepele, gevoede en zachte huid en ik merk dat hij echt net dat beetje meer doet dan de normale variant van deze crème.

Ik merk echt dat deze routine op dit moment het beste werkt voor mijn huid en merk dat mijn huid op deze manier het meest rustig, zacht, soepel, glad en gehydrateerd aanvoelt. Groot voordeel: ik kan hierdoor niet alleen minder make-up gebruiken, maar ik heb er ook nog eens minder van nodig omdat het mooier aanbrengt en beter blijft zitten. Wel heb ik nog één toevoeging, want ik gebruik sinds kort één keer per week de philosophy the microdelivery peel wat zeker positief bijdraagt aan mijn huid op dit moment. Jep, dit is een erg fijne winterse skincare routine ♥

Hoe ziet jouw routine er op dit moment uit, welk product kan jij zeker een ander aanraden eens te proberen?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 6 januari 2015 at 18:29

  Fijne producten en ik ben zo benieuwd naar ester lauder. Ik gebruik op dit moment en philosophy en clinique voor de avond en ochtend. En om mijn make upmte verwijderen gebruik ik biodermal en een crème van Lacura

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 januari 2015 at 10:29

   Leuk om te lezen welke producten jij gebruikt Imke! Lacura is voor mij nog onbekend, ben gelijk nieuwsgierig geworden haha.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 5 januari 2015 at 06:51

  Wat een leuk en goed artikel ;-)
  Ik moet nodig eens wat huidverzorgingsproducten gaan inslaan….
  Fijne tips!

  Xoxo

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 4 januari 2015 at 22:34

  leuk artikel! Ik moet echt wat liever voor mijn huid worden. ga binnenkort maar even wat lekkere producten halen. Bedankt voor je tips

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 januari 2015 at 09:27

   Dat lijkt me zeker een mooi voornemen voor dit nieuwe jaar! Graag gedaan en ik hoop dat je er wat aan hebt :)

 • Avatar van Milou
  Reply Milou 4 januari 2015 at 17:59

  Poeh, respect dat je dit allemaal gebruikt! Ik gebruik Purity made simple olie (GEWELDIG product!), LUSH let the good times roll en een dagcreme van L’oreal. Haha! Soms gebruik ik ook heel erg lui van die reinigingsdoekjes, oepsie

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 januari 2015 at 09:28

   De olievariant wil ik ook nog zeker eens proberen, schrijf hem gelijk even op want de purity made simple is bijna leeg. Enneh, die reinigingsdoekjes liggen hier ook voor die brakke avondjes. Iets is dan beter dan niets toch? ;)

 • Avatar van Stella
  Reply Stella 4 januari 2015 at 17:49

  Ik stuur jouw persoonlijke skincare posts altijd gelijk door naar mijn zusje, die heeft een vergelijkbare huidtype en elk product dat jij gebruikt bevalt haar steeds ook erg goed :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 januari 2015 at 09:29

   Wat enorm leuk om te horen! :)

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 4 januari 2015 at 17:47

  Boots No7 is een heel goed en fijn merk! Toen ik een bijbaantje had in de puberteit bij Etos werd het daar nog verkocht. Jammer dat het er toentertijd uit is gegaan. Micellair Water van Garnier lijkt me erg fijn. Momenteel gebruik ik die van Nivea. Als die op is, ga ik die van Garnier uitproberen.

 • Avatar van Ceetje
  Reply Ceetje 4 januari 2015 at 17:32

  Dat night repair serum blijft maar in mn hoofd hangen sinds ik die steeds op jouw blog voor bij zie komen…..

 • Avatar van Arianne
  Reply Arianne 4 januari 2015 at 14:53

  Dit is een artikel dat ik zocht. Ik ben zelf een beetje aan het zoeken wat voor mijn huid het best werkt. Ik heb een lastige gemengde huid. Mijn huid is op zich best wel droog: velletjes, trekkerig, soms zelfs tegen schraal aan. Maar als ik dan een wat voedende dag- of nachtcrème gebruik, heb ik meteen puistjes. Eigenlijk kan ik wel zeggen dat mijn huid zowel droog als vettig is tegelijk.
  Ik heb gemerkt dat als ik een soort gel-achtige crème gebruik, dat prettiger is, maar toch blijf ik onzuiverheden, velletjes en puistjes hebben.

  Op dit moment gebruik ik L’Oréal Triple Active Balance refreshing toner voor normale en gemengde huid waar ik zeer tevreden over ben. Daarnaast gebruik ik de L’Oréal eye & lip make-up remover. En de Himalaya foaming face wash.
  Als dagcrème gebruik ik nu Neoderma Blue Blood Gel die ik vaak ook voor nachtcrème gebruik en de oogcrème Ziaja olive. Voor ik Neoderma gebruikte, gebruikte ik altijd de Olaz dagcrème met de lichtblauwe dop. Ik weet niet precies hoe die heet omdat er verder alleen wat kleine lettertjes in het Duits op staan, maar ik ben wel heel tevreden met die dagcrème.

  Is er iets dat ik in mijn routine kan veranderen wat zou kunnen helpen?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 januari 2015 at 09:32

   Misschien kan je eens bij de Apotheek kijken voor producten van La Roche-Posay, die zijn erg fijn in gebruik en ook nog eens best betaalbaar. De combinatie van bijvoorbeeld de Effaclar Duo+ als serum tegen onzuiverheden, littekentjes en rode plekjes met de Hydreane crème voor de droge huid zou best eens wat kunnen zijn als ik je verhaal zo lees :)

 • Avatar van Dees Barents
  Reply Dees Barents 4 januari 2015 at 14:45

  Fijne routine heb je ontwikkeld!

 • Avatar van Dhini
  Reply Dhini 4 januari 2015 at 14:13

  wat mooi producten gebruik je

 • Avatar van Amelie
  Reply Amelie 4 januari 2015 at 13:37

  Ik ben zelf ook groot fan de Purity Made Simple! Mooie routine, veel fijne producten zo te zien!

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 4 januari 2015 at 11:57

  Dat oogserum van Estee Lauder ziet er interessant uit.

 • Avatar van Justine | founder of eatsleepdress
  Reply Justine | founder of eatsleepdress 4 januari 2015 at 11:10

  Ik ben veel te lui om al die routines te doen! Maar weet wel dat het belangrijk is haha. Ik krijg nu al kraaienpootjes, maar te lui om oogcreme te smeren. Ik gebruik ook mircale water maar dan van Nivea. En verder poets ik mijn huid schoon met Clinque.

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 4 januari 2015 at 10:45

  Mooie producten

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 4 januari 2015 at 10:40

  Vind het altijd heel erg leuk om andermans routine’s te lezen! Ik gebruik graag altijd producten van één lijn en op dit moment is dat Louis Widmer. Een duurder merk, maar wel een goed merk. Verder heb ik een 3-1 reiniger van Vichy. Die gebruik ik omdat ik wat moeite heb met tonic. De 3-1 is daarom perfect. Echt een aanrader!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 januari 2015 at 09:33

   Producten van Louis Widmer wil ik ook nog eens gaan proberen, misschien eens voor kijken als ik merk dat mijn huid toe is aan een nieuwe routine :)

 • Avatar van Mahwish
  Reply Mahwish 4 januari 2015 at 10:39

  Leuk artikel! Ik gebruik de Olaz dagcreme ook, fijn product. Verder reinigingsmelk van Nivea en af en toe voor het slapen mijn gezicht insmeren met Argan olie.

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 4 januari 2015 at 10:17

  Leuk en interessant om te zien! Ben nog steeds best benieuwd naar dat watertje van Garnier, hij lijkt me wel fijn. En yay voor Philosophy producten!

 • Avatar van mariëlle
  Reply mariëlle 4 januari 2015 at 10:09

  Dat lijken me hele fijne producten!

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 4 januari 2015 at 10:02

  Leuk artikel, ik ben ook nog steeds op zoek naar fijne producten voor mijn veertigplus huid.Twee producten die bij mijn dagelijkse routine nooit ontbreken zijn micellair water van Nivea sensitive en de reinigingsmelk van Nivea sensitive. Beide producten zijn zeer geschikt voor een gevoelige huid:)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.