Beauty

Max Factor pan stik foundation

29 maart 2015

Max Factor pan stik foundation review 12 true beige
Altijd als ik ein-de-lijk een redelijk perfecte foundation gevonden heb krijg ik alweer de kriebels en ga ik op zoek naar een nieuwe die wellicht nòg beter kan zijn. Ik weet niet wat het is, maar ik heb gewoonweg een foundationtic en ben altijd op zoek naar de beste voor een drogere huid met een redelijk goede dekking die er toch nog natuurlijk uit ziet en het liefst ook nog eens betaalbaar is. De meeste foundations die in de winkel te vinden zijn zijn ook nog eens te donker voor me en zo heb ik al veeeeeeel foundations uitgeprobeerd door de jaren heen. De Max Factor pan stik foundation is er een die al even op mijn lijstje stond om uit te gaan proberen en ik heb hem laatst maar eens gekocht voor de grote test.

max-factor-pan-stik-panstik-12-true-beige-review-2
Deze foundation zit al erg lang in het assortiment van Max Factor en is één van de typerende producten van het merk. Als je op zoek gaat naar reviews via het internet kom je ontiegelijk veel lovende ervaringen tegen van mensen die er al tig versleten hebben en waarvan dit hun holy grail foundation is. Hij staat bekend als een redelijk goed dekkende foundation die het meest geschikt is voor de normale tot droge huid. Helaas loop ik ook bij dit product van Max Factor weer eens tegen de ingrediëntenlijst aan die niet op de verpakking of op hun website te vinden is, maar via via ben ik er toch aangekomen. Het is een combinatie tussen verschillende waxen zoals bijenwas, kaolineklei en kleurpigmenten maar er zitten ook enkele parabenen in, iets waar sommige huidjes minder blij zijn.

max-factor-pan-stik-panstik-12-true-beige-review-3
max-factor-pan-stik-panstik-12-true-beige-review-4
De foundation zit in een handige stickvorm die je door middel van het draaimechanisme in de onderkant omhoog kan draaien. Er zit 9 gram product in de verpakking wat niet veel lijkt, maar vanwege de goede dekking van het product zal je er alsnog een redelijke tijd mee vooruit kunnen. De kleur 12 true beige is de lichtste kleur die verkrijgbaar is en even was ik bang dat hij weer eens te donker voor mij zou zijn. Maar.. niets is minder waar. Eenmaal aangebracht in enkele strepen en uitgewerkt met een flat top kabuki kwast blendt hij mooi met mijn huidskleur en loopt het goed over in de hals en het decolleté. Yes!

max-factor-pan-stik-panstik-12-true-beige-review-5
max-factor-pan-stik-panstik-12-true-beige-review-7
Linksboven zie je mijn gezicht zonder make-up, rechtsboven met enkel de foundation aangebracht en geblend en onder het geheel met bronzer, highlighter, blush en de rest van een lichte make-up. De foundation heeft zeker een goede dekking, maar je ziet er alsnog een beetje roodheid, vlekjes van onzuiverheden en lichtjes enkele pigmentvlekjes doorheen. Ik heb hier zelf niet echt moeite mee, want dit zorgt er wel voor dat je niet zo’n superegale ‘laag’ op je huid hebt wat het een natuurlijker effect geeft. Je zou wel de stick nog plaatselijk voor een tweede laagje kunnen gebruiken om zo plekjes, wallen en vlekjes extra te bedekken als je dat mooi vindt.

De foundation geeft een ietwat dewy finish maar ik poeder hem altijd af waardoor hij iets matter wordt en langer blijft zitten. Zorg er wel voor dat je niet teveel gebruikt omdat hij anders wat in fijne lijntjes kan trekken, maar als je wat tijd neemt voor het uitwerken dan krijg je echt een mooi resultaat wat de hele dag blijft zitten en ook gemakkelijk een regenbui overeeft (persoonlijk getest!). Erg handig is dat je niet snel teveel foundation pakt in tegenstelling tot eentje uit een pompflacon en dat je geen vingers of achterkant-van-de-hand onder hebt zitten. Zo’n stick is trouwens ook fijn voor weekendjes weg en op reis. Scheelt weer een vloeibaar product en het werkt lekker snel zodat je meer tijd over hebt om te genieten van je trip :)

De Max Factor pan stik foundation is verkrijgbaar in 9 kleuren en kost, afhankelijk van waar je hem koopt of bestelt, rond de €10,00 en is wat mij betreft zeker een aanrader. Ik bestelde hem zelf bij Make-up Musthaves. De Max Factor CC Cream en Max Factor facefinity foundation vond ik beide ook erg fijn en hebben als groot voordeel ook echt lichte kleuren in het assortiment te hebben èn regelmatig in een fijne aanbieding zoals 1 + 1 verkrijgbaar te zijn.

Wat is op dit moment jouw favoriete foundation?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Cima
  Reply Cima 30 juni 2016 at 20:38

  Helpp. Ik heb nog 1 pastick v max factor 97. Erg fijn voor kin acne plekjes. Wilde bij Etos halen 1+1 aktie. Waar kan je ze nog krijgen? Of iets wat er op lijkt? Ik heb de donkerste. Groetjes

 • Avatar van Jacqueline
  Reply Jacqueline 24 januari 2016 at 11:34

  Gewoon even online zoeken, er zijn veel shops die ze wel verkopen.

 • Avatar van Amelie
  Reply Amelie 4 april 2015 at 13:42

  Wat een mooi en toch natuurlijk effect!

  • Avatar van Jolanda Bosman
   Reply Jolanda Bosman 4 augustus 2015 at 00:15

   Hallo Desirée,

   Ik heb vernomen dat de Pan stik nu uit het assortiment is gehaald. Nergens meer verkrijgbaar, helaas!
   Heel jammer, ik gebruikte het zeker al 15 jaar! Super product!

   Vriendelijke groetjes,
   Jolanda Bosman

   • Avatar van Desirée
    Reply Desirée 4 augustus 2015 at 10:07

    Ja, echt heel erg jammer want hier is hij ook aan vervanging toe en helaas niet meer verkrijgbaar..

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 3 april 2015 at 15:24

  De foundation ziet erg mooi uit. Mijn favoriete foundation, of in ieder geval degene die ik nu gebruik, is er een van Rimmel met de rode dop

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 april 2015 at 15:49

   Die leek mij ook heel erg fijn, heb er al meerdere goede reviews over gelezen. Maar de lichtste kleur is voor mij helaas echt te donker..

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 2 april 2015 at 10:48

  Die past zeker goed bij je zeg! Hij is prachtig. En vind het zelf ook wel mooi dat ie niet helemaal alles bedekt. Houdt het toch ook natuurlijk! Ben zelf ook op zoek maar denk ik dat ik maar hulp moet gaan vragen in de winkel. Ik ben door mn aandoening vaak enorm vermoeid en dat zie je. Bleek, donkere wallen. Zou zo graag eens een foundation willen waarbij ik gezond lijk zeg maar ;-)

 • Avatar van Kim | KimterStege.nl
  Reply Kim | KimterStege.nl 29 maart 2015 at 19:54

  Wauw! Nog NOOIT gezien? Kan je deze ook in de winkel krijgen?
  De kleur uitkiezen vind ik toch wel lastig online. Of nou ja, ik heb een hele lichte huid met een neutrale ondertoon.
  Vaak is iets al te geel of te roze :(

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 maart 2015 at 09:20

   Ik weet eigenlijk niet of hij nog overal in de winkel verkrijgbaar is.. Ik heb ‘mijn kleur’ gekozen door naar erg veel reviews en foto’s via Google en blogs te zoeken. Misschien een tip?

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 29 maart 2015 at 17:17

  Je gezicht ziet er heel mooi egaal uit met deze foundation

 • Avatar van Sanne Marlijn
  Reply Sanne Marlijn 29 maart 2015 at 15:35

  Zo hee, die zit er goed uit!! Ik gebruik sindskort ook een stick foundation maar dan de Maybelline Fit me stick. Ook erg fijn.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 maart 2015 at 15:56

   Die ga ik ook maar eens proberen, vind een stick wel handig werken namelijk. En de Bobbi Brown variant staat ook nog op het te-testen-lijstje :)

 • Avatar van Nesrin
  Reply Nesrin 29 maart 2015 at 13:38

  Wow! Ik vind het een mooie dekking en toch staat het heel natuurlijk.

 • Avatar van Dineke
  Reply Dineke 29 maart 2015 at 13:04

  Wauw hij geeft je gezicht echt een mooie en egale dekking. Enneuh, afpoederen sws nooit vergeten ;)

 • Avatar van alexa
  Reply alexa 29 maart 2015 at 12:48

  ik vind m er heel goed uitzien!

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 29 maart 2015 at 12:43

  Deze ziet er inderdaad ook wel heel erg goed uit, kende het product nog niet.

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 29 maart 2015 at 11:21

  Ik kan ècht niet meer zonder de maxfactor xperience weightless foundation.
  Al ven ik er toch redelijk van overtuigt dat ik binnen het maxfactor assortiment eeb prima vervanger zou moeten kunnen vinden.

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 29 maart 2015 at 10:52

  Ik heb jarenlang een panstick gebruikt van Yves Rocher. De Sand kleur, toeval dat ik nu met een Sande getrouwd ben!
  Die vond ik zo fijn, helaas zijn ze (heb al lang niet meer geshopped) te koop.
  Je geeft me weer een fijne herbruikbare tip! Want ik zie hoe mooi deze is!

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 29 maart 2015 at 10:39

  De pan stik geeft jou een mooie dekking :) mijn favoriete foundation is nog steeds de double wear stay in place van Estee Lauder

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 maart 2015 at 15:57

   Die is ook echt geweldig en het is mijn go to foundation als ik er eentje zoek die echt goed dekt en de hele dag door perfect op z’n plek moet blijven zitten <3

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 29 maart 2015 at 10:14

  wat een leuk blog heb je! Ik ben je direct gaan volgen via Bloglovin’ en instagram:)
  Deze foundation ziet er goed uit, ben bang dat hij voor mij niet zal werken, ik heb een paar droge, rode plekjes in mijn gezicht dankzij de psoriasis en daar zie je al gauw extra veel van dankzij foundation. Ik heb de perfecte helaas nog niet gevonden, haha!
  Fijne zondag!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 maart 2015 at 15:58

   Dankjewel voor je compliment en welkom, leuk! :)

 • Avatar van Cindy | Life meets Beauty
  Reply Cindy | Life meets Beauty 29 maart 2015 at 10:02

  Ik heb dat ook, steeds weer opnieuw zoeken naar de beste foundation! De foundation lijkt me erg mooi, maar mijn ervaring met dit soort sticks is dat ik er snel van ga glimmen. Ik heb een gecombineerde huid met een vette t-zone.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 maart 2015 at 15:58

   Ik denk dat je dan inderdaad beter op zoek kan naar een andere, want de stick is best crèmig en lijkt me minder geschikt voor gecombineerde huidjes..

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 29 maart 2015 at 09:37

  Oeh interesting! Ik vind zelf die CC cream echt heel erg fijn (dor jou ontdekt!), maar ben nu ook wel benieuwd naar deze foundation van MaxFactor :).

 • Avatar van Desiree Barents
  Reply Desiree Barents 29 maart 2015 at 09:30

  Ziet er goed uit…zou deze foundation ook uit te werken zijn met een sponsje of gewone foundation kwast….ik vind zo’n stick er altijd zo ‘stijf’ uitzien, of is ie juist zacht en makkelijk te verdelen? Dan zou ik hem zeker eens proberen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 maart 2015 at 15:59

   Ik denk dat een platte kwast of sponsje ook goed zou werken. Hij is verrassend creamy en best zacht namelijk :)

   • Avatar van Desiree
    Reply Desiree 29 maart 2015 at 17:09

    Oke thanks…eens proberen dan maar!

 • Avatar van Iris
  Reply Iris 29 maart 2015 at 08:55

  Leuk om deze terug te zien! Een tijdje geleden gingen ze uit het assortiment (in de Kruidvat waar ik werk in elk geval). De kleurkeuze is zo te zien behoorlijk uitgebreid. Ik vind het je goed staan!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 maart 2015 at 15:59

   Via de Kruidvat webwinkel zijn ze wel nog te verkrijgen, misschien een tip :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 29 maart 2015 at 06:42

  Wat is het verschil van voor en het gebruik van deze foundation in stick vorm goed te zien.
  Het dekt heel goed de oneffenheden op de huid van het gezicht.
  Ik zou dit zeker kopen.
  Duidelijke review en goede foto’s.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.