Fashion

10 x Plus size sportkleding (web)winkels

6 februari 2015

plussize-sportkleding-1
Als ik zo door de tijdlijn op mijn Instagram snuffel zie ik de leukste sportkleding voorbij komen, vol met gekke printjes en uitbundige kleuren en dan het liefst nog met elkaar gecombineerd. Doe er een Jawbone Up, sporthorloge en fijne sneakers in een toffe kleur bij en het plaatje is helemaal compleet. Nu ben ik nou ook weer niet zo’n enorme fanatiekeling, maar het is jammer dat er voor de plussize ladies onder ons gewoonweg een heel stuk minder leuke sportkleding te vinden is. Gelukkig is hier de laatste jaren wat verandering in gekomen en vooral sinds het laatste jaar moet je als plus size vrouw ook goed kunnen slagen. Ik deel mijn top 10 leukste plus size sportkleding (web)winkels met je!

Laat ik beginnen met de sportkleding uit de H&M+ collectie. Ik word hier zelf echt heel erg vrolijk van en dat komt voornamelijk door alle kleurtjes, broeken met printjes en fijne stofjes. Ik heb er zelf al enkele items van en ze dragen fijn, zitten lekker, knellen niet, de stof droogt snel, blijft mooi in de was en zien er ook nog eens leuk uit. Ze hebben zelfs sportbh’s en op de accessoires-afdeling moet je de sportsokjes en sporthaarbandjes (met antisliplaagje!) zeker niet vergeten mee te pakken, want ook die zijn erg fijn. De kleding is verkrijgbaar tot en met maat 56.

plussize-sportkleding-2
Bij Wehkamp heb je sinds een weekje de nieuwe Great Looks sportcollectie tot en met kledingmaat 56. De collectie bestaat uit een heleboel basics en ook hier zijn weer broeken te vinden met leuke printjes en als accentkleur wordt er vooral knalroze gebruikt. Dat vind ik, zoals je vast al kan verwachten als je me een beetje kent, helemaaaal niet erg! Ook fijn: bij Wehkamp kan je in de grote maten collectie ook goed slagen voor sportbeha’s en zwemkleding.

plussize-sportkleding-3
Je zou het minder snel verwachten omdat ze in de plussize collectie geen aparte sportsectie hebben, maar ook in de ASOS Curve collectie kan je heel leuke sportkleding vinden. Fijne sweatbroeken, sweaters, shirtjes, hemdjes.. èn ook hier hebben ze weer leuke zwemkleding voor vrouwen met een maatje meer. Je kan bij deze webwinkel voor de meeste items wel terecht tot en met maat 54/56.

Naast deze drie favoriete webwinkels zijn ook de volgende aan te raden om eens te snuffelen als je op zoek bent naar plus size sportkleding:
Bonprix (budgetvriendelijk en vooral goed voor basics en vesten)
– Neckermann (gek genoeg amper wat in de plussize sporthoek, maar wel fijne leggings etc. tussen de overige plussize secties)
Otto (een flink uitgebreide collectie, inclusief zwemkleding en sportbh’s)
Bagoes (een kleine maar fijne basic collectie van het merk Studio)
Pixie (sportkleding welke je kan laten bedrukken, tot en met maat 54/54)
Unlimited Sportswear (een groot assortiment tot en met maat 60)
Ulla Popken (goede kwaliteit sportkleding en ook fijne tankini’s)
Sportkleding.com (leuke verzameling inspiratie en blogs).

Vergeet ook niet gewoon bij de normale grote maten webwinkels en winkels te kijken, natuurlijk kan je hier ook terecht voor t-shirts, tanktops en leggings waar je eens tussen kan snuffelen om een sportoutfit samen te stellen. Klik hier voor een handig plussize overzicht van flink wat leuke shops!

Let op: Als je flink overgewicht hebt dan raad ik wel aan om eerst een gezondheidstest bij de huisarts of een sportschool te doen voor je zonder begeleiding begint met sporten. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je vanwege overenthousiasme de verkeerde sport/beweging voor jezelf uitzoekt en binnen de kortste keren met een blessure of blijvende schade zit aan gewrichten. Bij (flink) overgewicht is het aan te raden om wat rustiger te beginnen met bijvoorbeeld meerdere keren per week een flink stuk te gaan wandelen of fietsen, te gaan zwemmen en te beginnen met (lichte) krachttraining om de conditie alvast wat omhoog te krijgen, de spieren te laten wennen aan beweging en alvast wat sterker te worden. Kies vooral een manier van bewegen waar je plezier in hebt, zo wordt het minder een ‘moeten’ en voor je het weet vind je het nog leuk ook.

Waar shop jij graag jouw sportkleding? Wat is jouw favoriete merk en (web)winkel hiervoor?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 11 februari 2015 at 23:20

  Ik ben plussize maar wil het niet toegeven.. Slecht he.. Ik wil eerst eens op zoek naar leuke kleding voor mezelf en dan komt die sportkleding ook wel weer ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 februari 2015 at 10:39

   Heel herkenbaar hoor, de ontkenningsfase..

 • Avatar van Angeline
  Reply Angeline 6 februari 2015 at 17:56

  Toevallig diverse items bestelt vorige week bij H&M.2 van de 8 stuks terug moeten sturen om te ruilen voor een kleinere maat.Perfecte pasvorm ,leuke prints,mooie kleuren.Werd ook hoog tijd.Want als je de “vollere vrouwäan het sporten wilt krijgen moet je natuurlijk ook zorgen dat er passende kleding beschikbaar is.Ik had ook bij Decathlon bestelt maar alles weer terug gestuurd op een korte pants na.Mouwen allemaal veeeeeel te lang,broeken veeeeel te kort,hesjes veeeeeel te wijd.?????????????van de maten klopte niets van.Ik ben zelf 1mtr. 84 dus aan korte armpjes of beentjes ligt het niet.
  Nu nog een sport BH vinden in omvang 90 of 95 die niet zo dun is als een vloeitje maar ook echt stevigheid bied(basketbal)en voor een redelijke prijs dat zou ook wel fijn zijn.Een sportieve groet uit Het Zuiden

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 6 februari 2015 at 13:55

  Ik haal mijn sportkleding meestal bij H&M. Goedkoop en leuk :-)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 6 februari 2015 at 13:13

  Ik moet wet plussize sportkleding shoppen omdat ik van die hele lange benen heb en her moet ruim zitten en niet strak.
  Goed en bewegingsvrijheid dus genoeg ruimte.’
  Ik shop het nooit online.
  Wil het namelijk van te voren passen.

  Xoxo

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 6 februari 2015 at 10:44

  Naar sportkleding hoef ik niet op zoek, want mijn gezondheid belet het me te sporten, toch kijk ik er altijd eventjes tussen, er zitten vaak hele fijne broeken bij, die bij mij dan dienst doen als huisbroek. ga alles op mijn gemake brkijken.

 • Avatar van Vlijtig Liesje
  Reply Vlijtig Liesje 6 februari 2015 at 10:41

  Ik koop ook graag bij de H&M. Verder bij de Bristol, en ook bij de Lidl en Aldi!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 6 februari 2015 at 10:03

  Wat een goede tips. Sommige shops kende ik nog niet

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 6 februari 2015 at 08:47

  Ik kijk ook bij de + size, omdat ik lang ben, brede schouders heb en het net even lekkerder zit.
  Leuke tips! Bij de Takko hebben ze ook voor plus size kleding en spotgoedkoop! Begint het bij 42 dus ik snuffel er ook tussen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 februari 2015 at 09:13

   Oh, dankjewel voor de tip! Dan ga ik daar ook eens snuffelen. Ben benieuwd tot welke maat je bij Takko terecht kan :)

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 6 februari 2015 at 08:33

  Ik heb boven maat 40/42, maar mijn broekmaat is 44. Omdat ik een liesblessure heb koop ik vaak mijn broeken een maat te groot, zodat ze wat losser zitten. Ik ben zelf heel erg tevreden over de Wehkamp. Snelle levering, makkelijke betaling en ik vind de kwaliteit bij hun dik in orde. Ook bij bovenstaande artikelen neig ik als eerste naar de Wehkamp, al vind ik die middelste broek van ASOS ook heel relaxt!

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 6 februari 2015 at 06:45

  Ik heb zelf geen plus size maar ik vind het geweldig dat er oa. leuke sportkleding te krijgen is voor de dames met een maatje meer ;) Meestal bestel ik mijn sportkleding via internet, heb niet echt een favoriet merk.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.