Beauty

Skincare | 5 must try serums voor elke leeftijd

10 februari 2015

must-try-serums-1
Ik ben gek op serums en ik gebruik deze dan ook standaard in mijn beautyroutine. Het is een – vaak – wat dunnere substantie vol met doelgerichte ingrediënten en ze zijn verkrijgbaar voor elk huidtype en elke huidbehoefte. Zo wissel ik zelf dus regelmatig van serum en pas ik deze aan aan de tijd van het jaar of hoe mijn huid ervoor staat en wat het extra zou kunnen gebruiken. Vandaag laat ik 5 must try serums zien voor elke leeftijd, dus voor ieder wat wils.

Lancaster-cellular-elixir-365-intense-youth-renewal-serum
Lancaster cellular elixir 365 intense youth renewal serum vanaf 30ml, €72,00
Dit serum is gericht op het herstel van de huid van de opgelopen schade door onder andere de zon, vervuiling en stress èn werkt ook preventief door te beschermen tegen nieuwe huidschade. Daarnaast gaat het rimpeltjes en fijne lijntjes tegen en zorgt het voor een stralende huid. Je gebruikt ’s ochtends en ’s avonds 3 druppels onder je normale dag- en nachtcrème.

De geur is heel subtiel en fris, de substantie is heel erg fijn en smeert prettig uit waardoor dit serum zeker zuinig in gebruik is. Hij trekt lekker snel in en geeft een zijdezacht gevoel aan de huid. Het serum is geschikt voor elk huidtype en is te gebruiken vanaf de eerste fijne lijntjes en rimpeltjes.

Clarins-shaping-facial-lift-total-V-contouring-serum
Clarins shaping facial lift total V contouring serum 50ml, €62,00
Dit nieuwe serum van Clarins is gericht op de huid die last heeft van wat verslapping en minder strakke contouren en iedereen die graag een slanker ogend gezicht wil. Het serum stimuleert namelijk vetafbraak, het afvoerproces en geeft een gelift effect met verfijnde contouren. Je gebruikt een klein beetje ’s ochtends en ’s avonds onder je normale dag- en nachtcrème.

De geur is een combinatie van grapefruit, jasmijn en muskus, de frisse geltextuur smeert prettig uit en ook deze is lekker zuinig in gebruik. Het serum trekt snel in, maar laat wel een ietwat plakkerig laagje achter die gelukkig verdwijnt nadat je er een crème over aangebracht hebt.

Clinique-smart-custom-repair-serum
Clinique smart custom-repair serum vanaf 30ml, €67,00
Dit serum van Clinique is geschikt voor elk huidtype en leeftijd en belooft zich aan te passen aan de behoeftes van de huid. Een ‘intelligent’ serum dus wat jouw huid geeft wat het op dàt moment nodig heeft (werking tegen fijne lijntjes en rimpeltjes, pigmentvlekken, ongelijkmatige teint en/of versteviging) en geeft een mooie glow. Ook dit serum gebruik je in een kleine hoeveelheid in de ochtend en avond.

Het serum heeft een redelijk neutraal-frisse geur, een iets dikkere substantie in vergelijking met de eerder genoemde serums en trekt ook iets minder snel in. Hij voelt duidelijk iets meer hydraterend aan en geeft een soepel gevoel aan de huid.

REN-Clean-Skincare-instant-firming-beauty-shot
REN Clean Skincare instant firming beauty shot 30ml, €48,00
Dit serum is ook weer geschikt voor elk huidtype en leeftijd, maar wel gericht op de huid die meer hydratatie nodig heeft en zit dan ook vol met hyaluronzuur. Hij geeft een verstrakkend effect zonder dat het oncomfortabel aanvoelt en zorgt voor een gladdere en zachtere huid. Ook van dit serum heb je weer maar enkele druppels nodig en je brengt hem aan onder je dag- en nachtcrème. Fijn om te weten: er zitten geen parabenen, minerale oliën, synthetische geur- en kleurstoffen en siliconen in.

Het serum is heel jelly van textuur, smeert prettig uit en ruikt duidelijk naar de etherische olie van rozen. Hij geeft direct een verfrissend en gladmakend effect, heel bijzonder! Je kan dit serum trouwens ook over je make-up deppen voor een instant frisse vochtboost. Ik vind hem zelf het prettigst om in de ochtend te gebruiken omdat het zo’n verfrissend effect heeft.

Decléor-aromessence-marjolaine-nourishing-serum
Decléor aromessence marjolaine nourishing serum 15ml, €49,95
Dit serum is geschikt voor alle leeftijden maar echt gericht op de droge tot erg droge huidjes. Er zitten enkel natuurlijke ingrediënten in en richt zich op het herstel en weer soepel en zacht laten aanvoelen van een droge huid.

Het serum heeft een zijdezachte oliesubstantie en is dus meer aan te raden om enkel in de avond te gebruiken, omdat je er overdag een te glimmend gezicht van kan krijgen en make-up er lastig mooi over aanbrengt. De olie is zuinig in gebruik, maar door het open rondje in plaats van een pompflacon moet je wel oppassen dat je niet teveel product pakt. Dat is wel zonde anders want met het flesje kan je zeker een flinke tijd vooruit als je een paar druppels per keer gebruikt. De geur is heerlijk licht kruidig en geeft direct zo’n wellnessgevoel. Voor mijn drogere en gevoeligere huid in de winter echt een perfect product om ’s nachts in te laten trekken.

must-try-serums-2

Een serum is vaak nogal prijzig om aan te schaffen, dit komt door de hoge concentratie aan werkzame bestanddelen erin. Wel is het natuurlijk erg fijn om in het achterhoofd te houden dat ze over het algemeen heel erg zuinig in gebruik zijn en je er een flinke tijd mee vooruit kan :)

Gebruik jij wel eens een serum? Welke is jouw favoriet?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

De producten in dit artikel heb ik ontvangen van een merk/bedrijf. Dit beïnvloedt mijn mening over een product niet.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 12 februari 2015 at 21:49

  Ze zien er allemaal heel fijn uit. Ik gebruik ook graag serums en gebruik nu de turn around van Clinique

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 10 februari 2015 at 15:06

  Die fles van Décleor vind ik super

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 10 februari 2015 at 15:00

  Ik heb nog geen enkele van deze serums geprobeerd, maar naar dat Clinique serum ben ik echt enorm benieuwd.

 • Avatar van Andrea
  Reply Andrea 10 februari 2015 at 12:07

  ik ben dus van de idealist (was op) overgestapt naar de vitamine E van the body shop. alsof ik zonnebloemolie op m’n kop smeer *huilt

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 10 februari 2015 at 11:28

  Ik ken deze allemaal nog helemaal niet, maar ik ben benieuwd naar die van clinique

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 10 februari 2015 at 10:48

  Ik gebruik sinds kort een serum van Oil of Olaz en ben momenteel een serum van Thermae for me aan het testen, ik merk echt het verschil door het gebruik van een serum, heerlijk ;)

 • Avatar van Simone
  Reply Simone 10 februari 2015 at 10:47

  Het REN serum lijkt me heerlijk, ik gebruik nu die van Clinique (dezelfde als jij gebruikt), wat ik ook een fijne vind maar afwisseling is goed lijkt me. Is er een site die je aanraad voor Ren clear Skincare produkten?

 • Avatar van Vlijtig Liesje
  Reply Vlijtig Liesje 10 februari 2015 at 10:38

  Eigenlijk niet, maar ik vind dat ik het wel eens zou moeten doen!

 • Avatar van marieke
  Reply marieke 10 februari 2015 at 09:09

  Ik ben echt een ‘sucker’ voor mooie huidverzorgingsproducten! Momenteel gebruik ik het clinique turnaround serum, deze gaat uit het assortiment helaas dus nog snel met 70% korting een voorraadje ingeslagen ☺ het REN serum lijkt me wel heel fijn, en ook het nieuwe clinique serum… als deze op is maar wens wat anders proberen. Heerlijk zulke posts!

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 10 februari 2015 at 08:34

  Die van Ren lijkt me wel heel erg fijn zeg :D
  Zelf heb ik er eentje van Hannah, het Opulence Serum, en daar ben ik ook heel tevreden mee. <3

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 februari 2015 at 11:24

   Oh, ja! Die is ook heerlijk. Zeker als mijn huid droger is.

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 10 februari 2015 at 08:20

  Ik vind een serum zo fijn. Momenteel gebruik ik Oriflame! Mijn huid voelt zoveel beter aan.
  Wil graag ook anderen proberen, dan gaat mijn voorkeur uit naar Decleor. Vooral het droge huidje maak je daar blij mee.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 10 februari 2015 at 07:30

  Het ziet er heel goed uit!
  Ik gebruik helemaal nog geen serum maar daar zal zeker snel verandering in komen ;-)
  Fijn dat het door het gebruik ervan de huid soepel en elastischer wordt en geweldig hydrateert.

  Xoxo

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 10 februari 2015 at 07:16

  Ik zou ze allemaal wel willen proberen, haha! Ik heb er zelf nu eentje van Yves Rocher en die is best fijn, maar ik heb niet het idee dat hij echt veel extra’s doet voor m’n huid. Helaas :(.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 februari 2015 at 11:26

   Mehh je wil toch resultaat merken van een product :(

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.