Beauty

Love it! | Yves Rocher low shampoo

11 maart 2015

yves rocher low shampoo poo review 1 - Love it! | Yves Rocher low shampoo
Al vaker heb ik geschreven over mijn ietwat gevoelige hoofdhuid en dat ik qua shampoos en conditioners het liefste wat ‘schonere’ producten gebruik. Nu zijn de producten zonder of met minder agressieve ingrediënten flink in opmars de laatste jaren dus het is niet heel erg lastig meer te vinden, maar ik word altijd blij als een merk weer een stapje verder gaat. Zo heeft Yves Rocher nu de low shampoo zonder sulfaten, parabenen en siliconen die niet schuimt en de haren tegelijkertijd zacht maakt.

yves rocher low shampoo poo review 2 - Love it! | Yves Rocher low shampoo
Het werkt eigenlijk net als een normale shampoo, alleen voelt het meer aan alsof je je haar wast met een conditioner. Je maakt je haar nat, masseert wat product in en spoelt dit vervolgens goed uit. Klaar! Tijdens het inmasseren voel je al dat het ook een voedende werking heeft en na het uitspoelen heb ik niet de drang een conditioner te moeten gebruiken, maar nu ik kort haar heb sla ik dit sowieso wat vaker over.

Ik merk in ieder geval dat de shampoo echt heel mild is voor de hoofdhuid en ik heb na het uitspoelen en afdrogen geen enkel trekkerig of droog gevoel en merk na een tijdje gebruik ook dat ik minder last heb van schilfertjes en mijn hoofdhuid minder ‘strak’ aanvoelt. Zeker een blijvertje dus!

yves rocher low shampoo poo review 3 - Love it! | Yves Rocher low shampoo
Er zit onder andere water, milde reinigers, meidoornextract, glycerine, panthenol, vitamine E en sojaolie in. Meer dan 99% van de ingrediënten van deze shampoo is van natuurlijke oorsprong. Het toegevoegde parfum had van mij ook achterwege mogen blijven omdat dit bij erg gevoelige hoofdhuidjes nog wel eens voor problemen kan zorgen, maar het zorgt er wel voor dat de shampoo een lekkere en frisse geur heeft die heel clean aan doet. De alcoholen die bovenaan de ingrediëntenlijst staan zijn de alcoholen die een verzachtende en hydraterende werking hebben en een beschermingslaagje achterlaten, de zogenaamde ‘zachte’ alcohol.

yves rocher low shampoo poo review 4 - Love it! | Yves Rocher low shampoo
Deze crèmeshampoo is geïnspireerd op de No Poo/Low Poo methode waarbij je je haar wast zonder shampoo te gebruiken of te kiezen voor enkel heel milde reinigers en dus bijvoorbeeld een milde en ‘schone’ conditioner als shampoo te gebruiken. Het zou zorgen voor minder jeuk en schilfers, een minder gevoelige hoofdhuid, zou wonderen doen bij (pluizige) krullen en laat de natuurlijke oliën achter op de hoofdhuid waardoor je uiteindelijk je haar minder vaak hoeft te wassen en mooier, gezonder haar krijgt.

Deze Low Shampoo van Yves Rocher is nu online verkrijgbaar voor €9,90 (200ml) en vanaf augustus zal hij ook in de winkels verkocht worden.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 12 mei 2015 at 23:48

  Ik gebruik deze ook , het is wel even wennen , en het is ook aan te raden om een haarborstel met natuurlijke haren aan te schaffen. Dit om je natuurlijke olien in je haren te kunnen verdelen.ze zeggen , je natuurlijke olien zijn het allerbeste voor je haar, ik ben dat nog aan het ontdekken. Je haar en hoofdhuid zal moeten wennen aan dit product en dat kan wel 6 weken tijd nodig hebben. Ik blijf het bizar vinden dat één spulletje mijn haar gelijk al extreem zacht maakt. ze hebben ook lekkere haarolie van yves rocher. Lekker voor tussendoor , zit geen troep in en voed nog eens extra bij :)

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 13 maart 2015 at 21:46

  Ik ben altijd bang dat zulke producten mijn haren vet maken.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 maart 2015 at 09:21

   Niet teveel gebruiken en goed uitspoelen voorkomt dit :)

 • Avatar van Natasja
  Reply Natasja 12 maart 2015 at 20:55

  Wat klinkt hij fijn, deze ga ik zeker eens proberen!

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty
skincare routine maart 2015 1 - Mijn skincare routine (maart 2015)
Mijn skincare routine (maart 2015)

Ondanks dat ik veel favorieten heb qua merken en producten blijven er nieuwe producten binnenkomen waarvan ik het niet kan...

Sluiten