Beauty

Max Factor pan stik foundation

29 maart 2015

Max Factor pan stik foundation review 12 true beige
Altijd als ik ein-de-lijk een redelijk perfecte foundation gevonden heb krijg ik alweer de kriebels en ga ik op zoek naar een nieuwe die wellicht nòg beter kan zijn. Ik weet niet wat het is, maar ik heb gewoonweg een foundationtic en ben altijd op zoek naar de beste voor een drogere huid met een redelijk goede dekking die er toch nog natuurlijk uit ziet en het liefst ook nog eens betaalbaar is. De meeste foundations die in de winkel te vinden zijn zijn ook nog eens te donker voor me en zo heb ik al veeeeeeel foundations uitgeprobeerd door de jaren heen. De Max Factor pan stik foundation is er een die al even op mijn lijstje stond om uit te gaan proberen en ik heb hem laatst maar eens gekocht voor de grote test.

max-factor-pan-stik-panstik-12-true-beige-review-2
Deze foundation zit al erg lang in het assortiment van Max Factor en is één van de typerende producten van het merk. Als je op zoek gaat naar reviews via het internet kom je ontiegelijk veel lovende ervaringen tegen van mensen die er al tig versleten hebben en waarvan dit hun holy grail foundation is. Hij staat bekend als een redelijk goed dekkende foundation die het meest geschikt is voor de normale tot droge huid. Helaas loop ik ook bij dit product van Max Factor weer eens tegen de ingrediëntenlijst aan die niet op de verpakking of op hun website te vinden is, maar via via ben ik er toch aangekomen. Het is een combinatie tussen verschillende waxen zoals bijenwas, kaolineklei en kleurpigmenten maar er zitten ook enkele parabenen in, iets waar sommige huidjes minder blij zijn.

max-factor-pan-stik-panstik-12-true-beige-review-3
max-factor-pan-stik-panstik-12-true-beige-review-4
De foundation zit in een handige stickvorm die je door middel van het draaimechanisme in de onderkant omhoog kan draaien. Er zit 9 gram product in de verpakking wat niet veel lijkt, maar vanwege de goede dekking van het product zal je er alsnog een redelijke tijd mee vooruit kunnen. De kleur 12 true beige is de lichtste kleur die verkrijgbaar is en even was ik bang dat hij weer eens te donker voor mij zou zijn. Maar.. niets is minder waar. Eenmaal aangebracht in enkele strepen en uitgewerkt met een flat top kabuki kwast blendt hij mooi met mijn huidskleur en loopt het goed over in de hals en het decolleté. Yes!

max-factor-pan-stik-panstik-12-true-beige-review-5
max-factor-pan-stik-panstik-12-true-beige-review-7
Linksboven zie je mijn gezicht zonder make-up, rechtsboven met enkel de foundation aangebracht en geblend en onder het geheel met bronzer, highlighter, blush en de rest van een lichte make-up. De foundation heeft zeker een goede dekking, maar je ziet er alsnog een beetje roodheid, vlekjes van onzuiverheden en lichtjes enkele pigmentvlekjes doorheen. Ik heb hier zelf niet echt moeite mee, want dit zorgt er wel voor dat je niet zo’n superegale ‘laag’ op je huid hebt wat het een natuurlijker effect geeft. Je zou wel de stick nog plaatselijk voor een tweede laagje kunnen gebruiken om zo plekjes, wallen en vlekjes extra te bedekken als je dat mooi vindt.

De foundation geeft een ietwat dewy finish maar ik poeder hem altijd af waardoor hij iets matter wordt en langer blijft zitten. Zorg er wel voor dat je niet teveel gebruikt omdat hij anders wat in fijne lijntjes kan trekken, maar als je wat tijd neemt voor het uitwerken dan krijg je echt een mooi resultaat wat de hele dag blijft zitten en ook gemakkelijk een regenbui overeeft (persoonlijk getest!). Erg handig is dat je niet snel teveel foundation pakt in tegenstelling tot eentje uit een pompflacon en dat je geen vingers of achterkant-van-de-hand onder hebt zitten. Zo’n stick is trouwens ook fijn voor weekendjes weg en op reis. Scheelt weer een vloeibaar product en het werkt lekker snel zodat je meer tijd over hebt om te genieten van je trip :)

De Max Factor pan stik foundation is verkrijgbaar in 9 kleuren en kost, afhankelijk van waar je hem koopt of bestelt, rond de €10,00 en is wat mij betreft zeker een aanrader. Ik bestelde hem zelf bij Make-up Musthaves. De Max Factor CC Cream en Max Factor facefinity foundation vond ik beide ook erg fijn en hebben als groot voordeel ook echt lichte kleuren in het assortiment te hebben èn regelmatig in een fijne aanbieding zoals 1 + 1 verkrijgbaar te zijn.

Wat is op dit moment jouw favoriete foundation?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Cima
    Reply Cima 30 juni 2016 at 20:38

    Helpp. Ik heb nog 1 pastick v max factor 97. Erg fijn voor kin acne plekjes. Wilde bij Etos halen 1+1 aktie. Waar kan je ze nog krijgen? Of iets wat er op lijkt? Ik heb de donkerste. Groetjes

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty
Escada turquoise summer en My Jewellery armcandy
Happylist | Escada turquoise summer & My-Jewellery armcandy

Ik krijg persoonlijk met de dag meer en meer zin in de lente en als het zonnetje zich maar even...

Sluiten