Mama & Kind Persoonlijk

Personal | The mommy tag

22 januari 2015

mommy-tag-5
Er gaat al een tijdje een leuke mommy tag rond onder de mommybloggers die gaat over het moederschap en je kindje. Ik vind het altijd erg interessant om zulke tags bij anderen te lezen en ik bedacht me dat ik vast niet de enige ben, dus vulde hem ook voor mijzelf in zodat jij kan lezen hoe ìk in het ouderschap sta en om wat leuke en persoonlijke dingen van ons te weten te komen. Have fun reading! 

Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?
Ik ben een ondernemende thuisblijfmama met eigen kantoor(tje) aan huis.

Zou je het anders willen?
Nee, het is wat ik heerlijk vind om te doen! Ik ben nu alweer ruim 12 jaar ondernemer en vind het geweldig om zelfstandige te zijn en het combineert fijn met een kindje. Helemaal als ze straks wat ouder is en naar de peuterspeelzaal of school zal gaan. Wel zitten we eraan te denken om Shae binnenkort één dag per week naar een gastouder te doen voor haar ontwikkeling en voor mij om een dagje voor de site te kunnen knallen, afspraken buiten de deur in te kunnen plannen of een hele dag eens lekker de tijd voor mijzelf te kunnen hebben :)

Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?
Ze slaapt altijd in haar eigen bedje. Die paar keer dat we Shae in bed hebben gepakt is het rellen en gekken en komt er helemaal niks meer van slapen terecht.

mommy-tag-2
De beste aankoop voor je kindje?
We zouden echt niet meer zonder onze Stokke Steps kinderstoel kunnen, want hierin kon ze al met de bijbehorende wipstoel mee aan tafel zitten voordat ze echt goed kon zitten. En nu gebruiken we hem dagelijks meerdere keren. Maar, eerlijk is eerlijk: deze stoel hebben we gekregen voor een samenwerking met Stokke en is dus niet zelf gekocht.

Daarom nomineer ik als antwoord op deze vraag ook de elektrische schommelstoel van Bright Starts. Hij wiegt in verschillende standen, kan trillen, er zitten muziekjes in, is gemaakt van superzacht materiaal en er hangt een leuk mobieltje boven om de baby bezig te houden. Grootste voordeel waar ik menig blije traan om gelaten heb: het gaf in de beginperiode toen Shae nog erg veel huilde heel erg veel rust en vrije handen, want ze was anders enkel stil als ze in onze armen lag. We hebben er flink wat maanden veel gebruik van gemaakt en toen van de één op de andere dag al het huilen over was hebben we de schommelstoel ook niet meer gebruikt..

Hoeveel kinderen wens je?
Het klinkt voor sommige mensen schijnbaar heel erg vreemd als we aangeven dat wij het er duidelijk bij eentje houden, dit omdat we er zo lang (6,5 jaar) over hebben gedaan om zwanger te raken. Maar ons drietjes samen voelt voor ons helemaal compleet en ‘af’.

Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?
Dit is echt pas een paar keer voorgekomen en zouden we zeker vaker moeten gaan doen. We vinden het gewoon fijn om in het weekend dingen met z’n drietjes te doen en elke avond is natuurlijk al voor ons tweetjes als Shae in bed ligt. Maar eens wat vaker met z’n tweetjes eropuit is ook wel weer eens lekker!

mommy-tag-6

Favoriete bezigheid van je kindje?
Dat is overduidelijk dansen! Nouja, voor zover je het dansen kan noemen haha. Zodra er een muziekzender op staat kruipt ze naar een vrij stukje vloer en begint ze te ‘wiebelen’. Zo schattig! Daarnaast is ze ook erg veel bezig met haar Little People geluidenhuis en sleept ze die poppetjes overal mee naar toe en vond ze haar eerste keer bij Ballorig afgelopen weekend duidelijk ook erg leuk. Het ging al snel van afwachten en zelf spelen naar contact maken met andere kindjes en zelfstandig de boel ontdekken.

Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
Oh, wat stond er al lang een goede draagzak op onze uitzetlijst. Het ziet er zo lief en knusjes uit, kan praktisch zijn en is goed voor de band tussen ouder en kind. We hebben veel verschillende soorten, merken en modellen in winkels geprobeerd en uiteindelijk voor een best prijzige maar mooie en ergonomische gegaan. We hebben het na de geboorte enkele keren geprobeerd, maar Shae vindt er duidelijk niks aan en ik krijg het veels te warm van het gestress om Shae rustig te krijgen en haar warme lijfje tegen mij aan. Zonde!

Het favoriete eten van je kindje?
Dat is een boterham met margarine en smeerworst of geprakte banaan, een kinderyoghurtje of een pastamaaltijd. Dit gaat er altijd wel in.

Heb jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?
We hebben niet speciaal voor de komst van Shae een andere auto aangeschaft, maar wel een tijdje erna een andere aangeschaft omdat we hier gewoon aan toe waren.

Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?
Ik ben nu een paar kilo lichter dan voor mijn zwangerschap. Het afgelopen jaar dus de zwangerschapskilo’s (ongeveer 7) kwijtgeraakt en nu weer van plan om het gezonder/fitter worden weer echt op te gaan pakken.

mommy-tag-4
Wat is je droomvakantie met kids?
We hebben het nog niet gedaan, maar het staat zeker op ons lijstje voor komende zomer: kamperen! Ik vond het vroeger als kind altijd erg leuk om naar het buitenland te gaan kamperen met mijn broer en ouders. Lekker veel buiten spelen, vriendjes maken, knus samenzijn met het gezin en veel leuke dingen doen, tochtjes maken etc. Ik hoop dat we dit ook met Shae regelmatig kunnen gaan doen en dat ze het leuk zal vinden.

En je droomvakantie zonder kids?

Op dit moment is dat een all inclusive vakantie gecombineerd met wellness en vooral heel erg veel rust. Het afgelopen jaar was een pittig jaar en ik ben er echt aan toe om er even goed tussenuit te gaan. Maar een vakantie zonder ons kleine meisje zie ik eigenlijk helemaal niet zitten, ik zou  haar echt teveel gaan missen :(

Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Wat niet? Ik kan nu erg goed prioriteiten stellen en voor mijzelf opkomen en kan veel makkelijker nee zeggen sinds Shae er is. Ik heb er een fulltime baan bij, want moeder zijn ben je 24/7. Oh, en nog een verandering: ik kan nooit meer rustig naar de wc of koken, heb er altijd een kletsgrage gast bij ;)

mommy-tag-1
Mijn hart smelt als ik…
Shae tegen haar knuffeltjes hoor brabbelen in haar bedje, als ze helemaal enthousiast wordt, straalt en lacht als ze mij ziet, als ik Paul samen met Shae zie knuffelen, spelen, gekken en voorlezen ♥

mommy-tag-3
Waar shop jij de leukste kinderkleren?
Ik vind Zara, Lief!, HEMA, H&M en het nieuwe MANGO kids (is nieuw!) erg leuk, maar ik kijk eigenlijk overal rond en combineer duurdere items met goedkopere items en sla geen winkel over om te snuffelen. Zo slaag ik ook regelmatig voor leuke dingen bij Zeeman, C&A en Primark.

Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?
Op dit moment: Estée Lauder double wear foundation, een frisroze gloss (bijvoorbeeld MAC petite indulgence) of verzorgende lippenbalsem (bijvoorbeeld Carmex), La Roche-Posay lipikar baume+ crème voor lichaam en gezicht en een peeling en gezichtsolie van wisselende merken.

A-merk of huismerk?
Het grootste deel van onze boodschappen doen wij bij Lidl, maar enkele specifieke producten halen we bij Albert Heijn. Voor Shae doen we voornamelijk boodschappen in Duitsland (we wonen niet ver van de grens en zeker met tanken erbij scheelt het VEEL op luiers, verzorgingsproducten, potjes, billendoekjes etc.). We hebben dus van alles van huismerken tot aan A merken in de kast staan.

Heb je altijd een kinderwens gehad?
Er is een periode geweest dat ik zeker wist nooit kinderen neer te willen zetten op deze wereld, maar sinds ik Paul heb leren kennen was het al snel duidelijk dat we samen toch echt wel heel erg graag een kindje wilden hebben.

Wat is het leukste aan het moederschap?
Ik vind het heerlijk om moeder te zijn en dan vooral het spelen, gekken en knuffelen met Shae, het haar helpen, stimuleren en motiveren om te groeien en te ontwikkelen en met ons drietjes als gezinnetje dingen te ondernemen of gewoon lekker thuis in alle rust helemaal te genieten van elkaar. Ik had nooit gedacht dat het zo leuk zou zijn en dat ik zoveel pure liefde kon voelen ♥

Wow, dat was een flinke lap tekst! Ik vond het erg leuk deze tag in te vullen en hoop dat jij het leuk vond om te lezen :) Mocht jij deze tag over willen nemen, laat dan een linkje naar het artikel hieronder achter want ik ben zeker benieuwd naar de antwoorden van andere mama’s.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Astrid
  Reply Astrid 7 april 2016 at 22:20

  Mama zijn is het mooiste wat er is. Wat fijn dat het jullie is gegund na zo’n lange tijd!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 26 januari 2015 at 20:36

  Wat is dit mooi en bijzonder om te lezen.mer spreekt liefde uit……

 • Avatar van Milou
  Reply Milou 25 januari 2015 at 12:04

  Super leuk om te lezen. Sowieso hoe enthousiast je bent over Shae en wat vormen jullie een mooi gezin met z’n drietjes! Ik ben nog geen moeder, maar wil wel graag kinderen in de toekomst dus vind het super fijn om van iedereen (verschillende blogs) alvast wat mee te pikken qua ervaringen en zeker ook wat aanraders zijn voor de uitzet. :-)

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 24 januari 2015 at 13:12

  Wat een leuke tag! Jullie vormen een prachtig gezin <3 Ik vind het altijd erg leuk om te kijken hoe andere mama's dat doen. Ik heb deze tag over genomen van je (uiteraard met verwijzing naar jouw blog!) en hem zelf ook ingevuld :-) Fijn weekend!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 januari 2015 at 09:31

   Superleuk om jouw antwoorden te lezen! (De link in jouw artikel doet het trouwens niet, zit een foutje in..)

   • Avatar van Marieke
    Reply Marieke 26 januari 2015 at 09:38

    Ah ik zie het! Dankje, Ik heb het bij deze aangepast :-)

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 26 januari 2015 at 09:38

     Ik zie de pingback net binnenkomen, leuk! ^^

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 22 januari 2015 at 19:29

  Super leuk om te lezen en wat een mooie foto’s van Paul met jullie prinsesje <3 Mooi gezin heb je!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 januari 2015 at 09:15

   Dankjewel, ben er ook heel gelukkig mee zoals je kan begrijpen ♥

 • Avatar van Stella
  Reply Stella 22 januari 2015 at 16:09

  Echt hartverwarmende antwoorden heb je gegeven op deze tag, super leuk om te lezen! En de foto’s maken het helemaal af!

 • Avatar van Monique
  Reply Monique 22 januari 2015 at 13:22

  Heel leuk om te lezen! Ik heb hem zelf ook eens ingevuld, een tijd geleden. En wow, wat lijken Shae en Lise op elkaar op sommige foto’s! Vooral de twee onderste van de foto’s dat ze in de kinderstoel zit vind ik sprekend!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 januari 2015 at 09:15

   Toch bijzonder he, we zouden eigenlijk eens een meeting moeten opzetten met een paar bloggers inclusief kids. Lijkt me enorm leuk die kleintjes samen te zien!

   • Avatar van Monique
    Reply Monique 23 januari 2015 at 09:34

    Ik ben voor! Mits het op redelijke afstand van ons huis wordt georganiseerd, haha :)

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 23 januari 2015 at 10:17

     Beetje centraal zou wel fijn zijn inderdaad, even in de FB-groep bespreken :)

 • Avatar van Nelly
  Reply Nelly 22 januari 2015 at 13:15

  Leuke tag.

  Wat zitten mensen toch verschillend in elkaar. Toen ik opgroeide heb ik eigenlijk niet echt een broer of zus gemist maar ik heb toch wel 5 kinderen gekregen.
  Nu vind ik het echt vreselijk dat ik alleen ben. En dan met name richting mijn ouders, niet echt iemand om mee te overleggen nu het allemaal wat moeilijker wordt (dementie, lichamelijk enz)
  Het enorme verantwoordelijkheidsgevoel (en tegenzin ook soms) om maar te zorgen dat er boodschappen in huis zijn en ziekenhuisritjes, het telefonisch overleggen met mijn moeder want ja, ze heeft alleen maar mij.
  Maar ik ken ook wel het verdriet van mijn moeder met name, dat ik alleen gebleven ben. Dus een bewuste keus om te stoppen is natuurlijk altijd beter.

 • Avatar van Andrea
  Reply Andrea 22 januari 2015 at 12:01

  aaaw :)

 • Avatar van Rory Blokzijl
  Reply Rory Blokzijl 22 januari 2015 at 11:10

  Erg leuk om te lezen. Mooi en puur omschreven. En heel fijn om te zien dat er meer mensen zijn die bewust voor één kind kiezen. Ook bij ons duurde het (erg) lang voordat we een kindje mochten krijgen. Gezien onze leeftijd (ik ben inmiddels 44 en manlief bijna 47) en ook gezien het feit dat we ons heel compleet voelen als gezin, dankbaar zijn dat we überhaupt een kind hebben mogen krijgen, houden wij het ook bij 1 kind.

 • Avatar van Dhini
  Reply Dhini 22 januari 2015 at 11:02

  Superleuk tag! Ik heb hem ook al een tijdje ingevuld. So cute die Shae en ze wordt groot

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 22 januari 2015 at 10:58

  Super tof om te lezen! Proficiat met je kleine meisje he. Het lijkt mij echt een schatje

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 januari 2015 at 09:18

   Dankjewel! Ja, ze wordt echt al een meisje en het baby gaat er wel vanaf zo. Nog een klein weekje dan is ze alweer 1 :D

 • Avatar van angelique
  Reply angelique 22 januari 2015 at 10:28

  Super leuk om te lezen! Ik heb hem al een enige tijd geleden ingevuld. Blijft een leuke tag

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 22 januari 2015 at 09:44

  Super leuk om te lezen. Ik snap wel dat je niet meer zo goed durft om aan een tweede te beginnen. Als je hart zegt met zijn drieen is ons gezin compleet dan is dat ook!<3 prachtig kindje heb je trouwens.

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 22 januari 2015 at 09:11

  Wat leuk om te lezen, en ook wat er allemaal veranderd is sinds jullie mooie dochter er is. En dat wiebelen is inderdaad heeel schattig haha.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 22 januari 2015 at 08:50

  Wat een fijne tag en leuk om te lezen dat je het moederschap zo leuk vind ;-)
  Jullie dochter is erg schattig.

  Fijne dag Xoxo

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 22 januari 2015 at 08:32

  Super leuk om te lezen deze tag.

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 22 januari 2015 at 06:59

  Wat leuk om te lezen, ik ben zelf een puber mom maar als ik dit nu lees denk
  Ik weer even terug aan die tijd dat ze zo klein waren als Shae, blijven genieten hoor want
  voor je het weet is het een grote meid ;) grappig om te lezen dat de double wear van Estee Lauder
  je favoriete make-up is toevallig heb ik het vandaag op mijn blog over double wear van Estee Lauder:)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 januari 2015 at 09:36

   Wow, hij geeft ook bij jou een mooi resultaat zeg!

   • Avatar van Beau
    Reply Beau 22 januari 2015 at 16:11

    Ik ben er ook heel erg blij mee;)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.