Persoonlijk Reizen & vrije tijd

Family travel | Hof van Saksen

18 februari 2015

hof-van-saksen-ervaring-4ck-review-2
Als je mij volgt via Instagram en/of Twitter dan kan het je niet ontgaan zijn dat we vorige week genoten van een heerlijk midweekje Hof van Saksen, wat onderdeel is van Landal GreenParks. We verbleven er met z’n drietjes in een Saksische ‘kinder’boerderij en vandaag deel ik onze ervaringen over de accommodatie, het resort en de omgeving èn geef ik enkele tips voor als je ook een vakantie naar Drenthe in gedachten hebt. Natuurlijk inclusief enkele persoonlijke foto’s! :)

hof-van-saksen-ervaring-4ck-review-1
Hof van Saksen
Het resort is heel ruim opgezet en is autovrij. Dit laatste heeft zijn voors (rustiger op het park, het oogt vriendelijker en het doet geen afbreuk aan de stijl van het vakantiepark) en zijn tegens (vooral als het regent baal je flink van een wandeling naar de auto) maar gelukkig is het nooit ver lopen naar één van de centrale parkeerplaatsen.

De Saksische boerderijen, de ruimte, de mooie aanleg van de verschillende speeltuintjes, grasvelden, de mooi verlichte hoofdlaan.. Ja, dit geeft zeker een luxe vakantiegevoel vanaf het moment dat je door de poort naar binnen komt. Het hoofdgebouw heeft een prachtige hotelstijl en is ingericht door interieurontwerper Piet Boon. In dit hoofdgebouw zijn verschillende restaurants, het zwembad, de spa & wellness, een gift & fashion store en een business center te vinden. Een paar minuutjes lopen vanaf het hoofdgebouw heb je verder nog een indoor speelparadijs, bowling, fietsverhuur en een supermarktje, dus je hebt alles in de buurt om je niet te hoeven vervelen.

Het zwembad is ruim opgezet, bestaat uit verschillende peuter-, kinder- en zwembaden en er is een 107 meter lange wildwaterbaan. Voor kinderen van jong tot oud is er naast alle faciliteiten die ik al genoemd heb nog veel meer leuks te doen zoals deelnemen aan één van de edutainment academies, de Hang-Out en de Bounz Arena met 24 trampolines en een tumblingbaan.

Wij hebben ons met z’n drietjes voornamelijk vermaakt in de accommodatie, het zwembad en het indoor speelparadijs. Fijn dat we met Shae elke dag gewoon rustig konden zwemmen en ook in het indoor speelparadijs was een afgezette hoek voor kindjes van 0 tot 4 jaar. We hebben natuurlijk nog rekening te houden met de slaapjes van Shae overdag en tijdens deze slaapjes genoten wij lekker onderuit op de bank heerlijk van de open haard in het huisje of ging ik uitgebreid in bad waar ik eindelijk wat Lush badproducten (zoals die uit de Valentijnsdagcollectie) kon uitproberen ♥

hof-van-saksen-ervaring-4ck-review-4
hof-van-saksen-ervaring-4ck-review-8
hof-van-saksen-ervaring-4ck-review-9
hof-van-saksen-ervaring-4ck-review-7
De accommodatie (‘kinder’boerderij 4CK)
Het huisje in de stijl van een Saksische boerderij past helemaal bij de look & feel van dit vakantiepark en is lekker ruim opgezet. In dit type heb je een tweepersoons slaapkamer met televisie, een kinderkamer met een stapelbed en een babykamer volledig ingericht met commode, aankleedkussen en een kinderbedje met fatsoenlijke matras. Ook in de badkamer is er aan de kleintjes gedacht met badspeeltjes, een babybadje, opstapkrukjes en een potje. Verder is er een kinderstoel aanwezig in het huisje, een goed traphekje bovenaan de trap, een box, redelijk wat binnen- en buitenspeelgoed, zijn alle stopcontacten van binnenuit beveiligd en is er kinderservies aanwezig. Al met al scheelt het je een boel spullen wat je niet vanuit huis hoeft mee te nemen.

Het huisje is luxe ingericht qua meubelen en onder andere een LED televisie en Blu-ray speler en maakt een warme en gezellige indruk waar wij ons meteen thuis voelden. Er is een grote hoekbank, een fijne eethoek, ruime hal waar gemakkelijk een kinderwagen in kan staan en een luxe keuken met alles erop en eraan. Zelfs een servicepakketje met koffie (Nespresso), thee, suiker en koffiemelk is hier standaard al aanwezig. Oh, ook fijn om te weten dat er bij Hof van Saksen standaard een handdoekenpakket per persoon, een keukendoekenpakket, opgemaakte bedden èn gratis wifi is.

hof-van-saksen-ervaring-4ck-review-5
De omgeving
Mocht je je met het heerlijke huisje en de vele faciliteiten op het park toch nog vervelen of er even tussenuit willen, dan komt dat in de omgeving van Nooitgedacht helemaal goed. Hieronder enkele tips:

– shoppen in Assen of iets verder in Groningen
– wandelen en fietsen in de natuur
Dierenpark Emmen
– de hunnebedden in Borger
– verschillende grote indoor speeltuinen voor kids (Plopsa indoor, Kabouterland en Speelstad Oranje)
– voormalig kamp Westerbork
– American fun restaurant Yankee Doodle in Assen.

hof-van-saksen-ervaring-4ck-review-3

Van de glijbaan gaan met z’n drietjes <3

Persoonlijke aanraders
Wij bestelden op een avond met slecht weer, een vermoeid kindje van al het spelen en geen puf om te koken een pizza, pasta en salade bij restaurant Gusto op het park en dit smaakte ons goed. De carpacciosalade is zeker aan te raden. Voor de donderdagavond zochten we een restaurant op en kwamen we uit bij Yankee Doodle in Assen. Een enorm leuk Amerikaans themarestaurant met all you can eat concept waar je vis of vlees à la minute voor je wordt bereid en er echt voor iedereen wat lekkers te vinden is. Yum! Op vrijdag sloten wij het midweekje af door in het Grand Café op het park een ontbijtje te reserveren. Bij aankomst stond er een volledig gedekte tafel voor ons klaar en werden de broodjes en croissantjes vers uit de oven, het perfect gekookte eitje, verse jus d’orange, vleeswaren, kaas, zoet beleg en koffie aan tafel gebracht. Ook hier was er aan Shae gedacht met een kinderstoel en kon ze zo meegenieten met een boterhammetje pindakaas, stukje croissant en een glas halfvolle melk.

Wij hebben in ieder geval genoten van onze vakantie. Het is zo heerlijk om er met z’n drietjes op uit te trekken! En al hebben we samen al best wat vakantieparken bezocht, Hof van Saksen stak er voor ons tot nu toe bovenuit qua ruimte, rust en luxe en is perfect voor een vakantie met kinderen/family travel. Het is fijn dat er voor oudere èn jongere kinderen veel te doen is, het eten en drinken bij de faciliteiten goed verzorgd is (zo is bij het indoor speelparadijs het broodje gerookte zalm ook echt heerlijk), de huisjes mooi en luxe zijn ingericht en je hier een minder massaal gevoel krijgt als bij veel andere vakantieparken. Ik heb het verblijf voor deze midweek aangeboden gekregen als persverblijf, maar we hebben besloten hier zeker vaker naar terug te komen voor wat quality time en om tot rust te komen.

Ben jij wel eens naar Hof van Saksen geweest? Spreekt een vakantiepark zoals deze jou aan of ben je meer van het kamperen of hotelvakanties?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Reply Welk Landal park is het leukste met kinderen? (Reviews) 5 januari 2019 at 22:09

  […] die echt superleuk zijn! Ook Desiree van Curvacious is er destijds met een baby geweest en schreef er een review over. We raden wel allebei, wanneer je met kinderen gaat, de kinderboerderij huisjes aan. Deze zijn […]

 • Avatar van Nanda
  Reply Nanda 19 februari 2015 at 11:02

  Nog nooit geweest, stond heel hoog op mijn wishlist, nog even en ik mag gaan! :-D

 • Avatar van Dineke
  Reply Dineke 19 februari 2015 at 00:06

  Ziet er heerlijk uit! Fijn dat jullie genoten hebben, lekker even opladen. De huisjes zien er ook heel knus uit!

 • Avatar van Janneke van Dijk
  Reply Janneke van Dijk 18 februari 2015 at 15:47

  Leuk artikel Desiree. Hof van Saksen ken ik erg goed. Lekker luxe. Maar is dit nu een gesponsord artikel? Mocht je met je gezinnetje daar verblijven? Goed om te lezen dat je zo veel plezier hebt gehad.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 februari 2015 at 16:23

   Dankjewel voor je compliment :) Ik heb niet betaald gekregen voor het artikel, maar heb wel het verblijf aangeboden gekregen zoals vermeld staat in het artikel.

 • Avatar van Monique
  Reply Monique 18 februari 2015 at 11:06

  Wat ziet dat er prachtig uit! Ik ben alleen bekend met Center Parcs. Van huis uit zijn we altijd gaan kamperen, maar met een kleintje erbij vind ik de luxe van een huisje of chalet praktischer. Fijn artikel, ga het in m’n achterhoofd houden! :)

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 18 februari 2015 at 11:02

  Dat lijkt me superleuk reisje

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 18 februari 2015 at 10:54

  Ik kende het nog helemaal niet dus ik ben daar ook nooit geweest. Het ziet er wel heel mooi uit hoor!

 • Avatar van Selina
  Reply Selina 18 februari 2015 at 10:33

  Ziet er heerlijk uit! Ben nooit naar Hof van Saksen geweest omdat het voor mij zo dichtbij huis is. Het is wél een prachtige omgeving!

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 18 februari 2015 at 10:02

  Heerlijk ben zelf nog niet op het park geweest aangezien het hier zo dichtbij is, maar de omgeving is wel heel fijn. Leuk om te lezen dat jullie zo positief zijn en dankzij dit blogje heb ik besloten binnenkort weer eens naar Yankee Doodle te gaan. :)

 • Avatar van Priscilla
  Reply Priscilla 18 februari 2015 at 09:56

  Ik wil ook zo’n konijn voor op de muur! Echt tof! Had al veel over Hof van Saksen gehoord, het lijkt me echt een mooi park.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 februari 2015 at 10:35

   Haha! Was het eerste wat ik tegen Paul zei, dat ik ook zo’n konijn op de muur wilde in de hal <3

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 18 februari 2015 at 09:10

  Dat klinkt echt goed allemaal zeg, heerlijk! Zelf gaan we nooit weg (2 jaar werkeloos, zeg maar dag tegen je centen) maar ik ben als kind een keer naar Center Parcs geweest en dat was ook echt tof. Hopelijk kunnen we aankomende zomer eens weg, als ik ander werk vind ;-)

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 18 februari 2015 at 08:10

  Wauw wat een mooi huisje. Dit is mijn stijl. We gaan niet vaak weg (helaas een zoon die al 3 ongelukken heeft gehad, andere puber moet weer een fiets en ga zo maar door)… We hopen ooit nog op vakantie te kunnen gaan. Ik ben geen kampeerder, liever een huisje.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 18 februari 2015 at 07:25

  Heerlijk zo een vakantie!
  Het ziet er mooi uit!
  Heel uitgebreid.
  Leuk artikel.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.