Beauty

Mijn skincare routine (maart 2015)

9 maart 2015

skincare-routine-maart-2015-1
Ondanks dat ik veel favorieten heb qua merken en producten blijven er nieuwe producten binnenkomen waarvan ik het niet kan laten om sommigen die erg aansluiten bij mijn huidtype en huidbehoeftes uit te gaan proberen. Met als risico dat ik soms ineens een stuk minder mooie huid krijg, of zoals nu juist een erg rustige en zachte huid heb. Yes! Enkele veranderingen in mijn skincare routine zijn dus zeker positief geweest en ik vertel je vandaag over enkele nieuwe producten die ik sinds kort gebruik.

skincare-routine-maart-2015-2
skincare-routine-maart-2015-3
Ochtendroutine
In de ochtend gebruik ik nog steeds als eerste stap de Garnier micellaire lotion voor de gevoelige huid en zoals je kan zien was het alweer tijd voor een nieuwe fles. Ik denk dat dit serieus de 4e of 5e is dus dat wil zeker wat zeggen. Hij voelt fijn aan op de huid, haalt restjes make-up en vuil goed weg, irriteert de ogen niet en is lekker betaalbaar.

Ook qua oogcrème zie je een oude bekende, namelijk nog steeds het Estée Lauder advanced night repair eye serum. Stiekem bedoeld voor ’s nachts, maar ik vind de dunnere substantie voor overdag ook erg fijn. Dit is nog steeds het eerste flesje en bij zo’n beetje dagelijks gebruik zal het nu vast niet lang meer duren voor hij op is. Ik heb het even opgezocht en zie dat ik hem voor het eerst in augustus vorig jaar gebruikte. Dat is echt heel lang al zeg!

Na de Alpha-H vitamin C waar ik laatst al een uitgebreid artikel over schreef *klik* gebruik ik als dagverzorging de nieuwe philosophy no reason to hide instant skin-tone perfecting moisturizer in light. Het is een gekleurde dagcrème met een SPF20 die lekker fris en hydraterend aanvoelt en het goed doet onder make-up (de dekking van de crème alleen is voor mij niet voldoende namelijk). Er zitten ingrediënten in die werken tegen pigmentvlekken, grove poriën, roodheid, littekens en een ruwe textuur en ik denk dat dit product zeker bijdraagt aan mijn mooiere huid op dit moment.


skincare-routine-maart-2015-4
skincare-routine-maart-2015-5
Avondroutine

Ik begin met het reinigen van mijn gezicht en doe dit met de nieuwe Vichy pureté thermale micellaire reinigingsolie die in een minuutje alle make-up verwijdert. Je masseert hem in op de droge huid en spoelt hem af met water wat voor een melkachtige substantie zorgt zonder vettig laagje achter te laten en is ook erg fijn om oogmake-up mee te verwijderen.

De verdere routine gebruik ik om en om, waarbij ik de ene avond de geweldige ontdekking van de Alpha-H liquid gold gebruik. Jullie zagen hem al als proefje voorbij komen, maar nu is de fullsize in huis en ik ben echt verkocht. Na enkele keren gebruik merkte ik al verschil en ik kan hem zeker aanraden als je op zoek bent naar een alles-in-één product. Je brengt hem namelijk om de avond met een watje aan op je schone huid – niet te dicht rondom je ogen – en je bent klaar om naar bed te gaan. De combinatie van onder andere glycolzuur (waar ik in dit artikel meer over vertelde) en de lage pH-waarde van het product zorgt dat het een tonic, serum, exfoliant en moisturizer vervangt. Het lijkt even wat te trekken en tintelt ook zeker, maar in de ochtend word ik met een superzacht huidje wakker. Ik merk dat onzuiverheden minder opkomen en de oude vlekjes en littekentjes ervan sneller wegtrekken en minder opvallen, pigmentvlekjes lijken minder duidelijk, mijn poriën zijn minder opvallend en droogtelijntjes en velletjes zijn verdwenen. Ik snap gelijk waarom dit product meerdere prijzen en awards in de wacht heeft gesleept.

De andere avond gebruik ik de Alpha-H Vitamine A gevolgd door de Alpha-H vitamine E en sluit ik af met de hannah Juvi-Lite crème. Dit is een allergeenvrije en parfumvrije crème met een liftend effect die de aanmaak van collageen bevordert, hydrateert en verstevigt. De crème is niet heel dik van substantie en trekt snel in, maar zorgt wel voor een voldoende voedend gevoel en wordt ook aangeraden voor de rijpere en drogere huidjes.

Prijslijst getoonde producten:
– Garnier micellaire lotion 400ml, €6,49
– Estée Lauder advanced night repair eye serum 15ml, €64,00
– Alpha-H kit met 3 x 15ml vitamine A, E en C, €54,95
– philosophy no reason to hide tinted moisturizer 30ml, €39,95
– Vichy pureté thermale micellaire olie 125ml, €15,95
– Alpha-H liquid gold 100ml, €39,95
– hannah Juvi-Lite crème 50ml, €79,25.

Mocht jij nu ook een ietwat droge en gevoelige huid hebben dan kan ik je bovenstaande producten zeker aanraden om eens te gaan proberen of naar een soortgelijk product van een merk wat jou aanspreekt te gaan kijken.

Als het op skincare aankomt: waar zou jij dan nog meer over willen weten, lezen of leren?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van MoroccanMansion
  Reply MoroccanMansion 9 maart 2015 at 19:07

  Hoe voelt die Garnier lotion aan op je gezicht? Ik heb die vaak voor bij zien komen en wil misschien deze ook gaan gebruiken.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 maart 2015 at 09:11

   Ik vind hem zelf heel zacht aanvoelen, laat geen trekkerig gevoel achter en prikt niet (wat veel andere lotions wel doen). En ook voor de ogen te gebruiken zonder irritatie :)

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 9 maart 2015 at 18:41

  Micellaire lotion is echt enorm fijn. Heb je die van La Roche Posay toevallig al eens geprobeerd? Ik ben benieuwd welke je beter zou vinden :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 maart 2015 at 09:11

   Oeh, die van La Roche-Posay is ook echt heel erg fijn (ik tip hem hier in de comments nog aan iemand anders haha). Ik vind ze heel gelijkwaardig qua zachtheid en werking :)

 • Avatar van Amelie
  Reply Amelie 9 maart 2015 at 16:10

  Mooie routine heb je!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 9 maart 2015 at 13:03

  Wauw; de alpha H liquid goud lijkt me heerlijk

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 9 maart 2015 at 12:36

  Wat een prachtige producten!

 • Avatar van Cindy | Life meets Beauty
  Reply Cindy | Life meets Beauty 9 maart 2015 at 11:16

  Altijd leuk om de routine van anderen te zien! Ik heb een meer gecombineerde huid, maar ben erg benieuwd naar de Alphah Liquid Gold.

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 9 maart 2015 at 10:07

  Die Alpha-H liquid gold klinkt zo enorm fijn en goed! Wel te prijzig voor me, maar begrijp wel dat je ook kwaliteit hebt dan. Dat van Garnier ga ik ook kopen; eerst wat ik heb maar eventjes op maken :-)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 9 maart 2015 at 09:39

  Ik wil het product van garnier ook proberen, ik heb er nu heel veel goeds over gelezen

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 9 maart 2015 at 08:26

  Wauw, dat zijn nogal wat producten om je gezicht goed mee te kunnen reinigen.
  Waardoor er op de huid geen make-up meer achter blijft en ook meteen goed verzorgd wordt.
  Leuk artikel en prachtige foto’s met de bloemen ;-)

  Fijne dag Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 maart 2015 at 08:59

   Dankjewel voor je compliment! Ik krijg met de bloemen erbij helemaal zo’n lentegevoel en wilde dat een beetje overbrengen (en het staat gewoon mooi haha).

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 9 maart 2015 at 08:01

  Ik gebruik andere producten, goed zorgen voor je huid is zo belangrijk.
  Ik wacht even tot hier alles op is, want er zitten fijne tips bij die jii laat zien.

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 9 maart 2015 at 07:48

  Vind het fijn om zo je routine te zien, je gebruikt hele mooie producten sommige kende ik zelf nog niet x

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 9 maart 2015 at 07:18

  Leuke artikelen zijn dit altijd. Ik heb het al vaker gezegd geloof ik, maar jij gebruikt mooie producten. Leuk om over te lezen. Zelfs al gebruik ik ze zelf niet. Super!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 maart 2015 at 09:00

   Ah, wat leuk om te horen dat zulke artikelen in de smaak vallen :) Ik vind het ook altijd leuk om te zien wat een ander aan producten gebruikt!

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 9 maart 2015 at 06:50

  Door het lezen van jou blog ben ik al de miccelaire lotion van Garnier gaan gebruiken, bevalt mij ook heel goed voor mijn wat rijpere huid :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 maart 2015 at 09:00

   Wat leuk om te horen! Hier is hij voor mij en Paul echt een favoriet (al is die van La Roche-Posay ook echt heel fijn, alleen wat lastiger verkrijgbaar).

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.