Beauty

Bourjois Paris très Confidentiel | Colorband eyeshadow & liner

11 februari 2015

bourjois-colorband-eyeshadow-liner-review-swatches-1
Alweer een tijdje geleden liet ik je de GOSH metallic eyeshadow sticks zien en vertelde ik erbij dat ik normaal gesproken totaal geen fan ben van creamy oogschaduws, maar deze sticks mij positief wisten te verrassen. En nu.. ben ik alweer enthousiast over crème-oogschaduw-sticks. Ook deze keer was ik weer redelijk sceptisch toen de producten binnen kwamen, maar na enkele uitgebreide testsessies moet ik concluderen dat deze Bourjois colorband eyeshadow & liner sticks misschien nog wel beter zijn dan de eerder besproken variant van GOSH. Kijk mee voor meer informatie, foto’s, swatches, review en natuurlijk een full face look.

bourjois-colorband-eyeshadow-liner-review-swatches-2
bourjois-colorband-eyeshadow-liner-review-swatches-3
De sticks komen in een dikke potloodvorm en zijn gewoon te slijpen met een dikke puntenslijper. En tsjah, laat ik die nu kwijt zijn en er één kleur met een afgebroken punt binnengekomen zijn. Ik kon hem dus niet swatchen (sorry!) maar heb hem wel met een fijn kwastje gebruikt als eyeliner in de complete look die je hier beneden ziet. Er zijn dus in totaal 6 kleuren verkrijgbaar:

– 01 Noir Abstrait (diep zwart en redelijk mat)
– 02 Brun Dadaïste (donkerbruin met een bronzen ondertoon)
– 03 Beige Minimaliste (beige goud van kleur)
– 04 Rose Fauviste (perzikroze met een gouden gloed)
– 05 Mauve Baroque (redelijk matte paars met een zilveren shimmer)
– 06 Gris Graffiti (donkergrijs met een satijnglans).

De potloden glijden over de huid, hebben een intense pigmentatie, komen in prachtige kleuren en zijn erg langhoudend en smudgeproof. Ze beloven ook waterproof te zijn en na een warme douchebeurt kan ik dit zeker beamen, helaas was dit voor mijn mascara een ander verhaal.. Ze zijn door de langhoudende formule wel wat lastiger van je oogleden te verwijderen, maar met een oliereiniger gaat dit alsnog redelijk snel en zonder dat je veel hoeft te boenen.

bourjois-colorband-eyeshadow-liner-review-swatches-4
bourjois-colorband-eyeshadow-liner-review-swatches-5
Ik gebruikte voor deze look de kleuren die mij het meest aanspraken. De roségouden kleur in de binnenste ooghoekjes, de paarse tint over mijn gehele bewegende ooglid, de grijze kleur heel lichtjes in de crease om het geheel wat diepte te geven en langs de onderste waterrand. Ik gebruikte een fijn kwastje om de zwarte kleur als eyeliner te zetten. Zoals je ziet geeft deze zeker een intense kleur af.

Met crème-oogschaduws ben ik altijd redelijk sarcastisch. “Oh, ja hij brengt wel mooi aan en laat zich fijn blenden maar dan zal je zien dat hij binnen no time in de plooitjes getrokken is en de eyeliner op mijn ooglid gestempeld is.” Maar nee, deze reactie bleef uit. Ja, zeker eens gaan proberen deze nieuwe oogschaduw en eyeliner potloden van Bourjois. Zeker met de leuke acties die er regelmatig bij de drogisterijen zijn is het het waard :)

De Bourjois colorband eyeshadow & liner sticks zijn verkrijgbaar voor €9,99 per stuk.

Spreken oogschaduwpotloden als deze jou aan? Welke kleur(en) vindt jij het mooiste?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 12 februari 2015 at 21:50

  Deze zien er heel fijn uit. En fijn dat ze niet in de lijntjes trekken

 • Avatar van alexa
  Reply alexa 11 februari 2015 at 21:02

  ze zien er heel erg goed uit! mooie kleuren!

 • Avatar van Dana
  Reply Dana 11 februari 2015 at 20:06

  Mooie kleuren zijn het!

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 11 februari 2015 at 20:03

  Whaa ik ben 45 en heb nog nooit een oogschaduwpotlood gebruikt ;(
  Ik vind het bij jou prachtig staan ;)
  De mauve kleur zou ik zelf wel uit willen proberen.

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 11 februari 2015 at 19:59

  Wat een prachtige look! Ik vind paars erg goed bij je staan!

 • Avatar van Yanna
  Reply Yanna 11 februari 2015 at 14:56

  Ik hou niet heel erg van oogschaduwpotloden maar deze zijn wel mooi!

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 11 februari 2015 at 14:31

  Dat klinkt goed! Bij mij gaat het ook altijd in de plooien zitten dus ook geen grote fan van zulke sticks. Maar mooie look zeg!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 februari 2015 at 10:40

   Thanks voor je compliment!

 • Avatar van Annette
  Reply Annette 11 februari 2015 at 14:08

  Gut zeg, ik hoor ze mijn naam reopen ;) deze wil ik zeker gaan proberen. Leuk review weer.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 11 februari 2015 at 11:27

  Het pigment is erg goed!

 • Avatar van Denise
  Reply Denise 11 februari 2015 at 11:08

  Ziet er mooi uit! Zelf ben ik toch van de poederoogschaduws, maar de kleuren zijn tof!

 • Avatar van Sjess
  Reply Sjess 11 februari 2015 at 10:07

  Ik vind dit soort potloden zo handig! Ik heb ze van Essence en die blijven echt enorm goed zitten, een regenbui of zweterige sportles overleven ze met gemak ^.^

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 februari 2015 at 10:40

   Bedankt voor het delen van deze budgettip, ik ga er zeker eens voor kijken!

   • Avatar van Sjess
    Reply Sjess 17 februari 2015 at 07:14

    Ik zie dat ze uit de collectie gaan bij Essence… :(
    Het zijn de Stays no matter what potloden… Als je ze ziet grijpen dus ;)

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 11 februari 2015 at 09:43

  Wauw, deze potloden klinken verrassend goed

 • Avatar van Deirdre
  Reply Deirdre 11 februari 2015 at 09:26

  Oh die zien er super uit zeg!! <3

 • Avatar van Mariëlle
  Reply Mariëlle 11 februari 2015 at 09:13

  Ik vind de kleuren er heel mooi uitzien!

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 11 februari 2015 at 09:04

  Ahh, wat een heerlijk positief artikel :-) Tof dat ze zo onwijs goed blijven zitten! Ik vind de tinten erg mooi. Ik kan niet kiezen, haha!

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 11 februari 2015 at 08:24

  Ze zien er heel mooi uit!

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 11 februari 2015 at 08:12

  Wauw wat een mooie look. Nu ben ik ook wel heel nieuwsgierig hoe dit op een wat rimeliger velletje het uitpakt.
  Paars tinten zijn mijn favoriet bij mijn blauwe ogen. Dus de 05 zou op nummer 1 komen.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 11 februari 2015 at 07:20

  De nude teinten spreken me erg aan!
  Mooie natural look ;-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.