Beauty

Max Factor colour intensifying balms

2 februari 2015

max-factor-colour-intensifying-balm-review-swatches-1

Ik was al enthousiast over de nieuwe crème puff blushes die Max Factor onlangs lanceerde en vandaag laat ik weer een nieuw product aan je zien waar ik vrolijk van word. De colour intensifying balms zijn lipbalms die je qua kleurintensiteit op kan bouwen tot je de gewenste dekking krijgt die jij mooi vindt zodat je voor een subtiele kleur kan gaan of juist voor een knallend effect. Onlangs kreeg ik deze beauties toegestuurd en vandaag laat ik ze aan je zien met informatie, foto’s, reviews, swatches en full face looks.

max-factor-colour-intensifying-balm-review-swatches-2
max-factor-colour-intensifying-balm-review-swatches-3
De lipbalms zitten in een goudkleurige huls met een transparante dop en aan de binnenhuls kan je al gemakkelijk zien welke kleur je in handen hebt. Heel erg handig! De verpakking had iets stijlvoller kunnen zijn als er bijvoorbeeld gebruik was gemaakt van goudkleurig metaal in plaats van plastic, maar ze voelen wel stevig aan en voldoen voor wat ze horen te doen. Door te draaien, draai je de balm omhoog vanuit de gekleurde binnenhuls. Er zijn in Nederland vijf kleuren verkrijgbaar:

– 05 Sumptuous Candy
– 10 Charming Coral
– 15 Posh Poppy
– 20 Luscious Red
– 25 Voluptuous Pink

max-factor-colour-intensifying-balm-review-swatches-4
max-factor-colour-intensifying-balm-review-swatches-5
max-factor-colour-intensifying-balm-review-swatches-6
Ik vind het heel jammer en echt een gemis dat Max Factor geen ingrediëntenlijstjes op hun producten vermeld en ook via de Nederlandse en Engelse website kan ik er niet achter komen. Via een buitenlandse webwinkel die deze balms verkoopt hebt ik de ingrediëntenlijst kunnen achterhalen en zo zie ik dat er onder andere wonderboomolie, cacao boter, mango boter, shea butter, kokosolie, aloë vera extract en vitamine E in zit. Met recht een lippenbalm te noemen dus, want er zitten heerlijk voedende, hydraterende en verzorgende ingrediënten in. De geur en de smaak van de balms is heel subtiel zoetjes, maar niet overheersend en dat vind ik heel prettig.

Zoals je ziet is de kleur inderdaad mooi op te bouwen zonder dat het een te dikke laag op de lippen wordt en niet meer prettig draagt. Op de full face foto’s heb ik ze allemaal aangebracht in twee laagjes zodat je het effect zal zien van hoe je hem gemiddeld het vaakst zal dragen. Mijn favorieten? Sumptuous Candy, Charming Coral en Voluptuous Pink.

De balms brengen prettig aan, laten geen plakkerig gevoel achter, hebben een subtiel glansje, accentueren eventuele droge lippen of velletjes niet en blijven redelijk lang zitten. Even bijwerken na een hapje en een drankje is wel aan te raden, maar ook weer zo gedaan vanwege de fijne vorm van de stick.

De Max Factor colour intensifying balms zijn verkrijgbaar voor €10,99 per stuk.

Is dit een lipproduct wat jou aanspreekt? Welke kleur is jouw favoriet?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Dhini
  Reply Dhini 5 februari 2015 at 10:52

  Prachtig kleuren.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 3 februari 2015 at 10:03

  Voluptuous Pink staat je erg mooi en vind ik ook het mooiste. Het lijkt me wel een heel fijn product.

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 2 februari 2015 at 23:53

  Charming coral vind ik het mooiste bij je staan en is mijn favoriet. Lijkt me een fijne lipbalm.

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 2 februari 2015 at 20:33

  De felroze tint vind ik wel heel erg mooi!

 • Avatar van Sharona
  Reply Sharona 2 februari 2015 at 19:53

  Zijn bedrijven niet verplicht om een ingrediënten lijst op het product te zetten? Wat gek. Deze balms zien er leuk uit maar ik zal ze niet snel kopen denk ik.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 februari 2015 at 09:11

   Dat zijn ze volgens mij ook.. Ik kreeg in ieder geval mail dat ze de feedback over de ingrediënten mee zullen nemen. Ben benieuwd :)

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 2 februari 2015 at 19:18

  Ziet er mooi uit, zelf is Charming Coral mijn favoriet van de 5.

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 2 februari 2015 at 17:24

  Charming Coral is heel subtiel, maar Voluptuous Pink is ook erg mooi!

 • Avatar van Mariëlle
  Reply Mariëlle 2 februari 2015 at 16:39

  Ik zou hier zelf niet voor gaan omdat ik vaak gewoon echt lipsticks draag. Maar ik kan goed snappen dat andere dames hier wel van houden!

 • Avatar van Amelie
  Reply Amelie 2 februari 2015 at 15:45

  Ik had iets meer kleur verwacht, maar ze lijken me wel fijn!

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 2 februari 2015 at 15:14

  Wat klinken deze heerlijk zeg, wat een geweldige en voedende ingrediënten zitten erin, zeg! Jammer inderdaad dat je de ingrediënten via een buitenlandse site moest ontdekken.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 2 februari 2015 at 11:50

  Wat een leuke kleurtjes!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 2 februari 2015 at 11:33

  Oh ze zijn verrassend goed gepigmenteerd

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 2 februari 2015 at 10:41

  die koraal kleur is pretty :D

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 2 februari 2015 at 09:21

  Fijn dat deze zeer goed hydraterende lipsticks verzorgend werken.
  Ik vindt die roze kleur zo mooi.

  Xoxo

 • Avatar van Simone
  Reply Simone 2 februari 2015 at 07:39

  Echt van die ideale balms voor een snelle look naar bijvoorbeeld college.

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 2 februari 2015 at 07:26

  Die laatste ziet er wel mooi uit!

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 2 februari 2015 at 07:24

  Wat een lief uitziende lip balsems! De subtiele tinten vind ik erg mooi. Wat een gemiste kans dat je zoveel moeite moest doen om achter het ingrediëntenlijstje te komen. Ik vind dat bedrijven daar ‘open en eerlijk’ in moeten zijn door het bijvoorbeeld op het product of op de website te plaatsen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 februari 2015 at 08:58

   Ik hoop ook echt dat ze dit aan gaan passen en, correct me if I’m wrong, volgens mij zijn ze zelfs verplicht de ingrediëntenlijst te vermelden..

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.