Beauty

L’Occitane body & strength scalp essence

22 maart 2015

loccitane-body-strength-scalp-essence-review-1
Zoals jullie weten heb ik een redelijk gevoelige hoofdhuid en als ik ook maar even afstap van de shampoos en conditioners met ‘schonere’ ingrediënten dan krijg ik gelijk meer last van een strak en trekkerig gevoel, droogheid en wat schilfertjes wat zorgt voor een oncomfortabel gevoel. Daarnaast breekt mijn haar helaas redelijk snel af en was dat onder andere de rede dat ik een tijdje geleden koos voor een kort kapsel.

Nu vind ik het korte haar trouwens helemaal niet erg en denk ik dat ik het nog een hele tijd zo ga houden. Het staat lekker fris, geeft me meer ‘een look’ en ik voel me er prettig bij. Wel blijft de gevoelige hoofdhuid en zou ik het natuurlijk erg fijn vinden als dit plus het snel afbreken van mijn haar eens zou stoppen..

loccitane-body-strength-scalp-essence-review-2
loccitane-body-strength-scalp-essence-review-3

Gelukkig zijn er steeds meer producten op de markt die hierin kunnen ondersteunen. Zo heeft L’Occitane nu een nieuwe body & strength haarverzorgingslijn die bestaat uit een shampoo, conditioner en een product voor de hoofdhuid. Het is gericht op fijn haar met een gebrek aan volume wat last heeft van haaruitval en haarafbreuk. Nu heb ik fijn haar, maar wel veel haar, niet echt gebrek aan volume maar wel weer last van de haaruitval en haarafbreuk dus voelde ik me zeker geroepen het product voor de hoofdhuid uit te proberen.

L’Occitane body & strength scalp essence
Er zitten onder andere 5 stimulerende essentiële oliën in die de haarvezel versterken, een laagje om het haar leggen en afbreuk en uitval verminderen. Jeneverbes zuivert de hoofdhuid, rozemarijn maakt dof haar mooier, ylang-ylang versterkt de hoofdhuid, cypres stimuleert de hoofdhuid en ceder vermindert haarbreuk.

Je sprayt dit product nadat je je haar handdoekdroog hebt gemaakt na het wassen op je haar waarbij je je op de haaraanzet concentreert en het vervolgens licht inmasseert. Je kan het product elke dag gebruiken en hoeft het niet uit te spoelen. De geur is aan de ene kant heel fris, maar heeft ook wat kruidigs. Laat ik het als een typische wellnessgeur omschrijven, iets wat mij persoonlijk wel aanspreekt en echt even zo’n rustmomentje geeft tijdens het gebruiken.

loccitane-body-strength-scalp-essence-review-4

Het product zorgt er niet alleen voor dat mijn hoofdhuid echt prettiger aanvoelt, ook laat het mijn haar lekker ruiken en geeft het wat volume bij de aanzet zonder het vettig of plakkerig te maken. Ik ga het product de komende tijd zeker nog door blijven gebruiken en ben benieuwd of het op langere termijn ook tegen haarafbreuk en haaruitval zal helpen. I’ll keep you posted :)

L’Occitane body & strength shampoo 300ml, €16,50
L’Occitane body & strength 1-minute conditioner 200ml, €18,50
L’Occitane body & strenght scalp essence 125ml, €23,00

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 25 maart 2015 at 19:54

  Dit klinkt voor mij ook erg interessant, zoals je weet heb ik psoriasis op mijn hoofdhuid waardoor ik de meeste shampoos ook erg slecht verdraag. Ik ben dan ook erg benieuwd naar jouw bevindingen op de langere termijn!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 maart 2015 at 10:27

   Dit product is niet echt gericht op hoofdhuidproblemen maar meer op haaruitval en haarafbreuk, maar het lijkt bij mij al voor wat verlichting te zorgen.. Ben benieuwd op wat langere termijn inderdaad.

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 22 maart 2015 at 17:09

  Wat vervelend dat je haren zo snel afbreken. Tot nu toe klinkt het veelbelovend. Ik ben benieuwd of het de haren minder snel laat breken en/of haaruitval voorkomt.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 maart 2015 at 10:00

   Ik ben hier ook erg benieuwd naar op de langere termijn, geduld is niet mijn sterkste punt maar ik hou vol! :)

 • Avatar van Michelle Kaiser
  Reply Michelle Kaiser 22 maart 2015 at 15:43

  Ziet er goed uit. Klinkt goed

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 22 maart 2015 at 13:10

  Dat klinkt heerlijk. Ik kende de producten nog niet.

 • Avatar van Monique
  Reply Monique 22 maart 2015 at 10:26

  Dit kende ik ook nog niet. Heb je ook last van korstjes op je hoofd? Ik heb dat namelijk gehad met enorm haarverlies. Zo erg dat mijn dikke bos bovenop echt dun werd en je er doorheen kon kijken, wat dus eerder niet lukte. Heb er een speciale shampoo voor gekocht toen en ik was er van af. Ik had het na mijn zwangerschap vd jongste.

  • Avatar van Joanne
   Reply Joanne 22 maart 2015 at 22:06

   Ik heb ook laat van korstjes en zie nu dat er op een aantal plekken kale kleine plekjes komen help!!!
   Mag ikvragen welke shampoo je toen gebruikt hebt?want ik ben wanhopig

   • Avatar van Desirée
    Reply Desirée 23 maart 2015 at 09:59

    Misschien kan je er eerst eens door een goede kapper of je huisarts naar laten kijken om wellicht erger uit te sluiten, maar de haarproducten van Weleda zijn bijvoorbeeld heel zacht en fijn in gebruik. Succes!

   • Avatar van Monique
    Reply Monique 23 maart 2015 at 23:36

    Hoi, een drama is dat hè. Ik ben ook heel lang op zoek geweest wat het kon zijn. De meest dure shampoos gebruikt en niets hielp. Uiteindelijk las ik iets over schimmels en viel er veel op zijn plek. Ik heb de shampoo Selsun bestelt om te proberen. geweldig. Het is geen heerlijke shampoo maar het doet wat het moet doen. Ik had op een gegeven moment hele plakaten op mijn voorhoofd en bij mijn oren. Ik werd er helemaal gek van. En mijn haar wat zo uitviel. Grrrr. Die Selsun heb ik bij drogist.nl besteld. Ik heb ook gelezen dat na het wassen van de eerste 2 weken 1x per week, daarna 1x per 2 weken en uiteindelijk 1x per maand, per 2 mnd etc. Een shampoo te gebruiken waar een stofje inzit die vroeger in anti roos shampoos zat. De goedkope antiroos shampoo van het Jumbo merk ruikt naar dat stofje en sinds ik deze 2 gebruik ben ik er van af. En mijn haar valt stukken minder uit en mijn bos lijkt eindelijk weer wat dikker te worden. Ik ben altijd al wel gevoelig geweest voor schimmels, maar nog nooit op mijn hoofd en dit kende ik ook helemaal niet. Het is allicht het proberen waard. Mocht het een schimmel zijn, dan krijg je vd huisarts of de tip voor shampoo of een abkuur. Nou op dat laatste zat ik niet te wachten. Vandaar dit alvast geprobeerd te hebben. De volgende dag waren de plakaten al nagenoeg weg! Veel succes met jouw klachten en bij twijfel en/of wanneer het niet weggaat wel naar de ha gaan hoor. Groetjes

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 maart 2015 at 10:02

   Heel af en toe heb ik ook wat grotere schilfertjes die gaan jeuken en dan door het krabben komen er wel eens korstjes ja :( Weet je nog welke shampoo jij toen gebruikt hebt?

   • Avatar van Monique
    Reply Monique 23 maart 2015 at 23:40

    Ja Selsun, zie mijn reactie hierboven. Ik ben zo blij dat ik er vanaf ben! Het begon bij mij inderdaad ook met grotere schilfertjes ongeveer een jaar na mijn zwangerschap. Op een gegeven moment werd ik er echt helemaal gek van. Maar nu ben ik er van af. Ik ben altijd iemand geweest die shampoosvan de kapper had (goldwell) en nooit geen klachten. Maar nu gebruik ik deze shampoo en het werkt. Ik ben al lang blij :).

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 24 maart 2015 at 10:55

     Bedankt voor het delen van je tip, ik ga er eens naar kijken!

 • Avatar van Cindy | Life meets Beauty
  Reply Cindy | Life meets Beauty 22 maart 2015 at 10:03

  Fijn dat het prettig aanvoelt! Ik hoop dat het op langer termijn goed werkt voor je!

 • Avatar van Kim | KimterStege.nl
  Reply Kim | KimterStege.nl 22 maart 2015 at 09:09

  Leuk! Ik heb ‘m ook gekregen om te testen! Ben erg benieuwd of het zo goed werkt

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 maart 2015 at 10:02

   Ah, leuk! Ben benieuwd wat jij ervan gaat vinden :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 22 maart 2015 at 06:58

  Wist niet dat dit merk haarverzorgingsproducten verkoopt!
  Het laatsd genoemde product moet ik ook eens kopen want heb de laatste tijd erg veel last van haaruitval op het hoofd.
  Goede en duidelijke review.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 maart 2015 at 10:03

   Dankjewel voor je compliment, leuk om te horen!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.