Huis & interieur Mama & Kind

Interieur inspiratie voor de babykamer

11 maart 2015

interieur-tips-babykamer-14
Ik vond het echt ontiegelijk leuk om de babykamer in te richten en heb hiervoor geen boek open hoeven te slaan voor inspiratie. Ik bedoel: als je zo lang bezig bent geweest voordat je zwanger mocht worden dan heb je het geheel al een lange tijd uitgedacht en is het alleen nog wachten tot je het geslacht weet voor de kleuraccenten. Zelf ben ik trouwens heel erg van de neutrale kamers met hier en daar een kleuraccent, dit vind ik er gewoonweg wat meer stylish uitzien en straalt een bepaalde rust uit, maar toch gingen we voor Shae’s kamer voor wat meer kleur want het is nu eenmaal een babykamer/kinderkamer en dat mag wel een beetje leven!

interieur-tips-babykamer-13
interieur-tips-babykamer-12
interieur-tips-babykamer-11
interieur-tips-babykamer-10
Ik heb de kamer van Shae al wel eens voorbij laten komen op de site en via social media en ondanks dat er wat meubels verschoven zijn is de basis nog steeds hetzelfde.

Het is een ruime en rustige kamer en er staat een groot dressoir als kledingkast op die we ook als commode gebruiken, een bedje, een grote stoel/loveseat die ik eerder als voedingsstoel gebruikte maar nu wordt gebruikt om verhaaltjes in voor te lezen, een pastelroze hang-legkast die we later toevoegden omdat alles opvouwen toch niet zo praktisch bleek te zijn en we hebben het aangekleed met wat leuke dingetjes aan de muur, een grappige mobiel boven het bedje, een grote spiegel voor meer licht in de kamer en een pluchen Bambihoofd boven de commode.

Qua kleuren is het geheel toch erg rustig en hebben we er dezelfde kleur op de accentwand als door de rest van het huis (mintgroen/celadon) en kozen we voor een lekker girly roze vloerkleed.

interieur-tips-babykamer-9
interieur-tips-babykamer-8
interieur-tips-babykamer-7
Finn Room

Wat mij betreft zijn er een paar items onmisbaar in een babykamer om het echt een geheel te maken:

– een vloerkleed om het geheel minder kaal te maken, wat gezelligheid mee te geven èn het is leuk om als ze wat ouder zijn op te spelen
– grappige accessoires zoals een schommelschaap, gekke dieren in een mobiel, een pluchen dierenhoofd aan de muur etc. om het wat meer ‘eigen’ te maken
– goede raambekleding waarbij wij zelf gekozen hebben voor goed verduisterende rolgordijnen, inbetweens om enkel wat licht te filteren maar de kamer niet gelijk donker te maken en donkere overgordijnen. Gelukkig konden we hier trouwens af met kant-en-klaar gordijnen, want ik ben totaal geen held met de naaimachine. Het lijkt wat dubbelop qua raambekleding, maar het staat erg chic en is toch vaak heel praktisch gebleken
manden. Je kan er niet genoeg van hebben want ze zijn handig voor alles. Van knuffels tot aan speelgoed tot aan kleine mandjes voor de dagelijkse verzorgingsproducten op de commode.

interieur-tips-babykamer-5
interieur-tips-babykamer-4
interieur-tips-babykamer-3
interieur-tips-babykamer-1

Het is ook erg leuk om het interieur van de babykamer een klein beetje mee te laten gaan met de seizoenen. De tips uit het artikel voor lente in je interieur kan je ook wat doortrekken naar de babykamer door een vaasje met (nep)bloemen op een kast, wat frissere pasteltinten als beddengoed en over het aankleedkussen bijvoorbeeld. Als je de babykamer in de opzet heel rustig houdt qua kleuren kan je zo elke keer heel gemakkelijk een andere look aan een kamer geven.

En.. ondanks dat ik heel tevreden ben met de kamer van Shae kan ik niet wachten tot ze wat ouder wordt en ik aan de slag kan om het aan te passen tot een kamer voor een wat grotere meid. Ik voel nu al een nesteldrang 3.0 aankomen ;)

Welke stijl babykamer spreekt jou het meeste aan of welke stijl heb jij gebruikt voor jouw kindje? En wat is volgens jou onmisbaar in een babykamer?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Line
  Reply Line 18 juni 2015 at 09:37

  Hartstikke mooie foto’s, zeer goed voor de inspiratie. Ik ben nog een beetje aan het stoeien wat te doen. Hebben een mooie oude eikentafel die graag op babykamer willen plaatsen, maar zijn nog zoekende hoe wij er een geheel van kunnen maken.

 • Avatar van Agata PIXERS
  Reply Agata PIXERS 11 mei 2015 at 09:59

  Pastelkleuren zijn inderdaad een echt goede keuze voor een babykamer – mooi, posiftief, en zeker zo kalmerend!

 • Avatar van Nesrin
  Reply Nesrin 11 maart 2015 at 16:21

  Mooie plaatjes. Ik vind de wigwam te gek. Ik zit inmiddels in de fase peuter en een bijna 7 year old. Toch blijft het leuk om naar babykamers te kijken.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 maart 2015 at 10:36

   Jaaa, zo’n wigwam staat hier ook op de wishlist <3

 • Avatar van Dineke
  Reply Dineke 11 maart 2015 at 15:31

  Super leuk! Ik volg zelf kinderkamerstylist.nl, zij is echt iemand waar ik heel veel inspiratie bij opdoe. Gisteren hebben wij een goede 20 weken echo gehad en gaan ergens volgende week beginnen met het ruwe werk op de babykamer (behang afhalen en dergelijke). Verder heb ik al wel wat in mijn hoofd, maar over veel dingen twijfel ik nog. Moeilijk!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 maart 2015 at 15:41

   Zo leuk en spannend om ermee aan de slag te gaan, ik ga je volgen! :D

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 11 maart 2015 at 15:15

  *rammelrammelrammelrammelendeeierstokken* Wat een leuke inspiratie voor de babykamer zeg. Het liefste zou ik het ook neutraal houden met hier en daar wat kleuraccenten. Vooral pastelaccenten vind ik geweldig. Een vloerkleed zou ik ook zeker weg leggen.

 • Avatar van Josan
  Reply Josan 11 maart 2015 at 15:04

  Ik ga ook voor lekker neutraal grijs met een muurschildering met 3D bloemen. Die paper pom poms zijn zo leuk!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 11 maart 2015 at 14:24

  Mooie foto’s om inspiratie op te doen en al die vrolijke kleuren ;-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.