Eten & drinken

Personal | De 25 foodvragen tag

15 februari 2015

25-foodvragen-tag-1
Ik lees op andere blogs altijd erg graag de persoonlijke artikelen en dan heb ik vooral een zwak voor weekly diaries en tags. Leuk om de laatste tijd ook zelf weer wat vaker getagged te worden, want ik zie in de statistieken dat de persoonlijke artikelen en tags het erg goed doen. Yay! :) Ik werd door Monique getagged voor deze 25 foodvragen tag en die vind ik helemaal niet vervelend om in te vullen. Ik ben namelijk dol op koken, bakken, eten en smaken ontdekken. Let’s go!

Wat is je favoriete ontbijt?
Ik ontbijt standaard met een bakje cruesli met magere melk (misschien moet ik eens de Griekse yoghurt van de Lidl gaan proberen want ik hoor vaak dat die enorm lekker is). Ik gooi altijd een lepel kokosrasp en lijnzaad door de cruesli heen. Ik vind het een lekker en vullend ontbijtje zo, maar op zondag met verse warme broodjes ontbijten met een eitje en een croissantje vind ik ook heerlijk.

Hoe drink je je koffie?
Ik drink het liefst een cappuccino, maar mijn normale bakkie drink ik met een flinke scheut melk en een zoetje.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Dan ga ik toch voor de filet americain met een dun laagje mosterdmayonaise en een gekookt eitje. Om het af te maken een beetje rucola erbij. Mmm deze combinatie is echt delish!

25-foodvragen-tag-4

Soep of salade?
Salade! Ik kan echt elke avond wel een salade eten en ik voeg er dan ook graag van alles aan toe. Van verschillende soorten sla, paprika, tomaat, rode ui, stukjes feta, pijnboompitjes en kappertjes tot aan afwisselend gegrilde kip, tonijn of gerookte zalm. Yum!

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Nooit meer zoet. Daar hoef ik niet lang over na te denken, want ik ben absoluut geen zoetekauw. Je maakt mij veel blijer met hartige hapjes.

Wat is je favoriete kookboek?
Ik heb een hele kast vol met kookboeken, maar ik heb hier geen favoriet in. De drie die mij het meest aanspreken zijn Tasty Days (Andy Harris), Deceptively Delicious (Jessica Seinfeld) en Veel lekkers uit China! (Ching-He Huang). – Zie foto bovenaan artikel!

Welke keuken (land) is je favoriet?
Daar heb ik niet echt een voorkeur in, maar de Aziatische keuken spreekt mij het meeste aan.

Wat is je favo foodfilm?
Ehh, ik kan er eigenlijk zo helemaal geen bedenken? Na even denken komt Eat Pray Love in mij op, al dat heerlijke Italiaanse eten en hey, er zit zelfs ‘eten’ in de titel. Telt dit? ;)

25-foodvragen-tag-2

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Dat zijn echt de hartige snackjes zoals antipasto en sushi. *krijg er gelijk trek van*

Wie is je grootste inspiratiebron?
Jamie Oliver is voor mij wel iemand waar ik – als het op culinair gebied gaat – een beetje tegenop kijk. Zijn enthousiasme, zijn kookboeken, hoe hij het allemaal zo easy laat lijken, zijn strijd voor gezonder eten op scholen, zijn leertraject voor kansarme jongeren.. Ik heb duidelijk een zwak voor hem.

Thuis koken of uit eten gaan?
Ik vind het echt heerlijk om zelf in de keuken te staan en te koken, maar uit eten op z’n tijd hoort er voor mij zeker bij. Geen duidelijke voorkeur voor één van beide.

High End of Low Profile?
Doe mij maar een simpele, maar goed bereide maaltijd zonder al teveel poespas. Of het nu om budgetvriendelijke of sterrenrestaurants gaat, ik hou van pure smaken.

Wat is je lievelingsrestaurant?
Degene die gelijk bij me naar boven komt is Koi in Arnhem. Maar dat is vast omdat het dichtbij is en ze er gewoonweg heerlijke sushi en grillgerechtjes hebben. Oh, en de zoete broodjes na afloop..

Boodschappen doe ik bij..
We doen de boodschappen gemengd bij Albert Heijn en Lidl. Soms een uitstapje naar de Aldi, Jumbo of natuurwinkel maar bij de eerste twee komen we het vaakst.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb..
Ai, ook hier kan ik helemaal niet gelijk wat bedenken eigenlijk? Ik heb het geluk dat ik voor mijn werk regelmatig ergens mag gaan eten, ik vind mijn eigen creaties erg lekker maar kan ook genieten van het gezamenlijk eten van een goede stamppot bij mijn ouders bijvoorbeeld.

25-foodvragen-tag-3

Wat is je favo cocktail?
Ik drink bijna nooit alcohol en vind er maar weinig lekker van. Het enige wat ik op z’n tijd graag drink is Pina Colada. Instant summervibes!

Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal?
Hoe interessant een etentje met een topkok mij ook lijkt, ik heb helemaal niks met Heston. Nu doet George mij persoonlijk ook niet zoveel, maar het lijkt me wel leuk om samen met hem een kopje koffie te drinken. Gewoon, voor de gezelligheid.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Peper en zout. Je hebt één van deze twee of allebei tegelijk in bijna elk gerecht wel nodig, dus deze kruiden zijn zeker onmisbaar voor mij. Oh, en kaas natuurlijk. Want: kaas.

Mijn favo snack is?
Ik heb het al als antwoord op een eerdere vraag gegeven, maar dat zijn hartige hapjes zoals antipasto.

Wat zit er op jouw pizza?
Een dunne bodem, smaakvolle tomatensaus, tonijn, kappertjes, sardientjes, rode ui, mozarella en Parmezaan. Perfect!

Wat lust je echt niet?
Er zijn maar weinig dingen die ik echt niet lust: boter, lever en venkel.

Mijn favoriete foodblog is?
Zonder twijfel: Oh My Foodness! Ik volg Sabine al jaren vanaf eerdere blogs, maar met Oh My Foodness is ze het bekendst geworden. Wat een heerlijke website vol met fijne recepten, mooie foto’s èn leuke traveltips tussendoor.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is?
Ik denk dat dat kippenhart geweest moet zijn of tongragout. Laat ik het kort zeggen: beide niet voor herhaling vatbaar.

Wat staat er op je food bucket list?
Ondanks dat ik niet van teveel poespas of vreemde dingen ben, zou ik wel eens geblinddoekt of in het donker willen eten. Sowieso omdat je andere zintuigen dan beter hun werk doen waardoor je beter kan ruiken en proeven, maar ook omdat ik benieuwd ben of ik dan dingen op zou eten wat ik normaal niet snel zou doen (zoals insecten etc.).

Ik kan niet leven zonder..
eten? Ja, nogal een inkoppertje onder deze tag! Maar het lijkt mij verschrikkelijk om niet meer te kunnen proeven en genieten van verschillende smaken en gerechten. Zoals Monique ook al zei: het lijkt me een nachtmerrie om mijn smaak kwijt te zijn.

Ik hoop dat je het leuk vond om deze tag te lezen! Tell me: wat is jouw favoriete gerecht en/of snack?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 16 februari 2015 at 11:16

  ‘want: kaas’ haha lol!! Ik snap je helemaal. Ons ontbijt is hetzelfde. Yoghurt heeft toch wel mijn voorkeur, althans, mijn buik zegt me dat. Leuke tag, heerlijke foto’s!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 februari 2015 at 14:01

   Haha, medekaasliefhebber!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 15 februari 2015 at 17:59

  MMMM, dit is echt zo’n tag om honger van te krijgen

 • Avatar van Monique
  Reply Monique 15 februari 2015 at 16:55

  Leuk om jouw antwoorden op de vragen te lezen! En ja, weer krijg ik er honger van… Eten is ook gewoon te lekker eigenlijk :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 februari 2015 at 10:31

   Door jouw berichtjes erover, de Lidl Griekse yoghurt in huis en die is echt heel erg lekker!! :)

   • Avatar van Monique
    Reply Monique 16 februari 2015 at 17:36

    Goed bezig! Ik heb wederom die van AH in huis (die overigens ook lekker is), omdat het er steeds niet van komt bij Lidl boodschappen te doen. Volgende keer haal ik ‘m weer :)

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 15 februari 2015 at 11:23

  Leuk om te lezen, ik hou ook van een simpele en goed bereide maaltijd :) ik zou ook gaan voor het kopje koffie met George Clooney hoor;)

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 15 februari 2015 at 10:46

  leuk beantwoord :D

 • Avatar van Dhini
  Reply Dhini 15 februari 2015 at 10:27

  Leuke tag. Ik ben ook van plan om over te nemen. De bovenste boek wil ik hebben.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 februari 2015 at 10:32

   Ik ben alvast heel benieuwd naar jouw antwoorden, leuk dat je hem ook gaat invullen!

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 15 februari 2015 at 10:10

  Ik heb redelijk veel gemeen qua food. Mijn lievelingscocktail is ook Piña Colada. En vind ik simpel het lekkerste. Ik weer dat ik lekker kan koken, sinds mijn man aan tafel bij mij zit eet en lust hij veel meer. Tja sorry schoonmoeders, maar snotgaar is ook niet lekker.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 februari 2015 at 10:33

   Haha, helaas zijn er inderdaad veel oudere mensen die alles te gaar klaarmaken. Brrrr!

 • Avatar van Sabine
  Reply Sabine 15 februari 2015 at 08:41

  Ah, dit is zo’n heerlijke tag! Ik lees hem ook echt bij iedereen haha. En thanks voor je lieve woorden <3
  Trouwens: heb je de film Chef al gezien? Dikke vette aanrader! Echt zo'n feelgood film.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 februari 2015 at 10:33

   Oeh, thanks voor je tip! Die ga ik zeker eens kijken dan :D

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 15 februari 2015 at 07:12

  Leuke tag en fijne antwoorden.
  Heerlijk sushi ;-)

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 februari 2015 at 10:33

   Haha, hou op! Krijg er gelijk zin in nu ik je comment zie ;)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.