Media Persoonlijk

Bloggen | De blogspiratie tag

26 maart 2015

boeken-over-bloggen-blogboeken
Zoals je waarschijnlijk wel weet blog ik nu alweer bijna 5 jaar en is Curvacious.nl inmiddels uitgegroeid tot mijn baan. Het bloggen zelf, social media, fotografie, de contacten, achter-de-schermen-werk en nog veel meer wat er allemaal bij komt kijken vind ik enorm leuk om te doen en ik vind een tag als deze met vragen over inspiratie (of juist lack of..) heel erg interessant en ik vond het dan ook erg leuk getagged te worden om hem in te vullen. Lees verder voor de vragen en mijn antwoorden in de Blogspiratie Tag!

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writers- of bloggersblock aan?
Ik heb eigenlijk altijd wel inspiratie genoeg en misschien is dat ook wel een probleem. Ok, eerder een luxeprobleem bedenk ik me maar het is vooral tijd wat ik tekort kom om alles zo uit te voeren zoals ik in mijn hoofd heb.

Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?
Ondanks de enorme bult aan inspiratie en artikelideetjes die ik heb liggen, gebeurt het mij zeker wel eens dat er een dag niks uit mijn vingers kan komen of ik de juiste woorden niet kan vinden en niet tevreden ben met een tekst waardoor ik alles weer delete. Ik voel me dan dus echt even niet in m’n ‘hum’ en kan er goed chagrijnig van worden..

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?
Dit is voor mij echt heel erg gemakkelijk. Ik werk namelijk best gestructureerd en heb de afspraak met mijzelf dat als ik voor een artikel ga zitten ik nìks anders mag doen dan werken. Even geen mail of social media checken en gaan met die banaan. Wat hierbij ook een goede tip is om in een andere kamer dan de woonkamer te gaan werken. Ik heb een eigen kantoorruimte in huis waar ik afgesloten aan de slag kan zonder afleidingen van bijvoorbeeld de televisie.

Welke brainstormtechniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?
Als ik het echt eventjes niet meer weet en ik op de één of andere manier door alle bomen het bos niet meer zie ga ik terug naar de basis. Een vel papier en een stift met in het midden mijn sitenaam is het begin en ik begin er dan woorden, gevoelens en ideetjes bij te schrijven van hoe ik wil dat mijn site aanvoelt en overkomt en wat ik ermee wil bereiken. Voor je het weet staan er tig woorden omheen en begin ik te schrappen tot er nog maar een aantal kernwoorden op papier staan waar ik dan zonder moeite inspiratie om te bloggen van krijg. Ik denk dat dat komt omdat ik dan bezig ben met toekomstplannen (korte termijn en lange termijn) voor iets waar ik met zoveel liefde aan werk, dat het door de positieve gevoelens weer helemaal gaat stromen :)

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?
Ik haal weinig tot geen inspiratie voor artikelen of mijn site uit muziek, maar het is wel een onmisbaar element tijdens het werken aan mijn blog. Zo staat er altijd muziek aan op de achtergrond als ik aan het werk ben, ik vind dat heel prettig.

Waar ontstaan de beste ideeën?
Dat is zonder twijfel ’s avonds laat in bed of op vakantie. Oftewel voor mij op de tijden dat ik echt even helemaal tot rust kan komen. Dit is de rede dat ik ook altijd een notitieboek en pen of telefoon met memofunctie bij me heb. Want soms bedenk je op die momenten de tofste dingen, maar kan je het in de ochtend of een dag later weer zo kwijt zijn. Zonde!

In welke inspirerende omgeving werk je graag?
Ik werk het allerliefst gewoon in mijn eigen kantoortje in huis. Het is echt mijn plek om tot rust te komen en ik heb er alles bij de hand wat ik nodig kan hebben voor de site, de fotografie, producten en dergelijke. Wel heb ik plannen om deze werkkamer weer eens onder handen te gaan nemen en er echt mijn happy room van te gaan maken. Ook omdat ik binnenkort weer wil gaan beginnen met af en toe een filmpje op te nemen voor de site is het wel leuk als de achtergrond dan mooi/gezellig/professioneel is en de belichting klopt. Daarnaast wil ik er gewoonweg wat meer kleur in ♥

Heb jij ook een ware blogbijbel op je bureau staan voor als je het even niet weet?
Nee, er is geen enkel boek of iets dergelijks wat ik er bij pak als ik het even niet meer weet. Of ik ga aan de slag met mijn vel papier voor een brainstormsessie met mijzelf of ik laat de boel even voor wat het is en ga naar buiten toe voor wat afleiding, shoppen, wandelen etc. Wel lees ik graag boeken die over (online) marketing, social media, (online) ondernemen en bloggen gaan maar eenmaal uit pak ik ze er eigenlijk nooit meer bij omdat ik eventuele tips dan al heb opgeschreven of mee heb genomen in uitvoering.

Mocht je trouwens op zoek zijn naar handige boeken over deze onderwerpen, dan kan ik de volgende aanraden eens te gaan lezen:

Wetboek voor bloggers
Blogboek, How blogs work & Masterclass Ondernemen
Miss Marketing
Blog Inc.
social media marketing, PR & internetmarketing
SEO voor dummies
Je website promoten.

Welke bloggers inspireren jou?
Er zijn een heleboel bloggers die ik op de één of andere manier erg waardeer omdat ze bij zichzelf blijven, een professionele houding hebben en hun passie erg fijn uitdragen maar ik haal eigenlijk nooit directe inspiratie van deze bloggers vandaan. Ook heb ik een groot respect voor de bloggers die aan het begin van de blogwereld in Nederland stonden en zichzelf zakelijk gezien hard hebben moeten bewijzen. Dit hebben ze toentertijd natuurlijk voor zichzelf gedaan, maar ik besef me maar al te goed dat deze bloggers ook deuren op een kier hebben gezet voor andere bloggers waardoor het bijvoorbeeld voor mij makkelijker is geworden met grote merken en bedrijven samen te werken en te kunnen leven van mijn blog.

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?
Ai.. Ook hier kan ik niet direct antwoord op geven aangezien ik mijn inspiratie echt overal en nergens vandaan haal. Ik denk dat het ‘gewoon’ in me zit om aware te zijn en altijd met mijn site bezig te zijn waardoor ik tijdens een bepaald programma, het lezen van een tijdschrift, een wandeling of andere normale bezigheden ineens een idee of inspiratie krijg.

Ik vond het heel erg leuk om deze tag in te vullen en hoop dat jij het leuk vond om mijn antwoorden te lezen. Bedankt Monique voor het taggen en bedankt Patricia voor het bedenken van deze tag. Ik vind het erg leuk dat je een nieuwe tag op bloggen gericht hebt bedacht en ik lees de antwoorden van andere bloggers graag. Neem de tag gerust over op je blog en laat een linkje hiernaartoe achter in de reacties onder dit artikel. Vind ik leuk! :)

Blogger of geen blogger, ik ben benieuwd. Wie of wat is jouw grootste inspiratiebron in je dagelijks leven?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Beveiliging,internet
  Reply Beveiliging,internet 8 juni 2020 at 10:16

  Dit is een leuke blog, bedankt voor het delen.

 • Avatar van Lynn C
  Reply Lynn C 11 april 2015 at 10:22

  Bedankt voor de tips!
  Ik heb in mijn Master Journalistiek een scriptie gemaakt over ‘Creativiteit in de geschreven Journalistiek’. Daarvoor heb ik onderzoek gedaan naar technieken om ideeën te verzamelen. Ik schreef enkele tips in op mijn blog, mocht je interesse hebben: http://lynnblogt.blogspot.be/2015/03/zo-word-je-creatiefhow-to-be-creative_7.html
  Groetjes!
  Lynn

 • Avatar van Cindy | Life meets Beauty
  Reply Cindy | Life meets Beauty 26 maart 2015 at 17:28

  Leuke tag en heel leuk om jouw antwoorden te lezen!

 • Avatar van Marleen
  Reply Marleen 26 maart 2015 at 15:40

  Wauw, wat een gave tag! Ik ga hem op mijn to-do lijstje zetten!

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 26 maart 2015 at 13:51

  Wat een leuke tag, erg interessant om te lezen. De meeste inspiratie haal ik uit de dingen die ik doe, een wandeling in het bos, een bezoekje aan een stad of winkels. Gek genoeg krijg ik op mijn werk, waar ik helemaal niet over blog, de meeste inspiratie. Ik schrijf dan ook gelijk mijn ideeën op.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 26 maart 2015 at 13:35

  Wat een fijne antwoorden heb je gegeven, leuke Tag is dit!

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 26 maart 2015 at 12:56

  Heel leuk om jouw antwoorden te lezen. Ik ga de mijne binnenkort ook plaatsen :)

 • Avatar van Kim | KimterStege.nl
  Reply Kim | KimterStege.nl 26 maart 2015 at 11:21

  Heel erg leuke tag zeg! En super interessant om de antwoorden te lezen :)

 • Avatar van Dhini
  Reply Dhini 26 maart 2015 at 10:27

  wat leuke tag!

 • Avatar van Danielle
  Reply Danielle 26 maart 2015 at 10:09

  Wat leuk en interessant om dit bij jou te lezen!

 • Avatar van Denise
  Reply Denise 26 maart 2015 at 10:04

  Ah super leuk dat je deze tag ook ingevuld hebt, hele inspirerende antwoorden! Hij staat bij mij ook op de planning!

 • Avatar van Monique
  Reply Monique 26 maart 2015 at 09:32

  Graag gedaan :) Erg leuk om jouw antwoorden te lezen! Volgens mij ben je goed bezig qua tijd en rust nemen voor het bloggen. Daar kan ik nog wat van leren. Hoe doe jij het trouwens als je dochter wakker is? Of blog je alleen als ze slaapt?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 maart 2015 at 10:23

   Dat vind ik nog wel heel erg lastig hoor, zeker omdat Shae steeds minder slaapt overdag. Nu schrijf ik enkel als ze slaapt en heel soms tussendoor als ze zelf lekker aan het spelen is. Ik probeer de avonden en weekeinden hier niet aan te besteden, dat is quality family time zeg maar :) Binnenkort gaat Shae 1 dag per week naar de gastouder, dat zal al veel ademruimte geven denk ik.

 • Avatar van FabulousHeidi
  Reply FabulousHeidi 26 maart 2015 at 08:33

  Heel leuk om te lezen Desirée! Ondanks dat het niet mijn baan is herken ik er wel heel veel in. Mijn probleem. te veel inspiratie, te weinig tijd waardoor ik dan helemaal niets meer schrijf haha! Hoe combineer je het schrijven met je kleine meid? Stel je bent lekker bezig, volledig in een artikel en dan heeft ze mama nodig, of schrijf je op andere tijden als Paul thuis is? Liefs!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 maart 2015 at 10:25

   Ik vind het steeds lastiger combineren hoor, de kleine slaapt steeds minder overdag en ik wil niet in de avonden en weekeinden werken. Het is krap lastig ;) Binnenkort gaat Shae 1 dag per week naar de gastouder, dan komt er al meer ruimte.

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 26 maart 2015 at 08:20

  Inspiratie,… Soms te veel. Mijn artikelen staan soms al en maand gepland. Zorg ook voor reserve materiaal (dag moe, ziek of misselijk ben).
  Wat je zegt een eigen kamer werkt echt heel fijn. Echter ik ben een chaoot en het is een rommel daar.
  Op een gegeven moment vind je je eigen weg. En dan is hoe je het doet niet belangrijk, het resultaat dat telt.

 • Avatar van Patricia
  Reply Patricia 26 maart 2015 at 08:17

  Dank voor de lieve woorden. Heb ‘m met veel plezier bedacht rn geniet nog meer van alle antwoorden.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 26 maart 2015 at 07:53

  Wat een handige tips en die kan ik heel goed gebruiken.
  Dank je wel voor de fijne en leerzame tips!

  Mooie dag Xoxo

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 26 maart 2015 at 07:21

  Hele leuke tag! Ik wil dat Wetboek voor Bloggers graag nog hebben, lijkt me heel interessant. Ik ben het meest productief als ik blog in het OV, haha!

 • Avatar van Karin Bakker
  Reply Karin Bakker 26 maart 2015 at 07:15

  Leuke tag en die boeken zijn ook goede tips! Zelf heb ik het wetboek voor bloggers en bloggen als een pro in 60 minuten. Daar moet ik ook maar eens aan beginnen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 maart 2015 at 10:25

   Ik ben benieuwd of Bloggen als een pro in 60 minuten een aanrader is, ik wacht je oordeel af :)

   • Avatar van Karin Bakker
    Reply Karin Bakker 28 maart 2015 at 10:03

    Ik laat het je weten, hij ligt nu nog even op de stapel :)!

 • Avatar van britt
  Reply britt 26 maart 2015 at 06:45

  Wat een leuke tag! Bij mij is het ook zo dat ik de meeste inspiratie heb als ik rustig een wandelingetje maak of tijdschrift aan het lezen ben. Momenteel ben ik het boek “make it, blog it, share it” aan het lezen. Staan ook leuke tips in. :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 maart 2015 at 10:26

   Hey, dat boek kende ik nog niet. Genoteerd! :)

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 26 maart 2015 at 06:45

  Ik haal mijn inspiratie uit allerlei dagelijkse dingen maar ik heb ook vaak ideeën in mijn hoofd die ik dan meteen opschrijf anders ben ik het weer kwijt.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.