Beauty

Beauty gadget | Braun face

13 februari 2015

braun-face-epilator-reinigingsborstel-review-3
Alweer een tijdje geleden heb ik deze beauty gadget toegestuurd gekregen en ik heb een review ervan eigenlijk een beetje uit zitten stellen. Toch was ik er wel nieuwsgierig naar en vandaag staat dan eindelijk meer informatie en een uitgebreide review van de Braun face online, een 2-in-1 apparaat voor het gezicht die bestaat uit een epilator en een reinigingsborstel. Als je Curvacious.nl al langer volgt dan kan je het artikel over mijn overbeharing in het gezicht vast herinneren? Het blijft een vervelend punt waar ik me heel onzeker over voel en na een traject van vele sessies IPL ben ik hier vorig jaar mee gestopt omdat we geen enkele verbetering meer merkten. Nu, enkele maanden later zijn de haartjes rondom mijn kingebied weer flink terug :( Waar ik vroeger nog wel eens epileerde, gebruik ik nu eigenlijk dagelijks een elektrisch scheerapparaat om de boel glad en zacht te houden. Dit apparaatje is dus zeker aan mij besteed om te testen!

braun-face-epilator-reinigingsborstel-review-1
braun-face-epilator-reinigingsborstel-review-2
Het apparaat komt in een compacte doos en de onderdelen zitten allemaal in een handig en best mooi tasje. Naast de Braun face met de epilatorkop en de reinigingsborstel krijg je er ook nog een vergrootspiegeltje in reisformaat mèt lampje (superfijn in gebruik!) en een schoonmaakborsteltje bij. Het geheel doet stevig aan, ligt lekker in de hand en is op twee standen in te stellen (linksom- en rechtstomdraaiend). Hij is ook nog eens lekker compact waardoor meenemen in een weekendtas of koffer zo gedaan is. Fijn om te weten: het apparaat met de borstelkop erop kan je ook gewoon onder de douche of in bad gebruiken, is redelijk stil in gebruik, er zijn losse reinigingsborsteltjes te koop en je kan deze mogelijkheid gebruiken met elke gezichtsreiniger naar keuze.

Als ik één nadeel moet benoemen dan is het toch wel dat het apparaat op batterijen werkt. Een oplaadbare variant had ik persoonlijk prettiger gevonden.

braun-face-epilator-reinigingsborstel-review-4
De epileerkop is compact van formaat en daarmee perfect voor de kin, bovenlip en zelfs wenkbrauwen. Volgens onderzoek van Braun onthaart 48% van de vrouwen een deel van het gezicht en toch rust er een taboe op, want je hoort er bijna nooit iemand over. De 10 ingebouwde pincetjes pakken al haren met een lengte van 0,2mm en doet dat 20 keer sneller dan een pincet. Ik gebruik hem zelf niet voor mijn wenkbrauwen – want ik ben veels te bang dat ik uitschiet en een halve wenkbrauw zou missen – maar ik vind hem voor de bovenlip en de kin zeker fijn in gebruik. Ok, het is even pijnlijk maar dat is maar van korte duur en je hebt daarna een lekker glad en zacht huidje wat er langer tegenaan kan dan na een scheerbeurt. Wel reageert mijn huid er iets onrustiger op dan op elektrisch scheren.

braun-face-epilator-reinigingsborstel-review-5
De reinigingsborstel voelt lekker zacht aan op de huid en doet zijn werk prima. Ik blijf een groot fan van de Clarisonic, maar deze Braun face borstel doet er niet veel voor onder. Let wel op dat je de borstel zijn werk laat doen zonder druk uit te oefenen, omdat je anders je huid juist kan beschadigen en dat is zeker niet de bedoeling. Uit een test is gebleken dat deze borstelkop de huid 6 x beter schoonmaakt dan met de hand en haalt vuil ook goed uit poriën wat op de langere termijn ook zeker een meer zuivere huid oplevert.

Als ik de borstel met een milde crèmereiniger gebruik en zachtjes te werk ga, merk ik naderhand vooral een erg zachte en soepele huid en wordt een crème of serum duidelijk sneller opgenomen.

Er is al een Braun face verkrijgbaar vanaf €69,-, de variant in dit artikel (Braun Face 830) kost €79,-. Een losse reinigingsborstel is verkrijgbaar voor €15,-.

Ben jij gevoelig voor gadgets als deze? Zou het iets zijn wat jij handig zou vinden?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 16 februari 2015 at 11:20

  Interessant

 • Avatar van seren
  Reply seren 15 februari 2015 at 12:16

  Nog 11 dagen wachten tot mijn eerste behandeling! Anders had ik dit ook zeker gekocht!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 februari 2015 at 10:32

   Ik ben heel benieuwd, alvast sterkte/succes en hoop dat het aanslaat! X

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 13 februari 2015 at 20:30

  Zelf heb ik dit niet echt nodig voor over beharing, maar de reinigingsfunctie vind ik best wel erg aantrekkelijk, ik vind hem ook leuk betaalbaar en dat geeft ook wel iets extraas eigenlijk om sneller zo een apparaatje aan te schaffen…

 • Avatar van alleenpuur
  Reply alleenpuur 13 februari 2015 at 20:12

  Wat handig zo’n 2 in 1 apparaat! Ik snap dat je het eerst uitstelde. Lijkt mij ook best eng haha.

 • Avatar van kiki
  Reply kiki 13 februari 2015 at 18:57

  wat handig dat er meerdere functies opzitten! Die haren verwijderen op de bovenlip doet zoooooo’n pijn!!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 februari 2015 at 10:37

   Haha, ja en dat wordt helaas met dit apparaatje niet minder pijnlijk… Even doorbijten!

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 13 februari 2015 at 12:24

  Wat vervelend dat de behandeling niets meer voor je deed, toch irritant van die haartjes die er niet hoeven te zitten… Zou fijn zijn als ze gewoon weg kunnen blijven, ook bij m’n benen en oksels enzo!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 februari 2015 at 10:37

   Nou, als ik een pil kon innemen om alle haren behalve die op mijn hoofd en wenkbrauwen weg te halen dan deed ik het! :P

   • Avatar van Ilja
    Reply Ilja 16 februari 2015 at 10:53

    Nou inderdaad. Al ben ik toch ook wel aan mijn wimpers gehecht haha!

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 16 februari 2015 at 14:01

     Ai, die was ik vergeten inderdaad :P

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 13 februari 2015 at 11:59

  Oooh dat lijkt mij zo pijnlijk op de bovenlip. Gelukkig heb ik daar zelf niet zo veel last van.

 • Avatar van Vlijtig Liesje
  Reply Vlijtig Liesje 13 februari 2015 at 10:57

  Ik ben niet gevoelig voor dit soort gadgets maar dit apparaat lijkt me we wel wat!

 • Avatar van Delphine
  Reply Delphine 13 februari 2015 at 10:56

  Ik lees echt vaak over die elektronische reiniginsmiddelen maar ik ben er denk ik nog niet klaar voor. Wel heel goed dat hij doet wat hij belooft.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 13 februari 2015 at 10:55

  Lijkt me heel fijn om mee te werken, alleen ik vind het zo duur!

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 13 februari 2015 at 08:50

  Ik gebruik een borsteltje gewoon met de hand. Werkt ook fijn, maar het is net als met tandenpoetsen, electrisch zal toch net iets meer doen (omwentelingen).
  Wie weet mag ik het ooit ervaren.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 13 februari 2015 at 08:33

  Dat ziet er heel goed uit!
  Ik heb ook vaak van die wat dikkere haartjes onder de kin.
  Geen gezicht.
  Dus wil ik ze het liefst snel laten verdwijnen en zo een apparaat heel handig.

  Xoxo

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 13 februari 2015 at 06:55

  Ik heb gelukkig geen last van overbeharing :) maar ik vind het een handige gadget vooral omdat het een gadget is met meerdere functies.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.