Persoonlijk

Bloggen | De blog top 3 tag

17 april 2015

bloggen, de blog top 3 tag
Ik vind het altijd enorm leuk om tags te lezen bij anderen omdat het persoonlijke artikelen zijn die je net wat meer inzicht geven over een bepaalde blogger. En als een tag dan ook nog eens over mijn werk, bloggen, gaat dan word ik helemaal enthousiast. Ik werd onlangs getagged met deze blog top 3 tag en stond te popelen hem in te vullen. Ik hoop dat je het net zo leuk vindt om te lezen als ik het vond om hem in te vullen. Happy readings!

Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?
Mijn PC (HP Pavilion 23”), camera (SONY NEX-5N) en tijd. Van die laatste zou ik wel wat meer kunnen gebruiken..

Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?
Lastig om hier maar 3 dingen te mogen noemen, maar dan ga ik voor: juiste informatie, goed taalgebruik en mooi beeldmateriaal.

Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste?
Beauty (reviews, achtergrondinformatie, ingrediënten), Lifestyle (reizen, interieur, food) en over mijn persoonlijke leven (van werk tot aan moederschap).

Wat zijn de drie populairste posts op je blog?
De 3 meest populaire posts van de laatste tijd zijn:
Tip | Gratis boodschappen
Personal | Mijn overbeharing
Outfit of the day | The pink Carmakoma dress

Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?
– Dat Curvacious.nl een veelzijdige blog is waar je terecht kan voor verschillende onderwerpen, maar die door de persoonlijke touch toch allemaal een rode draad hebben
– Dat je een feel good gevoel krijgt bij het lezen van Curvacious.nl door middel van kleurgebruik, de foto’s en de positieve insteek van de artikelen.
– Professionaliteit. Niet alleen qua layout, taalgebruik en foto’s, maar ook door de juistheid en volledigheid van (achtergrond)informatie.

Via welke drie social media is jouw blog te volgen?
Curvacious.nl is via meer dan deze te volgen, maar dan kies ik hier voor Bloglovin’, Facebook en Instagram. Volg jij me al?

Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?
Drie voordelen: vrijheid, mijzelf blijven ontwikkelen op verschillende gebieden en leuk contact met lezers, andere bloggers/online media en bedrijven.

Drie nadelen: het is 24/7 mijn werk (soms zou het lekker zijn om om 17.00u ‘de deur achter me dicht te kunnen trekken’ en echt klaar te zijn voor die dag/week), bedrijven die niks snappen van online media maar wel van alles willen en een overvol huis krijgen. Dit laatste is een enorm luxeprobleem, I know!

Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?
Drie lezers die echt regelmatig reacties achterlaten zijn Manon, Kim en Linda (zonder blog). Ik heb veel trouwe lezers die mij al jaren volgen en er komen regelmatig nieuwe bij. Ik hou van comments, reacties, berichtjes via social media, mailtjes.. Kortom: interactie met jullie! <3

Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?
Lastig om er maar drie te noemen! Maar op dit moment zijn dat Fantastic Moms voor vooral de heerlijk herkenbare persoonlijke mamaperikelen, Blogaholic voor fijne en goede blogtips en Linda Hallberg voor prachtige inspirerende make-uplooks.

Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?
Persoonlijke artikelen, mooie en uitgebreide reviews die volledig zijn qua informatie, beeldmateriaal, ingrediënten, swatches etc. en lifestyle artikelen die motiverend en inspirerend zijn. Dit laatste zijn de meer ‘gezonde’ artikelen, interieurposts etc. Love it!

Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?
– Werk gestructureerd, verdiep je in timemanagement en maak gebruik van lijstjes. Voor je het weet kan je meer werk in minder tijd verzetten en dat is erg fijn!
– Kwaliteit boven kwantiteit. Probeer niet te overdrijven met het aantal artikelen per week en push jezelf niet tot het online zetten van een bepaald minimum. Zorg er wel voor dat je consequent bent in hoe vaak je minimaal update zodat je lezers weten wat ze kunnen verwachten en zorg dat wat je online zet ook echt een artikel is waar je helemaal achter staat.
– Zorg dat het ‘achter de schermen’ deel klopt: hou je site opgeruimd qua tags, dode linkjes, categorieën, SEO en plugins, dat je je mailbox bijhoudt, afspraken nakomt etc. Het kost allemaal wat tijd op een dag, maar zorgt er wel voor dat je dag in dag uit zo lekker en prettig mogelijk aan je site kan werken.

Deze tag is bedacht door Sylvia en ik werd getagged door Kim. Ik vond het een erg leuke tag om in te vullen en misschien is het maar goed dat ik maar 3 antwoorden per keer mocht geven, anders zou ik zo door kunnen typen.. Dat krijg je als bloggen en alles eromheen zo je passie is! ♥

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben voor mij over mij, bloggen of hoe ik bijvoorbeeld bepaalde dingen aanpak dan kan je je vraag altijd achterlaten in de reacties onder dit artikel. Ik zal dan mijn best doen deze zo snel mogelijk te beantwoorden :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 19 april 2015 at 02:14

  Leuke tag

 • Avatar van Leukemoeders
  Reply Leukemoeders 17 april 2015 at 20:19

  Leuk om te lezen waar jij je mee bezig houdt en handige tips!

 • Avatar van Stephanie
  Reply Stephanie 17 april 2015 at 13:46

  Je hebt hem leuk ingevuld :). Ik heb hem al eens ingevuld, erg leuke tag!

 • Avatar van Denise
  Reply Denise 17 april 2015 at 13:07

  Wat een heerlijke tag, super leuk heb je geantwoord! Ik vind interactie met bezoekers ook heel belangrijk!

 • Avatar van Sanja
  Reply Sanja 17 april 2015 at 12:40

  Leuke tag!

 • Avatar van Joyce - Beamingbeautynl
  Reply Joyce - Beamingbeautynl 17 april 2015 at 12:18

  Wat een onwijs leuke tag! Wie weet neem ik het binnenkort nog wel eens over.

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 17 april 2015 at 10:54

  Wat heb je deze tag leuk ingevuld en bedankt dat je mij even vermeldt!

 • Avatar van Priscilla
  Reply Priscilla 17 april 2015 at 10:32

  Leuk ingevuld! Timemanagement is de laatste tijd helemaal mijn ding. Ik vind het echt heel erg leuk om me te verdiepen in timemanagement omdat ik merk dat het ook echt werkt. Vroeger was ik helemaal niet zo van de lijstjes maar tegenwoordig lukt het me steeds makkelijker om me er aan te houden en vind ik gestructureerd werken veel lekkerder.

 • Avatar van louise
  Reply louise 17 april 2015 at 10:23

  Leuk om te lezen, hier nog geen dagtaak , maar wel druk ermee, het wordt met alle interactie steeds leuker, ben pas sinds februari op wordpress maar vind dat wel een verademing! Bloggen is leujk! Dank je wel voor je tips
  Liefs louise

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 17 april 2015 at 09:13

  Ik lees bij jou inderdaad ook graag de persoonlijke blogjes. Beauty en swatches heb ik weinig mee dus die sla ik dan over.. Maar soms lees ik toch wat bij jou over dat onderwerp omdat je er zo persoonlijk over schrijft!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 april 2015 at 09:20

   Dat vind ik heel erg leuk om te horen, dankje!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 17 april 2015 at 09:13

  Heel erg leuk om jou versie van deze tag te lezen. De tip over het timemanagement is wel een goede, daar ga ik mij eens in verdiepen :) en dat kwaliteit voorop gaat ben ik ook helemaal met je eens!

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 17 april 2015 at 08:55

  Leuk om zo wat meer over jou te weten te komen. Die beautyblog kende ik nog niet! Ik ga even kijken :)

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 17 april 2015 at 08:22

  Mooie tag, ik mevrouw warhoofd moet inderdaad die lijstjes in gaan voeren. En wat je zegt kwaliteit voor kwantiteit. Soms betrap ik mijzelf ook op afraffelen omdat beneden een gezinslid staat te roepen.

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 17 april 2015 at 08:17

  Leuk om jouw antwoorden te lezen. Timemanagement is hier echt cruciaal heb ik gemerkt. Ik neem de tag binnenkort eens over!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 april 2015 at 09:07

   Leuk! Ik ben alvast benieuwd naar jouw antwoorden :)

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 17 april 2015 at 08:00

  Heerlijk om te lezen deze tag en bedankt voor de waardevolle tips die je geeft;)
  Ik krijg bij jouw blog echt het feelgood gevoel, ik vind het heerlijk om je blog dagelijks te lezen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 april 2015 at 09:08

   Wow, dat vind ik echt heel erg fijn om te horen. Dankjewel voor dit compliment!

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 17 april 2015 at 07:59

  Wat een leuke tag om te lezen. Mezelf verdiepen in timemanagement zou ik inderdaad eens moeten doen. Vaak werk ik als een kip zonder kop en moet ik ’s avonds gaan zitten haasten om alles af te krijgen.

  Ik denk dat ik de tag binnenkort ook overneem :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 april 2015 at 09:09

   Leuk als je hem ook in gaat vullen, ben altijd benieuwd wat andere bloggers zouden antwoorden :)

 • Avatar van Kim | KimterStege.nl
  Reply Kim | KimterStege.nl 17 april 2015 at 07:48

  Woohoo! Heel erg leuk dat je ‘m ingevuld hebt! En uiteraard leuke antwoorden, daar was ik benieuwd naar .

  Liefs, en hopelijk voel je je al wat beter dan gisteren :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 april 2015 at 09:09

   Ja, gelukkig was het gisteren begin van de avond alweer weg en nu gaat het echt weer beter :)

 • Avatar van manon
  Reply manon 17 april 2015 at 07:37

  Leuke antwoorden heb je gegeven, ik ken de bloggers nog niet die jij benoemd hebt, ik ga vanavond eens rustig kijken!

 • Avatar van Karin
  Reply Karin 17 april 2015 at 07:07

  Wat leuk deze tag, je antwoorden zijn mooi en uitgebreid omschreven wat een goede inzicht geef. Echt heel leuk om te lezen, zo’n klein kijkje in je leven :)!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 17 april 2015 at 06:39

  Leuke tag en fijne antwoorden ;-)

  Mooie dag Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.