Beauty

Natura Siberica | Thermo body mask

26 februari 2015

natura-siberica-thermo-body-mask-slimming-review-1
Ik had al wel van het merk Natura Siberica gehoord, maar nog nooit wat van geprobeerd tot er een leuk perspakket binnen kwam waar onder andere dit Sauna & Spa thermo body mask slimming in zat. De verpakking, de omschrijving, de zachte geur en het feit dat Natura Siberica een biologisch en ecologisch verantwoord en gecertificeerd merk is maakten mij direct enthousiast. Tijd om de ingrediënten uit te pluizen, de gebruiksaanwijzing door te nemen en deze grote pot mee de badkamer in te nemen voor wat welverdiende me-time.

natura-siberica-thermo-body-mask-slimming-review-3
Natura Siberica is opgericht in 2007 en maakt huidverzorgingsproducten op basis van biologisch gecertificeerde, krachtige wilde kruiden, bessen, planten en grassen uit Siberië en het Verre Oosten. De planten schijnen krachtige eigenschappen en hoge concentraties effectieve bestanddelen te bezitten. Alle ingrediënten worden handmatig geplukt door kleine Siberische stammen op specifieke momenten zodat ze de hoogst mogelijke concentratie aan werkzame stoffen bevatten en het de natuur zo min mogelijk belast zodat de natuurlijke bronnen niet uitgeput raken.

Fijn om te weten: de producten bevatten voor minstens 95% aan ingrediënten van plantaardige oorsprong en zijn vrij van siliconen, minerale oliën, sulfaten, parabenen en kunstmatige geur- en kleurstoffen.

natura-siberica-thermo-body-mask-slimming-review-2
De basis van dit masker bestaat uit hydraterende glycerine en Chinese klei (kaolin), deze klei staat bekend als één van de lichtste en meest kalmerende varianten, helpt met de afvoer van afvalstoffen en verbetert de elasticiteit van de huid. Daarnaast zit er onder andere extract van kastanje, salie, honing, jeneverbes, den en zeewier, cafeïne en dennenolie in. Het geheel maakt een product wat de volgende werking op de huid heeft:

– reinigend
– ontslakkend
– stimuleert de doorbloeding
– verstevigt de huid
– herstelt de huidstructuur
– verzacht
– vochtafdrijvend.

Het is de bedoeling dat je dit masker op de probleemzones van je lichaam aanbrengt, zo’n 15 tot 20 minuten laat intrekken en vervolgens goed afspoelt met warm water. De werking wordt trouwens nog wat versterkt als je van tevoren je lichaam een goede scrubbeurt geeft.

natura-siberica-thermo-body-mask-slimming-review-4
natura-siberica-thermo-body-mask-slimming-review-5
Het masker heeft een dikke substantie maar smeert wel prettig uit en na een paar minuutjes heb je zo je probleemzones goed ingesmeerd. Ik concentreerde me hierbij op mijn buik, billen, bovenbenen en de binnenkant van de bovenarmen. Tijdens het inwerken van het lichaamsmasker voelde ik dat het een beetje warm werd, maar het voelde niet oncomfortabel aan. In de tussentijd bracht ik een haarmaskertje aan en gaf ik mijn gezicht een peeling en bracht ik een gezichtsmaskertje aan. Na het afspoelen en afdrogen van mijn huid voelde deze op de delen van het masker lekker zacht maar toch ook wat gespannen aan, op een positieve manier. Persoonlijk denk ik niet dat je probleemzones weg zal krijgen met een masker of crème, wel geloof ik in een licht verstevigend effect en dat je huid er lekker zacht van wordt is ook mooi meegenomen natuurlijk.

Bereid je wel voor op wat geklieder en het is handig om dit insmeren in de badkuip of douchecabine te doen en ook tijdens het afspoelen zal het even wat rommel geven. Het wordt namelijk een beetje hard op de huid en het duurt dan ook even voor je het af hebt gespoeld en de badkuip/douchecabine hebt schoongespoeld.

Het Natura Siberica thermo body mask is bij Skinnovators verkrijgbaar voor €22,95 en komt in een grote pot met een royale inhoud van 370ml. Ik ben door dit product in ieder geval wel benieuwd geworden naar meer van het merk en de andere grote potten met hierin de hot salt bodyscrub en de rijke massageboter klinken ook erg aantrekkelijk. Die maken samen trouwens ook een erg mooi en luxe verwenpakket waarmee je alles voor het lichaam in huis hebt voor dat heerlijke wellnessgevoel in je eigen badkamer :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Annette - Ann Ages Gracefully
  Reply Annette - Ann Ages Gracefully 27 februari 2015 at 19:53

  Klinkt niet verkeerd dit spulletje :) ik houd het eigenlijk altijd bij gezichtsmaskers. Toch eens naar kijken dit. Best leuk om eens te proberen.

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 27 februari 2015 at 19:10

  Dit klinkt heerlijk, gebruik zelf elke week maskertjes maar nooit voor mijn lichaam …toch maar eens doen x

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 26 februari 2015 at 18:48

  Wat een bijzonder product. Het klinkt erg fijn en de prijs is ook niet verkeerd voor zo’n grote pot

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 26 februari 2015 at 14:47

  PS: ik heb je trouwens gemailt! :-D

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 26 februari 2015 at 14:25

  Oh dat luxe verwenpakket wil ik meteen wel aanschaffen! Wat een fijn product. Lijkt me inderdaad wel een kliederboel ja!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 26 februari 2015 at 13:05

  Dat bruinig roze kleurtje vind ik wel speciaal voor een masker

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 26 februari 2015 at 08:25

  Wat klinkt dat fijn en heerlijk zo een me time moment om jezelf zo te verwennen met fijn producten.
  Het masker lijkt me zo goed omdat men het op diverse probleemzones kan smeren.
  Ik noteer het en misschien koop ik het wel.

  Xoxo

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 26 februari 2015 at 08:07

  De verpakking ziet er al heel mooi uit. En dan lees ik het stuk geklieder en zie mij al 20 minuten in mijn blootje staan, blauw van de kou. Gelijk leg ik nu de link met Siberië.
  Ik denk dat dit ideaal voor een vriendin van mij is, zij heeft een luxe badkamer met relax gedeelte.

 • Avatar van Agneta
  Reply Agneta 26 februari 2015 at 08:07

  Laatst dacht ik nog, terwijl mijn gezicht allemaal treads krijgt qua maskers doe ik nooit wat voor mijn lichaam, naast een fijne douchefoam dan. Na je review ben ik best wel nieuwsgierig geworden en ga deze eens onthouden.

  Liefs Agneta

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 26 februari 2015 at 07:00

  Ik heb een piepkleine douche, dus helaas, hier begin ik maar niet aan. Het klinkt echter wel heel erg lekker. Je brengt me op ideeën. Binnenkort maar eens weer een lekkere lichaamspakking doen bij de masseuse!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 februari 2015 at 09:27

   Ah, dat is ook zo lekker! Moet ik zelf ook maar weer eens in gaan plannen :)

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 26 februari 2015 at 06:39

  Fijne review, ik gebruik eigenlijk nooit kleiachtige maskers, ik vind het nooit prettig aanvoelen. Wel fijn dat er geen parabenen in het product zitten ;)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.