Huis & interieur Persoonlijk

Domestic Goddess Tag

9 april 2015

method detox set

Het is hier in huis over het algemeen altijd wel opgeruimd en schoon, maar ik ben absoluut niet veel tijd per week kwijt om het zo te houden. Ik heb denk ik gewoon voor mijzelf een efficiënte manier van huishouden gevonden waardoor ik er elke dag ongeveer maar een half uurtje aan kwijt ben. Ik kwam deze Domestic Goddess Tag op verschillende andere blogs tegen en het leek mij leuk om deze ook eens in te gaan vullen. Daarnaast deel ik mijn laatste schoonmaakproductenmerkliefde en heb ik ook nog eens een toffe Method winactie op mogen zetten zodat jij er ook kennis mee kan maken :)

cleaning-quote-4
De was

Droger/aan de waslijn: sokken, handdoeken, jeans, onderbroeken in de droger en de rest op het rek

Sorteren/alles bij elkaar: ik sorteer in bonte en witte was

Een soortwasmiddel/verschillende soorten wasmiddel: Witte Reus bont en wit, Silan babyzacht hypo-allergeen wasverzachter en Vanish knock-off van DM bont en wit (Duitse drogisterij)

Een wasdag/elke dag een wasje: twee wasdagen per week, ik denk zo’n 3/4 wasjes per week

Kleding strijken: ja/nee: nee, enkel als het moet als Paul bijvoorbeeld een overhemd wil dragen.

 

cleaning-quote-1
Koken
Makkelijk/culinair: meestal vallen de maaltijden in de categorie lekker & simpel, maar ik wil nog wel eens uitpakken in het weekend

Weekboodschapen/meerdere keren per week: weekboodschappen en halverwege soms nog wat vers spul halen

Vaak hetzelfde per week/veel nieuwe dingen proberen: we eten regelmatig dezelfde gerechten, maar we proberen ook regelmatig nieuwe dingen uit. 50/50 dus!

Eten bewaren/weggooien: weggooien gebeurt hier alleen als het over de datum is of zichtbaar niet goed meer is

Aan tafel eten/op de bank eten: stiekem eten we nog best vaak op de bank met Shae in haar kinderstoel ernaast. Oops!

cleaning-quote-3

Poetsen
Stofzuigen/swiffer: een swifferdoekje haalt niet veel uit met kruimels, kattenbakkorrels, kattenharen etc. dus ik ben meer van het stofzuigen

Kant-en-klare poetsdoekjes/zelf sopje maken: voor even snel snel na een eetmomentje pak ik vaak de babydoekjes van Shae, maar voor het echte poets-/schoonmaakwerk pak ik zeker een sopje

Zelf ramen lappen/door de glazenwasser: zelf. Al lijkt me dit een heerlijk werkje om uit te besteden. Heb er een enorme hekel aan..


cleaning-quote-2
Overig

Iedere ochtend je bed opmaken/laten voor wat het is: hier maak ik het bed elke ochtend op. Het is in een paar minuutjes klaar en ziet er zoveel netter uit. Zeker omdat we in een appartement wonen waardoor je meerdere keren per dag langs de slaapkamer komt.

Met de hand afwassen/vaatwasser: met de hand. We hebben bewust met onze nieuwe keuken gekozen voor geen vaatwasser omdat de vaat elke dag zo gedaan is, het water en energie bespaart en je glaswerk en servies er gewoonweg langer mooier uit blijft zien

Opgeruimd huis/rommelig huis: opgeruimd huis. Ik maak elke dag een opruimrondje voor onze eigen spullen en rommeltjes.

Wie doet het huishouden: jij/partner: Paul doet de afwas, kattenbakken en het vuilnis weggooien en de rest doe ik allemaal.

Edit: deze tag is bedacht door Bibian en Manon van de blog Little Wonder World.

Method detox set
Method winactie
Ik maakte alweer eventjes geleden kennis met het ecologische merk Method wat schoonmaakproducten zonder agressieve, chemische, giftige en bijtende ingrediënten maakt die niet op dieren zijn getest. De producten zijn betaalbaar, ruiken heerlijk en doen supergoed hun werk. Ik was eerst wat sceptisch, maar nadat er al verschillende producten naar volle tevredenheid leeg zijn geraakt ben ik om en wil ik eigenlijk niks anders meer. Van de ‘groene’ webwinkel voor natuurlijke cosmetica en ecologische schoonmaakproducten Big Green Smile kreeg ik onlangs een Method detox set toegestuurd waardoor ik nog meer producten uit kon proberen en.. ik mag ook maar liefst 2 van deze sets verloten onder de lezers van Curvacious.nl. In elke set zitten de volgende producten:

– Method Alles Reiniger Pink Grapefruit (828ml)
– Method WC-Reiniger (709ml)
– Method Power Foam Spray – Citroen-Munt (473ml)
– Method Vloerreiniger met Citroen & Gember (739ml)
– Method Afwasmiddel Clementine (532ml)
– Method Badkamerreiniger (828ml)
– Method Glas Reiniger Munt (828ml)
– Method Handzeep Lavendel (354ml).

Wat moet je doen om kans te maken? Vul dit formulier in en laat in de reacties onder dit artikel jouw gouden schoonmaaktip achter. Meedoen kan tot en met donderdag 16 april, 23.59 uur en de winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Good luck & enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Saskia
  Reply Saskia 15 april 2015 at 00:06

  Mijn tip voor het schoonmaken van een friteuse.. kiep het vet/olie eruit en verwijder stukjes/restjes met een stuk keukenpapier. Doe het mandje terug en giet er dan water in tot de rand en doe er een vaatwasblokje bij. Zet de friteuse aan op de laagste stand (water niet laten koken) voor een minuut of 10. Daarna friteuse uitzetten en het water af laten koelen. Daarna pan goed uitspoelen en hij is weer klaar voor gebruik !

 • Avatar van floortje
  Reply floortje 14 april 2015 at 23:48

  Ik ben nu wel erg nieuwsgierig geworden naar deze producten. Ook ik wilde de uit in water tip aangeven maar ik zie dat al meerder dames dat hebben gedaan dus ik heb een ander tip om je senseo te ontkalken, doe wat citroensap bij het water en draai 2 keer de verschillende programma’s (1 kopje en 2 kopjes).

  • Avatar van floortje
   Reply floortje 14 april 2015 at 23:49

   Uit moet ui zijn, rot woordenboek haha

 • Avatar van Larissa
  Reply Larissa 14 april 2015 at 20:29

  Mijn ultieme tip:

  Mix een beetje zuiveringszout (baking soda) en waterstofperoxide tot een pasta. Dit is een perfect middel om oude bakplaten/pannen etc. om ze laten blinken alsof ze nieuw zijn!

 • Avatar van Anneliese
  Reply Anneliese 13 april 2015 at 14:24

  Mijn goude tip is een ui in het water om de ramen te zemen, je ramen worden streeploos schoon, helpt erg goed.
  Je kan buiten je stoep en stoelen goed schoonmaken met schoonmaakazijn, alles blinkt.

 • Avatar van Jacoba Lamers
  Reply Jacoba Lamers 13 april 2015 at 12:34

  Jeetje, de ultieme schoonmaaktip.. oeps, die heb ik eigenlijk niet… :-) Ik gebruik Glassex voor het schoonmaken van zo ongeveer alles.. :-)

 • Avatar van sandy
  Reply sandy 13 april 2015 at 08:15

  Mijn schoonmaaktip gaat vooral over gemak en snelheid.
  Heb je vlekken op je stoof bank? Probeer dan eens dit:

  Vlekken op een stoffen bank kunnen makkelijk en snel verwijderd worden door deze vlekken in te spuiten met haarlak. Daarna direct de bank afnemen en de vlekken zijn verdwenen. 

  Succes!

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 13 april 2015 at 00:26

  Gouden poetstip…..

  – Dasty! Goed voor vetvlekken, maar ook bijvoorbeeld voor het reinigen van een grindvloer!
  – Stoomreiniger! Ik kan niet meer zonder! Met alleen water (stoom) alles hygiënisch schoon. Van oven tot kattenbak tot badkamer! Makkelijk, snel en hygiënisch!
  – Raamwasset van Jemako! 2 doeken waarmee je in een handomdraai je ramen makkelijk, snel en streeploos schoon krijgt! Ik geloofde het ook pas toen ik het kon proberen! 1 doek gebruik je met alleen water om het raam te wassen, en 1 doek met een speciale structuur om te drogen. Ik ga NOOIT MEER mijn ramen anders wassen ;)

 • Avatar van Jessica
  Reply Jessica 12 april 2015 at 16:58

  Wat een ontzettend leuke win actie! Binnenkort maar eens kijken bij de AH, ik had er nml nog nooit van gehoord. Ik heb al veel tips gezien. Mijn tip, spuitfles vullen met een sopje. Heb je iets wat je snel schoon wil maken, even sprayen en een doekje er over heen. Scheelt tijd en water!

 • Avatar van Sandra
  Reply Sandra 12 april 2015 at 16:16

  Wat een leuke actie, mijn huishoudtip: wasmachine goedkoop ontkalken
  laat de wasmachine op 90 graden een was draaien, en u doet er jaren langer mee !!

 • Avatar van Hermien
  Reply Hermien 12 april 2015 at 15:55

  Je krijgt een douchekop weer makkelijk schoon en kalkvrij door er een boterhamzakje met een beetje azijn om te knopen.

 • Avatar van Rebecca
  Reply Rebecca 12 april 2015 at 13:33

  Als je een thermoskan gebruikt om je koffie in mee te nemen en je hebt last van de koffie aanslag binnenin,dan is een tablet steradent echt een wondermiddel.
  Je doet heet water en 1 tablet in de thermoskan, laat het een nachtje goed inwerken.
  Volgende ochtend spoel je de thermoskan goed om, en dan zal je zien dan de aanslag eruit is.
  Is echt een goed middel om de kan van binnen schoon te krijgen.

 • Avatar van Marlies V
  Reply Marlies V 12 april 2015 at 10:41

  Reinigen Magnetron/microgolf: Gedurende 3 minuten een halve tas citroensap opwarmen in de microgolf. Door de stoom komt de viezigheid los. Nog even doorvegen met een doek en klaar;.. en ’t ruikt nog lekker ook

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 12 april 2015 at 10:22

  Mijn ultieme schoonmaaktip is: laat je hele huis van helderheid kraken,
  door het op muziek al gymmend van de kelder tot de nok toe schoon te maken!
  Zo houd je steeds, vanaf het allereerst begin, al poetsend, soppend, schrobbend,
  geheid de vaart er in!
  Je rekt, je strekt, je duwt en trekt, in no time is het voor elkaar en heb je je beloning:
  je hebt een topconditie EN een superschone woning!

 • Avatar van Romy
  Reply Romy 12 april 2015 at 09:44

  Hele gave actie! Ik zou dit pakket maar wat graag winnen!
  Mijn schoonmaaktip heeft eigenlijk vooral met motivatie om schoon te maken te maken. Gun jezelf een beloning (een stukje chocola, een filmpje kijken, even een kwartiertje in de zon zitten, een paar pagina’s uit een goed boek lezen) als je je dagelijks schoonmaakroutine hebt gehad. Dat maakt het een stuk aangenamer om even aan de poets te gaan.

 • Avatar van Tahlia
  Reply Tahlia 12 april 2015 at 01:34

  Als je nare geurtjes in de koelkast hebt, dan kun je propjes kranten in de laden van de koelkast leggen. Deze nemen de geuren van de groenten en fruit op. :)

 • Avatar van Jessica
  Reply Jessica 11 april 2015 at 21:51

  Wat een gave winactie! Mijn gouden tip: pen- of viltstiftstrepen op houten meubels (zowel behandeld of onbehandeld) verwijder je met melk. Een beetje melk op een doekje en wrijven maar.

 • Avatar van hans
  Reply hans 11 april 2015 at 20:46

  Ik gebruik altijd azijn en baking soda om het toilet schoon en kalkvrij te houden, dat werkt prima zonde schadelijke chemicaliën

 • Avatar van Pauline
  Reply Pauline 11 april 2015 at 18:05

  Ouderwets de ramen zemen: met een ui doormidden gesneden in een emmer met heet water. Werkt prima en je ramen zijn zonder strepen!

 • Avatar van Lisa Postma
  Reply Lisa Postma 11 april 2015 at 17:59

  Ik heb thuis zelf een houten eettafel, waar we graag zitten. Ik vind het altijd niet erg als er geknoeid wordt en er dan kringen op komen! Want met een beetje mayonaise zijn ze zo weer weg! Doe een beetje mayonaise op een doekje en wrijf dit over de kringen heen, een tijdje in laten werken en dan met een droge doek na poetsen!
  Let wel op dat je alles weg poetst :)

 • Avatar van jacqueline
  Reply jacqueline 11 april 2015 at 17:22

  Schitterend hoor wat een super leuke actie!

 • Avatar van Johanna
  Reply Johanna 11 april 2015 at 17:20

  Mijn gouden schoonmaaktip is de aanschaf van een kruimeldief. Daar kan ik echt niet meer zonder! Als het nog niet smerig genoeg is om apart de hele kamer te stofzuigen maar er liggen wel wat storende kruimels, dan neem je de kruimeldief en heb je binnen een minuut weer het idee dat je hele kamer schoon is!

 • Avatar van Lucie
  Reply Lucie 11 april 2015 at 17:07

  De oven en de bbq kunnen ontzettend vies worden, al dat vet… Een tip om vette roosters schoon te maken: pak een vuilniszak, doe het rooster erin, flinke scheut ammoniak erbij en dichtknopen. Na 24 uur ( of eerder) veeg je het vuil er vliegensvlug vanaf! De oven zelf: binnenkant insmeren met groene zeep en vervolgens een kop ammonia op het rooster, deur dicht en de volgende dag veeg je het vet er heel makkelijk af!

 • Avatar van Jacqueline
  Reply Jacqueline 11 april 2015 at 16:52

  Is je luxaflex weer vies
  luister dan naar dit advies
  zoek een eenzame oude sok
  waarvan die ander plots vertrok
  met die sok ga je dan boenen
  eerst gedoopt in water met citroenen
  zo is het klusje snel geklaard
  en het milieu blijft zo gespaard

 • Avatar van Ilsiee prins
  Reply Ilsiee prins 11 april 2015 at 14:54

  Zet een lekker muziekje op, dat scheelt een hoop! En bezuinig niet op schoonmaak materialen/middelen! Mijn gouden tip!

 • Avatar van Henk
  Reply Henk 11 april 2015 at 14:30

  Hi,

  Ik ben fan van baking soda, dat je bij de toko kan kopen. Bij vlekken in kleding maak je een papje van water en baking soda en smeer dat op de vlek. In laten trekken en erna gewoon in de was…

  groet,
  Henk

 • Avatar van Marian
  Reply Marian 11 april 2015 at 13:25

  Om de wasmachine frus te houden, regelmatig een wasbol azijn bij de was doen. Een eens in de paar maanden een hand soda bij de witte was en op hoge temperatuur eassen.

  Formulier ingevuld! Nu duimen

 • Avatar van Nanda
  Reply Nanda 10 april 2015 at 22:22

  Oei! Wat een leuke actie! Mijn toptip… Azijn, maar dat zag ik al genoemd. Ouderwets… soda in de gootsteen, heet water erop… heerlijk schoon! Ik doe alle kleding 20min in de droger en hang ze dan uit (behalve de handdoeken enzo). Hoef je lekker niet te strijken!
  oh… en bloed was je met een scheut zout op 30graden er zo weer uit. Viltstift deppen met spiritus/glassex

 • Avatar van Elien
  Reply Elien 10 april 2015 at 21:59

  Mijn (natuurlijke!) schoonmaaktip: de oven schoonmaken met baking soda en citroen! De bakingsoda kun je in de oven strooien en nat maken met een plantenspuit. De citroen kun je door midden snijden en over de roosters wrijven. Het sap werkt dan als zuur in op het vet. Beiden een nachtje laten trekken en je kunt het makkelijk en zonder chemische middelen schoonmaken! :D Dan moet je het schoonmaken natuurlijk ook wel doen: mijn vriend wil steeds chemische middelen gebruiken voor de oven en dan houd ik hem tegen en zeg dat we het met baking soda en citroen kunnen doen. Maarja, dan gaat dat deurtje weer dicht er dan herinner je je pas weer dat je hem moet schoonmaken wanneer er nieuw eten in zit :P

 • Avatar van Corrien Atema
  Reply Corrien Atema 10 april 2015 at 16:51

  Een robotstofzuiger is zo handig. In een gezin van 4, 2 kleintjes en veel aanloop gaat hij beneden iedere dag aa. Iedere avond alles snel afnemen scheelt poetsen in het weekeinde.
  En ipv wasverzachter een paar druppels etherische olië zoals citroengras in het wasverzachter bakje zorgt voor een heerlijke geur. Goedkoper en milieuvriendelijker.
  Ik ben gek op method. Vooral de allesreiniger met grapefruit geur, heerlijk!!!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 10 april 2015 at 12:04

  Oooh wat leuk zeg. Ik doe mt veel plezier mee. Voor mij huishouden is het belangrijk dat ik de ruimte heb om alles weg te bergen. Zoals schappen en opbergdozen en -boxen

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 10 april 2015 at 07:20

  Ik ben verre van een schoonmaakprinses, maar als ik strijk (met de nadruk op als) gebruik ik water dat gebruikt is in de droger. Dan is het echt kreukvrij!

 • Avatar van Sharina
  Reply Sharina 10 april 2015 at 01:44

  Ik heb nog geen kennis gemaakt met dit merk, maar dit is zeker welkom voor het studentenhuis waar ik woon. Dan kunnen we met zijn vieren kennis maken met dit merk. Ik heb wel al veel positieve reviews gelezen over Method!

  Mijn schoonmaaktips:
  1. Als je veel donkere meubels hebt, dan zie je al heel snel weer stof liggen. Ik heb daar echt een enorme hekel aan. Mijn oma zei mij toen dat ik dan een klein beetje vloeibare wasverzachter in mijn schoonmaakwater moest doen. En inderdaad! Zeker anderhalve week geen stof gezien op mijn kamer.

  2. Als student zijnde eet ik voor 1, maar kook ik voor 2. Het eten dat over is, doe je dan in een van die duizende bewaarbakjes die je hebt. Niet liegen: iedereen heeft er meer dan ‘ie er nodig heeft. Ik was na het nuttigen van deze maaltijd altijd eerst met de hand (sponsje en wat sop) dat bakje af. Als er iets als tomatensoep o.i.d. in heeft gezeten, kleurt het bakje altijd rood en krijg ik ook de geur en de vettigheid er niet helemaal uit. Toen heeft iemand mij de tip gegeven om van die tabletjes waar mensen hun kunstgebit mee reinigen km die te kopen en een kwart van dat tablet te pakken. Je vult je gebruikte (en eerst afgewassen) bakje met warm/kokend watee en gooit het tabletje erin. Dit laat je een paar uur even zo afkoelen en staan. Dan gooi je het water eruit en spoel je het even kort af knder koud water en je bakje is heel goed schoon (wel iets minder milieuvriendelijk helaas )
  Die tabletten werken trouwens ook voor een verstopte gootsteen als je geen chemicaliën kan/mag/wilt gebruiken is dit een iets beter alternatief. Je gootsteen is verstopt en je zet daar een klein laagje water in. Je verbrokkelt 2 a 3 tabletten in het water en het loopt weer door (althans bij ons hielp dot echt)

  3. Heb je een chocoladevlek of tomatenvlek op je witte shirt? Smeer er dan een klein beetje, het liefst kleurloos, wasmiddel op de vlek. Dit kun je doen met een natte vinger, maar dat hoeft niet. Even goed ik nsmeren. Dit werkt bij mij net zo goed als de meeste andere, en duurdere, vlekverwijderaars. Ik kan doordeweeks niet wassen en om te voorkomen dat ik die vlek er nooit uitkrijg deed ik dit uit wanhoop. Ik vouwde het op en pas 2 dagen later ging mijn, net nieuwe, shirt in de was. Het is nog nooit zo schoon geworden!

  Ik heb ook alle tips gelezen en de vanish voor het rooster in de magnetron ga ik ook zeker uitproberen, want met de handafwas en gewoon wasmiddel lukt het niet. Dubro helpt ieta maar ik moet en z dat vieze ding ooit blinkend schoon krijgen, hahaha!

  Echt een hele leuke a

 • Avatar van Monique
  Reply Monique 9 april 2015 at 22:52

  Leuk! Ik ben al een tijdje enorm nieuwsgierig naar de producten van Method :) Mijn gouden schoonmaaktip voor de kinderstoel en de zone daaromheen is direct schoonmaken na het eten. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker je het schoon krijgt en het ziet er natuurlijk ook niet zo fris uit…

 • Avatar van Patricia
  Reply Patricia 9 april 2015 at 22:34

  Leuk artikel! Ik gebruik de badkamerreiniger van Method en die is heel fijn! Benieuwd naar de rest. Mijn schoonmaakten: spiegels en ramen zeken met een sopje van spiritus en drupje afwasmiddel, daarna afnemen met een oude krant! Geen strepen en blinkend schoon. Van m’n moeder geleerd :)

 • Avatar van Dorien
  Reply Dorien 9 april 2015 at 22:07

  Leuk! Ik kende dit merk nog niet maar het spreekt me zeker aan. Dat het betaalbaar is vind ik erg fijn! Maar ook dat het niet op dieren getest wordt, en vrij is van ’troep’ is echt een pluspunt! Ik ga er eens naar kijken, en wie weet val ik hier wel in de prijzen.
  Mijn schoonmaaktip is om i.p.v. wasverzachter gewoon (natuur)azijn te gaan gebruiken. Ik heb een gevoelige huid en doe dit al jaren. Je ruikt het écht níet :-) en naast dat het een natuurlijke, goedkope en gezonde wasverzachter is, ontkalkt het tevens je machine. Verhalen als wasluis en andere ellende zoals vieze geurtjes klinken mij dan ook altijd onbekend in de oren! Echt eens proberen zou ik zeggen!

 • Avatar van Liesbeth
  Reply Liesbeth 9 april 2015 at 21:54

  Heeft u last van hardnekkige vlekken in de oven of magnetron laat dan een kopje water koken. Door de ontwikkeling van stoom kun je de vlekken makkelijk met een doekje verwijderen. Hierbij mijn gouden tip om de oven of magnetron weer lekker te laten ruiken: Bij nare luchtjes kun je een kopje water met citroensap in de oven of magnetron zetten en dit een aantal minuten laten koken. Hierdoor gaat uw oven of magnetron weer lekker en fris ruiken.

 • Avatar van Cobi
  Reply Cobi 9 april 2015 at 20:14

  Gebruik niet te veel schoonmaakmiddel dan maak je het namelijk niet meer schoon

 • Avatar van Annette - Ann Ages Gracefully
  Reply Annette - Ann Ages Gracefully 9 april 2015 at 19:41

  Leuk, ik doe graag mee. Ik ben absoluut geen schoonmaakheld vind het meer een noodzakelijk kwaad. Mijn tip is dan eigenlijk ook om direct als je iets gebruikt hebt het direct weer op te ruimen, in de vaatwasser te doen, bij de was te gooien etc. Het heeft me wat moeite gekost maar nu het in mijn systeem zit werkt het prettig. En voor mijn kleding; in het voor- en najaar ruim ik mijn kledingkast op. Wat ik dan het hele seizoen niet heb gedragen gaat in de kledingcontainer. Kleine kans dat je het dan ooit nog gaat dragen ;)

 • Avatar van Nynke
  Reply Nynke 9 april 2015 at 19:12

  Een tip….ik kan vooral ook veel goede tips gebruiken. Twee keer per jaar smeer ik het aanrecht in met olie, dat laat ik een nacht intrekken en maak ik de volgende dag schoon. Zo blijft het heel lang mooi.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 9 april 2015 at 17:24

  Leuk en mijn tip is als je last hebt van een douchecel of douchewand waar de kalk niet meer vanaf is te krijgen. Smeer je het oppervlak in met glansspoelmiddel en laat dit tien minuten intrekken. Even afspoelen en je bent van alle kalk verlost.
  Ik doe mee ;-)

 • Avatar van erika luit
  Reply erika luit 9 april 2015 at 17:11

  mijn tip

  voor vetvlekken in de kleding
  talkpoeder erop beetje water laten intrekken en dan wassen zijn ze er uit :) :)

 • Avatar van Angela
  Reply Angela 9 april 2015 at 16:09

  Oei wat een toffe actie. Door eczeem enzo ben ik mog altijd op zoek naar het perfecte middel. Dit zou k graag willen proberen.
  Mijn tip: Vanish!
  Het poeder kun je gebruiken om bijvoorbeeld het rooster van je oven, wat is aangekoekt, schoon te krijgen. Doe een schepje Vanish in heet water en leg het rooster oid in het water. Door de Vanish bruist het vuil er van af. Ik gebruik het voor de buitenkant van m’n pannen (die worden op den duur zo vies, zeker bakpannen), afzuigkap, rooster en plaat van de oven etc.
  De spray voor meubels kun je goed gebruiken voor vlekken in je kleding. Heb je hardnekkige vlekken, spray er wat van de Vanish spray voor meubels op, laat het een aantal uur intrekken, en doe het kledingstuk in de wasmachine op het normale programma. Zelfs hardnekkige vlekken zijn dan weg!

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 9 april 2015 at 16:01

  Noem me kneuterig, maar ik vind deze tag zo leuk bedacht door Manon en Bibian haha.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 april 2015 at 18:11

   Ik was even vergeten dat hij vanuit hun kwam inderdaad, heb het er nu bij gezet. Niks mis met kneuterigheid op z’n tijd! :)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 9 april 2015 at 15:50

  Leuk dat je onze tag hebt ingevuld :D Zou je onze blog alleen wel even erbij willen vermelden ^^ Dankjewel!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 april 2015 at 18:10

   Oh, wat slordig! Dat was ik dus helemaal vergeten.. Heb het er in een edit bij gezet met jullie linkje natuurlijk ^^

 • Avatar van Adelaide Balk
  Reply Adelaide Balk 9 april 2015 at 15:38

  De fijnste tips die ik kan delen is 1x per maand een kookwasje draaien in de wasmachine met een grote schep Soda. Dit maakt je wasmachine vanbinnen weer lekker fris. En een andere fijne tip is als je een citroen hebt gebruikt voor wat sap maar nog niet “op” is, dan de keuken kranen met die citroen in te wrijven. Eventuele kalk en vet aanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon. Even de kranen na spoelen en voila… glimmende kranen.

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 9 april 2015 at 15:28

  Tof, ik doe graag mee. Ik ben niet zo van het schoonmaken en een paar goede en fijne producten kunnen mij wellicht motiveren om eens wat vaker de handen uit de mouwen te steken. Echter, ik beloof niks!

  Mijn ultieme schoonmaaktip: Dit geld alleen voor gladde vloeren. Eerst stofzuigen natuurlijk, maar daarna ipv met een saaie zwabber ga eens bovenop twee dweilen staan, zet een lekker uptempo muziekje op en dans en schaats door je woning. Ik heb het een maand of twee geleden samen met mijn man gedaan. Je lacht je ziek! Daarnaast ben je na een minuut of 10 ook echt helemaal uitgeput. Schoonmaken en work out in één!

 • Avatar van Nesrin
  Reply Nesrin 9 april 2015 at 15:27

  Leuke tag ik heb de tag vandaag ook ingevuld.
  Ik vind schoonmaken en opruimen heerlijk, toch een soort therapie ;-)
  Mijn gouden tip is:
  strooi baking soda op je matras en laat het een paar uur liggen en ga er vervolgens met de stofzuiger over. Vaak gebruik ik een vochtige doek die in een sopje met daarin wasverzachter en ga hiermee over het matras.

 • Avatar van Johanneke
  Reply Johanneke 9 april 2015 at 15:22

  Tip:
  Doe een in kwarten gesneden ui in een emmer warm water en zeem daar je ramen mee.
  Natuurvriendelijk en mooie glimmende ramen.

  Ik hoop stiekem dat ik t pakket win. om eens te kijken wast mijn allergieën van deze producten vinden.
  :)

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 9 april 2015 at 14:54

  Method is zooo fijn! Ik ben al helemaal verslaafd aan de Lavendel allesreiniger! Gewoon omdat ie zo lekker ruikt wil je vanzelf wel iets schoonmaken.
  Een tip voor de ramen ( en glazen tafels, spiegels en hoogglans keukenkastjes) : Witte reus glas & ruiten. Ik ben totaal geen fan van glassex achtige producten omdat deze vaak een waas achter laten. De spray van Witte Reus werkt gegarandeerd streeploos. Raam insprayen, even “soppen” met een vochtige doek op spons en de trekker er overheen en je ramen zijn brandschoon. ( eens in de zoveel tijd afnemen met spiritus is wel aan te raden)

 • Avatar van Laura
  Reply Laura 9 april 2015 at 14:20

  Mijn schoonmaak tip: een fles dasty ontvetter moet je in huis hebben! Als je iets niet schoon kunt krijgen, probeer het met Dasty ontvetter. Je kunt het in het huishouden, praktisch voor bijna alles gebruiken, maar ook voor vlekken op je kleding.

  Mijn eco-tip! Ik heb een zoontje van 11 maanden en voor zijn mondje schoon te vegen, gebruik ik Cheeky wipes. Met 1 doekje per maaltijd kom ik toe. En met het zelfde doekje kan ik zijn eetstoel ook schoon vegen.

  Groetjes Laura

 • Avatar van itgirlkym
  Reply itgirlkym 9 april 2015 at 14:17

  Leuke tag! Ik ben geen huishoudprinses. Een echte super tip heb ik niet. Ik vind wel dat ik het huis netter hou als ik alleen thuis ben of thuis werk dan als ik samen met mijn vriend thuis ben. Terwijl hij altijd vindt dat ik het meeste rommel maak.. NOT! *WINK Soms krijg ik ook zo’n kuis-kick en dan wil ik meteen aan de slag gaan met organiseren en dingen weggooien, … Dan wil ik meteen naar ikea rijden en van die plastic dozen gaan halen om alles ordelijk te maken. ^^

  Method producten wil ik al langer uitproberen. Sinds kort hebben ze de glazenwasser en de allesreiniger bij ons in België in de supermarkt, maar naar schijnt is de badkamercleaner héél goed. Die wil ik dus zeker nog eens uitproberen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 april 2015 at 15:21

   Ik weet niet of je het gezien had, maar de winactie voor de Method pakketten is ook open voor Belgische lezers :)

 • Avatar van suzanne
  Reply suzanne 9 april 2015 at 14:14

  lijkt me geweldig om het te proberen als die lekkere geuren krijg er bijna zin in om het huis met dit pakket lekker op te frissen hihi

 • Avatar van Marissa
  Reply Marissa 9 april 2015 at 14:12

  Superleuke winactie! Mijn gouden schoonmaaktip;

  Stel, je hebt lekker in huis gegourmet of iets anders waardoor je gordijnen vies zijn. Zet dan een pannetje op het vuur met schoonmaakmiddel/wasverzachter, hierdoor gaat het hele huis ernaar ruiken en trekt het in je gordijnen. Zet het vuur niet te hoog!

  Een bekende tip, maar werkt altijd!

  Ik heb het formulier ingevuld, en ga duimen dat ik win :)

  Liefs, Marissa

 • Avatar van Braems Carine
  Reply Braems Carine 9 april 2015 at 14:12

  Gouden tip ramen wassen: gebruik azijn en wrijf na met een krant, glans verzekerd.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.