Beauty

Love it! | Yves Rocher low shampoo

11 maart 2015

yves-rocher-low-shampoo-poo-review-1
Al vaker heb ik geschreven over mijn ietwat gevoelige hoofdhuid en dat ik qua shampoos en conditioners het liefste wat ‘schonere’ producten gebruik. Nu zijn de producten zonder of met minder agressieve ingrediënten flink in opmars de laatste jaren dus het is niet heel erg lastig meer te vinden, maar ik word altijd blij als een merk weer een stapje verder gaat. Zo heeft Yves Rocher nu de low shampoo zonder sulfaten, parabenen en siliconen die niet schuimt en de haren tegelijkertijd zacht maakt.

yves-rocher-low-shampoo-poo-review-2
Het werkt eigenlijk net als een normale shampoo, alleen voelt het meer aan alsof je je haar wast met een conditioner. Je maakt je haar nat, masseert wat product in en spoelt dit vervolgens goed uit. Klaar! Tijdens het inmasseren voel je al dat het ook een voedende werking heeft en na het uitspoelen heb ik niet de drang een conditioner te moeten gebruiken, maar nu ik kort haar heb sla ik dit sowieso wat vaker over.

Ik merk in ieder geval dat de shampoo echt heel mild is voor de hoofdhuid en ik heb na het uitspoelen en afdrogen geen enkel trekkerig of droog gevoel en merk na een tijdje gebruik ook dat ik minder last heb van schilfertjes en mijn hoofdhuid minder ‘strak’ aanvoelt. Zeker een blijvertje dus!

yves-rocher-low-shampoo-poo-review-3
Er zit onder andere water, milde reinigers, meidoornextract, glycerine, panthenol, vitamine E en sojaolie in. Meer dan 99% van de ingrediënten van deze shampoo is van natuurlijke oorsprong. Het toegevoegde parfum had van mij ook achterwege mogen blijven omdat dit bij erg gevoelige hoofdhuidjes nog wel eens voor problemen kan zorgen, maar het zorgt er wel voor dat de shampoo een lekkere en frisse geur heeft die heel clean aan doet. De alcoholen die bovenaan de ingrediëntenlijst staan zijn de alcoholen die een verzachtende en hydraterende werking hebben en een beschermingslaagje achterlaten, de zogenaamde ‘zachte’ alcohol.

yves-rocher-low-shampoo-poo-review-4
Deze crèmeshampoo is geïnspireerd op de No Poo/Low Poo methode waarbij je je haar wast zonder shampoo te gebruiken of te kiezen voor enkel heel milde reinigers en dus bijvoorbeeld een milde en ‘schone’ conditioner als shampoo te gebruiken. Het zou zorgen voor minder jeuk en schilfers, een minder gevoelige hoofdhuid, zou wonderen doen bij (pluizige) krullen en laat de natuurlijke oliën achter op de hoofdhuid waardoor je uiteindelijk je haar minder vaak hoeft te wassen en mooier, gezonder haar krijgt.

Deze Low Shampoo van Yves Rocher is nu online verkrijgbaar voor €9,90 (200ml) en vanaf augustus zal hij ook in de winkels verkocht worden.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 12 mei 2015 at 23:48

  Ik gebruik deze ook , het is wel even wennen , en het is ook aan te raden om een haarborstel met natuurlijke haren aan te schaffen. Dit om je natuurlijke olien in je haren te kunnen verdelen.ze zeggen , je natuurlijke olien zijn het allerbeste voor je haar, ik ben dat nog aan het ontdekken. Je haar en hoofdhuid zal moeten wennen aan dit product en dat kan wel 6 weken tijd nodig hebben. Ik blijf het bizar vinden dat één spulletje mijn haar gelijk al extreem zacht maakt. ze hebben ook lekkere haarolie van yves rocher. Lekker voor tussendoor , zit geen troep in en voed nog eens extra bij :)

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 13 maart 2015 at 21:46

  Ik ben altijd bang dat zulke producten mijn haren vet maken.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 maart 2015 at 09:21

   Niet teveel gebruiken en goed uitspoelen voorkomt dit :)

 • Avatar van Natasja
  Reply Natasja 12 maart 2015 at 20:55

  Wat klinkt hij fijn, deze ga ik zeker eens proberen!

 • Avatar van Kim ter Stege
  Reply Kim ter Stege 12 maart 2015 at 09:08

  Klinkt goed! Ik was mijn haar maar 1x per week met een shampoo. Verder altijd met alleen een conditioner.
  Dit is dan wel een interessant product. Ik ga zeker een kijkje nemen!

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 12 maart 2015 at 08:45

  Interessant. Ik had geen schampoo verwacht van Yves Rocher. Het klinkt goed en een niet schuimende schampoo is wel wennen denk ik. Ik gebruik zelf Yes to cucumbers schampoo. Die is ook erg fijn en bestaat geloof ik voor 97% uit natuurlijke producten

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 11 maart 2015 at 20:10

  Klinkt goed allemaal. Deze wil ik zeker eens proberen

 • Avatar van Annette - Ann Ages Gracefully
  Reply Annette - Ann Ages Gracefully 11 maart 2015 at 17:55

  Klinkt goed, ik heb ook nog wel eens last van een gevoelige hoofdhuid dus probeer ook wel een beetje te letten op wat voor shampoo ik gebruik.

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 11 maart 2015 at 16:58

  Dit klinkt als een fijne shampoo!

 • Avatar van Sarah
  Reply Sarah 11 maart 2015 at 12:21

  Deze klinkt echt super fijn, hier ben ik heel benieuwd naar!

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 11 maart 2015 at 12:15

  Wel een prijzige shampoo, maar toch fijn dat hij zo vrij is van slechte(re) ingrediënten, op parfum na dan. Die hadden ze inderdaad wel achterwege mogen laten. Toch ben ik wel benieuwd naar de shampoo, en vooral de geur hihi.

 • Avatar van Vlijtig Liesje
  Reply Vlijtig Liesje 11 maart 2015 at 11:02

  Klinkt goed zeg! En wat een fijne review. Ik ga hem delen op mijn review blog!

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 11 maart 2015 at 10:47

  Ik had er gister al wat over gelezen, het klinkt best goed!

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 11 maart 2015 at 10:28

  Dit klinkt ook wel weer heel fijn zeg!!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 11 maart 2015 at 10:03

  Wauw deze kende ik nog niet. ik gebruik momenteel de bouncy curls conditioner van YR. Deze shampoo wil ik ook wel eens uitproberen

 • Avatar van Cindy H
  Reply Cindy H 11 maart 2015 at 10:00

  Wat op zoek naar juist een milde shampoo, nu gevonden door je review.

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 11 maart 2015 at 09:30

  Dit klinkt als een toppertje! Sinds ik een kort koppie heb, gebruik ik ook vrijwel geen conditioner meer. Heel soms gebruik ik een conditioner als masker of als shampoo.

 • Avatar van Sjess
  Reply Sjess 11 maart 2015 at 09:13

  Oh wat fijn dat deze goed is! Ik zat er al naar te kijken op Yves Rocher, gebruik er nu iets soortgelijks van Uniq One, maar deze van YR is 2,5 x zo goedkoop :)

 • Avatar van Mariëlle
  Reply Mariëlle 11 maart 2015 at 09:04

  Hee dit klinkt me een partij goed zeg. Ik heb nog nooit wat van Yves Rocher gekocht, maar hier ben ik heel benieuwd naar!

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 11 maart 2015 at 08:23

  Ik hou van dit soort producten. Koop al jaren (22) bij Yves Rocher af en toe wat beauty producten. Binnenkort maar weer eens een bestelling doen.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 11 maart 2015 at 08:02

  Klinkt fijn want dan hoef je geen conditioner apart te gebruiken.
  Fijne eigenschappen.

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 11 maart 2015 at 07:29

  Dit klinkt goed. Ik snap niet dat er nog niet meer merken zijn met zo’n soort product en eigenschappen. Er is volgens mij ontzettend veel vraag naar!

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 11 maart 2015 at 07:15

  Had het persbericht hier over gezien was al nieuwsgierig, klinkt als een goed product x

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 11 maart 2015 at 06:58

  Ik ben nog steeds zoekende naar een fijne shampoo zonder teveel agressieve ingredienten, deze lijkt mij wel fijn om eens te gaan proberen ;)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.