Beauty

Human+Kind body soufflé

31 maart 2015

Human+Kind body soufflé review
Alweer ruim 3 jaar geleden kwam ik in contact met het Ierse verzorgingsmerk Human+Kind en sindsdien zijn er regelmatig nieuwe producten van dit merk door mijn handen gegaan die ik op heb gemaakt. Producten helemaal op maken gebeurt eerlijk gezegd niet heel erg vaak hier, doordat ik zo vaak nieuwe producten kan en mag uitproberen voor mijn werk, dus het wil toch wel wat zeggen als er dan eens iets echt helemaal op gaat. De body soufflé gaat weer zo’n product worden gok ik zo. Hij kwam vorige week binnen, ik werd op slag verliefd en vertel je er vandaag alles over.

Over Human+Kind
Dit merk met natuurlijke en huidvriendelijke verzorgingsproducten heeft als visie dat je niet voor verschillende gebieden van de huid en verschillende huidtypes andere producten nodig hebt. De producten bevatten geen parabenen, synthetische geur- en kleurstoffen en toxinen, zijn dermatologisch getest, gescreend op allergieën en zelfs zacht genoeg voor de gevoelige huid. Daarnaast zijn de verpakkingen van de producten milieuvriendelijk en duurzaam en zijn de producten niet op dieren getest. Ondanks dat het merk pas sinds 2011 bestaat heeft het nu al verschillende prijzen en beauty awards op hun naam staan.

Human+Kind body soufflé review

Wat zit er in de body soufflé?
Qua ingrediënten zit je met deze body soufflé wel goed. Er zit namelijk onder andere glycerine, bisabolol, abrikozenpitolie, shea boter, vitamine E en ethylhexyl stearate in. Dit laatste ingrediënt klinkt niet heel erg ‘zacht’, maar niks is minder waar. Dit is een olie/wax-achtig ingrediënt wat een subtiel en niet-vettig laagje achterlaat op de huid om zo een heerlijk zacht en soepel gevoel te geven. De alcohol die erin zit is van de zachte/vettende variant en het geheel maakt zo een lekker voedende, kalmerende en verzorgende combinatie. Wel zit er parfum en een silicoon (dimethicone) in. Ik en mijn huid hebben geen problemen met siliconen en het heeft juist ook goede eigenschappen voor de huid – zoals het verzachten van littekenweefsel zodat het beter en mooier kan genezen – maar er zijn huidjes die hier wat minder op kunnen reageren.

Human+Kind body soufflé review

Hoe werkt het?
De body soufflé heeft een licht opgeklopte en crèmige substantie en een heerlijke zomerse, frisse en fruitige geur die na het insmeren ook nog best een tijdje subtiel achter blijft op de huid. Ondanks de voedende en verzorgende ingrediënten is het een product wat zich prettig laat verdelen en uitsmeren en trekt het vlot in waardoor je alweer snel door kan met je dagelijkse bezigheden en jezelf aan kan kleden zonder dat je kleding aan je lijf vastplakt. Doordat het zo goed uitsmeert is de crème zuinig in gebruik en het laat de huid direct zacht en soepel aanvoelen en geeft een subtiele gezonde glow.

Human+Kind body soufflé review

Conclusie
Ik was wat bang dat de crème niet voldoende zou doen voor mijn huid die op bepaalde lichaamsdelen zoals de knieën, scheenbenen, ellebogen en onderarmen echt heel erg droog is maar na enkele dagen smeren merkte ik zeker een positief verschil. Qua ingrediënten is het product top, de geur is lekker zomers en fris en ook de filosofie van het merk spreekt me aan. Ook fijn: het product is lekker betaalbaar! Eén nadeel: qua hygiëne en het behoud van een optimale werking van de ingrediënten had ik het product liever in een pompflacon gehad.

De producten van Human+Kind zijn verkrijgbaar bij de (web)winkels van ICI Paris XL en Cosmania. De body soufflé komt in een pot van 200ml en is verkrijgbaar voor €14,95.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 3 april 2015 at 15:20

  Ik kende het merk nog niet maar het klinkt heerlijk. En echt een voordel dat het snel intrekt

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 2 april 2015 at 10:54

  Al eens eerder wat gelezen over dit merk. Was toen niet blown away maar yay dit klinkt echt wel fijn! Vooral omdat ie toch voedend genoeg is. Is toch wel belangrijk! Misschien toch maar iets hiervan halen. Heb nog een kadobon van de Ici.

 • Avatar van Donna Luisa
  Reply Donna Luisa 31 maart 2015 at 22:12

  Ik kende dit merk nog niet, maar deze body crème klinkt wel erg fijn!

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 31 maart 2015 at 17:35

  Ik heb nog nooit van dit merk gehoord maar het klinkt veelbelovend, ik vind het jammer dat er siiliconen inzitten.

 • Avatar van Zoë
  Reply Zoë 31 maart 2015 at 17:22

  De verpakkingen van dit merk vind ik altijd zo mooi! Deze klinkt ook weer heerlijk :) Zo zie je maar dat die fijne ingrediënten ook echt een goede werking hebben!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 april 2015 at 10:01

   De verpakkingen spreken mij ook erg aan, weer eens wat anders en het valt wel op in het schap naast de meestal cleane verpakkingen van andere merken :)

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 31 maart 2015 at 16:41

  Had het merk dit weekend gezien en heb er eigenlijk geen aandacht aan gegeven omday ik het merk niet kende. Jammer, want het klinkt wel goed.

 • Avatar van Cindy | Life meets Beauty
  Reply Cindy | Life meets Beauty 31 maart 2015 at 16:35

  Als ik lees ‘soufflé’ dan moet ik toch echt wel even aan eten denken, haha. Deze soufflé voor het lichaam zit er super voedend en lekker uit. Ik heb niet een hele droge huid dus heb niet een hele voedende crème nodig.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 31 maart 2015 at 16:13

  Ik ken het merk wel, maar wist niet dat ze dit ook verkopen. Het klinkt wel goed!

 • Avatar van Marleen
  Reply Marleen 31 maart 2015 at 15:18

  Ik heb mijn producten ook liever in een pompflacon, maar dit product klinkt wel echt heel tof!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 31 maart 2015 at 11:08

  Wat ziet deze soufflé er heerlijk luchtig uit!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 31 maart 2015 at 11:07

  klinkt toch niet verkeerd :)

 • Avatar van Kirsten
  Reply Kirsten 31 maart 2015 at 10:49

  Ik heb dit merk nog nooit geprobeerd maar het klinkt wel erg goed!

 • Avatar van FabulousHeidi
  Reply FabulousHeidi 31 maart 2015 at 10:09

  Ik heb al veel van het merk voorbij zien komen, nog niet iets van getest maar klinkt ontzettend goed!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 31 maart 2015 at 08:21

  Klinkt erg goed.
  Ik ken het niet en heb wat littekens die veel minder zichtbaar moeten zijn voordat het blote benen weer wordt.

  Xoxo

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 31 maart 2015 at 08:00

  Ik heb hier nog niet van gehoord. Klinkt veelbelovend.

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 31 maart 2015 at 06:59

  Dit is een heel erg fijn merk! Dit product ken ik nog niet. Klinkt wel erg lekker. Ik heb ooit de body souffle van de Hema gehad en die had een iets te opvallende glow. Misschien dat ik deze dan eens ga proberen!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.