Beauty

Hand Chemistry | Hyaluronic Concentrate & Retin-Oil

24 april 2015

Hand Chemistry review
There’s a new brand in town! Het award winning huidverzorgingsmerk Hand Chemistry is nu ook in Nederland verkrijgbaar en ik heb hiervan de Hyaluronic Concentrate en Retin-Oil uit kunnen proberen. Ik vertel je vandaag meer over het merk en de verkrijgbaarheid en deel mijn ervaring met deze twee producten.

Hand Chemistry review
Hand Chemistry review
Hand Chemistry review
Hand Chemistry hyaluronic concentrate 240ml, €29,99
Deze luchtige gelcrème deed me op het eerste gezicht denken aan een desinfecterende gel voor de handen, maar het is een hydraterende gel voor handen en lichaam. De basis is een gel met hydraterende werking die ervoor zorgt actieve bestanddelen dieper de huid in te kunnen ‘trekken’ en er zit verder panthenol, hyaluronzuur, tamarinde extract, algenextract en glycerine in. Dit product bevat geen uitdrogende alcohol, parabenen, parfum en siliconen.

De substantie is heel erg te vergelijken van die met een haargel, is geurloos, smeert heel erg prettig en snel uit waardoor hij zuinig in gebruik is èn trekt snel in waardoor je je al snel weer aan kan kleden en door kan met je dagelijkse bezigheden. Het is een enorm hydraterende gel die de huid lekker zacht en soepel maakt zonder een glansje of laagje achter te laten.

Ik heb zelf een redelijk droge huid en merk dat deze gel op de echt droge plekken helaas niet voldoende voeding biedt, maar wel lekker hydrateert en dat voor een langere tijd. In de zomer als mijn huid minder droog is zal hij waarschijnlijk beter bevallen omdat de huid dan wel de hydratatie kan gebruiken maar een normale bodylotion of bodybutter nogal kan gaan ‘glijden’ en plakken op de huid door lichaamswarmte en transpiratie.

Hier staat de gel nu standaard in de keuken om na het handen wassen gelijk te kunnen hydrateren. Erg fijn omdat hij zo snel intrekt en geen laagje achterlaat en ik neem dan altijd mijn droge onderarmen gelijk weer eens mee, win-win!

Hand Chemistry review
Hand Chemistry review
Hand Chemistry review
Hand Chemistry retin-oil 100ml, €19,99
Deze droge olie kan je een beetje zien als een wonderolie want je kan hem gebruiken op littekens, striae, als anti-ageing middel en op de droge huid. Er zit onder andere vitamine C, retinol (vitamine A), vitamine E, acaï-olie en algenextract in en het maakt een voedende en hydraterende combinatie die de huid weer lekker zacht en soepel maakt en een mooie glans achterlaat. Wel bevat deze olie parfum, maar er zijn weer geen parabenen, uitdrogende alcoholen en siliconen in te vinden.

De olie heeft een zachte en ietwat citrusfrisse geur, smeert prettig uit in combinatie met lichaamswarmte en trekt snel in. Er blijft geen plakkerig of vettig laagje achter, maar de huid krijgt er wel een mooie glans van.

Ik gebruik dit product plaatselijk op de wel erg droge plekjes op mijn lichaam zoals mijn onderbenen en knieën, ellebogen, nagelriemen en een trekkend litteken op mijn enkel. Ik merkte al direct verschil in hoe mijn huid de eerste ochtend erna aanvoelde en ik ben benieuwd of het op de lange termijn ook nog ervoor gaat zorgen dat littekentjes zachter gaan worden en minder zullen opvallen. Ik heb hem trouwens ook na het douchen op mijn gezicht geprobeerd en dat voelde heerlijk aan, lekker om af en toe even te doen als mijn huid wel wat extra’s kan gebruiken.

Hand Chemistry is een merk van DECIEM welke in 2013 met één product op één markt begon en inmiddels is uitgegroeid tot een bekende naam in de beautybranche met meer dan vijftig producten in meer dan vijftien markten. Vanuit hun filosofie “om te doen wat anderen niet doen” willen ze de wereld van schoonheid veranderen. Mijn eerste ervaring met dit nieuwe merk in Nederland is in ieder geval positief en ik ben hierdoor heel benieuwd geworden naar de overige producten. De producten zijn verkrijgbaar via de ICI Paris XL (web)winkel en de website van Hand Chemistry.

Is dit een merk wat jou aanspreekt om eens te gaan proberen of heb je er al ervaring mee?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Roos
  Reply Roos 24 april 2015 at 10:25

  Leuk artikel zeg! Ik ben ook erg benieuwd of dit gaat werken met mijn striae. Heeft iemand anders ervaring mee hoe je striae kan verminderen?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 april 2015 at 15:37

   Smeren, smeren en nog eens smeren.. Maar echt weggaan doet het toch niet meer, het kan hooguit minder opvallend qua kleur worden.

 • Avatar van Vlijtig Liesje
  Reply Vlijtig Liesje 24 april 2015 at 10:05

  Dit lijkt me wel wat want ik heb heel vaak last van droge handen!

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 24 april 2015 at 09:56

  O, klinkt goed, zeg! Ik ben dol op smeerseltjes.
  Ben benieuwd hoe het zou werken op mijn striae.

 • Avatar van Sjess
  Reply Sjess 24 april 2015 at 09:44

  Die Retin-Oil was al aan het lonken naar me op de site van ICI. Heb het alleen niet gedaan omdat ik het toch wat aan de prijs vond voor een handolie, maar het kan natuurlijk overal gebruikt worden :’)!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 april 2015 at 09:53

   De naam van het merk kan je inderdaad van de kaart brengen, maar het is echt een olie voor je hele lichaam :)

 • Avatar van Kim | KimterStege.nl
  Reply Kim | KimterStege.nl 24 april 2015 at 09:04

  Leuk! Ik heb een handcreme van het merk!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 april 2015 at 09:29

   En bevalt deze? Ben heel benieuwd naar meer producten van het merk :)

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 24 april 2015 at 08:52

  Ik kende het merk nog niet, maar het lijk mij wel interessant

 • Avatar van Nesrin
  Reply Nesrin 24 april 2015 at 08:40

  Klinkt goed. Ik heb periodes dat ik zo een injectie aan verzorging nodig heb. Ik ben onder de indruk van dit spul.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 24 april 2015 at 07:56

  Wat een goede review van producten die ik niet ken!
  Heb ook zo last van een vrij droge huid en wist dat dat men ervoor ideale verzorgingsproducten verkoopt om de huid te laten hydrateren.
  Goed artikel en ik ga meteen eens rondkijken in de shop die dit verkoopt.

  Xoxo

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 24 april 2015 at 07:41

  Nooit van gehoord! Aangename kennismaking! De olie,… Wauw! Alleen citroengeur, daar kan ik niet tegen. Jammer. Maar wie weet zijn er nog leuke andere dingen te ontdekken in de webshop!

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 24 april 2015 at 07:14

  Klinkt veelbelovend :) ik ken het merk nog niet maar hun visie spreekt mij enorm aan en de ingrediënten van de producten ook, de retin oil wil ik wel eens gaan proberen.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.