Beauty

Mijn top 5 stylingproducten (kort haar)

17 maart 2015

top-5-haar-styling-producten-kort-haar-1
Sinds ik kort haar heb, wat op mijn social media en bijvoorbeeld in dit artikel goed te zien is, hou ik er toch een andere haarroutine op na dan eerder. Nu ik alweer even kort haar heb heb ik een redelijk vaste routine waarin enkele producten duidelijk mijn voorkeur hebben. Qua shampoo en conditioner pak ik nog steeds graag de ‘schonere’ producten, maar voor stylingproducten ben ik hier minder kieskeurig in aangezien deze niet of amper in contact komen met de hoofdhuid. Heb jij kort haar en ben je op zoek naar fijne stylingproducten, dan haal je hier vast tips uit!

top-5-haar-styling-producten-kort-haar-2
Qua haarolie ben ik op dit moment helemaal gek op de Kérastase chronologiste haarolie/haarparfum. De geur is echt verschrikkelijk lekker en blijft ook nog echt een tijdje achter in mijn haar en hij zorgt voor lekker zacht en glanzend haar. Ik breng na het handdoekdroog maken van mijn haar altijd een kleine druppel aan over mijn haar en laat het dan aan de lucht drogen.

top-5-haar-styling-producten-kort-haar-3
Als ik voor een wat zachtere look ga dan kies ik de Original Mineral (ik schreef al eerder over haarverzorging van dit merk) styling cream die lekker zacht is qua ingrediënten, heerlijk zomers en kokos-achtig ruikt en een lichte fixatie geeft en pluisjes tegen gaat. Wil ik een zachte look, maar met iets meer glans en hold dan kies ik voor de John Masters Organics hair texturizer. Wederom een product met zachte ingrediënten en lekker zuinig in gebruik. De geur is een combinatie tussen warm vanille en het friszure van citrusfruit en hij brengt het haar niet alleen goed in model, het verzorgt het ook nog eens met voedende ingrediënten als shea boter en panthenol.

top-5-haar-styling-producten-kort-haar-4
Ga ik voor een wat meer heftig gestylde look die wat harder aanvoelt en wat meer textuur heeft, dan is de Schwarzkopf osis+ texture moulding paste mijn favoriet. Het is een wat dikkere witte pasta en ik krijg mijn haar ermee in elk gewenst model, dus ook als ik het wat meer piekerig of hoog wil dragen. Leuk om mee te ‘spelen’! En voor welke look of styling ik ook kies die dag, ik sluit altijd af met een laagje haarlak. Mijn favoriet hierin is nu al een tijdje de Aussie volume + hold spray die niet hard wordt, uit te borstelen is en geen witte friemeltjes achterlaat. Hij is dus ook lekker makkelijk uit te wassen, maar houdt mijn haar wel de hele dag in model.

Bedenk je wel dat ik met mijn korte haar echt maar minimaal product gebruik per keer, omdat ik niet van hard haar hou maar eerder van een natuurlijke styling. Ik gebruik dus wel redelijk wat verschillende producten, maar ik ga altijd voor een redelijk natuurlijk effect.

Gebruik jij stylingproducten? Welk merk/product is jouw favoriet?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Cindy | Life meets Beauty
  Reply Cindy | Life meets Beauty 17 maart 2015 at 14:21

  Ik heb geen kort haar, maar vind het wel heel leuk om te lezen wat jij zoal gebruikt. En de korte coupe staat je goed!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 maart 2015 at 15:03

   Thanks! Heel erg leuk om te horen :)

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 17 maart 2015 at 11:54

  Dit lijken mij heerlijke producten

 • Avatar van Sjess
  Reply Sjess 17 maart 2015 at 10:49

  Ik ben gek op de Volume styling lijn van Aussie, gebruik de mousse bij het föhnen, de hairspray voor de 2e dag om het volume weer wat op te frissen, en de droogshampoo op de 3e dag :). Vind het echt geweldig werken! En het ruikt ook zo lekker!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 maart 2015 at 15:03

   Haha, ja echt he? Zo lekker girly zoetjes :)

 • Avatar van Vlijtig Liesje
  Reply Vlijtig Liesje 17 maart 2015 at 10:29

  Ik houd niet van iets in mijn haar. Het enige dat ik gebruik is Argan huidolie omdat het anders zo pluizig is.

 • Avatar van JustKristel
  Reply JustKristel 17 maart 2015 at 09:27

  Fijne producten gebruik je! Ik hoor regelmatig mensen over de producten van osis. Ben ook wel nieuwsgierig of het mij ook zo goed zou bevalen.

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 17 maart 2015 at 09:16

  Mijn liefde voor haar verzorging is pas ontstaan en gebruik nu momenteel producten van Toni&Guy en Andrélon x

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 17 maart 2015 at 09:10

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen van deze producten ooit heb geprobeerd, maar klinkt wel goed!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 17 maart 2015 at 08:33

  Fijn artikel.
  Groot gelijk heb je dat het kapsel niet hard moet worden door de haarverzorgingsproducten.
  Daar had ik jaren geleden wel last van.
  Met het mooie korte kapsel zijn de producten zuinig in gebruik.

  Xoxo

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 17 maart 2015 at 08:26

  Morgen gaan ze bij mij ook weer kort! Heerlijk! En eigenlijk gebruik ik maar twee dingen een mousse en een wax. En zo nu en dan een haarlak.

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 17 maart 2015 at 07:06

  Ja, Kerastase is een duur, maar heel erg fijn merk. Ik heb er de Oleo Curl van, een leave in cream. Ik wilde hier vanaf stappen, omdat het merk niet dierproefvrij is, maar oef, ik heb moeite om het niet te kopen, zooo ontzettend goed is dat merk.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.