Beauty Media

Beauty boek | Karen van Ede – Skin

18 maart 2015

karen-van-ede-boek-skin-recensie-review-1
Boeken over bloggen, online ondernemen, social media, marketing.. ik lees ze graag en als er nieuwe uit zijn kan ik het niet laten deze te bestellen. Ook beautyboeken verslind ik graag en vooral als ze aangeven eens meer te bieden dan het gemiddelde boek over dit onderwerp. Zo is SKIN van Karen van Ede in de markt gezet als een compleet naslagwerk over je huid en huidverzorging. Je begrijpt vast wel dat ik direct heel benieuwd was toen het boek binnenkwam. Lees verder voor meer informatie en mijn mening/review/recensie over dit beautyboek.

karen-van-ede-boek-skin-recensie-review-2

“Je huid kun je niet kopen, die krijg je mee, en samen word je oud. Onderweg wil je je huid zo goed mogelijk verzorgen. Als je jong bent, moet je je huid nog een beetje leren kennen. Wat kun je er wel en niet op smeren? Wat doet dat puistje-met-slechte-timing daar, en wat te doen bij felle zon of vrieskou? Als je ouder bent, wil je je huid graag zo gezond mogelijk doen lijken, en intussen houd je er al zoveel van, dat rimpels je een doorn in het oog zijn.

Als beautyredacteur van vrouwenbladen houdt Karen van Ede zich al jaren met de huid bezig, en uit haar notities ontstond dit boek. Informatief, hier en daar nerdy, neutraal, vol weetjes en tips. Het leest als een tijdschrift, maar hoort in de boekenkast. Want net als je huid gaat dit boek je leven lang mee.”

karen-van-ede-boek-skin-recensie-review-4

Karen van Ede werkte als beautyjournalist voor bladen als VOGUE, ELLE, Grazia en JAN en heeft voor dit boek gesproken met beauty experts in binnen- en buitenland. Van dermatologen tot wetenschappers, schoonheidsspecialistes en vertegenwoordigers van verschillende beautymerken.

Het boek is opgedeeld in hoofdstukken die je meenemen langs je huidtype, huidproblemen, huidveroudering, huidverzorging, cosmetische en plastische chirurgie, groene cosmetica en zonbescherming en tussendoor zijn er verschillende weetjes, tips en tricks te vinden. Er worden veel onderwerpen kort en bondig aangehaald waardoor er soms een beetje een van-de-hak-op-de-tak gevoel insluipt, maar het leest alsnog prettig door. Ben je een beginner in de beautywereld en ontdekkende naar meer informatie en wat voor jouw huid zou kunnen werken, dan vind je hier zeker bruikbare informatie in en ook als je al wat meer kennis hebt of wil weten waar jouw ouder-wordende-huid behoefte aan heeft kan je er mee vooruit.

Ondanks de enorme schat aan informatie over de huid, beauty-ingrediënten en hoe je je huid het beste kan verzorgen heb ik er wel enkele kanttekeningen bij. Zo wordt er een onnodige steek onder water gegeven naar de betrouwbaarheid van online media die over beauty schrijft, staan er enkele uitspraken en informatie in waar ik mijn vraagtekens bij zet en mis ik bijvoorbeeld de bronverwijzingen als er over (wetenschappelijke) onderzoeken wordt gesproken.

karen-van-ede-boek-skin-recensie-review-3

Ben je op zoek naar een uitgebreid boek over huidverzorging wat makkelijk te lezen is zonder al teveel ‘moeilijke taal’, dan kan ik je zeker aanraden dit boek aan je boekenkast toe te voegen. Karen van Ede, SKIN is uitgegeven door Kosmos Uitgevers, ISBN 9789021557953, 224 pagina’s, €16,99 en onder andere verkrijgbaar bij bol.com.

Spreekt een beautyboek zoals deze jou aan? En welk beautyboek kan je mij echt aanraden om eens te lezen?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 25 maart 2015 at 20:16

  Ik ben het helemaal met je eens voor wat betreft je kritische punten. Fijn dat je zo eerlijk bent, ik las vooral laaiend enthousiaste reviews wat enigszins misleidend kan zijn.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 maart 2015 at 10:26

   Dankjewel voor je reactie, fijn dat het gewaardeerd wordt :)

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 19 maart 2015 at 15:04

  De boeken van Bobbi Brown vind ik altijd super!

 • Avatar van Cindy | Life meets Beauty
  Reply Cindy | Life meets Beauty 18 maart 2015 at 21:36

  Fijn en eerlijk review over het boek. Ik neem me altijd voor om zoiets te lezen, maar ben eigenlijk geen boekenlezer en daarnaast heb ik te weinig tijd.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 18 maart 2015 at 08:40

  Ziet er goed uit.
  Maar ik ga liever persoonlijk naar een kliniek.

 • Avatar van justkristel
  Reply justkristel 18 maart 2015 at 08:40

  Ziet er goed uit! Zal binnenkort eens een kijkje nemen als ik in de boekenwinkel ben.

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 18 maart 2015 at 08:02

  Nee,… Ik heb hier in de buurt een huidinstituut en daar heb ik mijn huid laten bekijken ivm huidkanker. En ik heb daar meer vertrouwen in dan een boek.

 • Avatar van itgirlkym
  Reply itgirlkym 18 maart 2015 at 07:29

  ik heb al staan twijfelen in de boekhandel om hem te kopen, maar ik leg hem altijd weer weg. ik vind Jetske Ultee haar boek echt een aanrader als je over de huid wil lezen.

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 18 maart 2015 at 06:52

  Interessant boek alleen jammer van die steek onder water, gelukkig weten de meeste bloggers heel goed waar ze mee bezig zijn ;)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.