Beauty

Love it! | essie cashmere matte collectie

14 april 2015

essie cashmere matte review swatches 1 - Love it! | essie cashmere matte collectie
Zoals je wel weet ben ik qua nagellak een groot fan van de wat meer natuurlijke en zachte, romantische kleuren in een creamy finish. Ok, op een paar fuchsia en rode uitschieters daargelaten want dat vind ik ook erg mooi. Toch vind ik het erg leuk als een merk eens wat nieuws uitprobeert, zoals gedaan is in deze essie cashmere matte collectie. Ik moest even wennen, maar ik vind het erg mooi en classy gedaan. De lakken hebben allemaal een semi-matte finish wat heel erg chic oogt en door sommige kleuren zit een glansje wat het nog wat specialer maakt. Ik laat je vandaag drie lakken uit de collectie zien met één van de mooie lakken die ik de laatste tijd gezien heb.

essie cashmere matte review swatches 2 - Love it! | essie cashmere matte collectie
essie cashmere matte review swatches 3 - Love it! | essie cashmere matte collectie
essie cashmere matte review swatches 4 - Love it! | essie cashmere matte collectie
Just Stitched is een heel erg lieflijk en zacht roze kleur nagellak waar een parelmoer glansje doorheen zit, zodat hij ondanks de semi-matte finish alsnog een bepaald glansje lijkt te hebben. De lak dekt in twee lagen volledig.

essie cashmere matte review swatches 5 - Love it! | essie cashmere matte collectie
essie cashmere matte review swatches 6 - Love it! | essie cashmere matte collectie
essie cashmere matte review swatches 7 - Love it! | essie cashmere matte collectie
All Eyes On Nudes is een perfect neutrale huidkleurige nagellak die dekt in twee laagjes. In deze kleur zit geen speciaal glansje verwerkt en oogt met deze finish erg zakelijk. Eén van de betere nudes voor de lichtere en koelere huidtypes die ik ben tegengekomen.

essie cashmere matte review swatches 8 - Love it! | essie cashmere matte collectie
essie cashmere matte review swatches 9 - Love it! | essie cashmere matte collectie
essie cashmere matte review swatches 10 - Love it! | essie cashmere matte collectie
Cozy in Cashmere/Comfy in Cashmere (op het flesje staat wat anders dan in het persbericht, vandaar mijn verwarring) is een taupe kleur nagellak die dus afhankelijk van de kleuren in de omgeving de ene keer wat meer bruin lijkt, de andere keer weer meer grijs en soms wat paarsigs heeft. Deze kleur heeft een blauw glansje erin verwerkt zitten die met wat feller (zon)licht echt goed opvalt zoals je op deze Instagramfoto duidelijk kan zien. Ik vind dit echt één van de mooiste lakken die ik sinds lange tijd gezien heb! De kleur dekt zo goed als volledig in één laagje, maar twee maakt het net wat mooier en egaler.

essie cashmere matte review swatches 11 - Love it! | essie cashmere matte collectie
De lakken uit de essie cashmere matte collectie hebben een plat en breder kwastje waardoor lakken heel snel gaat en hebben een fijne structuur die prettig aanbrengt en snel droogt. Matte lakken drogen vaak sneller dan glanzende lakken en dat heeft als voordeel dat je lekker snel klaar bent met je manicure, maar heeft als nadeel dat je er geen topcoat over kan dragen – dan zou je het matte effect teniet doen – waardoor ze vaak minder lang mooi blijven tijdens het dragen. Deze semi-matte finish blijft bij mij zo’n 4 dagen mooi voor er echt tipwear en slijtage te zien is. Wel lijkt de lak na een ruime dag dragen wat meer te gaan glanzen waardoor het hele subtiele semi-matte effect minder opvalt.

De essie cashmere matte collectie is te koop bij geselecteerde filialen van DA en Etos en via bijvoorbeeld Bol.com voor €9,99 per kleur (13,5ml).

Spreekt deze collectie jou aan? Of ben je toch meer van de glanzende finish?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Curvy Bird
  Reply Curvy Bird 2 oktober 2015 at 00:03

  leuke review! Vind het zulke mooie lakjes ( alhoewel ik ook zeker te spreken ben over de herfstcollectie) Weet iemand waar ik deze nu kan kopen? op bol.com zijn ze niet meer leverbaar :(

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 19 april 2015 at 02:16

  Ik was bang dat deze collectie niet naar Nederland zou komen, maar gelukkig wel. Ik vind de twee donkere kleuren erg mooi.

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 14 april 2015 at 23:45

  Cozy in cashmere is heel erg mooi!…een heel erg warme aparte kleur….

 • Avatar van Daphne
  Reply Daphne 14 april 2015 at 21:15

  Ik heb zojuist Just Stitched op mijn nagels gelakt! (instagram @daaaaaphne) :)

 • Avatar van Kim | KimterStege.nl
  Reply Kim | KimterStege.nl 14 april 2015 at 20:18

  Oeh, de tweede en derde zijn super mooi!
  Ik vind matte nagellak erg mooi, maar vind dat het een stuk minder lang op blijft zitten, of ja, mooi blijft.

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 14 april 2015 at 19:26

  Die tweede, die is echt prachtig zeg. Ik heb geen nagellak van Essie, maar dat duurt niet lang meer.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 14 april 2015 at 19:04

  oehh ik ben verliefd op die eerste :D

 • Avatar van Mariëlle
  Reply Mariëlle 14 april 2015 at 18:20

  Wat een prachtige kleuren, ik ben zelf alleen niet van het matte!

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 14 april 2015 at 18:01

  Sinds kort kan ik het matte effect van nagellakjes steeds meer waarderen. Ik heb er inmiddels twee, maar wie weet gaat dit zich nog verder uitbreiden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze van Essie erg mooi vindt! Hebben, hebben, hebben..! ;-)

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 14 april 2015 at 16:35

  Die laatste vind ik echt heel mooi.

 • Avatar van Cindy | Life meets Beauty
  Reply Cindy | Life meets Beauty 14 april 2015 at 14:32

  Ik vind de kleuren wel heel mooi, maar ik ben niet zo’n fan van matte nagellak.

 • Avatar van Kirsten
  Reply Kirsten 14 april 2015 at 14:04

  Wat een lieve tinten nagellak van Essie, ik ging gisteren ook mijn essie stash fotograferen. Blijft een fijn merk!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 14 april 2015 at 13:25

  Gek dat ze na een tijdje hun matheid wat verliezen. Maar de kleuren zijn echt wel mooi, zeker mijn smaak.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 april 2015 at 14:10

   Ik denk dat dat komt door wrijving langs kleding, beddengoed, handen wassen etc.?

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 14 april 2015 at 13:19

  Wauw drie hele mooie kleuren!

 • Avatar van Celine
  Reply Celine 14 april 2015 at 13:09

  Vooral die eerste vind ik erg mooi. Dat wordt weer heel verleidelijk als ik ga shoppen…

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Beauty
Burt's Bees kit reviw
Burt’s Bees | Tips and toes kit & Baby Bee getting started kit

Wat in 1984 begon als een idee om kaarsen te gaan maken uit restjes bijenwas van bijenhouder Burt Shavitz werd...

Close