Beauty

Love it! | Kérastase chronologiste fragrant oil

16 februari 2015

kerastase-chronologiste-haarolie-haarparfum-review-2
Of het nu voor het haar, gezicht of lichaam is, ik ben een enorme fan van verzorgingsproducten waarin oliën verwerkt zitten. Zelfs nu met kort haar gebruik ik alsnog na het douchen altijd eerst een haarolie voor ik verder ga met de verdere styling. Het zorgt voor lekker zacht, makkelijk doorkambaar en zacht haar, het pluist minder èn vaak ruiken haaroliën ook nog eens heerlijk. Sinds kort heb ik een nieuwe variant van Kérastase in huis uit de Chronologiste lijn en ik was gelijk verliefd. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en een review.

kerastase-chronologiste-haarolie-haarparfum-review-1
De Chronologiste haarverzorgingslijn is nieuw in het Kérastase assortiment en enkel verkrijgbaar bij de Kérastase Advies-Kappers. Het is dus een lijn waar je iets lastiger aan kan komen, maar als je op zoek bent naar de ultieme luxeverzorging voor je haren dan is het de zoektocht meer dan waard. Er zit onder andere abyssine extract in wat gevonden kan worden op de bodem van de Stille Oceaan en erom bekend staat de meest extreme omstandigheden te overleven. Het is in een biotechnologisch laboratorium in-vitro bewezen dat het een kalmerende, reparerende en beschermende werking heeft. Gecombineerd met gluco-lipid GL en bisabolol zorgt het voor heropbouw van de haarvezel en voor een verzachtende en kalmerende werking op de hoofdhuid. De hele lijn bestaat uit de volgende producten:

– een mild scrubbende pre-shampoo 200ml, €37,95
– een revitaliserende shampoo 250ml, €27,50
– een regenererend masker 200ml, €47,00
– een fragrant oil (haarolie en haarparfum in één) 120ml, €44,60.

kerastase-chronologiste-haarolie-haarparfum-review-3
Van alle haaroliën/haarparfums die ik ooit geprobeerd heb, moet dit toch wel de meest luxe variant zijn en dat heeft ook zeker met de geur te maken. Zo is de geur van dit product namelijk ontwikkelt in samenwerking met meesterparfumeur Alberto Morillas, bekend van geuren als Bulgari Omnia, Giorgio Armani Sensi en Flower by Kenzo. Waar de meeste haarparfums een alcoholbasis hebben die de haren helaas kan uitdrogen, is dit haarparfum gemaakt met een basis van oliën. De geur is heerlijk mysterieus en warm en je ruikt er jasmijn absolue, mirre-extract, rozen, licht hout en muskus in. Een echte verleidelijke en vrouwelijke geur die in het haar ook nog eens redelijk lang blijft ruiken ♥

kerastase-chronologiste-haarolie-haarparfum-review-4
kerastase-chronologiste-haarolie-haarparfum-review-5
Er zit onder andere maïsolie, arganolie, theeplantolie, jasmijnolie, amla olie (uit de Indiase kruisbesboom) en mirre extract in op een siliconenbasis. Dit laatste zorgt voor een goed verdeelbaar product en waar het op het lichaam bij sommigen nog wel eens voor onzuiverheden kan zorgen, heb je hier in je haren natuurlijk geen last van. Je hebt van deze haarolie/haarparfum maar een klein beetje nodig en werkt het in je vochtige haar als leave-in nadat je je haar handdoekdroog hebt gemaakt. Je zal merken dat je haar makkelijker doorkambaar wordt, sneller droogt, superzacht en mooi glanzend aanvoelt èn ook nog eens heerlijk zal gaan ruiken. Als je haar helemaal opgedroogd is kan je ook nog een klein beetje in de puntjes of over je haar ‘aaien’ om zo eventuele pluishaartjes tegen te gaan en de puntjes lekker zacht te maken.

Ik vind hem in vergelijking met veel andere haaroliën die ik heb geprobeerd een stuk fijner in gebruik omdat hij zuiniger is en beter lijkt te voeden (daarom is een klein beetje ècht genoeg!) en in vergelijking met andere haarfparfums blijft de geur ook nog eens langer hangen èn droogt hij niet uit zoals haarparfums vaak helaas wel doen vanwege de alcoholbasis. Met de flacon van 120ml kan je dus zeker een flinke tijd vooruit!

Gebruik jij wel eens een haarolie? Zo ja, welke is jouw favoriet?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 18 februari 2015 at 17:40

  Klinkt heerlijk! Ik heb gisteren voor het eerst de preshampoo gebruikt en de geur is hmm, zalig!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 februari 2015 at 22:44

   Oh, daar ben ik heel benieuwd naar. Lijkt me bijzonder met de scrubbende werking :)

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 17 februari 2015 at 12:55

  Dit klinkt als iets waar ik elke dag aan zou snuffelen of ik het nu elke dag gebruik of niet ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 februari 2015 at 15:56

   Daar is de geur ook perfect voor, zo lekker warm en ‘cocoonerig’ ^^

 • Avatar van Rory Blokzijl
  Reply Rory Blokzijl 17 februari 2015 at 12:44

  Wow, dat klinkt als een hele fijna haarolie. Ik kan mij die alleen niet veroorloven. Ik gebruik nu een sample van biosilk (geen haarparfum maar wel een dunnig serum). Wat vind je daarvan? Als budgetolie gebruik ik die van Syoss. Maar in een hamsterbui heb ik ineens vier van die pompjes gekocht wat toch wel erg veel is. Dikke kans dat ik daar járen mee doe. Oja, eerder (toen ik nog werkte en in de Utrechtsestraat mijn pauzes doorbracht;) gebruikte ik rijstolie of iets dergelijks van Aveda. Was ook rond de 40euro geloof ik. Heerlijk spul.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 februari 2015 at 15:57

   Biosilk vind ik ook heel fijn! Die geur is ook al zo lekker, alleen blijft deze minder lang ruiken op mijn haar. Aveda = liefde ;)

 • Avatar van Jacky Baan
  Reply Jacky Baan 17 februari 2015 at 09:14

  Wat ziet het er heerlijk uit, alleen door de verpakking al wil ik het hebben!

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 16 februari 2015 at 21:31

  Alleen al de verpakking is zo sjiek. Mijn haar zit momenteel voor geen meter, morgen even op zoek naar een olie.

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 16 februari 2015 at 20:47

  het klinkt prima,maar ik heb nog nooit geen haarolie gebruikt!

 • Avatar van Aurelie
  Reply Aurelie 16 februari 2015 at 19:25

  Die haarolie lijkt echt geweldig! Ik gebruik eigenlijk nooit een haarolie omdat ik vind dat ze mijn haar wat vettig maken.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 16 februari 2015 at 19:12

  Wauw, dit zal het kapsel een perfecte boost geven!
  Maar hier moet men heel diep voor in de buidel tasten.
  Inderdaad ga ik voor de goedkopere merken die ook perfect werken.

 • Avatar van Natascha Velthuis
  Reply Natascha Velthuis 16 februari 2015 at 16:46

  Een mooi artikel. Super chique. Heb je ook een budget aanrader voor haarparfum/olie?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 februari 2015 at 16:49

   Ik vind dan de haaroliën van Dove en Guhl zeker aanraders. Fijn in gebruik en deze ruiken ook erg lekker :)

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 16 februari 2015 at 16:19

  Ik gebruik iedere dag de miraculeus oli van garnier. Die vind ik persoonlijk echt super fijn en zuinig in gebruik. Deze lijkt me ook fijn maar ik schrik vd prijs.

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 16 februari 2015 at 15:37

  Deze haarolie lijkt mij heerlijk :) ik gebruik momenteel de haarolie van L’Oreal Elvive en die bevalt ook heel goed.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 16 februari 2015 at 15:30

  Klinkt wel goed!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 16 februari 2015 at 15:23

  Wauw, dat klinkt als een heerlijke haarolie

 • Avatar van Delphine
  Reply Delphine 16 februari 2015 at 14:51

  Kérastase is geweldig! Heb zelf de Oléo lijn voor krullen en ik zweer erbij! Fijn om nog een Kérastase fan tegen de komen!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.