Beauty

Tips & tricks voor een frissere look

29 januari 2015

how-to-frisse-make-up-look-4
Vorige week liet ik in een uitgebreid artikel zien hoe je in een paar snelle stappen het beste donkere kringen en wallen weg kunt werken en deelde ik nog wat handige tips hiertegen. Bye bye, wallen! Vandaag een mooie aanvulling hierop: tips & tricks voor een frissere look. Ook dit laat ik weer zien met een voor- en nafoto, deel ik handige tips en omschrijf ik het stappenplan om te laten zien hoe je dit het beste aan kan pakken. En maak je geen zorgen dat het je veel tijd kost, want ook ik ben het liefst in enkele minuutjes klaar in de ochtend dus heb daar zeker rekening mee gehouden. Onderstaande tips en tricks kan je natuurlijk ook weer uitvoeren met soortgelijke producten van andere merken :)

how-to-frisse-make-up-look-1
Nadat ik mijn basismake-up heb aangebracht en er dan nog uitzie alsof ik al weken slecht heb geslapen of een avondje door heb gehaald is het voor mij hèt teken om aan de slag te gaan met een paar extra stappen in mijn routine. Het kost niet veel tijd, maar je zal merken dat het een flink verschil maakt en je er zo gelijk een stuk frisser uitziet.

1. gebruik een goede concealer om eventuele wallen en donkere kringen weg te werken zoals ik in het vorige artikel beschreef (Estée Lauder double wear concealer of als de wallen heel erg zijn de Bobbi Brown corrector en concealer)
2. gebruik een matte highlighter – of een poeder in een paar tintjes lichter dan je huidskleur – om onder je ogen aan te brengen in de driehoek van de zijkant van je neusvleugel tot aan je buitenste ooghoek (matte highlighter uit het Smashbox contour palette)
3. gebruik een huidskleurig oogpotlood op de onderste waterlijn (NYX wonder pencil in wp01 light/clair)
4. breng een glanzende highlighter in een neutrale kleur onder je wenkbrauwen, op je neusbrug, op je jukbeenderen en in de binnenste ooghoekjes (Bobbi Brown shimmer brick compact in rose)
5. krul je wimpers met een wimperkruller en breng mascara aan (Emite wimperkruller die ooit in een beautybox zat)
6. gebruik een lipgloss in een frisse kleur, voor mijn huidtype is een frisroze kleur hiervoor het meest geschikt (MAC cremesheen glass in petite indulgence)
7. om het geheel minder matte te laten ogen – en ook nog eens ervoor te zorgen dat je make-up langer blijft zitten – gebruik je nu een gezichts/make-upspray (Beau de L’Or divine sensation spray).

how-to-frisse-make-up-look-2
how-to-frisse-make-up-look-3
Zoals je ziet is het resultaat heel subtiel maar overduidelijker een stuk frisser. Zo hoef je echt niet veel make-up te gebruiken om toch een heel stuk fruitiger voor de dag te komen!

Meer handige tips & tricks
– vermijd oogpotlood en als je dat wel graag gebruikt pak dan eens een donkerblauwe/navy, dit maakt het oogwit optisch witter wat frisser oogt
skip donkere ooglooks en veel eyeliner
– verzorg je huid goed en gebruik regelmatig een exfoliërend product of een peeling (dit voorkomt een droge, ruwe huidtextuur met velletjes)
– zorg ervoor dat je voldoende nachtrust pakt (tips om beter te kunnen slapen deel 1 en deel 2)
– denk aan je houding: loop, sta en zit rechtop, probeer te smizen (dit geeft een extra twinkeling aan de ogen) en lach wat meer.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad! En.. mocht er een beautyonderwerp zijn waar je graag tips en tricks voor zou willen teruglezen, laat je vraag hierover dan gerust achter in de reacties onder dit artikel :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Laura
  Reply Laura 31 januari 2015 at 22:06

  Mooi!!! Ik wil je nieuwe haar zien!!! ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 februari 2015 at 09:04

   Binnenkort komen er duidelijke foto’s voorbij en deel ik gelijk mijn nieuwe haarroutine! :)

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 30 januari 2015 at 21:43

  Hele mooie look. Wat een lipgloss en een beetje mascara al niet kunnen doen.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 30 januari 2015 at 11:17

  Wat een super handig artikel, bedankt voor al deze tips, daar kan ik wel wat mee.
  Ik ben inmiddels de 40 ook ruim voorbij en gebruik ook concealer, het werkt prima als je het maar heel goed blend.

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 29 januari 2015 at 22:38

  Nachtrust kan al veel doen. Leuke tips!

 • Avatar van Donna Luisa
  Reply Donna Luisa 29 januari 2015 at 17:14

  Lekker naturel, mooi hoor!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 29 januari 2015 at 14:06

  Ik gebruik een heel zacht roze oogpotlood voor op mijn waterlijn. Werkt erg goed meteen voor een frissere blik.

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 29 januari 2015 at 14:06

  Handige tips! Mooie lipgloss

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 29 januari 2015 at 14:01

  Wauw, dat lipkleurtje maakt echt een groot verschil

 • Avatar van Daphne
  Reply Daphne 29 januari 2015 at 11:45

  Wat een superhandig artikel!

 • Avatar van Joyce - Beamingbeautynl
  Reply Joyce - Beamingbeautynl 29 januari 2015 at 11:11

  Wow wat een verschil zie je op de foto’s! Handige tips, ik ga ze zeker eens toepassen.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 29 januari 2015 at 11:11

  Mooie frisse look heb je gemaakt! Je haren zitten trouwens heel mooi!

 • Avatar van Ceetje
  Reply Ceetje 29 januari 2015 at 10:25

  Fijne tips, ga gelijk nog even je wallen tips lezen! En ik zie nu ook voor het eerst je nieuwe kapsel :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 januari 2015 at 09:56

   Als je me via Instagram of Twitter volgt dan was het kapsel al voorbij gekomen, maar binnenkort zal ik er een update over schrijven en laat ik nieuwe profielfoto’s maken voor in de sidebar en op social media :)

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 29 januari 2015 at 09:40

  handige tips :D

 • Avatar van Andrea
  Reply Andrea 29 januari 2015 at 09:15

  de huidkleurige potlood doet echt wonderen, vooral in combinatie met mascara, en bij jou zie je het ook echt goed, meteen wakkerder!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 januari 2015 at 09:26

   Fijn dat het effect op de foto’s ook echt overkomt! :)

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 29 januari 2015 at 08:00

  Wauw echt een frisse casual look.
  Voor 40+ raad ik af om iets op je wallen te smeren qua consealer, het verergert juist de rimpels. Beter is om de donkere lijn te verzachten. De schaduw van je wallen.
  Dat is mijn ervaring.
  Soms zou ik er nog 20 jaar af willen halen… En denk sterk aan om mijn ogen te laten liften.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 januari 2015 at 09:27

   Bedankt voor het delen van je tip, als ervaringsdeskundige kijk je hier toch anders tegenaan natuurlijk :)

  • Avatar van Rory Blokzijl
   Reply Rory Blokzijl 29 januari 2015 at 10:31

   Uhmmm, ik kom dan toch weer met mijn favoriete concealer voor onder de ogen van Clinique aan. Ik gebruik deze sinds een maand (for the record: ik ben 44) en ik ben er zó blij mee. Als moeder van een kleine peuter krijg ik gewoon weinig slaap. Ik blijf mijn ogen goed verzorgen. Een serum, een oogcrème met SPF voor overdag. Een rijkere oogcrème voor ’s nachts. De concealer zorgt toch echt voor een finishing touch. Ik heb het gevoel dat ik er beter uitzie. Het verschilt natuurlijk per persoon, huidtype en leeftijd. Maar als ook een veertigplusser wilde ik toch ook mijn ervaring delen:)

   • Avatar van Desirée
    Reply Desirée 30 januari 2015 at 09:54

    Bedankt voor het delen van jouw tip, klinkt goed!

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 29 januari 2015 at 07:58

  Mooie look heb je bij jezelf gemaakt ;)

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 29 januari 2015 at 07:34

  Wat een fijne tips! Dankjewel. Lachen en voldoende slaap doet mij al wonderen :-)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 29 januari 2015 at 07:21

  Wat een handige tips!

  Xoxo

 • Avatar van Milou
  Reply Milou 29 januari 2015 at 07:12

  Héél erg mooi! Ik zie ook nu pas je nieuwe kapsel. Wat gaaf! Staat je erg goed. :-)

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 29 januari 2015 at 06:50

  Wat een leuk artikel. Ik hou zelf niet van opvallende make up. Prachtig om te zien hoe je dit heb gedaan. Ik gebruik zelf wel regelmatig oogpotlood, maar inderdaad altijd zwart. Ik ga jouw tip eens uitproberen en een blauwe kopen. Ben benieuwd!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.