Huis & interieur Persoonlijk

Domestic Goddess Tag

9 april 2015

domestic goddess tag - Domestic Goddess Tag

Het is hier in huis over het algemeen altijd wel opgeruimd en schoon, maar ik ben absoluut niet veel tijd per week kwijt om het zo te houden. Ik heb denk ik gewoon voor mijzelf een efficiënte manier van huishouden gevonden waardoor ik er elke dag ongeveer maar een half uurtje aan kwijt ben. Ik kwam deze Domestic Goddess Tag op verschillende andere blogs tegen en het leek mij leuk om deze ook eens in te gaan vullen. Daarnaast deel ik mijn laatste schoonmaakproductenmerkliefde en heb ik ook nog eens een toffe Method winactie op mogen zetten zodat jij er ook kennis mee kan maken :)

cleaning quote 4 - Domestic Goddess Tag
De was

Droger/aan de waslijn: sokken, handdoeken, jeans, onderbroeken in de droger en de rest op het rek

Sorteren/alles bij elkaar: ik sorteer in bonte en witte was

Een soortwasmiddel/verschillende soorten wasmiddel: Witte Reus bont en wit, Silan babyzacht hypo-allergeen wasverzachter en Vanish knock-off van DM bont en wit (Duitse drogisterij)

Een wasdag/elke dag een wasje: twee wasdagen per week, ik denk zo’n 3/4 wasjes per week

Kleding strijken: ja/nee: nee, enkel als het moet als Paul bijvoorbeeld een overhemd wil dragen.

 

cleaning quote 1 - Domestic Goddess Tag
Koken
Makkelijk/culinair: meestal vallen de maaltijden in de categorie lekker & simpel, maar ik wil nog wel eens uitpakken in het weekend

Weekboodschapen/meerdere keren per week: weekboodschappen en halverwege soms nog wat vers spul halen

Vaak hetzelfde per week/veel nieuwe dingen proberen: we eten regelmatig dezelfde gerechten, maar we proberen ook regelmatig nieuwe dingen uit. 50/50 dus!

Eten bewaren/weggooien: weggooien gebeurt hier alleen als het over de datum is of zichtbaar niet goed meer is

Aan tafel eten/op de bank eten: stiekem eten we nog best vaak op de bank met Shae in haar kinderstoel ernaast. Oops!

cleaning quote 3 - Domestic Goddess Tag

Poetsen
Stofzuigen/swiffer: een swifferdoekje haalt niet veel uit met kruimels, kattenbakkorrels, kattenharen etc. dus ik ben meer van het stofzuigen

Kant-en-klare poetsdoekjes/zelf sopje maken: voor even snel snel na een eetmomentje pak ik vaak de babydoekjes van Shae, maar voor het echte poets-/schoonmaakwerk pak ik zeker een sopje

Zelf ramen lappen/door de glazenwasser: zelf. Al lijkt me dit een heerlijk werkje om uit te besteden. Heb er een enorme hekel aan..


cleaning quote 2 - Domestic Goddess Tag
Overig

Iedere ochtend je bed opmaken/laten voor wat het is: hier maak ik het bed elke ochtend op. Het is in een paar minuutjes klaar en ziet er zoveel netter uit. Zeker omdat we in een appartement wonen waardoor je meerdere keren per dag langs de slaapkamer komt.

Met de hand afwassen/vaatwasser: met de hand. We hebben bewust met onze nieuwe keuken gekozen voor geen vaatwasser omdat de vaat elke dag zo gedaan is, het water en energie bespaart en je glaswerk en servies er gewoonweg langer mooier uit blijft zien

Opgeruimd huis/rommelig huis: opgeruimd huis. Ik maak elke dag een opruimrondje voor onze eigen spullen en rommeltjes.

Wie doet het huishouden: jij/partner: Paul doet de afwas, kattenbakken en het vuilnis weggooien en de rest doe ik allemaal.

Edit: deze tag is bedacht door Bibian en Manon van de blog Little Wonder World.

method detox set - Domestic Goddess Tag
Method winactie
Ik maakte alweer eventjes geleden kennis met het ecologische merk Method wat schoonmaakproducten zonder agressieve, chemische, giftige en bijtende ingrediënten maakt die niet op dieren zijn getest. De producten zijn betaalbaar, ruiken heerlijk en doen supergoed hun werk. Ik was eerst wat sceptisch, maar nadat er al verschillende producten naar volle tevredenheid leeg zijn geraakt ben ik om en wil ik eigenlijk niks anders meer. Van de ‘groene’ webwinkel voor natuurlijke cosmetica en ecologische schoonmaakproducten Big Green Smile kreeg ik onlangs een Method detox set toegestuurd waardoor ik nog meer producten uit kon proberen en.. ik mag ook maar liefst 2 van deze sets verloten onder de lezers van Curvacious.nl. In elke set zitten de volgende producten:

– Method Alles Reiniger Pink Grapefruit (828ml)
– Method WC-Reiniger (709ml)
– Method Power Foam Spray – Citroen-Munt (473ml)
– Method Vloerreiniger met Citroen & Gember (739ml)
– Method Afwasmiddel Clementine (532ml)
– Method Badkamerreiniger (828ml)
– Method Glas Reiniger Munt (828ml)
– Method Handzeep Lavendel (354ml).

Wat moet je doen om kans te maken? Vul dit formulier in en laat in de reacties onder dit artikel jouw gouden schoonmaaktip achter. Meedoen kan tot en met donderdag 16 april, 23.59 uur en de winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Good luck & enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Saskia
  Reply Saskia 15 april 2015 at 00:06

  Mijn tip voor het schoonmaken van een friteuse.. kiep het vet/olie eruit en verwijder stukjes/restjes met een stuk keukenpapier. Doe het mandje terug en giet er dan water in tot de rand en doe er een vaatwasblokje bij. Zet de friteuse aan op de laagste stand (water niet laten koken) voor een minuut of 10. Daarna friteuse uitzetten en het water af laten koelen. Daarna pan goed uitspoelen en hij is weer klaar voor gebruik !

 • Avatar van floortje
  Reply floortje 14 april 2015 at 23:48

  Ik ben nu wel erg nieuwsgierig geworden naar deze producten. Ook ik wilde de uit in water tip aangeven maar ik zie dat al meerder dames dat hebben gedaan dus ik heb een ander tip om je senseo te ontkalken, doe wat citroensap bij het water en draai 2 keer de verschillende programma’s (1 kopje en 2 kopjes).

  • Avatar van floortje
   Reply floortje 14 april 2015 at 23:49

   Uit moet ui zijn, rot woordenboek haha

 • Avatar van Larissa
  Reply Larissa 14 april 2015 at 20:29

  Mijn ultieme tip:

  Mix een beetje zuiveringszout (baking soda) en waterstofperoxide tot een pasta. Dit is een perfect middel om oude bakplaten/pannen etc. om ze laten blinken alsof ze nieuw zijn!

 • Avatar van Anneliese
  Reply Anneliese 13 april 2015 at 14:24

  Mijn goude tip is een ui in het water om de ramen te zemen, je ramen worden streeploos schoon, helpt erg goed.
  Je kan buiten je stoep en stoelen goed schoonmaken met schoonmaakazijn, alles blinkt.

 • Avatar van Jacoba Lamers
  Reply Jacoba Lamers 13 april 2015 at 12:34

  Jeetje, de ultieme schoonmaaktip.. oeps, die heb ik eigenlijk niet… :-) Ik gebruik Glassex voor het schoonmaken van zo ongeveer alles.. :-)

 • Avatar van sandy
  Reply sandy 13 april 2015 at 08:15

  Mijn schoonmaaktip gaat vooral over gemak en snelheid.
  Heb je vlekken op je stoof bank? Probeer dan eens dit:

  Vlekken op een stoffen bank kunnen makkelijk en snel verwijderd worden door deze vlekken in te spuiten met haarlak. Daarna direct de bank afnemen en de vlekken zijn verdwenen. 

  Succes!

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 13 april 2015 at 00:26

  Gouden poetstip…..

  – Dasty! Goed voor vetvlekken, maar ook bijvoorbeeld voor het reinigen van een grindvloer!
  – Stoomreiniger! Ik kan niet meer zonder! Met alleen water (stoom) alles hygiënisch schoon. Van oven tot kattenbak tot badkamer! Makkelijk, snel en hygiënisch!
  – Raamwasset van Jemako! 2 doeken waarmee je in een handomdraai je ramen makkelijk, snel en streeploos schoon krijgt! Ik geloofde het ook pas toen ik het kon proberen! 1 doek gebruik je met alleen water om het raam te wassen, en 1 doek met een speciale structuur om te drogen. Ik ga NOOIT MEER mijn ramen anders wassen ;)

 • Avatar van Jessica
  Reply Jessica 12 april 2015 at 16:58

  Wat een ontzettend leuke win actie! Binnenkort maar eens kijken bij de AH, ik had er nml nog nooit van gehoord. Ik heb al veel tips gezien. Mijn tip, spuitfles vullen met een sopje. Heb je iets wat je snel schoon wil maken, even sprayen en een doekje er over heen. Scheelt tijd en water!

 • Avatar van Sandra
  Reply Sandra 12 april 2015 at 16:16

  Wat een leuke actie, mijn huishoudtip: wasmachine goedkoop ontkalken
  laat de wasmachine op 90 graden een was draaien, en u doet er jaren langer mee !!

 • Avatar van Hermien
  Reply Hermien 12 april 2015 at 15:55

  Je krijgt een douchekop weer makkelijk schoon en kalkvrij door er een boterhamzakje met een beetje azijn om te knopen.

 • Avatar van Rebecca
  Reply Rebecca 12 april 2015 at 13:33

  Als je een thermoskan gebruikt om je koffie in mee te nemen en je hebt last van de koffie aanslag binnenin,dan is een tablet steradent echt een wondermiddel.
  Je doet heet water en 1 tablet in de thermoskan, laat het een nachtje goed inwerken.
  Volgende ochtend spoel je de thermoskan goed om, en dan zal je zien dan de aanslag eruit is.
  Is echt een goed middel om de kan van binnen schoon te krijgen.

 • Avatar van Marlies V
  Reply Marlies V 12 april 2015 at 10:41

  Reinigen Magnetron/microgolf: Gedurende 3 minuten een halve tas citroensap opwarmen in de microgolf. Door de stoom komt de viezigheid los. Nog even doorvegen met een doek en klaar;.. en ’t ruikt nog lekker ook

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 12 april 2015 at 10:22

  Mijn ultieme schoonmaaktip is: laat je hele huis van helderheid kraken,
  door het op muziek al gymmend van de kelder tot de nok toe schoon te maken!
  Zo houd je steeds, vanaf het allereerst begin, al poetsend, soppend, schrobbend,
  geheid de vaart er in!
  Je rekt, je strekt, je duwt en trekt, in no time is het voor elkaar en heb je je beloning:
  je hebt een topconditie EN een superschone woning!

 • Avatar van Romy
  Reply Romy 12 april 2015 at 09:44

  Hele gave actie! Ik zou dit pakket maar wat graag winnen!
  Mijn schoonmaaktip heeft eigenlijk vooral met motivatie om schoon te maken te maken. Gun jezelf een beloning (een stukje chocola, een filmpje kijken, even een kwartiertje in de zon zitten, een paar pagina’s uit een goed boek lezen) als je je dagelijks schoonmaakroutine hebt gehad. Dat maakt het een stuk aangenamer om even aan de poets te gaan.

1 2 3

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Huis & interieur, Persoonlijk
overbeharing in het gezicht
Personal | Mijn overbeharing

Met tranen in mijn ogen en een brok in mijn keel zet ik dit artikel online. Ook al heb ik...

Close