Mama & Kind Persoonlijk

Personal | Shae’s favoriete bezigheden ♥

24 februari 2015

favorieten-van-shae-13-maanden-4
Alhoewel Shae zich nu met haar 13 maanden ook zelf best al een tijdje kan vermaken, vind ik het het leukst om samen met haar dingen te doen omdat het 1. zo enorm leuk is en 2. om haar zo wat te stimuleren en motiveren in haar ontwikkeling. Er zijn op dit moment enkele dingen die ze in huis echt heel erg graag doet of mee bezig is en het leek me leuk om deze te delen. Wellicht haal je er tips uit voor dingen om samen met jouw kleintje te gaan doen, of voor cadeautips voor een kindje wat één jaar wordt.

favorieten-van-shae-13-maanden-2

Zoals het er nu naar uit ziet is Shae wel echt een meisje-meisje en sinds ze van mijn ouders een pop kreeg sleept ze deze door het hele huis en moet deze overal mee naartoe. Tot er laatst een perspakket van VTech binnenkwam met hierin de nieuwe Little Love Kiekeboe Baby-pop, want nu vindt ze het maar moeilijk kiezen en kruipt ze vaak door huis met in beide handjes een pop. Zo schattig! Deze pop van VTech is ontwikkelt voor kindjes van 1-6, leert lichaamsdelen, spreekt zinnetjes uit, speelt liedjes en melodietjes af en heeft een heel knuffelbaar lijfje waar Shae gelijk vol indook. De pop is verkrijgbaar voor €21,95.

favorieten-van-shae-13-maanden-3
Ook leuk van VTech zijn de Zoef Zoef Dieren en de Toet Toet Auto’s. Shae kan zich hier ook uren mee vermaken! Het leuke is dat deze speelgoedseries met zingende dieren en auto’s steeds worden uitgebreid met nieuwe ‘vriendjes’. Een leuke tip voor jongetjes of stoerdere meisjes tussendoor: er is uitbreiding met een raceparcours, een te personaliseren autootje met eigen naam en in te spreken zinnetje, een nieuwe treinset en er volgen nog 4 nieuwe autootjes in het voorjaar. De prijzen hiervan variëren tussen de €7,95 en €24,95.

favorieten-van-shae-13-maanden-5

Ik heb jullie al eerder verteld dat Shae graag ‘danst’ en ze blijft dit heel erg leuk vinden. Zodra er een muziekzender of radio aan gaat zoekt ze een vrij stukje op de vloer, begint ze te wiebelen en komt er vaak geklap en gezwaai in de lucht bij kijken. Zo enorm schattig! Wat ze dan ook helemaal geweldig vindt is samen dansen of de boekjes waar een CD bij zit zodat je wat te kijken hebt èn kan luisteren naar leuke kinderliedjes. Haar favorieten hierin zijn Dierendorpje in rep en roer (boek 2) van Gitte Spee en Kim-Lian van der Meij (ISBN 9789020682458, Uitgeverij Kluitman) en 2 Kleine Kleutertjes van Jan & Monique Smit (ISBN 8718456021679, Vosound Records) die ze van mijn ouders kreeg.

Sowieso is Shae helemaal gek van boekjes en daarom hebben we haar maar gelijk aangemeld voor de bibliotheek. Zo kunnen we regelmatig een lading nieuwe boekjes in huis halen om uit voor te lezen en haar zelf in te laten ontdekken. Ze is fan van de grotere boeken met felle kleuren en voelboekjes. Onlangs kochten we onder andere het Rupsje Nooitgenoeg voelboek (ISBN 9789025754624, Uitgeverij Gottmer) en Het drukke lieveheersbeestje (ISBN 9781409531203, Uitgeverij Usborne) voor haar en ze trekt ze regelmatig van haar boekenplankje af om erin te kijken. Bij het laatste boek zit een opwindbaar lieveheersbeestje die op bepaalde gedrukte routes door het boek kan lopen. Zo leuk bedacht! Al vindt Shae het lieveheersbeestje een beetje spannend en legt ze hem telkens op z’n ruggetje :’)

favorieten-van-shae-13-maanden-1

En.. mocht je me nu niet op social media volgen, hierbij enkele recente foto’s van Shae. Ze groeit zo hard! Ik ben eigenlijk wel benieuwd: zijn er misschien bepaalde dingen die je graag zou willen lezen over haar, het moederschap, de opvoeding of iets dergelijks? Laat je vraag dan achter in de reacties onder dit artikel :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Cindy | Life meets Beauty
  Reply Cindy | Life meets Beauty 25 februari 2015 at 21:04

  Wat een ontzettend mooi en leuk kindje! Veel geluk samen!

 • Avatar van Selina
  Reply Selina 25 februari 2015 at 10:41

  Wat een leuk artikel en wat een super knap meisje is Shae!

 • Avatar van angelique
  Reply angelique 24 februari 2015 at 23:14

  Wat is het toch een heerlijk meisje, leuk om te lezen!

 • Avatar van Dineke
  Reply Dineke 24 februari 2015 at 23:09

  Oh wat hebben jullie een prachtig kind ‘gemaakt’ zeg! Echt wat een mooi popje. De dieren en auto’s van V-Tech zijn hier ook nog steeds favoriet terwijl ze al bijna 4 is!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 februari 2015 at 10:23

   Dankjewel! We zeggen zelf ook altijd dat we best goed geknutseld hebben :D

 • Avatar van Samantha
  Reply Samantha 24 februari 2015 at 21:18

  Wat is het toch een leuk en knap meisje! Ze groeit inderdaad enorm hard joh. Ik was vroeger ook gek op poppen haha :)

 • Avatar van alexa
  Reply alexa 24 februari 2015 at 21:02

  ahhh wat leuk en wat heb je een schattig kindje!

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 24 februari 2015 at 20:21

  Wat groeit ze hard, deze kleine spring in het veld…wat schattig dat ze zo heerlijk aan het bewegen is als zijn muziek hoort….geniet maar heerlijk van deze dame, het is zo leuk als ze die leeftijd hebben..

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 24 februari 2015 at 19:54

  Ja, ze groeit echt hard.
  Wat schattig dat dansen.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 24 februari 2015 at 16:44

  Zo schattig omdat zien dat jullie dochter van dansen houd en zich met speelgoed en boekjes goed kan bezig houden.
  Mijn meiden dansten op de muziek van paula abdul en beyoncé.
  Toen de oudste een jaar of 5 was stond ze voor de televisie en deed de eerste zangeres na.
  Nu zijn het 2 jonge dames.
  Wat gaat de tijd toch snel.

  Xoxo

 • Avatar van Monique
  Reply Monique 24 februari 2015 at 10:52

  Ook al zo’n meisje-meisje. Zo lief hoe ze met poppen bezig kunnen zijn he? Dansen doet Lise ook heel graag, het liefst op muziek met een lekkere beat, haha. Leuk om weer wat foto’s van Shae te zien!

 • Avatar van Vlijtig Liesje
  Reply Vlijtig Liesje 24 februari 2015 at 10:49

  Fijn dat ze zich zo goed kan vermaken!

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 24 februari 2015 at 09:59

  Haha Fay danst ook erg graag! Wel leuk idee inderdaad om dan cd’s te geven.. Alleen hebben wij niets om het mee af te spelen :P

 • Avatar van Annebeth
  Reply Annebeth 24 februari 2015 at 09:24

  Aaaaah, Rupsje Nooitgenoeg!!
  Wat is het toch een dotje ^^

 • Avatar van Kim ter Stege
  Reply Kim ter Stege 24 februari 2015 at 08:56

  Wat is het toch een prachtig meisje zeg! Wat een lieverdje!

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 24 februari 2015 at 06:43

  Wat leuk om te lezen en te zien :) mijn dochter wordt bijna 18 jaar maar door jou en Shae duik ik af en toe weer even terug in de tijd ;) zo was Sylvie ook dol op boekjes ( rupsje Nooitgenoeg) en muziek, ze zong altijd op haar eigen manier met liedjes mee, zo schattig :) Zucht…waar blijft de tijd?

 • Avatar van b
  Reply b 24 februari 2015 at 06:39

  Hoi
  is er ook n mogelijkheid om alleen je beauty stukjes te ontvangen?
  Groetjes Bee

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 februari 2015 at 09:19

   Hi B, ik ben bang dat dit niet mogelijk is. Maar als je me volgt via Bloglovin’ of je aan hebt gemeld voor de updates via e-mail kan je natuurlijk wel alleen de beautylinkjes openen :) Fijne dag!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.