Eten & drinken Media Persoonlijk

Random things & new in’s #6

9 februari 2015

random-things-new-ins-januari-1
Nieuwtjes op het gebied van beauty, lifestyle, food en meer, persoonlijke stukjes.. Regelmatig heb ik onderwerpen waar ik je graag wat meer over wil vertellen, maar wat niet voldoende is om een heel artikel mee te vullen. Vandaar dat ik deze rubriek een hele tijd geleden in het leven riep om je toch op de hoogte te kunnen houden. Vandaag is het van alles en nog wat; van persoonlijke weetjes in tags, tot aan het recept voor een korstloze quiche, mijn nieuwe kapsel en een paar leuke tips van blogs en een must read boek voor bloggers en online journalisten. Let’s go!

– Dit boek van zelfstandig informatierecht juriste Charlotte Meindersma, bekend van Charlotte’s Law, is echt een aanrader voor iedereen die online publiceert. In het ‘Wetboek voor bloggers’ staan tips en tricks en er is hierin vooral nagedacht over de juridsche kant. Of je nu een beginner of een gevorderde bent, uit dit boek ga je zeker tips halen. Heel erg to-the-point geschreven en redelijk zakelijk, maar ik vind dit persoonlijk heel prettig. Van het platform waarop je schrijft, het vinden van een niche, social media en bloggen vs journalistiek tot aan branding, bescherming van je lezers, blogtools, SEO en adverteren. Kort en krachtig: dit is zeer een aanrader! (Klik hier oor meer boekentips over online ondernemen en bloggen).

– Op de website van Eline kwam ik het recept voor een korstloze quiche met spruitjes en spekjes tegen. Ik gebruikte een siliconen bakvorm, in hartvorm want dat is de enige die ik heb en het staat ook wel zo leuk op tafel, en we smulden er alledrie goed van. Het recept is natuurlijk verder met alle soorten groenten en vlees te combineren als je de spruitjes en spekjes wil vervangen. Wat te denken van zalm met spinazie? Prei met spekjes? Bietjes en geitenkaas? Yum!

– Ik had sinds enkele maanden al kort haar, maar sinds een paar weekjes is het nog een stukje korter. Het was eventjes wennen, maar ik ben er heel erg blij mee. Ik krijg er enorm veel complimentjes op, terwijl ik ergens een beetje bang was dat mensen zouden denken dat het een moeke-kapsel zou zijn, maar ze vinden het juist jonger en frisser staan. Yay! Binnenkort zal ik wat meer duidelijke foto’s delen zodat je het kapsel nog wat beter kan zien :)

– Sinds kort volg ik de blog van Joyce en Scarlet, een liefdeskoppel wat schrijft over van alles en nog wat. Ze hebben een erg humoristische en realistische schrijfstijl en ook hun filmpjes zijn aan te raden om te bekijken. Ik spotte ik vrouw van jou ook in de Cosmopolitan met een leuk interview. Kende jij deze blog al?

random-things-new-ins-januari-2
– Persoonlijke weetjes #1! 1. Paul (35). 2. Meer dan 13 jaar. 3. Via een gezamenlijke vriend. 4. We hebben een dochter. 5. Yes! Alweer bijna 5 jaar. 6. Hoe hij mijn ’thuis’ is ♥

– Persoonlijke weetjes #2! 1. Shae Elisah 2. Shae = vertrouwd, Elisah = vernoeming van mijn moeder + oma die Elisabeth heten. 3. 22-01-2014. 4. 29-01-2014. 5. 17.59 uur. 6. 3690 gram. 7. 6 uur. 8. Net één jaar geworden!

– Poes Sassy is een langharige Pers en het was echt tijd om haar eens naar de trimsalon toe te brengen. Ze is een gevoelig, zachtaardig en superlief beestje en we hebben eerst wat rondgevraagd voor tips voor een salon en gelukkig beviel het ons. Op deze foto zie je de hoeveelheid haar die van haar af kwam na een pluksessie. Je kan er een kussen mee vullen zoveel! Ik was in shock toen ik het zag en had dat niet zien aankomen haha. Nou, ze was er achteraf wel blij mee volgens mij en ze verliest nu ook minder haar. Het lijkt ineens weer een kitten zoveel smaller als ze oogt ^^

– Oh, oh… Soms komen er perspakketjes binnen die aangevuld zijn met leuke extraatjes, zoals een pakketje van DA met hierin een zakje zoethoutdrop en een zakje nougatblokjes. Gelukkig zijn we beide niet van die enorme zoetekauwen.. Wel echt lekker van die oud Hollandsche snoepjes!

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van angelique
  Reply angelique 10 februari 2015 at 20:31

  Je haar! Wat gaaf!

 • Avatar van Nanda
  Reply Nanda 10 februari 2015 at 09:45

  Hey, wat leuk, die weetjes over Shae! Ik vind dat korte haar echt heel mooi staan.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 februari 2015 at 11:23

   Dankjewel! Leuk om te horen :)

 • Avatar van Joyce & Scarlet
  Reply Joyce & Scarlet 10 februari 2015 at 00:00

  Dankjewel voor je lieve vermelding!! <3

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 9 februari 2015 at 21:40

  Dat wetboek voor bloggers klinkt wel ontzettend interessant moet ik zeggen.

 • Avatar van Annebeth
  Reply Annebeth 9 februari 2015 at 16:58

  Aaaah, die Sassy <3

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 9 februari 2015 at 16:37

  Je kort haar staat je echt heel goed

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 februari 2015 at 21:24

   Dankjewel, leuk om te horen!

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 9 februari 2015 at 15:48

  Hee wat leuk dat je me genoemd hebt! Dankjewel, wordt zeer gewaardeerd!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 februari 2015 at 21:25

   Ofcourse! Ere wie ere toekomt :)

 • Avatar van Yanna
  Reply Yanna 9 februari 2015 at 15:32

  Aww je kindje heeft een erg mooie naam!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 9 februari 2015 at 13:10

  Wat leuke hartvormige bakvorm heb je

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 februari 2015 at 21:25

   Het is een siliconen bakvorm van HEMA <3

 • Avatar van Denise
  Reply Denise 9 februari 2015 at 11:40

  Ah je haar is zo kort echt onwijs mooi. Staat je echt heel goed! <3

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 9 februari 2015 at 11:40

  Dank voor je mooie review :)
  En dat korte haar staat je inderdaad heel goed. Helemaal niet moeke-achtig, maar juist wel lekker fris.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 februari 2015 at 21:26

   Ik vind het boek echt top, fijn naslagwerk! En: thanks :)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 9 februari 2015 at 11:12

  Kort haar staat je echt geweldig!

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 9 februari 2015 at 10:57

  Jij hebt echt een prachtig gezicht voor kort haar ;) wat een prachtige pers en wat veel haar, mijn bulletje verliest ook wel haartjes na een borstelbeurt maar gelukkig niet zoveel als jou pers. Ik ga snel die hartige taart eens maken voor mijn pubers, ben benieuwd wat ze ervan gaan vinden;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 februari 2015 at 21:27

   Ik ben alvast benieuwd of ze het lekker zullen vinden!

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 9 februari 2015 at 10:15

  Lekker kort koppie zo! Bleghh inderdaad, jammer dat er spruitjes in de quiche zitten. Quiches zijn op z’n tijd namelijk best lekker :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 februari 2015 at 21:28

   Op zich kan je dit recept natuurlijk goed als basis gebruiken en de groente vervangen voor bijvoorbeeld prei :)

 • Avatar van Geertje
  Reply Geertje 9 februari 2015 at 08:50

  Ik vind je kapsel echt super leuk staan!
  Lekker vlot!
  En het is dat ik niet van spruitjes houd, maar die quiche ziet er heerlijk uit!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 februari 2015 at 21:30

   Je kan de spruitjes gewoon vervangen door bijvoorbeeld prei of broccoli ;) Enjoy!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 9 februari 2015 at 08:25

  Je kapsel is zo mooi en je ziet er veel jonger uit!
  Leuke weetjes over jou en je gezin.

  Xoxo

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 9 februari 2015 at 08:15

  Klopt. Je ziet er echt jonger uit met dit kapsel. Hele goede keus. Staat je supergoed!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.