Beauty

L’Oréal extraordinary oil gezichtsolie & oliecrème

12 maart 2015

loreal-extraordinary-oil-gezichtsolie-creme-review-1
Dat ik een liefhebber ben van olie in producten is je vast niet ontgaan. Het is voor een droog huidje namelijk echt een aanrader om toe te voegen aan je routine of als kuurproduct in erg droge periodes. L’Oréal komt nu met de nieuwe extraordinary oil gezichtslijn met hierin een gezichtsolie en een voedende oliecrème. Gericht op de droge huid vanaf ongeveer 30 jaar die de huid belooft te voeden, revitaliseren en te laten stralen. Ik testte de producten voor je uit!

loreal-extraordinary-oil-gezichtsolie-creme-review-3
loreal-extraordinary-oil-gezichtsolie-creme-review-2
loreal-extraordinary-oil-gezichtsolie-creme-review-4
L’Oréal extraordinary oil gezichtsolie 30ml, €18,99
Deze olie voor het gezicht bevat onder andere olijfolie, jojoba olie, huttentutolie, zonnebloemolie, hondsroosolie, maïsolie, abrikozenpitolie, passiebloemolie, rijstolie, vitamine E, rozengeraniumolie, sinaasappelschilolie, rozemarijnolie, marjoleinolie, lavendelolie, kamillie olie, komkommerextract, kurkuma extract, rozenolie en jasmijnextract.

Wow, wat een flink aantal oliën! Ik ben onder de indruk, want voor een drogisterijmerk zou ik dit niet snel verwachten. Wel zit er redelijk hoog in de ingrediëntenlijst wat parfum en er zit verderop wat alcohol in, maar de vele voedende oliën doen het eventueel uitdrogende effect daarvan teniet. Fijn om te weten: er zitten geen siliconen in deze gezichtsolie.

De olie is een droge olie en laat dus geen vettig laagje achter waardoor je hem zelfs overdag zou kunnen gebruiken als je een erg droge huid hebt. Het product zit in een vierkante glazen fles met een pipetdop waardoor je goed kan doseren en je hebt echt maar enkele druppels nodig om je gezicht, hals en decolleté in te kunnen smeren. De geur is verrassend zacht, waar veel olieproducten juist ‘vol’ ruiken, de olie trekt snel in en laat een mooie glow achter op de huid zonder dat het vet lijkt.

loreal-extraordinary-oil-gezichtsolie-creme-review-6
loreal-extraordinary-oil-gezichtsolie-creme-review-5
loreal-extraordinary-oil-gezichtsolie-creme-review-7
L’Oréal extraordinary oil voedende oliecrème 50ml, €16,99
Deze crème bevat onder andere glycerine, meadowfoam olie, shea boter, arganolie, hondsroosolie, rozemarijnolie, jasmijn extract, lavendelolie, royal jelly extract, sojaproteïnen en salicylzuur in. Helaas zit er ook onder andere verschillende siliconen, alcohol, minerale olie en paraffine in waar ik minder vrolijk van word. Als je een wat gevoeligere huid hebt zou ik deze crème daarom niet aanraden.

De crème komt in een glazen pot met goudkleurig deksel die chic oogt. De crème zelf heeft een fijne textuur die in combinatie met de warmte van je huid wat dunner wordt en zo lekker in te masseren is. Zelfs na gebruik van de gezichtsolie trekt hij alsnog redelijk vlot in en het laat mijn huid gelijk soepel en zacht aanvoelen met zo’n prettig gehydrateerd laagje. Ook deze is voor de echt droge huidjes goed overdag te gebruiken wat ik zeker voor in de winter een pluspunt vind.

De oliën waar de producten op gebaseerd zijn – lavendel, marjolein, rozemarijn, geranium, rozen, kamille, sinaasappel en lavendel – bieden samen een beschermende, antibacteriële, verzachtende, egaliserende en kalmerende werking en stimuleren de aanmaak van elastine en collageen. Ondanks de vele oliën in de producten denk ik dat de producten zelfs door de vettere huidtypes gebruikt kunnen worden omdat ze vlot intrekken en geen vettig laagje achterlaten. Het is namelijk verrassend dat een vetter huidtype juist vaak voeding tekort komt en door het gebruik van een goede gezichtsolie er beter uit kan komen te zien.

Wat mij betreft is vooral de gezichtsolie een aanrader en zou ik de crème enkel gebruiken als je een niet te gevoelige huid hebt. Deze nieuwe producten van L’Oréal zijn vanaf deze maand verkrijgbaar.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Silvia
  Reply Silvia 26 oktober 2019 at 18:22

  er zit wel alcohol denat in, en dat droogt het huid. zelf zou ik voor een ander product gaan

 • Avatar van jeapiebel
  Reply jeapiebel 25 mei 2016 at 20:00

  Ik vind de olie lekker ruiken en een hele fijne werking hebben.

 • Avatar van Karen Engelsh
  Reply Karen Engelsh 17 september 2015 at 15:46

  Moet je de huid rondom de ogen vrij laten bij dit product?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 september 2015 at 19:23

   Ik zou het persoonlijk wel doen om eventueel traanogen te voorkomen :)

 • Avatar van Sigrid
  Reply Sigrid 17 april 2015 at 12:28

  Hoi, ik zou graag één van de twee producten kopen voor mijn gezicht. Welke raad jij aan? Ik kan zo moeilijk kiezen ;)

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 13 maart 2015 at 21:08

  hmm die gezichtsolie lijkt me best fijn! Ik heb een behoorlijk droge huid en loop al 2 jaar te pielen en te experimenteren, haha =D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 maart 2015 at 09:21

   Ai.. Ik hoop dat je snel jouw wondermiddel tegen het lijf loopt!

 • Avatar van Dineke
  Reply Dineke 12 maart 2015 at 23:43

  Oh ik ga dit eens tippen aan mijn vriendin! Zij heeft echt een hele droge huid en heeft al vanalles geprobeerd

 • Avatar van Cindy | Life meets Beauty
  Reply Cindy | Life meets Beauty 12 maart 2015 at 21:14

  Ik heb niet echt een droge huid, al is dit in de winter wel iets mee aanwezig. Ondanks dat hou ik van olie! Ik smeer het heel graag ’s avonds onder mijn crème, want dan ziet toch niemand dat ik lekker glim!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 maart 2015 at 09:51

   Haha, heel herkenbaar! Alleen plak ik dan soms wat aan m’n kussen :’)

 • Avatar van Sjess
  Reply Sjess 12 maart 2015 at 10:42

  Ik ben ook echt gek op gezichtsolie! Ik gebruik er momenteel eentje van Chagrin Valley en eentje van Gamilla’s Secret maar die zijn beide of lastiger te krijgen of veel duurder. Zodra er weer een mooie L’Oreal aanbieding is gaat deze direct mijn mandje in :)

 • Avatar van JustKristel
  Reply JustKristel 12 maart 2015 at 10:23

  De olie spreekt mij heel erg aan. Fijn om mijn droge huid te verzorgen!

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 12 maart 2015 at 10:11

  Wat fijn dat het geen vettige laag achterlaat, ik ben daar altijd wel bang voor bij olies!

 • Avatar van Kim ter Stege
  Reply Kim ter Stege 12 maart 2015 at 09:06

  Ziet er erg mooi uit!

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 12 maart 2015 at 08:48

  Huttentutolie Hahaha dat klinkt zo grappig. Ik ben ook gek op olie en merk dat dat beter helpt dan welke vochtinbrengende crème. Ik gebruik ook verschillende oliën voor mijn handen en nagelriemen. Heel fijn en ik geef liever meer geld uit aan een olie dan aan een crème. Maar vaak is een olie goedkoper, dus dat is top!

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 12 maart 2015 at 08:24

  Heerlijk wat een fijne ingrediënten. Bij het lezen voelt het al goed aan.
  Ik gebruik momenteel pure Argan olie van Yentl. Olie is zo goed voor de huid.

 • Avatar van Denise
  Reply Denise 12 maart 2015 at 08:01

  Ah fijn, ik heb op zich niet echt een probleemhuid dus zou deze crème graag eens gaan proberen!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 12 maart 2015 at 07:37

  Wat fijn dat de olie geen vette laag achterlaat!
  Ben er zo benieuwd naar want extra aandacht voor een goede gezichtverzorging heb ik zeker nodig ivm me dat ik een droge heb.

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 12 maart 2015 at 06:44

  Ik gebruik momenteel ook een gezichtsolie van L’Oreal voor ‘ s nachts, echt een heerlijk product ook voor de wat rijpere huid :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.