Beauty

Love it! | NIVEA creme smooth shower cream

8 februari 2015

nivea-creme-smooth-shower-cream-review-1
Eerlijk toegegeven: ik ben als het op beautyproducten neerkomt een luxepaardje. Ok, ik ben hierin gewoon best verwend. There, I said it. Maar soms komt er een product binnen waarvan je bij het lezen van het persbericht al enthousiast wordt en dit na het besnuffelen en uitproberen alleen maar erger wordt. Zo heb ik dat nu met de nieuwe NIVEA creme smooth shower cream. Een heerlijk budgetvriendelijk èn verzorgend doucheproduct.

nivea-creme-smooth-shower-cream-review-2

Qua ingrediënten had ik liever dat de Sodium Laureth Sulfate (SLES) er niet in zat – er zijn tenslotte zachtere reinigers op de markt – en dat het parfum wat verderop in de ingrediëntenlijst had gestaan, maar de toegevoegde verzorgende ingrediënten maken dit voor mij zeker goed. Daarnaast ben ik met doucheproducten een beetje minder streng omdat ik hier gewoonweg minder last van heb als er wat minder ‘schone’ ingrediënten in zitten. Komt natuurlijk omdat je het over het algemeen goed afspoelt denk ik zo :)

Qua voedende ingrediënten zitten er de volgende fijne ingrediënten in:

Glycerine – De naam klinkt niet heel erg fancy en het zit in zoveel producten dat je bijna zou vergeten dat het een erg fijne eigenschap heeft, namelijk dat het één van de meest hydraterende stoffen is die ook van nature in de huid aanwezig is. Het is veilig, mild, effectief en niet irriterend voor de huid.

Glyceryl Glucoside – Een hydraterend en verzorgend ingrediënt met een herstellende en verzachtende eigenschap welke ook nog eens goed is voor de elasticiteit van de huid.

Shea Butter – Een echte superfood voor de huid vol met vitamines en mineralen die de huid voedt, verzorgt, verzacht, beschermt en helpt om te revitaliseren. De aanwezige allantoïne in shea butter stimuleert de celvernieuwing en verstevigt de huid. Een onmisbaar beautyingrediënt voor de droge huidtypes.

Citric Acid – Hoe gek het ook mag klinken, want citroenzuur klinkt als een gevaarlijk stofje, het is een erg fijn ingrediënt in huidverzorgingsproducten. Het verwijdert op een zachte manier dode huidcellen en verbetert de microcirculatie en de elasticiteit van de huid. Daarnaast houdt het de pH-waarde van de huid intact en beschermt het tegen schadelijke bacteriën.

nivea-creme-smooth-shower-cream-review-3

De douchecrème heeft een heerlijke romige, ietwat nootachtige en frisse geur die me doet denken aan de echte Nivea geur van de crème in het welbekende blauwe blik. De geur is best intens en blijft na het douchen ook nog lange tijd subtiel op de huid achter. De crèmige substantie verandert in combinatie met een puff in een romig schuim en bij het afspoelen merk ik zeker dat er verzorgende ingrediënten in zitten aangezien de druppeltjes een beetje op de huid blijven liggen. Iets wat je vast herkent als je wel eens een douche olie gebruikt. Door de voedende ingrediënten krijg je een soort hydraterend laagje op je huid waar waterdruppeltjes op blijven liggen. Na het afspoelen en afdrogen voel je nog steeds lichtjes dat effect en zou je als je niet zo’n heel droge huid hebt niet eens meer hoeven te smeren met een bodylotion.

De NIVEA crème smooth shower cream is vanaf komende week verkrijgbaar voor €3,49 (250ml).

Wat is op dit moment jouw favoriete product voor onder de douche?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 22 februari 2015 at 20:50

  Klinkt als een fijne douchegel! Zeer benieuwd naar de geur!

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 8 februari 2015 at 20:52

  Ik ben eigenlijk niet op 1 merk gericht. Pak vaak wat in een aanbieding is. Echter mijn man heeft het liefst het meisje met de melk! ☺

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 februari 2015 at 21:31

   Ahhh Melkmeisje! Brengt altijd herinneringen van vroeger naar boven met een enorm schuimbad vol <3

 • Avatar van Donna Luisa
  Reply Donna Luisa 8 februari 2015 at 20:41

  Klinkt goed! Ik vind Nivea douchegels sowieso vaak fijn!

 • Avatar van Britt
  Reply Britt 8 februari 2015 at 14:52

  Lijkt een heerlijk shower cream te zijn, momenteel gebruik ik een showerfoam van Melkmeisje :p

 • Avatar van Lisanne
  Reply Lisanne 8 februari 2015 at 14:21

  Lijkt mij een fijne shower cream! Ik gebruik ook graag de Nivea creme care douchcreme.
  Maar nu staat er een Rituals douchefoam in de badkamer.

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 8 februari 2015 at 13:22

  Klinkt prima. Bij Nivea krijg je altijd waar voor je geld vind ik.

 • Avatar van Dhini
  Reply Dhini 8 februari 2015 at 11:42

  Klinkt heerlijk shower

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 8 februari 2015 at 11:42

  Dat klinkt als een leuke douchegel

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 8 februari 2015 at 11:10

  Ik haal nooit Nivea, weet niet zo goed waarom! Wat als ik dit lees dan lijkt ie me juist heel fijn!

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 8 februari 2015 at 11:00

  De geur lijkt me heerlijk! Wat fijn dat deze variant zo voedend is voor de huid. Een echte must voor deze periode van het jaar :-)

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 8 februari 2015 at 10:03

  Ik ga dit product zeker een keer uitproberen :) Nivea staat altijd in onze badkamer maar mijn favoriete douche product is op dit moment Rituals ;)
  Fijne zondag!

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 8 februari 2015 at 06:54

  Ik heb net mijn laatste fles Nivea opgemaakt. Ik stap over op een ander merk, maar doe dat met pijn in mijn hart. Ik ben dol op Nivea. De showergels, de bodylotion, de deo. Heerlijk! Dit lijkt me ook weer een heel fijn product.

 • Avatar van Michaela
  Reply Michaela 8 februari 2015 at 06:49

  Klinkt als een heerlijke geur en een fijn product :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 8 februari 2015 at 06:46

  Ik ben dol op huidverzorgingsproducten van dit merk en het maakt de huid zeer soepel, elasticher en zachter.
  Ook werkt het hydraterend en last van een droge huid heb ik na een lange tijd niet meer als ik dit merk gebruik.
  Maar dit douche product ken ik niet en zal het zeker snel gaan kopen.
  Op dit moment gebruik ik iets van een heel ander merk.

  Ik wens je een fijne dag Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.