Mama & Kind Persoonlijk

Personal | Nesteldrang 2.0

6 maart 2015

nesteldrang-baby-dreumes-1
En toen was ons kleine meisje ineens geen baby meer. De ontwikkelingen die Shae doormaakt zijn niet meer bij te houden en het afscheid van de babyperiode is genomen. De dreumes is in huis en het opvoeden is nu ècht begonnen. Ze begint meer en meer zelfvertrouwen te krijgen en dit merk je vooral in het uittesten en kleine streken uithalen, waar ik stiekem om moet lachen maar natuurlijk uiterst serieus aan moet pakken voor ze mij helemaal inpalmt met d’r engelige krulletjes en heldere Bambi-oogjes..

Met het afscheid van het kleine baby’tje wat ze ooit tot voor kort was en het verwelkomen van de kleine dreumes kreeg ik ineens heel erg veel last van een nieuwe nesteldrang. Nesteldrang 2.0.

De box werd al een hele tijd niet meer gebruikt en hebben we vlak voor haar eerste verjaardag weggedaan en verruild voor een klein tafeltje, een stoeltje en een plankje erboven. En wat ziet dat er ineens ‘echt’ uit. Het besef dat we een kind hebben lijkt soms nog steeds niet helemaal doorgedrongen te zijn, maar met de lading speelgoed die door de dreumes dagelijks met veel enthousiasme door het hele huis verspreid wordt en de o, zo burgerlijke dagelijkse rompslomp is er geen ontkomen meer aan.

nesteldrang-baby-dreumes-2
Ook qua speelgoed merkte ik dat Shae uitgekeken raakte op bepaalde items en het echte babyspeelgoed heeft inmiddels een nieuw thuis gevonden. Ze is duidelijk op zoek naar items die meer uitdaging bieden en haar helpen met haar ontwikkeling en ze vogelt nieuw speelgoed binnen no time uit. Haar favorieten op dit moment zijn boekjes met voel/aai-delen en geluiden, haar poppen, het Little People huis inclusief poppetjes, blokken en stapelbekers. Ze raakt het andere speelgoed ook wel aan, maar met deze items kan ze echt tijden zoet zijn en zichzelf vermaken en uitdagen door te stapelen, blokjes in bekers stoppen, te ‘kletsen’ tegen haar poppen – zo schattig! – en boekjes te pakken en door te bladeren en ook hierbij weer verschillende geluiden en klanken te produceren. Oh, en samen spelen blijft natuurlijk een favoriet ♥

Het vreemde is dat deze nesteldrang 2.0 echt heel erg veel lijkt op de nesteldrang die ik voelde toen ik zwanger was. Want niet alleen moèst de box weg, het speelgoed uitgezocht worden en een ‘hoekje’ gemaakt worden voor Shae, ook moesten haar kasten met kleding en andere babyspullen uitgezocht worden en moest er ineens weer driftig opgeruimd en gepoetst worden in het hele huis. Ik wilde ook ineens nieuwe kleuren op de accentmuren in huis, overal andere meubels en Shae’s kamer aanpakken, maar dat is misschien iets te rigoureus want dat is allemaal nog niet heel lang geleden nog gedaan.. Waar houdt dit op?! ;)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Tisha
  Reply Tisha 7 maart 2015 at 23:02

  Voor mij niet herkenbaar want het duurt (hopelijk) nog een tijdje voordat ik kindjes mag/ga krijgen. Al moet ik wel zeggen dat ik elke week wel de neiging heb om mijn hele kamer om te gooien qua kleuren en meubels, haha.
  Ook wil ik even zeggen dat je echt een onwijs mooi dochtertje hebt en wat staat ze leuk op de foto!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 maart 2015 at 09:04

   Haha! Ik deed dat vroeger ook al vaak, zelfs toen ik nog thuiswoonde. Misschien dat dat herinrichten gewoon in me zit ;)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 7 maart 2015 at 09:46

  Oh wat een schattige foto bij de bank. Het lijkt erop dat de fases die Shea doormaakt, jij ook door maakt, maar dan op een andere manier……

 • Avatar van Dhini
  Reply Dhini 6 maart 2015 at 20:40

  Leuk om te lezen. Wat ze schattig!

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 6 maart 2015 at 20:01

  Hihi heel herkenbaar, en eigenlijk houd het nooit echt op…elke ouder sluit constant periodes met hun kinderen af en dan openen zich ook weer nieuwe…..leuk om dat het soms zo herkenbaar kan zijn….

 • Avatar van PinkFairy
  Reply PinkFairy 6 maart 2015 at 18:35

  Super schattig dit! En helemaal begrijpelijk :)

 • Avatar van Cindy | Life meets Beauty
  Reply Cindy | Life meets Beauty 6 maart 2015 at 16:44

  Waar houdt dit op? Heerlijk toch dat opruimen? Alles gaat zo snel dus ook het opruimen. Nieuwe leeftijd, nieuwe fases, nieuwe opruimronde en nieuw speelgoed. Hoort er allemaal bij en aan de ene kant is het ook wel lekker. Mijn zoon is nu 6,5 en ik kan je vertellen: het houdt niet op! ;-)

 • Avatar van Vlijtig Liesje
  Reply Vlijtig Liesje 6 maart 2015 at 13:54

  Wat een lieve foto’s. En grappig dat de nesteldrang lijkt op de eerste keer!

 • Avatar van Lisette Kleiweg
  Reply Lisette Kleiweg 6 maart 2015 at 12:26

  Heerlijk verhaal, en herkenbaar inderdaad, jullie mooie poppetje is een prinsesje met eigen wil en persoonlijkheid geworden, succes met de mooie en moeilijke fase die je nu ingaat. Leren loslaten…..

 • Avatar van Marike
  Reply Marike 6 maart 2015 at 11:41

  Heel herkenbaar! Hoewel wij de box nog wel hebben staan omdat Javian continu probeert los te gaan staan, maar zijn evenwicht nog niet kan behouden en dan vaak valt als ik even niet oplet. Dus dan gebruiken we toch nog vaak de box als ik even aan het koken ben bijvoorbeeld.

  Maar misschien heeft het ook wel met het ontzwangeren te maken? ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 maart 2015 at 14:07

   Haha, wie weet kan je inderdaad gewoon geen afscheid nemen nog? Heel normaal lijkt me :)

 • Avatar van Deborah
  Reply Deborah 6 maart 2015 at 11:31

  Ik kan me dit zo goed voorstellen. Ik moet heel binnenkort afscheid nemen van het baby-zijn en het dreumesje verwelkomen…. Ben eens benieuwd. Het echte opvoeden zoals jij zegt, begint nu inderdaad! :)

 • Avatar van angelique
  Reply angelique 6 maart 2015 at 09:05

  Die nesteldrang houd echt niet op. Bij elke levensfase merk je het weer

 • Avatar van ilona beckers
  Reply ilona beckers 6 maart 2015 at 08:53

  Hihi. Leuk stuk.. en zooo herkenbaar. Het gaat veel en veel te snel.
  Mijn zoon word al bijna 9 hihi
  Xx

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 6 maart 2015 at 08:40

  Wat leuk om te lezen. Ik heb het gezien bij mijn schoonzus en ons neefje. Ik begin nu juist een sterke zwangerschapswens te krijgen, nu we een huis gekocht hebben en ik me nog meer verbonden voel met mijn vriend..

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 6 maart 2015 at 08:11

  Ook zo naar de 40+ krijg je als de hormonen gieren nog een nesteldrang. Wat heb ik gehuild toen ik besefte dat ik nooit meer een baby zou krijgen. Dat het nu echt te laat was.
  Ons vrouwenlijf blijft maar rommelen en ik snap jouw gevoel hierin volledig, denk elk moederfiguur…

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 6 maart 2015 at 08:06

  Hahaha! Voor mij totaal niet herkenbaar, dus kan je hierin ook niet adviseren of informeren. Bijft een apart fenomeen dat kinderen willen, maken en uiteindelijk krijgen (als je geluk hebt).

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 6 maart 2015 at 07:42

  Fijn om dit te lezen en dan besef je ineens dat de tijd soms veel te snel voorbij gaat.
  Zo een kleine baby verandert snel.
  Jullie meisje ontdekt nu van alles en doet nieuwe indrukken op.
  Heerlijk van genieten……

  Xoxo

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 6 maart 2015 at 06:59

  Jij bent gewoon helemaal klaar voor?
  ;) ;) ;)
  Fijn weekend!

 • Avatar van Natascha Velthuis
  Reply Natascha Velthuis 6 maart 2015 at 06:57

  Wat herkenbaar. Mijn dochtertje is vorige week 1 geworden en gisteren heeft bij ons het huis ook zo’n metamorfose gehad. Wat je beschrijft klopt gewoon helemaal. Heerlijk zo’n artikel.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.