Eten & drinken Huis & interieur Mama & Kind

Negenmaandenbeurs highlights

2 maart 2015

negenmaandenbeurs-2015-highlights-2
Ik was door verschillende organisaties uitgenodigd een kijkje te komen nemen bij hun stand op de negenmaandenbeurs. Helaas kon ik er op de pers-/openingsdag niet bij aanwezig zijn waardoor ik afgelopen zaterdag naar de beurs ben geweest en man, dat heb ik geweten. Er waren meerdere beurzen tegelijkertijd waardoor het enorm druk was, je omver gereden werd door trolleys (ik zag zelfs grote reiskoffers op wieltjes voorbijkomen als trolley) en waar niemand rekening met elkaar leek te houden waardoor ik menig keer tot tien heb moeten tellen. Gelukkig was de sfeer op de negenmaandenbeurs een stuk relaxter dan op de huishoudbeurs en was het hier ook iets rustiger waardoor ik fijn rond kon lopen, praatjes kon maken en leuke nieuwe merken en producten kon ontdekken. Vandaag laat ik mijn persoonlijke highlights aan je zien!

negenmaandenbeurs-2015-highlights-3
Laat ik maar gelijk met mijn persoonlijke favoriet beginnen: het Stokke Home baby-/kinderkamer ‘systeem’. Toen het persbericht even geleden binnenkwam was ik al direct heel erg benieuwd, maar nu ik het in het echt heb gezien en er uitleg bij kreeg van één van de gepassioneerde medewerkers van Stokke werd ik enkel meer en meer enthousiast. Het is dat Shae nu 13 maanden is en echt wel een fijne kamer heeft, anders zou ik er bijna de neiging van krijgen om de hele kamer aan te pakken en een restyling te geven. Stokke is gewoonweg één van mijn favoriete merken voor baby’s/kinderen vanwege de familiegedachte, mooie designs en slimme, stevige en duurzame producten. Zo schreef ik eerder al met enthousiasme over onder andere de Bounce ‘n’ Sleep en de Steps kinderstoel.

De complete set bestaat uit een mooi wiegje, verstelbaar hemelbedje, verschoningstray en een ladekast. Je kan het systeem zo uitgebreid maken als je wil en op meerdere manieren gebruiken, waardoor het lange tijd mee zal gaan. Zo gebruik je bijvoorbeeld de verschoningstray op het bedje en past hier ook het wiegje in waardoor je lekker compact alles bij de hand hebt voor de eerste periode met je kleintje, kan je de verschoningstray ook op de ladekast zetten en als je kindje wat ouder is op het onderstel van het wiegje waardoor je een bureautje creëert. En het bedje is te gebruiken tot je kindje richting de 140cm gaat (bedformaat is 70x140cm) en kan belast worden tot 200kg waardoor je er lekker met je kindje op kan ravotten en voorlezen. Love it!

negenmaandenbeurs-2015-highlights-6
Untitled-05-03
Kledingmerk nOeser is erg in opkomst en stond met een kleine stand op de beurs met goede aanbiedingen. Vooral de pyjamapakjes vond ik persoonlijk heel erg leuk. Het is een Nederlands merk wat zich laat inspireren door verre reizen wat je onder andere terug ziet in de printjes, de kleding is gemaakt van biologisch katoen en voelt echt heerlijk zacht aan. Ik heb achteraf nog best spijt geen gebruik te hebben gemaakt van de toffe aanbieding van de onesies.. Ah, better luck next time :)

negenmaandenbeurs-2015-highlights-4
Een ander product waar ik enthousiast van werd waren de Squiz knijpzakjes waarin je zelf groente/fruit/yoghurt hapjes voor je kindje kan maken. De zakjes zijn herbruikbaar, sluiten met een dubbele zip, zijn stevig, zien er leuk uit, je weet precies wat je kindje binnenkrijgt omdat je de hapjes zelf maakt, door de goede sluiting worden bananen bijvoorbeeld niet bruin en je hoeft niks weg te gooien als je kindje niet meer wil want je draait gewoon de dop erop en laat ze een ander keertje verder smikkelen. Je kan ze tot zo’n 50 keer hergebruiken en ze kunnen mee de vaatwasser in. Ik heb er eentje meegekregen en ga er zeker mee aan de slag om uit te testen en te kijken wat voor lekkers ik er allemaal voor Shae in kan maken.

negenmaandenbeurs-2015-highlights-5

Nuna stond op de beurs met een prachtige stand waarop volgens mij het gehele assortiment uitgestald stond en waarbij mijn oog viel op de Leaf Curv kinderstoel. Hij kan wiegen en stil staan en is te gebruiken vanaf de geboorte tot aan 60 kilo en kan dus ook als fijne kinderstoel gebruikt worden als je kindje niet meer zo klein is. Hij is in veel kleuren verkrijgbaar en niet eens zo heel omvangrijk, dus die staat op de wishlist voor als Shae een klein beetje ouder is en wat meer zal gaan zitten met een boekje, om wat televisie te kijken etc. Zo heeft ze hiervoor haar eigen plekje :)

negenmaandenbeurs-2015-highlights-1
Qua verzorgingsmerken en inspiratie kon je ook zeker goed terecht op de beurs. Zo waren onder andere Petit & Jolie en NAÏF aanwezig en het was leuk om even persoonlijk kennis te maken met de mensen waarmee ik voor de site eerder via de mail contact mee heb gehad. Ik heb van Petit & Jolie één van de nieuwe producten, de massage olie, meegekregen om te gaan testen. Benieuwd of de gebruikservaring na een tijdje net zo positief is als ik over de andere producten ben (zie deze review). De eerste ervaring is alvast positief. Oh, en pssst! Alvast een leuk nieuwtje want NAÏF zal gaan komen met zonnebrand voor kindjes. Ik ben alvast heel erg benieuwd :) Ook over dit merk schreef ik al eerder, de geur en de zachte producten zijn erg fijn en zeker aan te raden eens te proberen.

negenmaandenbeurs-2015-highlights-7
Om dit artikel niet helemaal lang te maken heb ik enkele merken en nieuwtjes die ik nog een andere keer wil laten zien. Ik kwam er dus zeker vol met inspiratie vandaan en het was de drukte zeker meer dan waard!

Als je op zoek bent naar een beurs voor inspiratie en goede aanbiedingen van zo’n beetje elk merk wat maar iets met baby & kind te maken heeft, dan ben je op de negenmaandenbeurs zeker op het goede adres. Het is wel echt meer gericht op zwangere vrouwen en jonge ouders, maar ook voor kindjes tot ongeveer één jaar kan je er terecht voor kleertjes en handigheidjes zoals goede tuitbekers bijvoorbeeld. Mocht je niet zo goed tegen drukte kunnen dan is het wel aan te raden om op een doordeweekse ochtend te gaan, dan is het zeker een stuk rustiger als ik de foto’s van anderen zo zie.

Ben jij bij de huishoudbeurs en/of negenmaandenbeurs geweest? Ik ben benieuwd naar jouw ervaring en highlights.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nynke
  Reply Nynke 4 maart 2015 at 20:13

  De negen maanden beurs vond ik qua drukte ook best te doen, veel beter dan de HHB!
  En dankzij de aanbieding zijn we qua dekentjes klaar voor onze beeb :) Vind het nu alleen wel jammer dat ik geen producten van Naif heb meegenomen.. Wel 2 keer gekeken en toch niet gedaan. Wie weet volgend jaar!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 2 maart 2015 at 20:30

  Zulke mooie meubels voor een kinderkamer.
  Fijne vernieuwde producten etc..
  Inderdaad was ik naar de huishoudbeurs en pasar malam geweest.
  Ik was lang geleden toen ik zwanger was geweest van mijn kids naar de 9 mnd beurs geweest en ook telkens de jaren erna ook tot ze ieder 4 jaar oud waren.
  Leuk artikel.

 • Avatar van Nanda
  Reply Nanda 2 maart 2015 at 14:04

  Oh, ik zag die kleding van nOeser deze week voorbij komen… Zo ontzettend leuk! Ik had de Nuna Leaf voor de meisjes als baby, maar heb niet gezien dat ze nu ook een kinderstoel hebben… Leuk!

 • Avatar van Sjess
  Reply Sjess 2 maart 2015 at 14:02

  Ik ben er 4 jaar geleden geweest toen ik zwanger was… Wat een hel die huishoudbeurs! Ik dacht dat het allemaal wel meeviel maar alles wat ze erover zeggen is waar. Teveel paarse/felrode korte kapsels in tentachtige tunieken met een legging eronder en een sleurkoffer. Nooit meer!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 maart 2015 at 14:04

   Er gaan inderdaad heerlijk geschreven verhalen over de rondte (en veel nog waar ook, zoals die sleurkoffers haha!).

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 2 maart 2015 at 11:33

  Voor mij is het alweer 20 jaar geleden dat ik op de negen maanden beurs geweest ben ;) Toen was er lang zoveel keuze niet in leuke kinderkamer artikelen :(

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 maart 2015 at 14:04

   Aan de andere kant is er nu misschien wel teveel keuze, want het is knap lastig kiezen met zoveel als er nu verkrijgbaar is..

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 2 maart 2015 at 11:09

  Oh die babybedjes zijn echt zo cute!

 • Avatar van Dhini
  Reply Dhini 2 maart 2015 at 10:43

  superleuk spullen voor kleintje! Handig ding die nuna
  Ik ben nog nooit geweest. Het lijkt mij leuk om een keertje daar naar toe te gaan.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 maart 2015 at 11:15

   Volgend jaar zeker eens gaan hoor, leuk ook om inspiratie op te doen :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.