Beauty

Beautytrend | Jelly nachtmaskers

20 februari 2015

jelly-nachtmaskers
Als er in korte tijd van meerdere merken soortgelijke producten binnenkomen, dan kan je er donder op zeggen dat er een nieuwe trend aan zit te komen. Zo ontving ik de afgelopen tijd het The Body Shop drops of youth bouncy sleeping mask en de Vichy Idéalia skin sleep recovery night gel-balm. Beide een jelly product wat je voor het slapen gaan hoort te gebruiken. Ze beloven beide de gezichtshuid gladder te maken, een verfrissend effect te hebben en te zorgen voor een meer uitgeruste look. Perfect dus voor mensen met onregelmatige diensten, mama’s en papa’s met gebroken nachten of eigenlijk gewoon iedereen waarvan de huid wel wat extra’s kan gebruiken.


vichy-idealia-skin-sleep-gel-balm-review-1
vichy-idealia-skin-sleep-gel-balm-review-2
vichy-idealia-skin-sleep-gel-balm-review-3
Vichy Idéalia skin sleep recovery night gel-balm
50ml, €27,50 (verkrijgbaar vanaf maart)
In deze gelcrème zit onder andere glycerine, niacinamide, vitamine E, caprylzuur (LHA) wat dode huidcellen op een milde manier verwijdert en celvernieuwing ondersteunt, glycyrhizinezuur uit zoethout wat een kalmerende werking heeft en de afbraak van hyaluronzuur door de huid beschermt, hyaluronzuur wat een hydraterende werking heeft, vitamine B3 wat de barrièrefunctie verbetert en roodheid tegen gaat, cafeïne met een oppeppende en ontzwellende werking op de huid en abrikozenpitolie. Er zitten siliconen in en als één van de laatste ingrediënten zit er ook wat parfum in, maar hij is parabeenvrij.

De geur van dit product is heerlijk zacht en fris en je ruikt er groene thee en jasmijn in terug. Zoals je ziet is er een bepaalde massagemethode waardoor de gelbalsem het beste wordt opgenomen en je lekker tot rust komt voor de nacht. Ik vind het persoonlijk heel fijn om zo de dag af te sluiten. Het product is redelijk zuinig in gebruik, trekt redelijk goed in maar laat wel een moist laagje achter. In de ochtend voelt mijn huid lekker soepel en zacht en is duidelijk goed gehydrateerd.

the-body-shop-sleeping-mask-review-1
the-body-shop-sleeping-mask-review-2

The Body Shop drops of youth bouncy sleeping mask 90ml, €27,00
Dit nieuwe slaapmasker bevat onder andere glycerine, zonnebloemolie, vitamine E, babassu olie, caprylzuur (LHA), cafeïne en stamcellen van de edelweiss (een winterharde bloem die in de Alpen zelf onder de meest barre weersomstandigheden kan bloeien) die erom bekend staan te zorgen voor een frisse en veerkrachtige huid en de celvernieuwing te stimuleren. In deze variant is geen parfum te vinden en ook deze is parabeenvrij, wel zit er meer alcohol in.

De geur van dit nachtmasker is lekker fris en subtiel en doet heel ‘groen’ aan. De textuur is iets dikker dan die van Vichy en hij trekt op ongeveer dezelfde manier in als eerdergenoemde variant, dus ook weer met zo’n hydratatielaagje. Dit masker wordt aangeraden te gebruiken over je normale nachtverzorging heen zodat het deze producten fixeert. In de ochtend voelt ook bij deze mijn huid gelijk lekker soepel en zacht en gehydrateerd aan. Ook voor dit nachtmasker is er een massagetechniek ontwikkelt, zoals je in het filmpje kan zien.

Waar de meeste huidjes zich ’s nachts herstellen is dat in het geval van gebroken nachten helaas een stuk minder en zeker in tijden van minder goede slaap merk ik dit vaak aan mijn huid. Zo’n verfrissend product wat zorgt voor extra voeding, hydratatie en een uitgeruste huid is dan zeker welkom. Het is interessant om te zien dat beide producten veel overeenkomende ingrediënten hebben (glycerine, vitamine E, LHA, cafeïne, siliconen en een verzorgende olie), de textuur en beloofde werking heel erg overeenkomt en ik ben dan ook heel erg benieuwd of er meer soortgelijke producten van andere merken uit zullen gaan komen. Producten als deze van The Body Shop en Vichy raad ik aan als kuurproduct na een bevalling/kraamweek, na een serie nachtdiensten of bijvoorbeeld na de winter waarin je huid wat droger, ruwer en valer is.

Spreekt een jelly nachtmasker als één van deze jou aan om eens uit te proberen?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 1 maart 2015 at 10:07

  Yes please, ik ben gek op nachtmaskers. Je slaat als het ware twee vliegen in een klap. Ik ben heel benieuwd naar deze maskers. Vichy vind ik erg fijn.

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 22 februari 2015 at 20:48

  Klinkt super! Die massagetechniek van TBS ga ik wel eens uitproberen.

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 20 februari 2015 at 22:53

  Ik ben wel heel benieuwd!

 • Avatar van Annette - Ann Ages Gracefully
  Reply Annette - Ann Ages Gracefully 20 februari 2015 at 13:55

  Die van Vichy lijkt me fijn, Die van de Bodyshop vond ik helemaal niets helaas. Kreeg er de eerste keer enorme vlekken van op met name mijn wangen. Terug naar de winkel om nog een tester te halen. Toen kreeg ik het advies om het over de nachtverzorging te gebruiken maar eerlijk gezegd zag (en voelde) ik geen verschil. Ik zag daar de toegevoegde waarde niet zo van in. Ik zou dus zeker aanraden om eerst 1 of 2 testers te halen want is best prijzig full-size.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 februari 2015 at 14:05

   Bedankt voor het delen van jouw ervaring. Met huidverzorgingsproducten ligt het er inderdaad maar net aan welk huidtype je hebt.. Fijne tip ook van de samples, zeker handig om zo eerst eens te kunnen proberen :)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 20 februari 2015 at 10:44

  Oh dit lijkt me heerlijk!

 • Avatar van Vlijtig Liesje
  Reply Vlijtig Liesje 20 februari 2015 at 10:38

  Jeetje, dat je het ook nog op een bepaalde manier kunt aanbrengen! Ik kwak het altijd maar snel op mijn gezicht, als ik al een creme gebruik. Weer wat geleerd!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 20 februari 2015 at 10:19

  Dat nachtmasker lijkt mij super. Ik heb echter nog veel maskers in mijn kast liggen, dus dit moet wachten

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 20 februari 2015 at 10:13

  Oh ik ben hier heel benieuwd naar. Ik zou dan gaan voor die van TBS. Ik heb nu nog twee volle tubes met maskers liggen, maar deze ga ik absoluut hierna halen. Klinkt heerlijk! Thanks voor de review!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 februari 2015 at 08:30

  Wat een fijn product is die van TBS die gebruik ik zelf namelijk ook.
  Mijn huid van het gezicht knapt flinkt op, wordt zachter en elastischer.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 februari 2015 at 09:59

   Leuk om te lezen dat jij er ook een positieve ervaring mee hebt :)

 • Avatar van Debbie
  Reply Debbie 20 februari 2015 at 08:07

  Lijkt me heerlijk! Is het masker ’s morgens helemaal in je huid opgenomen? Of moet je ’t afwassen dan?

  • Avatar van Anita
   Reply Anita 20 februari 2015 at 08:16

   Hoi Debbie,
   De huid heeft het masker helemaal opgenomen maar wel weer reinigen en dagritueel doen en dan heb je een zachte huid waar de makeup nog mooier uitkomt

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 februari 2015 at 09:59

   Het is ’s ochtends echt helemaal ingetrokken, dus gewoon de normale ochtendroutine en je bent good-to-go :)

 • Avatar van Emy
  Reply Emy 20 februari 2015 at 08:06

  Lijkt me heerlijk, Desiree!
  Kan ik nu ook heel goed uitproberen omdat ik alleen op mijn rug mag liggen vanwege een 3-dubbele enkelbreuk! :)
  Elk nadeel heeft zijn voordeel hè

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 februari 2015 at 10:00

   Ai.. Ik hoop dat het snel heelt. Beterschap!

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 20 februari 2015 at 06:43

  Lijkt me heerlijk :) die van de Bodyshop zou ik graag eens uitproberen, heb momenteel ook veel last van gebroken nachten:( door mijn puppy en ik merk echt dat mijn huid ondanks mijn nachtverzorging toch nog erg droog aanvoelt.

  • Avatar van Anita
   Reply Anita 20 februari 2015 at 08:14

   Beau, bij de Bodyshop kun je een sample halen zodat je het kunt proberen. Zelf gebruik ik het nu een week en het is een heerlijk produkt.

   • Avatar van Beau
    Reply Beau 20 februari 2015 at 09:05

    Bedankt voor de tip ga dit weekend meteen even kijken ;)

   • Avatar van Desirée
    Reply Desirée 20 februari 2015 at 10:00

    Bedankt voor het delen van je tip om een sample te kunnen halen. Fijn dat jij het ook zo’n fijn product vindt!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 februari 2015 at 10:01

   Gebroken nachten zijn killing.. Succes! (Maar wel leuk zo’n puppy!!)

   • Avatar van Beau
    Reply Beau 20 februari 2015 at 11:16

    Dankjewel, ik krijg er heel veel liefde voor terug dus de gebroken nachten heb ik er graag voor over :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.