Fashion Persoonlijk

New in | Zelf ontworpen geboortering ♥

16 maart 2015

diamonds-by-me-ring-5
Al sinds de zwangerschap en al helemaal sinds de geboorte van Shae vorig jaar januari denk ik er regelmatig aan dat ik graag een sieraad zou willen hebben wat symbool staat voor de zwangerschap, geboorte, moederschap en de band die ik met mijn dochter deel. Ik kwam er steeds niet uit en liet het idee even los. Tot ik onlangs een mail kreeg of het mij leuk leek om een eigen ring te ontwerpen. Ehhh.. JA! Vandaag vertel ik je hier meer over en laat ik vol trots het resultaat zien.

diamonds-by-me-ring-1
diamonds-by-me-ring-2

Bij Diamonds by Me kan je namelijk je eigen ring ontwerpen via de onlangs gelanceerde ringconfigurator. Je kiest een basisring die je vervolgens volledig naar eigen smaak kan customizen waarbij je de keuze hebt uit verschillende metalen zoals witgoud, rosegoud en geel goud en je de keuze hebt uit verschillende edelstenen van amethist en saffier tot aan robijn en diamanten die je naar kleur en grootte kan aanpassen. Zo wordt het echt precies dat wat jij voor ogen hebt en zie je gelijk tijdens het aanpassen van jouw voorkeuren wat de totaalprijs van het geheel gaat worden.

Ik vond het best heel erg spannend om zelf iets te gaan ontwerpen omdat het om een emotioneel en persoonlijk sieraad zou gaan. Ik ontwierp een ring en liet er enkele dagen later weer mijn blik over gaan tot ik helemaal tevreden was en bestelde hem. Het duurde even voordat hij binnen was, maar dat is natuurlijk logisch met zo’n gepersonaliseerde ring die de goudsmid op bestelling moet maken en het is zo een mooi stukje Nederlands ambacht.

diamonds-by-me-ring-6
diamonds-by-me-ring-3

Ik koos voor een roségouden basisring en heb nog even getwijfeld om half/half met witgoud te kiezen – wat een mogelijkheid is bij dit model ring – maar ging uiteindelijk toch voor een complete ring van roségoud. Het model vind ik erg mooi, omdat de druppelvorm de edelsteen omhult wat voor mij symboliseert hoe ik Shae gedragen heb en haar nu in mijn hart gesloten heb.

De edelsteen in de ring is een mooi geslepen rhodoliet, die sprankelt in wat feller (zon)licht. Rhodoliet is een roodroze edelsteen die vaak wordt vergeleken met een robijn. Het is de geboortesteen van de maand januari (de maand waarin Shae geboren is) en heeft ook een mooie betekenis: hij staat symbool als talisman die licht in de duisternis geeft en beschermt tegen kwaadaardige geesten.

diamonds-by-me-ring-4

Ik liet aan de binnenkant van de ring de naam van mijn dochter graveren, Shae Elisah staat er heel sierlijk in gegraveerd en het maakt de ring helemaal af. Ik was dan ook even stil toen hij binnenkwam en ik zag dat hij in het echt nog mooier was dan ik had gehoopt. Ik draag hem sindsdien elke dag en hoop hem als Shae oud genoeg is aan haar door te kunnen geven ♥

Verwacht wel een wat hoger prijskaartje aangezien het om een sieraad gaat van edelmetaal in combinatie met edelstenen. De ring die ik ontworpen heb kwam uit op een totaal van €269,-, wat ik voor de combinatie van het gepersonaliseerde sieraad met de gebruikte materialen alsnog erg netjes vind. Het product komt namelijk rechtstreeks van de fabrikant en is zo in vergelijking met gelijkwaardige – niet zelf ontworpen – ringen een stuk goedkoper dan bij de meeste juweliers.

Fijn geregeld: mocht je nu zelf een ring willen ontwerpen via Diamonds by Me en komt het totaalbedrag boven de €200,- dan krijg je met de code CuRva! €25,- korting :)

Heb jij een sieraad wat symbool staat voor de geboorte van jouw kindje(s)? Of is het iets wat jou aanspreekt om te maken?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 20 maart 2015 at 22:32

  Prachtige gedachtengang, en een prachtige ring

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 17 maart 2015 at 20:40

  die is pretty ;D

 • Avatar van Monique
  Reply Monique 16 maart 2015 at 23:07

  Oh wow, wat heb je een prachtige ring ontworpen! Ik zou dat zelf ook graag willen, zo’n sieraad dat symbool staat voor de band tussen Lise en mijzelf. Ik kreeg met mijn verjaardag een armband met haar naam erop, maar vind een ring ook erg mooi!

 • Avatar van Cindy | Life meets Beauty
  Reply Cindy | Life meets Beauty 16 maart 2015 at 22:16

  Wat super dat je deze zelf mocht ontwerpen! Hij is echt prachtig en dan vooral het idee erachter!

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 16 maart 2015 at 21:07

  Wat een prachtige ring! Ook de gedachte van de edelsteen er achter, wauw.

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 16 maart 2015 at 20:47

  Wat een prachtig sieraad….heel uniek om dit te dragen, net zo uniek als de band tussen mamma en Shae….prachtig….

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 16 maart 2015 at 20:09

  Wat een mooie ring. Echt een leuk idee

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 16 maart 2015 at 19:51

  Dit zou ik echt heel gaaf vinden mocht ik ooit mama worden. Je hebt een prachtig sieraad ontworpen! Iets wat je letterlijk en figuurlijk dicht bij je draagt.

 • Avatar van Annette - Ann Ages Gracefully
  Reply Annette - Ann Ages Gracefully 16 maart 2015 at 19:29

  Wat een prachtige ring. Heel erg mooi. Ik had idd bij de geboortes van mijn kids (inmiddels 19 en 16 jaar terug) een bedeltje met hun naam aan mijn gouden schakelarmband. Is helaas nu niet meer helemaal hip maar toch dierbaar.

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 16 maart 2015 at 18:11

  Mooi zeg! Ik wist niet dat dat ook al ‘a thing’ was, geboorteringen :-) Leuk.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 maart 2015 at 19:18

   Ik had er eigenlijk nog niet eerder van gehoord, vond een ring gewoon zo mooi ^^

 • Avatar van Denise
  Reply Denise 16 maart 2015 at 17:58

  Wauw, wat is ‘ie prachtig! <3

 • Avatar van Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  Reply Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla 16 maart 2015 at 15:09

  Mooie gedachte, de prachtige ring krijgt direct emotionele waarde.

 • Avatar van Jessica
  Reply Jessica 16 maart 2015 at 14:29

  Wauw, wat een prachtige ring en wat een onwijs mooi idee erachter!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 16 maart 2015 at 13:48

  Wat een prachtige idee!!!!

 • Avatar van Bertine
  Reply Bertine 16 maart 2015 at 12:23

  ik vind dat je een super gave ring ontworpen hebt! en met die betekenis is ook heel mooi<3

 • Avatar van FabulousHeidi
  Reply FabulousHeidi 16 maart 2015 at 12:12

  Wat een prachtige ring Desirée en waar het voor staat helemaal mooi! Ik kan me voorstellen dat je even stil was toen ie binnen kwam. Qua prijs vind ik het erg meevallen! Ook mooi dat je ‘m aan Shea zal doorgaven als ze oud genoeg is, heel bijzonder! Liefs

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 16 maart 2015 at 11:53

  Prachtige ring en het symbool/ betekenis is helemaal mooi. Bijzonder!

 • Avatar van JustKristel
  Reply JustKristel 16 maart 2015 at 11:41

  Echt een prachtige ring heb je ontworpen. Altijd fijn om sieraden met een betekenis te dragen.

 • Avatar van Dhini
  Reply Dhini 16 maart 2015 at 11:01

  Wat prachtig ring en bijzonder

 • Avatar van Simone
  Reply Simone 16 maart 2015 at 10:20

  Wauw, wat onwiiiijs mooi! Echt prachtig.

 • Avatar van Rory
  Reply Rory 16 maart 2015 at 09:31

  Wat prachtig! En ook de betekenis van de steen (geboortemaand en talisman) en de vorm van de ring, om de steen heen. Supermooi gedaan.

  Wij hebben het iets anders gedaan (niet zelf ontworpen), maar ik ben er ook erg blij mee. Vlak na de geboorte (ik had de ring tijdens de zwangerschap al gezien) hebben we een roségouden ring met een diamant in een heel bijzondere setting (van wit goud) gekocht. De naam van Mila staat erin gegraveerd, net als haar geboortedatum. Ik draag de ring zelf, maar als Mila 18 jaar wordt, dan krijgt zij de ring.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 maart 2015 at 10:10

   Ah, dat klinkt ook echt heel erg mooi! ♥

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 16 maart 2015 at 08:59

  Wat een prachtige ring is dit!

 • Avatar van Annelies
  Reply Annelies 16 maart 2015 at 08:56

  Prachtig! Ik heb een closed forever armband met bedeltjes eraan. Van de twee oudsten al een plaatje met naam, maar de jongste is vergeten door pappa, die regelt het normaal steeds ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 maart 2015 at 09:16

   Foei papa! ;) Zo’n armband is trouwens ook een erg mooi idee als je meerdere kindjes hebt.

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 16 maart 2015 at 08:30

  Wat mooi! Echt prachtig geworden.. Super bijzonder ook.
  Ik heb niets in die trant maar zou dat wel graag willen.

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 16 maart 2015 at 08:12

  Ik begrijp je gevoel volkomen, ik zou even wat tranen gelaten hebben. Dit is toch iets heel teers en speciaal voor jou en je dochter. Dit word een familie erfstuk.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 16 maart 2015 at 07:31

  Dat is een zeer mooi sieraad!
  Geweldig ontwerp.

 • Avatar van Eveline
  Reply Eveline 16 maart 2015 at 07:27

  Prachtige ring!

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 16 maart 2015 at 07:07

  Wat een prachtige ring heb je ontworpen :) ik kreeg 14 en 18 jaar geleden bij de geboorte van mijn kids een zilveren rammelaar met hun naam erin gegraveerd. Dit had je toen nog niet denk ik maar mijn dochter wordt dit jaar 18 en dan lijkt het mij heel leuk om een ring voor haar te ontwerpen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 maart 2015 at 09:17

   Zo’n zilveren rammelaar had ik vroeger als baby ook en heeft Shae ook gekregen als kraamcadeautje. Blijft een mooie klassieker! Mooi idee om voor je dochter haar 18e verjaardag een sieraad te willen ontwerpen :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.