Fashion

Wishlisted! | Plussize draped coat

4 maart 2015

plussize-draped-coat-4
Ik zag een tijdje geleden iemand lopen met een prachtige jas en ik was gelijk verliefd op het model. Eenmaal thuisgekomen ging ik achter mijn PC op zoek naar iets soortgelijks voor mijzelf en je zou toch denken dat ik met alle toffe plussize webwinkels die ik ken zoiets wel zou moeten kunnen vinden, maar als je al niet eens de juiste benaming kan vinden wordt het wel heel erg lastig. Zo wordt het type jas wat ik zoek namelijk afwisselend een draped coat, cocoon coat, oversized coat, wrap coat of waterfall coat genoemd. Ja, dat maakt het er niet makkelijker op natuurlijk..

plussize-draped-coat-1
plussize-draped-coat-2
plussize-draped-coat-3
Ik bedoel in ieder geval een jas soortgelijk als je in dit artikel ziet: zonder sluiting maar met een overslag en het liefst mèt een tailleband om hem toch wat te kunnen sluiten en wat meer figuur te kunnen geven. Je loopt met zo’n jas namelijk wel het risico dat hij wat groter en figuurloos maakt, maar het gedrapeerde aan de voorkant verdoezelt aan de andere kant juist weer een buikje en de tussenlengte valt weer mooi over m’n kont, iets wat ik altijd erg prettig vind.

Of ik nog meer wensen heb? Jazeker! Het liefst zou ik hem in een zachte en soepele stof willen hebben die niet al te warm is, ik wil hem namelijk gaan dragen als een tussenjas voor de lente en herfst, hij moet niet teveel op een ochtendjas/badjas gaan lijken ;) en qua kleur spreekt een mooie grijstint mij aan.. Je ziet het al: de modellen op de afbeeldingen die ik vond bij H&M+, New Look Inspire en MANGO Violeta (de plus size collecties van de bekende merken) zijn het allemaal net niet en mijn zoektocht is dus nog niet voorbij. Degene die het dichtst in de buurt komt is het laatste model van MANGO Violeta, met als nadelen dat deze van wol gemaakt is en dus echt veels te warm zal zijn en hij wel iets ‘jonger’ mag zeg maar. Jammer! Zucht.. Mocht jij misschien een tip hebben bij een plussize winkel/merk dan hoor ik het graag :)

Wat vindt jij van dit model jas? Is het iets waar jij jezelf wel in ziet lopen of ben je meer van de klassiekere modellen zoals een trenchcoat?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marianne
  Reply Marianne 30 maart 2015 at 09:34

  Wat een super leuke blog heb jij!
  Precies waar ik naar opzoek was,lekker met vrolijke modieuze plussize inspiratie!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 maart 2015 at 10:06

   Hey Marianne, dankjewel voor je enthousiaste reactie en compliment. Erg leuk om te horen!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 5 maart 2015 at 08:53

  Ik heb een kijkje genomen in de bovengenoemde webshops en ik zie er hele mooie jassen dus dat wordt shoppen.
  Weet je of die van het Spaanse modeketen ook in de grotere winkels in grote steden te koop zijn?
  Dank je voor deze leuke shoptip ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 maart 2015 at 10:15

   Oei, dat weet ik niet. Het is helaas best lastig om uit te zoeken of de plussize collectie in de winkel wordt verkocht (en welke filialen)..

 • Avatar van Debbie
  Reply Debbie 4 maart 2015 at 22:58

  ik heb zo’n model gezien bij Loavies. Normaal gaan de maten daar niet tot groot genoeg, maar misschien past die toch aangezien het zo’n wijd en los model is?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 maart 2015 at 10:17

   Bedankt voor de tip! Ik denk alleen dat deze echt te lang is, ik zoek meer zo’n tussenlengte :)

 • Avatar van BeautyblogLaura
  Reply BeautyblogLaura 4 maart 2015 at 21:41

  Vind het echt super leuk ! xx

 • Avatar van Nathalie
  Reply Nathalie 4 maart 2015 at 17:37

  Yes ik heb er 1! Van iwantthatmusthave heb de grootste variant, maar past niet geweldig.. Bovenkant prima, middel prima maar bij de benen staat ie open, komt denk ik toch door m’n brede heupen ofzo.. Maar heb um als lente jas gekocht, dun stofje dus hoeft niet persee te sluiten. Maar vind het wel een geweldige jas, vooral dat ie tot bijna op de grond komt! Ben het ermee eens dat het model moeilijk te vinden is qua naam..

 • Avatar van Michelle Kaiser
  Reply Michelle Kaiser 4 maart 2015 at 17:13

  Bij de drie onder elkaar, vind ik de eerste wel echt heel erg leuk moet ik toegeven.

 • Avatar van Chahrazad
  Reply Chahrazad 4 maart 2015 at 16:48

  Ik vind het model jas best mooi!!

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 4 maart 2015 at 15:58

  Oh dit vind ik heel erg mooi zeg! Ik heb geen jas meer nodig, maar anders… Echt heel erg mooi dit.

 • Avatar van Francisca
  Reply Francisca 4 maart 2015 at 14:55

  Heel leuk, dit model! Ik heb toevallig de versie van H&M besteld, die komt als het goed is morgen of overmorgen binnen. Ik ga hem combineren met een losse dunne sjaal en een hoed, lijkt me geweldig!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 maart 2015 at 14:56

   Dat lijkt me inderdaad een heel erg leuke combinatie! Laat je weten hoe de jas valt qua maat en of de stof een beetje mooi is? Ben benieuwd :)

   • Avatar van Francisca
    Reply Francisca 6 maart 2015 at 12:39

    Ik heb hem binnen gekregen, maar ook meteen weer terug gestuurd. Het model was super mooi en stond goed, maar doordat de stof niet gevoerd is en de jas van zichzelf niet echt vorm heeft, zag je heel erg je kleding erdoor, dus het is meer alsof je gewoon een lang vest over je kleding aan hebt en dat stond toch een beetje raar. Ik vond dat niet zo mooi!

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 6 maart 2015 at 14:06

     Ik was er al een beetje bang voor toen ik ongevoerd zag staan in combinatie met de dunne stofkeuze. Jammer zeg! Bedankt voor je berichtje :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.